mistral Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μια γνωστή μου έκανε αίτηση για καταναλωτικό δάνει στη Eurobank για 5.000 € και μου ζήτησε τα στοιχεία μου (Α.Δ.Τ., επάγγελμα, ονοματεπώνυμο και διεύθυνση) για να με δηλώσει για αντίκλητο. Διευκρίνησα πως εγώ ΔΕΝ υπογράφω κανένα χαρτί ως εγγυητής - πάγια συνήθεια - και μου είπε πως δεν πρόκειται για εγγυητή αλλά πως «αν δεν βρίσκουν εμένα να μπορούν να με αναζητήσουν μέσω του αντίκλητου», προφανώς να την ψάχνουν μέσω εμού απ ότι κατάλαβα. Ζήτησα το τηλέφωνο της τράπεζας και μου είπαν πως δεν χρειάζεται να υπογράψω τίποτε απλά να δώσω τα στοιχεία μου ως αντίκλητος. Και όταν διευκρίνησα πως δεν υπογράφω τίποτε μου είπε η υπάλληλος «δεν σας θέλω σαν εγγυητή ούτε θέλω να υπογράψετε κάτι. Αν ήταν θα σας έλεγα να περάσετε από εδώ. Ως αντίκλητο σας δήλωσε η κυρία» Το ερώτημα: Σε περίπτωση που η κυρία δεν πληρώνει τις δόσεις του δανείου της θα κυνηγάνε εμένα για να τις πληρώσω; Με δεδομένο πάντα πως ΔΕΝ έχω υπογράψει τίποτε και ούτε πρόκειται να υπογράψω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας προκαταβολικά.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μια γνωστή μου έκανε αίτηση για καταναλωτικό δάνει στη Eurobank για 5.000 € και μου ζήτησε τα στοιχεία μου (Α.Δ.Τ., επάγγελμα, ονοματεπώνυμο και διεύθυνση) για να με δηλώσει για αντίκλητο. Διευκρίνησα πως εγώ ΔΕΝ υπογράφω κανένα χαρτί ως εγγυητής - πάγια συνήθεια - και μου είπε πως δεν πρόκειται για εγγυητή αλλά πως «αν δεν βρίσκουν εμένα να μπορούν να με αναζητήσουν μέσω του αντίκλητου», προφανώς να την ψάχνουν μέσω εμού απ ότι κατάλαβα. Ζήτησα το τηλέφωνο της τράπεζας και μου είπαν πως δεν χρειάζεται να υπογράψω τίποτε απλά να δώσω τα στοιχεία μου ως αντίκλητος. Και όταν διευκρίνησα πως δεν υπογράφω τίποτε μου είπε η υπάλληλος «δεν σας θέλω σαν εγγυητή ούτε θέλω να υπογράψετε κάτι. Αν ήταν θα σας έλεγα να περάσετε από εδώ. Ως αντίκλητο σας δήλωσε η κυρία» Το ερώτημα: Σε περίπτωση που η κυρία δεν πληρώνει τις δόσεις του δανείου της θα κυνηγάνε εμένα για να τις πληρώσω; Με δεδομένο πάντα πως ΔΕΝ έχω υπογράψει τίποτε και ούτε πρόκειται να υπογράψω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας προκαταβολικά. Όχι, ο αντίκλητος δεν έχει καμία σχέση με πληρωμές ή υποχρεώσεις. Είναι ακριβώς ό,τι σου είπε η γνωστή σου: εάν δεν βρίσκουν αυτή ή εάν αυτή αλλάξει διεύθυνση, στέλνουν χαρτιά που την αφορούν στη δική σου διεύθυνση ή, τέλος πάντων, ειδοποιούν εσένα. Δεν αναλαμβάνεις καμία υποχρέωση έναντι της τράπεζας γι'αυτό και δεν χρειάζεται να υπογράψεις κάπου. Ιδού και η επεξήγηση από το site μιας τράπεζας: Αντίκλητος Το φυσικό πρόσωπο που ορίζεται από το δανειολήπτη ως "πρόσωπο επικοινωνίας" με την Τράπεζα σε περίπτωση που η τράπεζα αδυνατεί να βρει τον ίδιο τον δανειολήπτη. Πηγή: http://tinyurl.com/y87kbkf
mistral Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Όχι, ο αντίκλητος δεν έχει καμία σχέση με πληρωμές ή υποχρεώσεις. Είναι ακριβώς ό,τι σου είπε η γνωστή σου: εάν δεν βρίσκουν αυτή ή εάν αυτή αλλάξει διεύθυνση, στέλνουν χαρτιά που την αφορούν στη δική σου διεύθυνση ή, τέλος πάντων, ειδοποιούν εσένα. Δεν αναλαμβάνεις καμία υποχρέωση έναντι της τράπεζας γι'αυτό και δεν χρειάζεται να υπογράψεις κάπου. Ιδού και η επεξήγηση από το site μιας τράπεζας: Πηγή: http://tinyurl.com/y87kbkf Σε ευχαριστώ πολύ! Πολύ μου ηρέμησες το μυαλό με αυτό το πόστ Όχι τπτ άλλο.. μην πιάνομαι και κορόδιο δλδ λόγω άγνοιας.
