kostas_crete Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα/Καλησπέρα σε όλους. Έχω το W225R από το e-shop ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909152 , http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=850) και θέλω να του ρίξω μια αναβάθμιση στον επεξεργαστή. Μου προτάθηκε σαν ιδέα ότι ο Τ7200 ίσως κάνει. Τώρα το laptop φοράει τον T2130. To output του cpu-z: Από εδώ βλέπω ότι έχουν ίδια nm, σχεδόν ίδιο thermal dissipation (και άρα η θερμοκρασία δε νομίζω να παίζει και ιδιαίτερη σημασία). Η διαφορά στο FSB έχει σημασία ή θα παίξει με χαμηλότερο FSB? Εναλλακτικά, το laptop παίρνει σίγουρα τον Τ2350. Αξίζει τον κόπο το 1MB cache και το πέρασμα σε γενιά Core DUO από Dual Core? Δεν έχω ψάξει πολύ το θέμα cpus τώρα τελευταία οπότε μη με πάρετε με τις ντομάτες !
nikos21aek Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Σωστός ο grimpr.Πότε θα καταλάβει ο κόσμος ότι το σύστημά του "κολλάει" από τον αργό σκληρό και όχι από τον επεξεργαστή; Γέμισε τον υπολογιστή σου με ram(όσο παίρνει) και είναι κρίμα που παίρνει μόνο 2gb,βάλε και έναν ssd και θα απογειωθούν οι επιδόσεις του.
caution Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 +1 2gb ram και ένας ssd (όχι κατ' ανάγκη performer) θα κάνουν την διαφορά
kostas_crete Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Καλά όλα αυτά αλλά το laptop χρησιμοποιείται κυρίως για Matlab και Visual Studio. Disk I/O (έχω ήδη έναν 7200rpm πάνω) και πολλή ram δεν χρειάζονται. Ενώ με επεξεργαστή γρήγορο για τους υπολογισμούς........ Επίσης σκοπός δεν είναι σε ένα μηχάνημα που πριν 2 χρόνια έκανε 600 euro να σκάσω 250-300 για αναβάθμιση....... Δε συμφέρει. Καλύτερα να τα δώσω προκαταβολή για έναν καινούργιο να μαι και σίγουρος. Καμιά άποψη για τον επεξεργαστή (Τ7200)?
kostas_crete Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Και με τον Τ7200 θα δεις διαφορά; Το Matlab από την 2007a και μετά (νομίζω) υποστηρίζει πολλούς πυρήνες. Οπότε με την αρκετά μεγαλύτερη cache από τον Τ2130 που έχω τώρα, την λίγο μεγαλύτερη συχνότητα και την άλλαγη πλατφόρμας από Dual Core σε Core 2 Duo ίσως και να δώ μια διαφορά ......
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Κατ αρχας, εχεις βρει καπου τον Τ7200? Αν ναι, κοστιζει κατω απο 250 ευρω? Γιατι να συμφερει τοτε ο επεξεργαστης και οχι μια προκαταβολη για νεο λαπτοπ?
antonl Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως αν η τιμή του κυμαίνεται κάπου εδώ, θα λεγα να το αποφύγεις.
caution Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Και με τον Τ7200 θα δεις διαφορά; δόκιμη ερώτηση... http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+T2130+%40+1.86GHz http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+T7200+%40+2.00GHz
kostas_crete Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Κυκλοφορούν και πιο φτηνοί μεταχειρισμένοι. Αλλά κανείς δε μου απαντάει......
caution Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Ας προσπαθήσω εγώ: ...ίδια nm, σχεδόν ίδιο thermal dissipation..." Όσο και αν ακούγεται παράλογο - όσο και να "μοιάζουν" οι επεξεργαστές, αν το bios της μητρικής δεν τον υποστηρίζει θα έχεις προβλήματα (στις περισσότερες των περιπτώσεων) Η διαφορά στο FSB έχει σημασία ή θα παίξει με χαμηλότερο FSB? Σαφώς και έχει σημασία. Κάθε μητρική μπορεί να υποστηρίξει μέχρι ένα ορισμένο fsb. Ένας συμβατός (?) επεξεργαστής μπορεί να παίξει και με χαμηλότερο από το ονοματικό του fsb αλλά με δεδομένο το κλειδωμένο του multi - είναι άσκοπο και επιζήμιο για τις επιδόσεις του. Εναλλακτικά, το laptop παίρνει σίγουρα τον Τ2350. Αξίζει τον κόπο το 1MB cache και το πέρασμα σε γενιά Core DUO από Dual Core Εδώ απαντάω κάτι μεταξύ "όχι" και "όχι, με τίποτα..." Εν ολίγοις, καλύτερα να βρεις το επίσημο cpu support list της μητρικής και μετά βλέπεις
kostas_crete Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Εν ολίγοις, καλύτερα να βρεις το επίσημο cpu support list της μητρικής και μετά βλέπεις Αν ξέρεις κινέζικα και μπορείς να με βοηθήσεις....... Το support της εν λόγω εταιρείας είναι επιεικώς για τα μπάζα. Τους έχω στείλει άπειρα mail, μου έχουν απαντήσει στα μισά και σε αυτά λένε ότι να ναι........ Φτηνοί οι κινέζοι αλλά από αγγλικά τίποτα.
caution Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Χεχεεε... να προτείνω e-mail στο support του e-shop ή κινδυνεύω να χρεωθώ γραφικός;
kostas_crete Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Τους έχω πάρει τηλ και με παρέπεμψαν στους κινέζους............
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.