grazzt Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Ήδη στα 24, αν απέχεις 2 χιλιόμετρα από το DSLAM κλάφτα.. Από τη στιγμή που πουλάνε 24 και τελικά κλειδώνουμε στο πολύ 15 (για αυτούς που μένουν δίπλα στο dslam), δεν μπορείς να πείς ότι έχει νόημα η αύξηση ταχύτητας, γιατί με την αύξηση, θα πρέπει να είσαι ακόμη πιό κοντά..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Ήδη στα 24, αν απέχεις 2 χιλιόμετρα από το DSLAM κλάφτα.. Από τη στιγμή που πουλάνε 24 και τελικά κλειδώνουμε στο πολύ 15 (για αυτούς που μένουν δίπλα στο dslam), δεν μπορείς να πείς ότι έχει νόημα η αύξηση ταχύτητας, γιατί με την αύξηση, θα πρέπει να είσαι ακόμη πιό κοντά.. απέχω 2.3km από το dslam και κλειδώνω στα 14mbit... στα 2km θα κλείδωνα χαλαρά 16mbit... για μεγαλύτερες ταχύτητες υπάρχουν άλλοι τρόποι όπως οπτική ίνα μέχρι το ΚΑΦΑΟ που θα παιχτεί στην VDSL1/2, εκεί πλέον η απόσταση θα είναι ανάμεσα στο ΚΑΦΑΟ και το σπίτι και όχι με το dslam μιας και δεν υφίσταται εξασθένιση στην οπτική ίνα... ο χαλκός λοιπόν ανάμεσα στο ΚΑΦΑΟ και τον κατανεμητή σε αυτή την περίπτωση σηκώνει και 100mbps...
Intruder7s Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 μια χαρά σηκώνει ο χαλκός και αρκετά παραπάνω, απλά η απόσταση από το dslam πρέπει να είναι αρκετά μικρή ώστε να μην υπάρχει μεγάλη εξασθένιση... Γιατί? Αν εσύ με 2.3 χιλιόμετρα πιάνεις 13 στα 24 δεν θα πιάνεις τουλάχιστον 30 στα 48? Θα σε χαλούσε? Άσχετα με τα όποια προβλήματα...αν το κάνουν 48 ίσως κάτι πάει να γίνει. Όσο για το να βάλει ΟΤΕ....δεν νομίζω να μπορεί λόγο συμβολαίων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Γιατί? Αν εσύ με 2.3 χιλιόμετρα πιάνεις 13 στα 24 δεν θα πιάνεις τουλάχιστον 30 στα 48? Θα σε χαλούσε? Άσχετα με τα όποια προβλήματα...αν το κάνουν 48 ίσως κάτι πάει να γίνει. Όσο για το να βάλει ΟΤΕ....δεν νομίζω να μπορεί λόγο συμβολαίων. η ADSL2+ δεν πάει πάνω από 24mbit, ο τύπος στο τηλέφωνο έλεγε μλκιες... για να πάνε πάνω από 24mbit πρέπει να επενδύσουν σε VDSL όπως κάνει ο ΟΤΕ ή να πάνε σε FTTH κατευθείαν και δεν έχει ακουστεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για αυτά από την Forthnet... τώρα για το τι θα πιάνει κάποιος σε VDSL διάβασε το προηγούμενό μου post
Rabican Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 εχεις παρατηρησει τιποτα περιεργες αποσυνδεσεις η αποσυγχρονισμους? μπορει να ειναι ασχετο, αλλα απλα ρωταω..
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 φίλε μου δεν είπα να κατεβάζω με 24 αλλά όχι και με 1.8 είπαμε αλλά να μην μασ κοροϊδεύουν στα ίσια εάν μου έλεγαν ξέρεις κάτι δεν μπορούμε πάνω από 2 ΜΒ δεν θα έμπαινα στον κόπο θα κρατούσα την παλιά μου σύνδεση και όλα καλά αλλά όταν πας στο μαγαζί τους και σου λένε ότι οκ δεν θα είναι 24 αλλά σύγουρα 15 - 17 καινούργια υποδομή... και έχεις στο τέλος 1.8 τότε τα παίρνεις κάπου ανάποδα εάν δούλευε έστω και στα 8 ΜΒ θα ήταν οκ για εμένα να περιμένω τυχών αναβάθμιση. Και σε τελική ανάλυση ούτε 1.8 είναι ένα βίντεο στο youtube να δείς κολλάει 2 φορές ενω με 2αρι conxx παίζει και HQ άνετα με λίγα λόγια πληρώνουμε τόσα λεφτά για να τσεκαρουμε τα email μας και να λέμε και ευχαριστώ εκεί φτάσαμε :mad: Και κάτι άλλο στην Θεσ/νίκη με HOL είχα 15 ΜΒ και είχα download 1 με 1.6 MB/s και 500 - 700 μέτρα από το κέντρο όχι 50 το συμβόλαιο που υπογράφεις δεν τους δεσμεύει για κάτι τέτοιο δυστυχώς... πες ότι γίνεται αυτό και κάνουν τα πάντα ώστε να έχουμε 24/7 24mbit συγχρονισμό και throughput αντίστοιχο και καλό latency/pings... ποιος ο λόγος να δίνουν leased line μετά? το upload μόνο? όπως καταλαβαίνεις αυτά που τραβάμε με την adsl είναι μέσα στο πρόγραμμα, διότι αν δεν τα τραβάγαμε θα έπρεπε να πληρώνουμε λεφτά σαν να είχαμε leased line... Αμάν πια με τα νομικά... Δεν ζήτησε ο άνθρωπος ότι κλειδώνει να κατεβάζει, αλλά να κατεβάζει τουλάχιστον τα μισά και λιγότερο! Κλασσικά, πουλάνε αέρα και αισχρές υπηρεσίες στον κόσμο και η ζωή συνεχίζεται...
