pavloan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά, Ψάχνω ένα USB wireless adapter για να μεγαλώσω την εμβέλεια του LG netbook μου και έχω καταλήξει στα παρακάτω: 1) TP-LINK TL-WN821N Wireless USB Adapter N (300Mbps, MIMO) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Networking-Adapters/TP-LINK-Wireless-Usb-Adapter-N-Mimo-TL-WN821N.htm 2) TP-LINK TL-WN722N Wireless USB Adapter N150 (150Mbps) http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Cards-Adapters/TP-LINK-TL-WN722N-Wireless-USB-Adapter-N150-150Mbps-TL-WN722N.htm Λογικά το 1ο έχει μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και καλύτερο σήμα αλλά βλέπω στο 2ο πως έχει και εξωτερική κεραιούλα αποσπώμενη και δεν είμαι σίγουρος για την επιλογή μου καθώς κυρίως με ενδιαφέρει η εμβέλεια ώστε να πιάσω ένα ελεύθερο hotspot που υπάρχει στη γειτονιά. Αν έχει κάποιος καμία γνώμη ή κάποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ...
Tenshi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 To hotspot παίζει σε draft-N;Αν όχι δέν θα δείς διαφορά στην ταχύτητα! Αυτό με την καιραιούλα ίσως σε βοηθήσει να κάνεις fine tuning και να πιάσεις καλύτερα το σήμα.
isay Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Με το πρώτο δε θα δεις μεγάλη διαφορά. Η εξωτερική κεραία, πάντα βοηθά.
pavloan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ παιδιά. Αυτό σκεφτόμουν και εγώ γιατί αμφιβάλλω κιόλας αν είναι σε draft-n το hotspot. Από την άλλη με την κεραία που είναι αποσπώμενη και υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης και μεγαλύτερης ίσως πιάσω μεγαλύτερο range. Είδομεν...
StavrosD Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να αλλάξεις την εσωτερική κάρτα ασύρματου δικτύου.
vdanasto Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να αλλάξεις την εσωτερική κάρτα ασύρματου δικτύου. Και να την αλλάξει, δεν θα κερδίσει κάτι, πάλι στην ίδια κεραία θα κουμπώσει η νέα κάρτα.
isay Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δοκιμή. Παίρνεις τη δεύτερη και ένα 3-5 μέτρα usb καλώδιο και τη βάζεις πιο κοντά στο παράθυρο. Και πάλι δε νομίζω να κάνεις πολλά. Το καλύτερο θα ήταν ένας repeater με δυνατό σήμα.
pavloan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Κάτι τέτοιο μήπως ήταν καλύτερο (έστω 54G) ή δεν κάνει για αυτή τη λειτουργία; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612310 Νομίζω λειτουργεί σαν repeater. Θα έχει αρκετή εμβέλεια σαν δέκτης;
pavloan Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Τελικά αν και δε το περίμενα, χρησιμοποιώντας μεγάλη προέκταση usb καλωδίου προς τα έξω, έπιασε σήμα το adapter με την κεραιούλα... Καλές γιορτές!
censOred Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 να ρωτησω κι εγώ/ παρομοια περιπτωση μ το φιλο απο πανω.νετμπουκ που εχει ασθενη καρτα δικτυου. εχω σταθερο στο σπιτι και εκει ειμαστε μια χαρα με το ιντερνετ μεσω εδερνετ. οταν ομως θελω να παω στην βιβλιοθηκη του πανεπιστημιου θελω να χω καλο σημα (για να μπαινω στο σαιτ της σχολης - και στο ινσομνια εεε). http://αυτόν εδώ τον ανταπτορα πως τον βρισκετε απο χαρακτηριστικα? υπαρχει κατι κοντα στα 20 ευρώ που να κανει καλη δουλεια (θελω να βλεπει το νετμουκ μου τα δικτυα που βλεπει και ενα λαπτοπ ρε αδερφε) απο ελληνικό μαγαζί? η μπορεί καποιιος να μου πει τι πρεπει να κοιταω στα χαρακτηριστικα? ας πουμε φανταζομαι θα ναι καλυτερο να βλεπει b,g,και ν δικτυα.αν εχει κεραία (οπως εχει αυτό) ποσα dbi?κατι αλλο που να δινω σημασία? οποιος γνωριζει επι του θεματος (φανταστικέ πουλινε ας πουμε) θα του μουν ευγνωμων.
aGka8l Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 με μεχρι 5 μετρα usb καλωδιο δεν παιζει να έχεις απώλιες .Με μια τέτοια http://cgi.ebay.com/16-dBi-WIFI-Booster-Wireless-omniAntenna-Magnetic-Base_W0QQitemZ180442994477QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_2?hash=item2a033d972d και το 2ο usb π δήνεις θα έχεις 3πλασια καλυτερα αποτελέσματα απο ένα λάπτοπ!
mask2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Αν βάλω αυτά τα δύο (καταρχήν συνδέονται??) : 1) TP-LINK TL-ANT2408C 8DBI 2.4GHZ INDOOR OMNI-DIRECTIONAL ANTENNA 2) TP-LINK TL-WN422G HIGH-POWER WIRELESS USB ADAPTER θα έχω μεγαλύτερη εμβέλεια. Το θέλω για ένα δίκτυο περίπου 150 μέτρα μακριά. Δεν έχει επμόδια. θα το πιάνω έστω και με δυο γραμμές?? Το χρειάζομαι γιατί αλλιώς θα πρέπει να τα δίνω σε ιντερνετ καφέ για να κάνω την πτυχιακή μου...
aGka8l Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Αν βάλω αυτά τα δύο (καταρχήν συνδέονται??) : 1) TP-LINK TL-ANT2408C 8DBI 2.4GHZ INDOOR OMNI-DIRECTIONAL ANTENNA 2) TP-LINK TL-WN422G HIGH-POWER WIRELESS USB ADAPTER θα έχω μεγαλύτερη εμβέλεια. Το θέλω για ένα δίκτυο περίπου 150 μέτρα μακριά. Δεν έχει επμόδια. θα το πιάνω έστω και με δυο γραμμές?? Το χρειάζομαι γιατί αλλιώς θα πρέπει να τα δίνω σε ιντερνετ καφέ για να κάνω την πτυχιακή μου... ας τα πληρώνει δλδ ο γειτωνας ε? ναι ειναι συμβατα το αν το ποιανεις ομως εξαρτατε απο πολλα, απο θουρβο στη περιοχη απο το αν το AP ειναι σταθερο και με καλο σήμα δεν ειναι δλδ κανα braudtech του οτε κτλ κτλ κτλ
mask2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 ας τα πληρώνει δλδ ο γειτωνας ε? εντάξει ένα ξενοδοχείο είναι και το έχει ξεκλείδωτο... :o ελπίζω να το πιάνω γιατί αλλιως με βλέπω με κανένα adsm...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.