ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 αυτό που λείπει σ΄αυτή τη χώρα είναι κυρίως η ειλικρίνεια. όταν κανείς δε φοβάται κανέναν, οι (δημόσιοι) υπάλληλοι είναι όλοι σε αναρρωτικές ή κανονικές ή δίωρες ή δεν-ξέρω-κι-εγώ-τι-άδειες και παράλληλα υπάρχουν ΝΟΜΟΙ που στερούν από τους stagiers ακόμα και την ΚΑΝΟΝΙΚΗ άδεια, καταλήγουμε να πληρώνονται 5 και να κάνει όλη τους τη δουλεία ένας - ο stagier. μ΄αυτά και μ΄αυτά που βλέπω στο δημόσιο, η χώρα αυτή έπρεπει ήδη να έχει χρεωκοπήσει. προσωπικά, επειδή η αποκάλυψη και η συντέλεια του κόσμου μάλλον αργεί, ελπίζω μόνο σε έναν μεγάλο σεισμό για να καθαρίσει όλη η λέρα που μας πνίγει.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Κοίταξε, μια αιτία της τρύπας στα δημοσιονομικά είναι οι stagers του δημοσίου. Στη πλειοψηφία τους ήταν άχρηστοι και ρουσφετολογικά διορισμένοι, και σαν να μην έφτανε αυτό τους πλήρωναν και από τα αποθεματικά του ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων. Νόμοι για να δουλέψουν οι δημόσιοι υπάλληλοι υπαρχουν. Ας τους εφαρμόσουν και θα μπουν όλοι στην θέση τους.
firewalker Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Για να συναντηθούν όλοι μαζί πρέπει να είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Οι καταθέσεις πολιτών σε περίπτωση χρεοκοπίας κράτους επηρεάζονται;
skiabox Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Ολο το κολπο ειναι το 100% e-government ωστε να παρακαμφθει ολο το συστημα μια και καλη και να κανεις ολες τις συναλλαγες σου απο το pc του σπιτιου σου. Μονο ετσι μπορουμε να προσεκλυσουμε και επενδυσεις. Τεχνικα αυτο ειναι εφικτο το πολυ σε διαστημα ενος μηνα. Αυτα!
Praetorianos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Οι καταθέσεις πολιτών σε περίπτωση χρεοκοπίας κράτους επηρεάζονται; http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=348510
De@th L0rd Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Να δω τι θα κανουνε ολοι αυτοι που δεν εχουν μαθει να παραγουν υπεραξια(προσοχη οχι να δουλευουν) τωρα που στους 5 που περνουν συνταξη θα μπαινει μονο ενας στο δημοσιο. Κάντο λίγο πιο λιανά,γιατί είμαι αδύνατος στα οικονομικά...
Evgenios1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως αν γίνει... Την κάτσαμε. Τοτε πρεπει να ξεκλειδωσουν αυτο εδω
Absinthe Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 KAMIA. Ακομα και ντιφολτ να βγουμε, δε βγαινουμε απο την Ενωση.
mistral Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Να δω τι θα κανουνε ολοι αυτοι που δεν εχουν μαθει να παραγουν υπεραξια Δώσε ένα παράδειγμα. Πώς παράγεται η υπεραξία; Για να μορφωνόμαστε και λίγο και εμείς οι αμόρφωτοι..
