Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα νέο μουσείο με εκθέματα από τον κόσμο της πληροφορικής έρχεται να γνωρίσει στους χρήστες του την ιστορία τον υπολογιστών, την εξέλιξη τους και να αποδείξει ότι η ψηφιακή τεχνολογία έχει ακόμα όλο το μέλλον μπροστά της.

Το Μουσείο Πληροφορικής περιλαμβάνει αντικείμενα που έχουν παρέλθει από το χώρο της τεχνολογίας όχι απαραίτητα λόγω χρόνου, αλλά και λόγω της ραγδαίας εξέλιξης του κλάδου.

Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις γέννησαν την ιδέα για να συγκεντρώθούνε σε έναν χώρο το παρελθόν ,το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας στο οποίο θα εκτίθενται συσκευές και προγράμματα από τον κόσμο της πληροφορικής και την εξέλιξη τους μέσα στις τελευταίες τρείς δεκαετίες.

Να σημειωθεί ότι το Μουσείο Πληροφορικής έχει στην κατοχή του υπολογιστικά συστήματα που χρονολογικά ξεκινούν από την δεκαετία του '80 μια εποχή που αποτέλεσε την απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή (pc) και η συλλογή συνεχώς διευρύνεται για να καλύπτει όλο και περισσότερους τομείς της πληροφορικής. Επίσης, δέχεται οποιαδήποτε προσφορά αντικειμένου της πληροφορικής για τον εμπλουτισμό της έκθεσης.

Link.png Site: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Δημοσ.

Όσο φιλότιμη και να είναι η προσπάθεια, δεν νοείται μουσείο με εκθέματα έως τριάντα χρόνων το πολύ.Ας αφήσουν να παλιώσουν λίγο ακόμη.

Σε λίγα μερικά χρόμια που θα ξεδιπλώνουμε τις οθόνες σαν τα χαρτομάντηλα, τότε οι CRT οθόνες θα μπορούσαν να μοιάζουν αναλογικά με προϊστορικά ...μαμούθ.

Δημοσ.

Με την ταχυτητα που αλλαζουν τα πραγματα στην τεχνολογια, πιστευω οτι αυτα τα 30χρονια ιστοριας ισοδυναμουν με 100 χρονια αντιστοιχα της καθημερινοτητας! Απλα σκεφτητε μια συσκευη σαν το iPhone πριν πεντε χρονια...Καλη προσπαθεια και αξιζει προσοχης.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.
Με αντιγράφουν... :-(

και εμενα μια απο τα ιδια...:-( αλλα δεν εχουν ουτε σκληρο δισκο με με χωριτικοτητα μερικα KB ουτε i386 cpu απο ο,τι ειδα στις εικονες...:P

Δημοσ.
Απλα σκεφτητε μια συσκευη σαν το iPhone πριν πεντε χρονια...Καλη προσπαθεια και αξιζει προσοχης.

Αναρωτιέμαι σε τι Ποστ δεν θα μπορούσε να αναφερθεί αυτή η συσκευή :P

On Topic

Καλή η προσπάθεια , μακάρι να φέρουν και κάποια σπάνια εκθέματα από το εξωτερικό

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Η συλλογή του status είναι αξεπέραστη

πρέπει να βιαστεί να το κάνει πραγματικότητα

εκτός αυτού πιό πολύ για forum μου μοιάζει

status προχώρα !

.

Δημοσ.
Η συλλογή του status είναι αξεπέραστη

πρέπει να βιαστεί να το κάνει πραγματικότητα

εκτός αυτού πιό πολύ για forum μου μοιάζει

status προχώρα !

.

Αν προχωρισει ετσι θα χαρω να τον βοηθησω και με τα δικα μου "εκθεματα"...:P

Δημοσ.

Θα επικοινωνήσω μαζί τους για δωρεά/χορηγία των η/υ που έχω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:16 ----------

Αν αποκτήσουν εκθεσιακό χώρο φυσικά!

Γιατί μέχρι στιγμής από φωτογραφίες, ε , έχει και στο ίντερνετ..!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:38 ----------

Μίλησα με τον Γιώργο Τσεκούρα και θα του στείλω μερικά από τα μανάρια μου για το μουσείο του.

Δημοσ.

Δε λέω καλή η προσπάθεια, αλλά όπως είπαν και παραπάνω, μήπως θα υπήρχε ένα νόημα άμα παρουσιαζόντουσαν σε κάποιο φυσικό χώρο και όχι μόνο με φωτογραφίες μέσω ίντερνετ; Γιατί έτσι το google είναι μεγαλύτερο μουσείο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...