jimarass Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 O καθηγητάκος είμαι μαϊμού.Το '94 μπορεί το δάνειο να επιβαρυνόταν 28%,αλλά αυτό ήταν μόνο,το 28άρι δηλαδή.Τώρα έχει εφτε,κεφτε,πανωτόκια,κεφαλαιοποίηση των τόκων,τα πρώτα χρόνια εξοφλείς τους τόκους,οι τράπεζες θεωρούν το τελικό ποσόν που θα δώσεις σαν αποθεματικό και πάνω εκεί βασίζουν τις κινήσεις τους,όρα Leechmen bros (ναι,αστείο είναι...). Τώρα το επιτόκιο είναι 7% και ξεπληρώνεις το διπλό δάνειο απ' όσο πήρες. Αυτιά. Μόνο που τώρα κάποιος που δεν είναι χαραμοφάης, σπάταλος και δημόσιος υπάλληλος απλά προγραμματίζει και προκόβει με τον φθηνό δανεισμό. Απλά έχεις την ελευθερία να δανείζεσαι παραπάνω από όσο σε παίρνει.....δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό.
Apoll Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Η κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει όταν αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα την ημέρα τον εκλογών. όταν αντί για δρόμους φτιάξουν σιδηρόδρομους για την μεταφορά αγαθών. Δεν μπορείς να παράγεις βιομηχανικά προϊόντα χωρίς τέτοια υποδομή. μειωθεί το "Δημόσιο" κατά 80%. μόνο τα σχετικά υπουργεία να παραμείνουν και τίποτα άλλο. απελευθερωθούν όλα τα επαγγέλματα από τον προστατευτισμό δεν ενδίνουν οι κυβερνήσεις σε απαιτήσεις/απεργείες για ψηφοθηρικούς λόγους. Ήτοι δεν σας αρέσει το νέο καταστατικό; Η πόρτα είναι εκεί. κοπούν τα νταβατζιλίκια στις επιχειρήσεις και μαγαζιά. Πως είναι δυνατόν να απαιτείς ο άλλος να σου πληρώνει π.χ ΤΕΒΕ όταν δεν πουλάει και δεν έχει κέρδος; παράνομη εργασία να διώκεται ποινικά όπως σε όλες τις χώρες. απόλυση και όχι μεταθέσεις κλπ αν κάποιος ληφθεί να τα πέρνει μαύρα. Συμπεριλαμβανωμένων των γιατρών που σε αυτή την περίπτωση να χάνουν την άδεια.
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 της κληματικής αλλαγής μετά... και μετά καινούριο:
De@th L0rd Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Η κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει όταν αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα την ημέρα τον εκλογών. όταν αντί για δρόμους φτιάξουν σιδηρόδρομους για την μεταφορά αγαθών. Δεν μπορείς να παράγεις βιομηχανικά προϊόντα χωρίς τέτοια υποδομή. μειωθεί το "Δημόσιο" κατά 80%. μόνο τα σχετικά υπουργεία να παραμείνουν και τίποτα άλλο. απελευθερωθούν όλα τα επαγγέλματα από τον προστατευτισμό δεν ενδίνουν οι κυβερνήσεις σε απαιτήσεις/απεργείες για ψηφοθηρικούς λόγους. Ήτοι δεν σας αρέσει το νέο καταστατικό; Η πόρτα είναι εκεί. κοπούν τα νταβατζιλίκια στις επιχειρήσεις και μαγαζιά. Πως είναι δυνατόν να απαιτείς ο άλλος να σου πληρώνει π.χ ΤΕΒΕ όταν δεν πουλάει και δεν έχει κέρδος; παράνομη εργασία να διώκεται ποινικά όπως σε όλες τις χώρες. απόλυση και όχι μεταθέσεις κλπ αν κάποιος ληφθεί να τα πέρνει μαύρα. Συμπεριλαμβανωμένων των γιατρών που σε αυτή την περίπτωση να χάνουν την άδεια. Δηλαδή σε καμία 100ρια χρόνια.Και αν.(Δε θέλω να πω ποτέ ,γιατί θα φανώ απαισιόδοξος.)