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δώσε ένα παράδειγμα. Πώς παράγεται η υπεραξία; Για να μορφωνόμαστε και λίγο και εμείς οι αμόρφωτοι.. Με απλά λόγια να παράγεις περισσότερο από αυτό που δουλεύεις. Το προϊόν της δουλειάς σου να αποτιμάται από την εκάστοτε αγορά υψηλότερα από την αμοιβή σου. Κάτι που δε συμβαίνει στο δημόσιο ας πούμε για πολλούς λόγους: -Δεν υπάρχει έλεγχος. -Δεν υπάρχουν συνέπειες. -Εδώ και 25 χρόνια διορίζονται αβέρτα δημόσιοι υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τους Χ,Υ πολιτικούς σκοπούς, χωρίς να λαμβάνεται υπ όψιν ότι κάθε επιπλέον υπάλληλος είναι λιγότερο αποτελεσματικός και αποδοτικός στην εργασία του από τον προηγούμενο, λόγω του ότι είναι υπεράριθμοι. Από ένα σημείο και μετά (τον κορεσμό) το μικρό αποτέλεσμα του καθενός, το λίγο προϊόν που παράγει, μετατρέπεται σε καθόλου αποτέλεσμα - σε καθόλου προϊόν. Οπότε πρέπει να γίνουν δύο τινά: -Να βρεις ποιοι δεν είναι αποδοτικοί ή δεν χρειάζονται στο πόστο που βρίσκονται και να τους μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις (δύσκολη λύση) -Να διορίζεις λιγότερους (εύκολη λύση η οποία θα αποτύχει αν δεν έρθει η παραπάνω δύσκολη λύση) Ας πούμε εγώ ο προκατειλημμένος, θα έβαζα τους δασκάλους και τους καθηγητές να δουλεύουν το καλοκαίρι σε άλλες υπηρεσίες και όλους αυτούς που βρίσκονται στους δήμους και ξύνονται με 3 χέρια θα τους... σκότωνα. Γιατί δεν είναι ικανοί για τίποτα. Το πολιτικό προσωπικό στο στρατό (που μαζί με τους Δήμους είναι οι πιο τεμπέληδες που υπάρχουν). Τις αμέτρητες πολεοδομίες που υπάρχουν χωρίς λόγο παντού και πολλά άλλα που θέλω πολλές σελίδες να τα γράψω.
skiabox Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Με απλά λόγια να παράγεις περισσότερο από αυτό που δουλεύεις.Το προϊόν της δουλειάς σου να αποτιμάται από την εκάστοτε αγορά υψηλότερα από την αμοιβή σου. Κάτι που δε συμβαίνει στο δημόσιο ας πούμε για πολλούς λόγους: -Δεν υπάρχει έλεγχος. -Δεν υπάρχουν συνέπειες. -Εδώ και 25 χρόνια διορίζονται αβέρτα δημόσιοι υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τους Χ,Υ πολιτικούς σκοπούς, χωρίς να λαμβάνεται υπ όψιν ότι κάθε επιπλέον υπάλληλος είναι λιγότερο αποτελεσματικός και αποδοτικός στην εργασία του από τον προηγούμενο, λόγω του ότι είναι υπεράριθμοι. Από ένα σημείο και μετά (τον κορεσμό) το μικρό αποτέλεσμα του καθενός, το λίγο προϊόν που παράγει, μετατρέπεται σε καθόλου αποτέλεσμα - σε καθόλου προϊόν. Οπότε πρέπει να γίνουν δύο τινά: -Να βρεις ποιοι δεν είναι αποδοτικοί ή δεν χρειάζονται στο πόστο που βρίσκονται και να τους μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις (δύσκολη λύση) -Να διορίζεις λιγότερους (εύκολη λύση η οποία θα αποτύχει αν δεν έρθει η παραπάνω δύσκολη λύση) Ας πούμε εγώ ο προκατειλημμένος, θα έβαζα τους δασκάλους και τους καθηγητές να δουλεύουν το καλοκαίρι σε άλλες υπηρεσίες και όλους αυτούς που βρίσκονται στους δήμους και ξύνονται με 3 χέρια θα τους... σκότωνα. Γιατί δεν είναι ικανοί για τίποτα. Το πολιτικό προσωπικό στο στρατό (που μαζί με τους Δήμους είναι οι πιο τεμπέληδες που υπάρχουν). Τις αμέτρητες πολεοδομίες που υπάρχουν χωρίς λόγο παντού και πολλά άλλα που θέλω πολλές σελίδες να τα γράψω. Να προσθεσω και εναν αλλο προβληματισμο στο post σου φιλε. Κατα ποσο δηλαδη πρεπει να θεωρηθει η ανταλλαγη χαρτιων ως εργασια στην εποχη μας.
