Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://checkpc.gr/forum/viewtopic.php?f=40&t=30&st=0&sk=t&sd=a&start=30#p216

"Η κονσόλα σε δράση"

Όχι ρε παιδιά και "κονσόλα" η Amiga. Και από τα τόσα exclusive και απίστευτα παιχνίδια που είχε, έβαλαν screenshot του frog, που είχε πρωτοβγει κοντά 5 χρόνια πριν την Α500.

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Η σελίδα του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής σε μερικές ώρες θα επανέλθει σε λειτουργία.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας την τεράστιας επισκεψιμότητας που δέχθηκε.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

εκ μέρους του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής

Δημοσ.

Λογικό να πέσει.....με το που ανακοινώθηκε σαν είδηση στο insomnia οι εκατομμύρια χρήστες του forum "δημιούργησαν τεράστια επισκεψημότητα...."

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως δεν μπορεί ιδιώτης να έχει τα εκθέματα/ γνώσεις που χρειάζονται για να να παρουσιάσει την ιστορία της πληροφορικήκι ίσως να αδικώ αυτούς που προσπαθούν να το υλοποιήσουν.

Δεν ξέρω ποιος είναι από πίσω, αλλά πιστεύω πως δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο μουσείο από ιδιώτη στην Ελλάδα. Θα πρέπει να βρουν τρόπο να συνεργαστούν με τον Δημόκριτο ή το εθνικό ίδρυμα ερευνών, τα οποία διαθέτουν και επειδή είναι δημόσιο σίγουρα έχουν αποθηκευμένα μηχανήματα από αξίζουν να εκτεθούν. Όταν ήμουν μικρός, θυμάμαι ένα υπόγειο στο Δημόκριτο, που είχε τον πρώτο υπολογιστή του ελληνικού κράτους, με διάτρητες κάρτες και λυχνίες, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Καλή τύχη πάντως, καλύτερα να ανοίγουν μουσεία παρά σκυλάδικα.

Επεξ/σία από insomniaK
βλέπε μήνυμα 23, το αρχικό μου μύνημα φαίνεται στην παράθεση στο ποστ 22.
Δημοσ.
Εμένα μου κάνει για αρπαχτή κι ίσως να αδικώ αυτούς που προσπαθούν να το υλοποιήσουν.

Δεν ξέρω ποιος είναι από πίσω, αλλά πιστεύω πως δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο μουσείο από ιδιώτη στην Ελλάδα. Θα πρέπει να βρουν τρόπο να συνεργαστούν με τον Δημόκριτο ή το εθνικό ίδρυμα ερευνών, τα οποία διαθέτουν και επειδή είναι δημόσιο σίγουρα έχουν αποθηκευμένα μηχανήματα από αξίζουν να εκτεθούν. Όταν ήμουν μικρός, θυμάμαι ένα υπόγειο στο Δημόκριτο, που είχε τον πρώτο υπολογιστή του ελληνικού κράτους, με διάτρητες κάρτες και λυχνίες, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Καλή τύχη πάντως, καλύτερα να ανοίγουν μουσεία παρά σκυλάδικα.

Κοίτα μιλάω με τον υπεύθυνο και δεν φαίνεται για τέτοιο άτομο κ συνήθως δεν πέφτω έξω, ωστόσο ως προείπα θα συνεισφέρω και εγώ μερικά εκθέματα...τώρα μακάρι να πάει καλά!

Δημοσ.

Ας αλλάξω λίγο την αρχική πρόταση του προηγούμενου ποστ μου. Δεν ντρέπομαι για την άποψη μου, αλλά δεν πρέπει να κρίνω χωρίς να επισκεφθώ το μουσείο.

Νομίζω πως δεν μπορεί ιδιώτης να έχει τα εκθέματα/ γνώσεις που χρειάζονται για να να παρουσιάσει την ιστορία της πληροφορικής.

Δημοσ.

Εμένα γιατί μου δημιουργεί επιφυλάξεις αυτό το Μουσείο Πληροφορικής;

Πώς γίνεται να προσπαθεί κάποιος να στήσει ένα μουσείο πληροφορικής και να μην έχει φροντίσει αρχικά να κατασκευάσει μια καλή Ιστοσελίδα ώστε να διαφημίσει την προσπάθειά του και να ζητήσει βοήθεια στα εκθέματα;

Πού πρόκειται να βρίσκεται αυτό το μουσείο;

Έχει έρθει σε επαφή με κάποιον κρατικό ή Ιδιωτικό φορέα ο κος Τσεκούρας;

Γενικά μου δημιουργούνται πολλές απορίες, τις οποίες δεν μπορεί να λύσει το θεωρητικό κείμενο που υπάρχει στη σελίδα του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής στο... Facebook.

Μακάρι να είναι κάτι αξιόλογο και να βοηθήσω κι εγώ... έστω και με έναν Αμστραντ 6128 ή ένα Schneider της δεκαετίας του 80.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας ,

σε λίγες μέρες θα υπάρχει η νέα ολοκληρωμένη ιστοσελίδα του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικης από την οποία θα μπορείτε να αντλήσεται πληροφορίες για το μουσείο.

Καλή χρονιά σε όλους.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...