Alxnks Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 και το προβλημα της forthnet δεν ειναι απο τον αυγουστο οπως αναφερθηκε...αλλα απο περυσι τετοιο καιρο και ακομα περισσοτερο κατι μπαλωματα κανουν φορα το χρονο και σε χρονο μηδεν εχουν παλι προβλημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Αμάν πια με τα νομικά... Δεν ζήτησε ο άνθρωπος ότι κλειδώνει να κατεβάζει, αλλά να κατεβάζει τουλάχιστον τα μισά και λιγότερο! Κλασσικά, πουλάνε αέρα και αισχρές υπηρεσίες στον κόσμο και η ζωή συνεχίζεται... ας τα ζητήσει τότε από τον ISP και μάντεψε τι θα του πουν, όχι μόνο στην Ελλάδα...ΠΑΝΤΟΥ
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δεν με νοιάζει τι θα του πουν, αλλά δεν μπορείς να λες και σε αυτό το Thread για μισθωμένη γραμμή, επειδή κάποιος θέλει να έχει απλές, ταπεινές και βασικές υπηρεσίες adsl! Το να τα δεχόμαστε όλα επειδή κάποιοι είναι νομικά κολλημένοι, δεν βοηθάει κάπου. Μία αντίσταση έστω και από το κάθε Forum, ή όταν ζητάμε κάποια πράγματα, δεν βλάπτει. Αν λέμε όμως, τα χαρτιά λένε αυτό και το άλλο, δεν θα αλλάξει ποτέ κάτι...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 έχεις ιδέα τι είναι το contention ratio?
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δεν έχω ιδέα από τίποτα και ούτε πρέπει να έχει κάποιος γνώσεις ηλεκτρονικών ή δικτύων για να έχει adsl. Πληρώνουμε και απαιτούμε κάποιες βασικές υπηρεσίες, όπως απαιτούν και εκείνοι να τους πληρώνουμε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 πληρώνεις για τσίγκο και απαιτείς ποιότητα χρυσού...
Tsino Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δεν έχω ιδέα από τίποτα και ούτε πρέπει να έχει κάποιος γνώσεις ηλεκτρονικών ή δικτύων για να έχει adsl.Πληρώνουμε και απαιτούμε κάποιες βασικές υπηρεσίες, όπως απαιτούν και εκείνοι να τους πληρώνουμε. +1 !!!! Ποιό το νόημα να έχει 24Mb γραμμή και να έχει το 1/5 της ταχύτητας? και να πληρώνει για 24?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 πληρώνει για ΕΩΣ 24mbit και για contetion ratio 1:50
Heatspreader Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 πληρώνει για ΕΩΣ 24mbit και για contetion ratio 1:50 Ακριβώς, δεν με νοιάζει αν είναι από μακαρόνια ή από τσίγκο τα καλώδια. Εγώ μάγειρας είμαι, ο άλλος είναι μόδιστρος, ο άλλος χασάπης. Δεν ξέρει τι είναι οπτική ίνα και τι χαλκός. Αυτός ξέρει ότι δουλεύει για να τους πληρώνει για απίστευτες ταχύτητες όπως διαφημίζουν και τα ταχύτητες έως και 24MB! Όταν λοιπόν συγχρονίζεις στα 8mbit και κατεβάζεις με 600-700 άντε και μερικές φορές με 500kb/s, μπορείς να πεις ότι έχεις απλά μια normal σύνδεση και κάνεις τη δουλειά σου. Όταν όμως συγχρονίζεις στα 1 , 2 , 4 ή και 24 και κατεβάζεις με 200kb/s, ε όχι! Νομικά είναι καλυμμένοι, αλλά δεν συμαίνει ότι θα το φάω κιόλας! Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω πολλά, αλλά όπου μπορώ θα τους δυσφημίζω θα τους κράζω και θα κατακρίνω αυτό το φαινόμενο. Το πόσο μακριά είναι το dslam, το τι θόρυβο έχει η γραμμή, συγγνώμη, αλλά δεν είναι πρόβλημα του πελάτη. Δεν απασχολεί τον πελάτη, τι συμφωνία έχει κάνει με τον ΟΤΕ ο εκάστοτε πάροχος, δεν απασχολεί τον πελάτη η τεχνική μετάδοσης του σήματος, όπως δεν απασχολεί φαντάζομαι και εκείνους το πως μπορεί ο πελάτης και βγάζει τα χρήματά του και με τι κόπο και τι χρέη έχει. Δεν νομίζω να δεχτούν ποτέ, να γυρίσω και να τους πω, "παιδιά δεν έχω τα 39Ευρώ που θέλετε, επειδή η δουλειά δεν πάει καλά θα σας δώσω 4Ευρώ αυτόν το μήνα".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.