Προς το περιεχόμενο

Μεγαλύτερο δυνατό CPU για W225R?

kostas_crete

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα/Καλησπέρα σε όλους.

Έχω το W225R από το e-shop ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909152 , http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=850) και θέλω να του ρίξω μια αναβάθμιση στον επεξεργαστή. Μου προτάθηκε σαν ιδέα ότι ο Τ7200 ίσως κάνει. Τώρα το laptop φοράει τον T2130. To output του cpu-z:

jmcpuzj

Από εδώ βλέπω ότι έχουν ίδια nm, σχεδόν ίδιο thermal dissipation (και άρα η θερμοκρασία δε νομίζω να παίζει και ιδιαίτερη σημασία). Η διαφορά στο FSB έχει σημασία ή θα παίξει με χαμηλότερο FSB?

Εναλλακτικά, το laptop παίρνει σίγουρα τον Τ2350. Αξίζει τον κόπο το 1MB cache και το πέρασμα σε γενιά Core DUO από Dual Core?

Δεν έχω ψάξει πολύ το θέμα cpus τώρα τελευταία οπότε μη με πάρετε με τις ντομάτες :devil: !

Δημοσ.

Σωστός ο grimpr.Πότε θα καταλάβει ο κόσμος ότι το σύστημά του "κολλάει" από τον αργό σκληρό και όχι από τον επεξεργαστή;

Γέμισε τον υπολογιστή σου με ram(όσο παίρνει) και είναι κρίμα που παίρνει μόνο 2gb,βάλε και έναν ssd και θα απογειωθούν οι επιδόσεις του.

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά αλλά το laptop χρησιμοποιείται κυρίως για Matlab και Visual Studio. Disk I/O (έχω ήδη έναν 7200rpm πάνω) και πολλή ram δεν χρειάζονται.

Ενώ με επεξεργαστή γρήγορο για τους υπολογισμούς........ ;)

Επίσης σκοπός δεν είναι σε ένα μηχάνημα που πριν 2 χρόνια έκανε 600 euro να σκάσω 250-300 για αναβάθμιση....... Δε συμφέρει. Καλύτερα να τα δώσω προκαταβολή για έναν καινούργιο να μαι και σίγουρος.

Καμιά άποψη για τον επεξεργαστή (Τ7200)?

Δημοσ.
Και με τον Τ7200 θα δεις διαφορά;

Το Matlab από την 2007a και μετά (νομίζω) υποστηρίζει πολλούς πυρήνες. Οπότε με την αρκετά μεγαλύτερη cache από τον Τ2130 που έχω τώρα, την λίγο μεγαλύτερη συχνότητα και την άλλαγη πλατφόρμας από Dual Core σε Core 2 Duo ίσως και να δώ μια διαφορά :devil: ......

• Moderators
Δημοσ.

Κατ αρχας, εχεις βρει καπου τον Τ7200?

Αν ναι, κοστιζει κατω απο 250 ευρω? Γιατι να συμφερει τοτε ο επεξεργαστης και οχι μια προκαταβολη για νεο λαπτοπ?

Δημοσ.

Ας προσπαθήσω εγώ:

...ίδια nm, σχεδόν ίδιο thermal dissipation..."

Όσο και αν ακούγεται παράλογο - όσο και να "μοιάζουν" οι επεξεργαστές, αν το bios της μητρικής δεν τον υποστηρίζει θα έχεις προβλήματα (στις περισσότερες των περιπτώσεων)

Η διαφορά στο FSB έχει σημασία ή θα παίξει με χαμηλότερο FSB?

Σαφώς και έχει σημασία. Κάθε μητρική μπορεί να υποστηρίξει μέχρι ένα ορισμένο fsb. Ένας συμβατός (?) επεξεργαστής μπορεί να παίξει και με χαμηλότερο από το ονοματικό του fsb αλλά με δεδομένο το κλειδωμένο του multi - είναι άσκοπο και επιζήμιο για τις επιδόσεις του.

Εναλλακτικά, το laptop παίρνει σίγουρα τον Τ2350. Αξίζει τον κόπο το 1MB cache και το πέρασμα σε γενιά Core DUO από Dual Core

Εδώ απαντάω κάτι μεταξύ "όχι" και "όχι, με τίποτα..."

Εν ολίγοις, καλύτερα να βρεις το επίσημο cpu support list της μητρικής και μετά βλέπεις :-)

Δημοσ.

Εν ολίγοις, καλύτερα να βρεις το επίσημο cpu support list της μητρικής και μετά βλέπεις :-)

Αν ξέρεις κινέζικα και μπορείς να με βοηθήσεις....... Το support της εν λόγω εταιρείας είναι επιεικώς για τα μπάζα. Τους έχω στείλει άπειρα mail, μου έχουν απαντήσει στα μισά και σε αυτά λένε ότι να ναι........

Φτηνοί οι κινέζοι αλλά από αγγλικά τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...