pixies451 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 ενδεχεται να σε πρηξουν στα τηλεφωνα ομως
mistral Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 ενδεχεται να σε πρηξουν στα τηλεφωνα ομως αυτό λύνεται εύκολα. Αλλάζω αριθμό αν με παραζαλίσουν
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Σε ευχαριστώ πολύ! Πολύ μου ηρέμησες το μυαλό με αυτό το πόστ Όχι τπτ άλλο.. μην πιάνομαι και κορόδιο δλδ λόγω άγνοιας. Εφ' όσον δεν βάζεις την υπογραφή σου σε χαρτί (ή έστω ηλεκτρονικά), δεν αναλαμβάνεις καμία υποχρέωση.
mistral Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Εφ' όσον δεν βάζεις την υπογραφή σου σε χαρτί (ή έστω ηλεκτρονικά), δεν αναλαμβάνεις καμία υποχρέωση. αυτό κυρίως σκέφτηκα και εγώ και έδωσα τα στοιχεία μου. άλλο όμως το να ακούσω και μια γνώμη κάποιου που γνωρίζει καλύτερα από μένα το θέμα.
o_magazatoras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 ενδεχεται να σε πρηξουν στα τηλεφωνα ομως Ακριβώς. Το να αλλάξεις τηλέφωνο είναι μια λύση.Το να ενημερώσεις όμως όλους τους γνωστούς σου γι αυτό,είναι ένα πρόβλημα.
alex89 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δηλαδή η τράπεζα υπάρχει περίπτωση να μη βρει αυτόν που πήρε δάνειο; Σίγουρα στην τράπεζα αρκεί να δώσεις τα στοιχεία σου από το τηλέφωνο ή μήπως ήταν γνωστός ο υπάλληλος και έβαλε καμία δική του υπογραφή; Για εμένα πάνε και ρώτησε τη διαδικασία και αν χρειάζεται η υπογραφή του αντίκλητου. Αν σου πούνε πως χρειάζεται, τότε λαμογιά μυρίζει η υπόθεση. Είμαι καμένος από περίπτωση που έπρεπε στην τράπεζα να υπογράψει ο εγγυητής και βρέθηκα να έχω υπογράψει χωρίς να έχω πάει και ακόμα είμαι στα δικαστήρια και με τον δανειολήπτη και με τον υπάλληλο.......
o_magazatoras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Εμάς πάλι,κάποια στιγμή χρειάστηκε στην ίδια τράπεζα αλλά για άλλη υπόθεση,να υπογράψουμε τριτεγγυητές για κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο.Το δάνειο για το οποίο υπογράψαμε εξωφλήθηκε στο ακέραιο (χρηματοδότηση αγοράς αυτοκινήτου με δόσεις),αλλά μετά από χρόνια μας παίρνανε άσχετες ώρες και γκρινιάζανε για κάτι άλλα φέσια που τους φόρεσε ο δικός μας,άσχετη υπόθεση με τις υπογραφές που ρίξαμε εμείς. Προφανώς τους μπήκε η ιδέα να μας φοβίσουνε κατα κάποιο τρόπο και να τα πάρουν από μας,αλλά πέσανε σε ρόζο. Ακόμα τους τρώει ο ποπός απ' τα μπινελίκια που τους έχωσα.Εισπρακτικές εταιρείες,έκλεισα και ραντεβού με κάποια κυριούλα,γμτ θα γ@μ@γ@ τζάμπα,αλλά δεν ήρθε,πανάθεμά τηνε,δυο-τρεις φορές τη μέρα μας έπαιρνε τηλέφωνο,ακόμα και βράδυ,να μας προειδοποιήσει ότι θα έχουμε νομικά μπλεξίματα που πριν πέντε χρόνια είχαμε υπογράψει για δάνειο που ...ξωφλήθηκε. Θα έφτανα και σε βιαιοπραγία ακόμη,σοβαρά μιλάω.Αλλά,όπως είπα,ή τη ψυλλιαστήκανε,ή ρώτησαν "άλλους" για το ποιόν. Προσοχή που μπλέκετε.
