Προς το περιεχόμενο

Fujitsu ή toshiba laptop???

greenpeace933

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχήν χαιρετώ παιδιά.

Θα ήθελα τα φώτα σας πάνω σε ένα δίλλημα που με ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό.

Θέλω να πάρω laptop με τιμή γύρω στα 900Ε. Κατόπιν σκέψης και έρευνας κατέληξα στα 2 ακόλουθα:

Fujitsu Amilo Pi 3560F4

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Fujitsu-Amilo-Pi-3560F4-VFY-P.htm

και

Toshiba Satellite L505-12Q

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L505-12Q-PSLS3E-03200LGE.htm

κσι ένα συγκριτικό ανάμεσα στα 2

http://www.plaisio.gr/ProductCompare.aspx?Catalog=21&Products=1428896,1410083

Να πω ότι αρχικά έκλεινα προς το toshiba αλλά κάποια χαρακτηριστικά του Fujitsu με προβλημάτισαν.

Για το Toshiba:

Νομίζω ότι από άποψη ανθεκτικότητας στο χρόνο και στην μεταφορά δεν παίζεται...(γνώμη που σχημάτισα βλέποντας φίλους που έχουν πάρει και αυτοί κατα καιρούς αλλά και από διαφορα reviews)

Έχει την εγγύηση που από ότι ακούω είναι μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη.

Έχει επίσης την Ati 4650 που νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερη από την nvidia 240 (αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με)

Φοράει DDR3 RAM αντί για DDR2 του Fujitsu σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Toshiba (στο πλαίσιο μάλλον το έχουν λάθος)

Για το Fujitsu

Έχει οθόνη με τεχνολογία LED

Έχει 6GB RAM αντί για 4GB του TOSHIBA

Έχει πιο σύγχρονο επεξεργαστή από το toshiba (σειρά 7)

Κατά τα άλλα λίγο πολύ τα χαρακτηριστικά είναι ίδια.

Να πω ότι είδα από κοντά το Fujitsu και με εντυπωσίασε η οθόνη και το πληκτρολόγιο του. Στο Toshiba (για την ακρίβεια σε ένα μοντέλο προγενέστερο που από ότι έμαθα έχουν το ίδιο κουτί-οθόνη) απογοητεύτηκα από τις γωνίες θέασης και το πληκτρολόγιο πρέπει να μαζεύει σκόνες. Από την άλλη σαν φορητότητα μου φάνηκε πιο γερή κατασκευή το Toshiba κσι νομίζω ότι είναι και πιο ελαφρύ.

Το laptop προορίζεται για παντώς είδους χρήση (games, autocad, office internet movies κλπ κλπ)

Παρακαλώ πολύ πείτε μου την γνώμη σας πάνω σε αυτά τα 2 μοντέλα. Εσεις ποιο θα διαλέγατε και γιατί; Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το thread και κατ επέκταση τον προβληματισμό μου. :-)

Δημοσ.

παρε το toshiba

εχουν σχεδον τις ιδιες επιδοσεις, και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο

οσο για την μνημη, αμα θες την μεγαλωνεις και στο toshiba με πολυ μικρο κοστος, αλλα αν ειναι 32bit λειτουργικο και 20GB ram να εχεις μεχρι τα 3 θα αναγνωριζει, οποτε...

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά.

Επομένως Toshiba δαγκωτό λετε.

Να πω ότι και τα 2 θα έχουν τα win7 64bit οπότε θα βλέπουν όλη την ram κανονικά.

Σχετικά με την επέκταση της RAM που είπες φίλε vasilisga, είναι εύκολη διαδικασία; Χρειάζεται ξεβίδωμα το κουτί για να γίνει εγκατάσταση όπως στα desktop ή απλά μπαίνει κάπου σαν stickακι; Επίσης που μπορώ να βρω ddr3 για laptop; Στο πλαίσιο δεν βρήκα ανάλογες μνήμες.:confused:

Συγνώμη που κάνω τόσο ηλίθιες ερωτήσεις αλλά είμαι τελείως άσχετος με τα laptop. Ασχολούμουν ανέκαθεν με desktop λόγω των τεράστιων επιδόσεων και της χαμηλής τιμής τους σε σχέση με τα laptop.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!! :-)

Δημοσ.

Από όπου το αγοράσεις ζήτα να σου βάλουν και την έξτρα μνήμη για να μην έχεις πρόβλημα και ακόμα και αν δεν σου χρεώσουν την εργασία ζήτα να στο γράψουν στην απόδειξη έστω με μηδενική τιμή. Στην Ελλάδα είμαστε δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει.

Δημοσ.

ΟΚ, Θα περάσω από το κατάστημα να δω τι παίζει

Από όπου το αγοράσεις ζήτα να σου βάλουν και την έξτρα μνήμη για να μην έχεις πρόβλημα και ακόμα και αν δεν σου χρεώσουν την εργασία ζήτα να στο γράψουν στην απόδειξη έστω με μηδενική τιμή. Στην Ελλάδα είμαστε δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει.

Εννοείς σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με το laptop και δεν με καλύψει η εγγύηση με την αλλαγή αυτή;

Το κόστος της RAM πόσο μπορεί να είναι για το συγκεκριμένο λαπτοπ;

Π.χ για 2 με 4 GB; Μαρκα;;; Να πάω για Transcend?

Μην πάω και τελείως αδιάβαστος...;)

Δημοσ.

Α ωραία τότε.

Από την Toshiba δεν θα έχω πρόβλημα με αυτήν την τροποποίηση, έτσι δεν είναι; Η μήπως είναι σαν το playstation όπου εφόσον ανοίξεις το κουτί ακόμα και για να καθαρίσεις το εσωτερικό ακυρώνεται αυτομάτως η εγγύηση;

Δημοσ.

Πήρα τελικά τηλέφωνο αλλά δεν απάντησε κανείς. Το έψαξα όμως λίγο στο FAQ του site και βρήκα (για όσους έχουν την ίδια απορία με μένα) ότι η εγγύηση δεν σπάει αλλά δεν μπορούν να μου εγγυηθούν ότι η μνήμη αυτή θα είναι συμβατή ή ότι θα δουλέψει σωστά. Αναμενόμενο βέβαια...

Ρώτησα και στο πλαίσιο όπου μου είπαν ότι καλού κακού αυτού του είδους οι ανανεώσεις θα πρέπει να γίνονται από τον αρμόδιο τεχνικό σε συνεργασία με το τμήμα service της toshiba. Για να μην υπάρχουν άλλωστε παρατράγουδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...