Praetorianos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Καλές οι αλλαγές που πρότεινε ο Apoll αλλά το ερώτημα είναι από που ξεκινάει η ευθύνη. Έστω ότι έρχεται ένας αδιάφθορος πολιτικός και ξεκινάει να κάνει μερικές αλλαγές που αντικειμενικότατα μόνο οφέλη θα φέρουν. Όταν απέναντι του θα βρει την μισή κοινωνία που ξέρει ότι έχει λάθος αλλά παρόλα αυτά δεν γουστάρει να αλλάξει το στραβό γιατί θα θιχτούν τα συμφέροντα της, τι μπορεί να κάνει? Και εκτός από τους "θιγόμενους" θα συνταχθούν μαζί τους και διάφοροι καλοθελητές που είτε για πολιτικούς είτε για ιδεολογικούς σκοπούς θα τους υποστηρίξουν όσο παράλογες κι αν είναι οι απαιτήσεις τους. Παίρνεις δηλαδή μια απόφαση, βρίσκεις απέναντι σου τις ομάδες που θίγεις, βρίσκεις και την μισή βουλή, βρίσκεις τα μισα ΜΜΕ άντε και μερικούς που ενεργούν αντανακλαστικά χωρίς να σκέφτονται, χάθηκε το παιχνίδι. Δείτε τι έγινε με τις επιδοτήσεις των αγροτών παλιότερα, με τους stagers και τους λιμενεργάτες πιο πρόσφατα. Για να μην πούμε τι θα γίνει αν αγγίξει δικαιώματα Δημοσίων Υπαλλήλων. Για να μην λέμε μόνο για τους Δημόσιους το ίδιο θα γίνει και αν πειράξει την φοροδιαφυγή ή τα προστατευμένα επαγγέλματα. Οι μισές επιχειρήσεις επιβιώνουν ακριβώς γιατί φοροδιαφεύγουν και με το να μην κυνηγιούνται ωφελείται τόσο ο ιδιοκτήτης που δεν μένει άνεργος όσο και η κυβέρνηση που πετώντας του ένα ξεροκάμματο και έχοντας τον σε καθεστώς παρανομίας τον έχει ήσυχο και ναρκωμένο. Πάλι αν εμφανιζόταν ένας αδιάφθορος πολιτικός και προσπαθούσε να φτιάξει αυτό το στρεβλό φαινόμενο με κάποιο καλύτερο τρόπο έστω και με προσωρινά δύσκολα μέτρα, χωρίς να σπάσεις ομελέτα αυγά δεν γίνονται, θα έφευγε νύχτα από τον χαμό που θα ακολουθούσε. Ακόμα και το πολιτικό κόστος να μην φοβηθεί, αν η χώρα παραλύσει για κανα δίμηνο σιγά σιγά θα χάσει και την στήριξη της υπόλοιπης κοινωνίας ή θα στραφεί ο ένας πολίτης ενάντια στον άλλο. Μπάχαλο. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Για να πω και κάτι ontopic προς το παρόν δεν νομίζω να βγούμε εκτός ΟΝΕ κανένα δεν συμφέρει αυτό και το θέμα δεν είναι όπως το παρουσιάζουν μερικοί ως "μέχρι πότε θα μας κάνουν χάρη και θα μας δίνουν ελεημοσύνη οι Γερμανοί?". Ούτε τόσο φιλεύσπλαχνοι είναι, ούτε το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Όταν σταματήσουμε να τους είμαστε χρήσιμοι ή η ΟΝΕ αρχίσει να χάνει πραγματικά από την παρουσία της Ελλάδας στην Ένωση θα μας πετάξουν έξω χωρίς δεύτερη κουβέντα. Κι ας είμαστε λεβέντες, κι ας είμαστε αυτοί που έφεραν τον πολιτισμό στην Ευρώπη. (lol επιχείρημα-πυροτέχνημα κι αυτό). Πιθανότατα όμως δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πράγμα που εύχομαι κι ελπίζω, και θα περάσουν τα δύσκολα γρήγορα χωρίς επώδυνες επιπλοκές. Τουλάχιστον εφόσον είμαστε σε μια σοβαρή Ένωση που μας βοηθάει, έστω και από ιδιοτελείς σκοπούς, ας το εκμεταλλευτούμε.