mistral Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Το θέμα έχει όπως το περιέργραψε ο paredwse παραπάνω. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν και στο phonebanking της eurobank. Ο αντίκλητος ΔΕΝ έχει οικονομικές δεσμεύσεις έναντι της τράπεζας. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Το θέμα έχει όπως το περιέργραψε ο paredwse παραπάνω.Αυτό τουλάχιστον μου είπαν και στο phonebanking της eurobank. Ο αντίκλητος ΔΕΝ έχει οικονομικές δεσμεύσεις έναντι της τράπεζας. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Μην μπλέξεις.- Στο λέω από προσωπική εμπειρία. Δεν ξέρεις τι σημαίνει να σε παίρνουν 2-3 τηλέφωνα την μέρα, για υποθέσεις που τους έχεις εξηγήσει ότι ΔΕΝ σε αφορούν και ΔΕΝ σε ενδιαφέρουν, και να μην καταλαβαίνουν ούτε με διάλογο, ούτε με καντήλια, ούτε με απειλές. Τώρα είμαι στο νομικό στάδιο, αλλά και πάλι δε νομίζω να βγει κάτι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Θα πρότεινα, αν είναι απλά μια γνωστή και όχι φίλη (και δη έμπιστο άτομο), να μην δεχτείς. Θα σου σπάσουν τα νεύρα έτσι και στραβώσει κάτι. Εγώ για να γλιτώσω από αλυσίδα ηλεκτρονικών που έψαχνε άνθρωπο ο οποίος είχε δώσει χωρίς να με ενημερώσει ως τηλέφωνο εργασίας το τηλέφωνο του σπιτιού μου, χρειάστηκα δύο χρόνια. Και δεν τους ένοιαζε που καλούσαν τηλέφωνο άκυρο: ήταν το μοναδικό τηλέφωνο που απαντούσε (μα ποιος σοβαρός επιχειρηματίας πουλάει πράγματα χιλιάδων ευρώ σε άτομο που του δίνει μονάχα αριθμό καρτοκινητού και το τηλέφωνο ενός τρίτου και οι υπάλληλοι που τηλεφωνούσαν απλά κάλυπταν την τυπική υποχρέωση να τηλεφωνήσουν (συνήθως πολύ πρωί ή μεσημέρι, ώρες οι οποίες όπως έμαθα στην πορεία θεωρούνται ιδανικές για να "αιφνιδιαστεί" ο ασυνεπής πελάτης) και απλά αρνούνταν να σβήσουν το τηλέφωνό μου από την καρτέλα τους. Τελικά ανέθεσαν τα τηλεφωνήματα σε κάποια εταιρία "εισπράξεως ληξιπρόθεσμων οφειλών". Αποκορύφωμα των οχλήσεών τους ήταν ένα τηλεφώνημα οκτώ παρά δέκα το πρωί όπου ένας θεριακλής το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν με ύφος βαρύ "Το ξέρεις ότι χρωστάς;" Υποχρεώθηκα να τους απειλήσω με αγωγές. Δεν είμαι καν βέβαιος ότι οι απειλές μου έπιασαν τόπο: ενδεχομένως μετά από χρόνια να τους έκοψε να ζητήσουν από την ασυνεπή πελάτισσά τους να τους δηλώσει έγκυρο τηλέφωνο κάποια από τις φορές που εμφανιζόταν σε κάποιο κατάστημά τους (διαφορετικό κάθε φορά) ώστε να δώσει ένα ποσό από τα χρωστούμενα για να μην κινήσουν νομικές διαδικασίες εναντίον της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.