black_widow Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 -Εδώ και 25 χρόνια διορίζονται αβέρτα δημόσιοι υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τους Χ,Υ πολιτικούς σκοπούς, χωρίς να λαμβάνεται υπ όψιν ότι κάθε επιπλέον υπάλληλος είναι λιγότερο αποτελεσματικός και αποδοτικός στην εργασία του από τον προηγούμενο, λόγω του ότι είναι υπεράριθμοι. Από ένα σημείο και μετά (τον κορεσμό) το μικρό αποτέλεσμα του καθενός, το λίγο προϊόν που παράγει, μετατρέπεται σε καθόλου αποτέλεσμα - σε καθόλου προϊόν. Ο νόμος των φθινουσών αποδόσεων ( κάπως έτσι λέγεται) είναι αυτό που λες. Το έχω παρατηρήσει και στον ιδιωτικό τομέα αυτό, π.χ. βιάζονται να τελειώσει ένα project, χώνουν πόσα άτομα σε ένα δωματιάκι για να δουλεύσουν εντατικά και μετά χάνεις τα αβγά και τα πασχάλια. Είναι πραγματικά ελληνική πρωτοτυπία να έχεις τόσους δημόσιους υπάλληλους και να μη δουλεύει τίποτα σωστά. Να δώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα ( σε κάποιο topic έχω ξανακάνει παρόμοια νύξη): Περιμέναμε εκκαθαριστικό με μεγάλη επιστροφή ( η μητέρα μου είναι ελεύθερη επαγγελματίας και έχει παρακράτηση φόρου 20 %) και μας έρχεται να πληρώσουμε αντί να πάρουμε. Πάνε οι γονείς μου μαζί ( μη ξεχνάμε ότι η φορολογική δήλωση είναι στο όνομα του άντρα) στην εφορία, διαπιστώνεται το λάθος, "τους λένε θα σας έρθει ειδοποίηση" κ.λ.π., δεν έρχεται η ειδοποίηση, ξαναπάνε χτες ( μιλάμε για μεγάλο ποσό που το χρειαζόμαστε για πάγια έξοδα του μαγαζιού) και τους λέει η υπάλληλος "δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω, κοιτάξτε τι πάκο έχω να ελέγξω κ.λ.π., θα σας έρθει ειδοποίηση, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο". Φανταστείτε να εκστόμιζε τέτοια ατάκα ιδιωτικός υπάλληλος... Άντε πείσε μετά τον άλλο να μη φοροδιαφεύγει να αποφύγουμε την πτώχευση Άλλο πρόσφατο παράδειγμα με την αστυνομία: λόγω της μεγάλης φετινής μείωσης των δανείων από τις τράπεζες πολύς κόσμος καταφεύγει σε κάτι γραφεία διαμεσολάβησης για δάνεια, σου ετοιμάζουν δηλαδή τα χαρτιά σου και όλως περιέργως βρίσκουν "τρόπο" να εγκριθεί το δάνειο σου και μετά σου ζητάνε αμοιβή επί του εκταμιευθέντος ποσού της τάξεως του 20-25 % , τοκογλυφία δηλαδή. Όσοι τολμήσουν να πάνε στην αστυνομία παίρνουν τη φοβερή απάντηση( ίδια απάντηση ανεξαρτήτως αστυνομικού τμήματος) " και τι θέλετε να σας κάνουμε, αναμενόμενο να σας ζητήσουν τέτοια ποσά, δεν κάνουν κάτι παράνομο" Ό,τι ορθολογική λύση και να λέμε το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει η βούληση να σωθεί το κράτος. Προτείνω περικοπή επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα μισθών δημοσίων υπαλλήλων, να δουλεύουν κανονικότατο 8ωρο ( και απογεύματα- Σαββατοκύριακα), όσοι δεν θα έπρεπε να είναι σε γραφείο να μην είναι σε γραφείο και εκεί που θα έπρεπε να είναι ( π.χ.εργάτες, αστυνομικοί), περικοπή των αναρρωτικών αδειών. Πρώτα απ' όλα όμως χρειάζονται περικοπές στους μισθούς των βουλευτών, κόψιμο των βουλευτικών συντάξεων και λοιπών πολυτελειών,βεβαίως να μη φοροδιαφεύγουν και στήνουν offshore, φορολόγηση εκκλησίας. Και σιγά μην κάνουν κάτι από αυτά, εμείς οι υπόλοιποι θα πληρώσουμε πάλι τα σπασμένα.