@@sos@@ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Συμφωνώ με τον pretorianos στο ontopic σκέλος του post του. Οσο τους είμαστε χρήσιμοι θα είμαστε εταίροι.(παίρνει και fix εδώ) Κατά τα άλλα ... μικροαστικές αντιλήψεις Η φοροδιαφυγή από την μια λέει να παταχθεί αλλά προσπαθεί με νύχια και με δόντια να γλιτώσει εισόδημα από την εφορία,κατηγορεί τους δημόσιους υπάλληλους πως δεν δουλεύουν αλλά αν ήταν ο ίδιος θα δούλευε λιγότερο ή θα προσπαθούσε πως να δουλέψει λιγότερο. Φιλοτομαριστική στάση ζωής.
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ έχω ακούσει πως σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ θα μας σώσει ο Κοζώνης
black_widow Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Ακόμη η βραχυχρόνια αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων αφού έτσι κι αλλιώς σε συνθήκες ύφεσης δεν γίνονται επενδύσεις ιδιωτικού χαρακτήρα.Υπάρχουν πολλά μέτρα τέτοιου είδους που μπορούν να πάρουν οι διαχειριστές του δημοσίου χρήματος. Οι μισθοί/επιδόματα να κοπούν όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα δράσης. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ( που είναι και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα) δεν αντέχουν και άλλους φόρους. Την επιπλέον φορολογική επιβάρυνση τους θα την περάσουν αναγκαστικά στους καταναλωτές με αύξηση των τιμών τους, άρα πολύ πιθανόν να μειωθεί και η κατανάλωση( που είναι μειωμένη από πέρσι εξάλλου). Τα πάγια έξοδα είναι μεγάλα ( ενοίκια, ΔΕΗ,ΟΑΕΕ κ.λ.π.) Επίσης μη ξεχνάμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απασχολούν αρκετό προσωπικό και υπάρχει ο φόβος και για άλλες απολύσεις υπαλλήλων και ακόμα χειρότερα για λουκέτο. Οι επιχειρήσεις παράγουν και απασχολούν προσωπικό και πρέπει να υπάρχουν κίνητρα για να συνεχίζουν να υπάρχουν και να ιδρύονται και άλλες ώστε να υπάρχουν θέσεις εργασίας.Για να μη ξεχνιόμαστε και οι ελεύθεροι επαγγελματίες- έμποροι ανήκουν ταυτόχρονα και στους καταναλωτές, το ίδιο και οι υπάλληλοί τους. Δε βρίσκω το λόγο γιατί να μην υπάρξει μείωση στους μισθούς των βουλευτών και κόψιμο των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι τόσο μεγάλη η συνεισφορά τους στην παραγωγή της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας που πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο; Για τα ποσοστά ανεργίας ( ιδιαίτερα υψηλά στους νέους και στις γυναίκες) κάνουμε τα στραβά μάτια; Και αυτοί εν δυνάμει καταναλωτές δεν είναι; Έχει υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και ακόμα συζητάμε για το πώς να μην επηρεαστούν τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των βουλευτών που είναι όχι οι μόνοι αλλά οι κύριοι υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας και που είναι και μειοψηφία, ισχυρή μεν, μειοψηφία δε. Τι στο καλό, σε άλλη χώρα ζω εγώ;
Praetorianos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Κατά τα άλλα ... μικροαστικές αντιλήψεις Η φοροδιαφυγή από την μια λέει να παταχθεί αλλά προσπαθεί με νύχια και με δόντια να γλιτώσει εισόδημα από την εφορία,κατηγορεί τους δημόσιους υπάλληλους πως δεν δουλεύουν αλλά αν ήταν ο ίδιος θα δούλευε λιγότερο ή θα προσπαθούσε πως να δουλέψει λιγότερο. Φιλοτομαριστική στάση ζωής. Άκου μικροαστική μου αντίληψη, πριν αρχίσουμε πάλι τα τσιτάτα θα ήθελα να μου απαντήσεις στο άλλο νήμα, ξέρεις αυτό που πέταξες δυο τρεις κοτσανούλες καλή ώρα κι εξαφανίστηκες γιατί δεν σε έπαιρνε. Εφόσον δεν γουστάρεις ούτε την πάταξη της φοροδιαφυγής ούτε το κατηγορώ αυτών (και μόνο αυτών) των Δημοσίων Υπαλλήλων που κάθονται μπορώ να μάθω τι υποστηρίζεις? Στις ομάδες που ανέφερα παραπάνω, όπου η ιδεολογία σου που έχει μετατραπεί σε ανεγκέφαλο ένστικτο αλληλεγγύης, υποστηρίζει, μπορείς να μου πεις αν ήταν ή όχι προστατευμένες σε σχέση με τις υπόλοιπες? Αν ευημερούσαν εις βάρος των υπολοίπων? Αν όχι μπορείς να μου πεις συγκεκριμένα γιατί όχι? Κατα τα άλλα πληροφοριακά, τα "φιλοτομαριστικά" δεν με αγγίζουν. Μέχρι να πάρω σοβαρή απάντηση και όχι αμπελοφιλοσοφίες που θα ρίξουν την Ελλάδα έξω σε λιγότερο από έξι μήνες, ξέρω ότι χρησιμοποιούνται λόγω απουσίας σοβαρής λύσης ή απάντησης. Και σε περίπτωση που σου ξέφυγε, παρόλο που σε μερικούς θα φανεί άσχετο το συγκεκριμένο quote, εσύ θα το καταλάβεις: Α και η Ελλαδα οσο και να μην το πιστευετε' date='[b'] δεν ειναι αυταρκης,[/b] ουτε θα γινει ποτε στα γεωργικα προιοντα. Και αυτο κυριως, γιατι η μιση Ελλαδα παραγει μπαμπακι και η αλλη μιση μανταρινια και περτικαλια. Ποσο μπαμπακι και περτικαλι να φας πια? Ειδικα αν δεν εισαι στη κατοχη Χωνεψτε το ολοι. Δεν παραγουμε τιποτα. Ολα απεξω τα παιρνουμε. Ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων εχετε δει λειτλι? Δεν εχουμε κανενα ανταγωνιστικο πλεονεκτημα σαν χωρα, πλην της εγγενους ομορφιας μας.
Skia11 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Ωραιές οι θεωρίες μας...ας πληρώσουμε τώρα 220.000€ σε κάθε λιμενεργάτη που όταν γούσταρε το 'κλεινε το μαγαζί για να απαιτήσει περισσότερα λεφτά/άδειες/επιδόματα/πουτάνες, κ' ας συνεχίσουμε να αναρωτιόμαστε τις πταίει.
@@sos@@ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Άκου μικροαστική μου αντίληψη, πριν αρχίσουμε πάλι τα τσιτάτα θα ήθελα να μου απαντήσεις στο άλλο νήμα, ξέρεις αυτό που πέταξες δυο τρεις κοτσανούλες καλή ώρα κι εξαφανίστηκες γιατί δεν σε έπαιρνε.Χαχ... βρήκες την απάντηση ακόμα για το 1984 ; Βρες την και μετά τα ξαναλέμε Εφόσον δεν γουστάρεις ούτε την πάταξη της φοροδιαφυγής ούτε το κατηγορώ αυτών (και μόνο αυτών) των Δημοσίων Υπαλλήλων που κάθονται μπορώ να μάθω τι υποστηρίζεις? Στις ομάδες που ανέφερα παραπάνω, όπου η ιδεολογία σου που έχει μετατραπεί σε ανεγκέφαλο ένστικτο αλληλεγγύης, υποστηρίζει, μπορείς να μου πεις αν ήταν ή όχι προστατευμένες σε σχέση με τις υπόλοιπες? Αν ευημερούσαν εις βάρος των υπολοίπων? Αν όχι μπορείς να μου πεις συγκεκριμένα γιατί όχι?Ειρωνικό ήταν .... Κατα τα άλλα πληροφοριακά, τα "φιλοτομαριστικά" δεν με αγγίζουν. Μέχρι να πάρω σοβαρή απάντηση και όχι αμπελοφιλοσοφίες που θα ρίξουν την Ελλάδα έξω σε λιγότερο από έξι μήνες, ξέρω ότι χρησιμοποιούνται λόγω απουσίας σοβαρής λύσης ή απάντησης. Υποστηρίζω την άποψη που λέει πως όσο υπάρχoυν στην ελλάδα άνθρωποι που δεν έχουν ταξική συνείδηση και πλανιώνται από λόγια ανθρώπων που το μόνο που θέλουν από αυτούς είναι να αρπάξουν την ψήφο τους ( ...και τον πλούτο τους κατόπιν)αυτός ο τόπος είναι καταδικασμένος να πηγαίνει συνεχώς και χειρότερα .... Τo τραγικό είναι πως : οι ίδιοι αρχίζουν μετά και το κλάμα πως φταίνε όοοοοολοι οι άλλοι εκτός από αυτούς ή την συντεχνία τους. Αλί στους μικροαστούς που συνήθιζαν την πατάτα που τους μοίρασαν πως θα γίνουν κάποτε αστοί ...