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Ο νόμος των φθινουσών αποδόσεων ( κάπως έτσι λέγεται) είναι αυτό που λες. Το έχω παρατηρήσει και στον ιδιωτικό τομέα αυτό, π.χ. βιάζονται να τελειώσει ένα project, χώνουν πόσα άτομα σε ένα δωματιάκι για να δουλεύσουν εντατικά και μετά χάνεις τα αβγά και τα πασχάλια. Είναι πραγματικά ελληνική πρωτοτυπία να έχεις τόσους δημόσιους υπάλληλους και να μη δουλεύει τίποτα σωστά. Να δώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα ( σε κάποιο topic έχω ξανακάνει παρόμοια νύξη): Περιμέναμε εκκαθαριστικό με μεγάλη επιστροφή ( η μητέρα μου είναι ελεύθερη επαγγελματίας και έχει παρακράτηση φόρου 20 %) και μας έρχεται να πληρώσουμε αντί να πάρουμε. Πάνε οι γονείς μου μαζί ( μη ξεχνάμε ότι η φορολογική δήλωση είναι στο όνομα του άντρα) στην εφορία, διαπιστώνεται το λάθος, "τους λένε θα σας έρθει ειδοποίηση" κ.λ.π., δεν έρχεται η ειδοποίηση, ξαναπάνε χτες ( μιλάμε για μεγάλο ποσό που το χρειαζόμαστε για πάγια έξοδα του μαγαζιού) και τους λέει η υπάλληλος "δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω, κοιτάξτε τι πάκο έχω να ελέγξω κ.λ.π., θα σας έρθει ειδοποίηση, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο". Φανταστείτε να εκστόμιζε τέτοια ατάκα ιδιωτικός υπάλληλος... Άντε πείσε μετά τον άλλο να μη φοροδιαφεύγει να αποφύγουμε την πτώχευση Άλλο πρόσφατο παράδειγμα με την αστυνομία: λόγω της μεγάλης φετινής μείωσης των δανείων από τις τράπεζες πολύς κόσμος καταφεύγει σε κάτι γραφεία διαμεσολάβησης για δάνεια, σου ετοιμάζουν δηλαδή τα χαρτιά σου και όλως περιέργως βρίσκουν "τρόπο" να εγκριθεί το δάνειο σου και μετά σου ζητάνε αμοιβή επί του εκταμιευθέντος ποσού της τάξεως του 20-25 % , τοκογλυφία δηλαδή. Όσοι τολμήσουν να πάνε στην αστυνομία παίρνουν τη φοβερή απάντηση( ίδια απάντηση ανεξαρτήτως αστυνομικού τμήματος) " και τι θέλετε να σας κάνουμε, αναμενόμενο να σας ζητήσουν τέτοια ποσά, δεν κάνουν κάτι παράνομο" Ό,τι ορθολογική λύση και να λέμε το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει η βούληση να σωθεί το κράτος. Προτείνω περικοπή επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα μισθών δημοσίων υπαλλήλων, να δουλεύουν κανονικότατο 8ωρο ( και απογεύματα- Σαββατοκύριακα), όσοι δεν θα έπρεπε να είναι σε γραφείο να μην είναι σε γραφείο και εκεί που θα έπρεπε να είναι ( π.χ.εργάτες, αστυνομικοί), περικοπή των αναρρωτικών αδειών. Πρώτα απ' όλα όμως χρειάζονται περικοπές στους μισθούς των βουλευτών, κόψιμο των βουλευτικών συντάξεων και λοιπών πολυτελειών,βεβαίως να μη φοροδιαφεύγουν και στήνουν offshore, φορολόγηση εκκλησίας. Και σιγά μην κάνουν κάτι από αυτά, εμείς οι υπόλοιποι θα πληρώσουμε πάλι τα σπασμένα. Πόσο μισώ την μοιρολατρία.... /no offence Μαύρη Χήρα.
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Ο νόμος των φθινουσών αποδόσεων ( κάπως έτσι λέγεται) είναι αυτό που λες. Ακριβώς έτσι!
skiabox Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Επισης μην ξεχναμε οτι τοσο χαος δε γινεται ποτε καταλαθος. Ειναι στρατηγικη επιλογη η γραφειοκρατια. Ακομα και οι βουλευτες δηλαδη που ειναι κυριως δικηγοροι πιστευω οτι καταλαβαινουν ποσο ευκολα μπορει να μηχανογραφηθει η δημοσια διοικηση και να παμε σε e-government.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.