Praetorianos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Ωραιές οι θεωρίες μας...ας πληρώσουμε τώρα 220.000€ σε κάθε λιμενεργάτη που όταν γούσταρε το 'κλεινε το μαγαζί για να απαιτήσει περισσότερα λεφτά/άδειες/επιδόματα/πουτάνες, κ' ας συνεχίσουμε να αναρωτιόμαστε τις πταίει. Σιωπή ρε, πως τολμάς? Αφου είναι λιμενεργάτες έχουμε υποχρέωση και καθήκον να τους στηρίζουμε. Μας εκμεταλλεύονται πολύ περισσότερο από τον κάθε καπιταλιστή/μεγαλοαστό () που έχει ένα μαγαζί στην γωνία και παλεύει να βγάλει το μήνα? Χεστήκαμε εμείς αλληλεγγύη στους εργάτες και όλοι οι άλλοι να πα να γ@μηθουν. Μόλις όμως πήραν την πρόωρη συνταξιοδότηση και την αποζημίωση είδες που πήγαν και τα ιδανικά και οι κακοί κινέζοι καπιταλιστές και οι απεργίες εε? Χαχ... βρήκες την απάντηση ακόμα για το 1984 ; Βρες την και μετά τα ξαναλέμε Δεν τα βάζω εγώ με επιστήμονες που μου αναλύουν τη θεωρία της αξίας. Να αρχίσουν καμιά στιγμή να μου μιλάνε και για την ανταλλακτική αξία να με πιάσουν αδιάβαστο? Τι σημασία έχει αν ο κόσμος έχει αλλάξει από την εποχή του Μαρξ? Στο μυαλό ορισμένων οι οικονομικές θεωρίες του 1800 είναι σαν το καλό κρασί. Διαχρονικές. Υποστηρίζω την άποψη που λέει πως όσο υπάρχoυν στην ελλάδα άνθρωποι που δεν έχουν ταξική συνείδηση και πλανιώνται από λόγια ανθρώπων που το μόνο που θέλουν από αυτούς είναι να αρπάξουν την ψήφο τους ( ...και τον πλούτο τους κατόπιν)αυτός ο τόπος είναι καταδικασμένος να πηγαίνει συνεχώς και χειρότερα .... Τo τραγικό είναι πως : οι ίδιοι αρχίζουν μετά και το κλάμα πως φταίνε όοοοοολοι οι άλλοι εκτός από αυτούς ή την συντεχνία τους. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που σκέφονται με παρωπίδες και βλέπουν εχθρούς και συμμάχους παντού και τους υποστηρίζουν ή τους πολεμούν ανεξαρτήτως του τι είναι σωστό και τι άδικο, αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να προοδεύσει. Όσο οι ανεγκέφαλες κραυγές βρίσκουν πάτημα και οπαδούς έναντι της ορθολογικής σκέψης, τα ίδια και χειρότερα θα συμβαίνουν. Γιατί αν οι τότε αγρότες και οι τωρινοί stagers/λιμενεργάτες, είχαν φάει την μπούφλα που έπρεπε και μετά έτρωγαν και την ίδια μπούφλα τα κεφάλια των φοροδιαφευγόντων μεγαλοεπιχειρήσεων τώρα δεν θα τρέχαμε με τα παντελόνια κάτω να σώσουμε ότι μπορούμε. Αλί στους μικροαστούς που συνήθιζαν την πατάτα που τους μοίρασαν πως θα γίνουν κάποτε αστοί ... Ναι αυτό είναι το ρεαλιστικό όνειρο κάθε υγιώς σκεπτόμενου νέου που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ότι κάποια στιγμή θα γίνει Μπόμπολας.
michael92 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μόνο αν η Ευρωπαική Ένωση διαλυθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ευρωπαΐκή ένωση είναι ένα "πείραμα" του 1950 δεν είναι κάτι που σίγουρα θα πετύχει. Κατά τα άλλα καμία πιθανότητα...
@@sos@@ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Σιωπή ρε, πως τολμάς? Αφου είναι λιμενεργάτες έχουμε υποχρέωση και καθήκον να τους στηρίζουμε. Μας εκμεταλλεύονται πολύ περισσότερο από τον κάθε καπιταλιστή/μεγαλοαστό () που έχει ένα μαγαζί στην γωνία και παλεύει να βγάλει το μήνα? Χεστήκαμε εμείς αλληλεγγύη στους εργάτες και όλοι οι άλλοι να πα να γ@μηθουν.1)Kαταρχήν μεγαλοαστός κατά Grossbürger είναι αυτός που ανήκει στο ανώτατο στρώμα της αστικής τάξης.Aυτός ο μαγαζάτορας που περιγράφεις ανήκει σε αυτό το στρώμα; Kατά τον Μarx είναι μικροαστός. Είμαι νομίζεις υποστηρικτής της ελεύθερης αγοράς δηλ. το μικρό ψάρι τρώει το μικρό κλπ κλπ .... ; Η αλληλεγγύη είναι δεδομένη . και 2) Αν ήταν η ζήλεια ψώρα... και λίγα είναι, αντί να κοιτάξουμε να ανεβάσουμε τα μεροκάματα σε αυτό το άθλιο σύστημα κοιτάμε πάλι την σκούφια μας ...πάλεψε για αυτά που σου ανήκουν είναι το συμπέρασμα. Μόλις όμως πήραν την πρόωρη συνταξιοδότηση και την αποζημίωση είδες που πήγαν και τα ιδανικά και οι κακοί κινέζοι καπιταλιστές και οι απεργίες εε?Δεν εξαιρείται κανείς από αυτό :" όσο υπάρχoυν στην ελλάδα άνθρωποι που δεν έχουν ταξική συνείδηση"... Δεν τα βάζω εγώ με επιστήμονες που μου αναλύουν τη θεωρία της αξίας. Να αρχίσουν καμιά στιγμή να μου μιλάνε και για την ανταλλακτική αξία να με πιάσουν αδιάβαστο? Τι σημασία έχει αν ο κόσμος έχει αλλάξει από την εποχή του Μαρξ? Στο μυαλό ορισμένων οι οικονομικές θεωρίες του 1800 είναι σαν το καλό κρασί. Διαχρονικές.Kαι από πιο παλιά :"Δοκεί γάρ τισι το περί της ουσίας είναι μέγιστον τετάχθαι καλώς, περί γάρ τούτων ποείσθαί φασι τας στάσεις πάντας " Aριστοτέλης. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που σκέφονται με παρωπίδες και βλέπουν εχθρούς και συμμάχους παντού και τους υποστηρίζουν ή τους πολεμούν ανεξαρτήτως του τι είναι σωστό και τι άδικο, αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να προοδεύσει. Όσο οι ανεγκέφαλες κραυγές βρίσκουν πάτημα και οπαδούς έναντι της ορθολογικής σκέψης, τα ίδια και χειρότερα θα συμβαίνουν. Γιατί αν οι τότε αγρότες και οι τωρινοί stagers/λιμενεργάτες, είχαν φάει την μπούφλα που έπρεπε και μετά έτρωγαν και την ίδια μπούφλα τα κεφάλια των φοροδιαφευγόντων μεγαλοεπιχειρήσεων τώρα δεν θα τρέχαμε με τα παντελόνια κάτω να σώσουμε ότι μπορούμε. Αυτοί φταίνε!!!-Όχι οι άλλοι !!! ΑΥΤΟΊ ΑΥΤΟΊ ..ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ Εδώ το καλό ρηπόρτ Ναι αυτό είναι το ρεαλιστικό όνειρο κάθε υγιώς σκεπτόμενου νέου που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ότι κάποια στιγμή θα γίνει Μπόμπολας.Υπάρχει συντομότερο ... Έλληνας κροίσος με εφτά γράμματα...
Höfdingadrapa Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Πω καλά επικό ποστ ρε φιλενάδα. Ο θεός να ευλογεί τις 100 περσέντ κοτόν καλτσούλες σου. Σιριουσλι...προσπαθώ να βρω ένα επιχείρημα και μία φράση που να ΜΗΝ είναι κλισέ.=ρ Πλακίτσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.