Psycho_Warhead Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Σημ.συντονιστή: Split από το θέμα Nvidia GT300 & ATI RV870 Πω ρε βλεπω ακομα ατομα με xp....wtf?
Ailuros Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Πω ρε βλεπω ακομα ατομα με xp....wtf? Το πρόβλημά σου που είναι ακριβώς; Τα Vista τα προσπέρασα γιατί ήταν απ'τα χειρότερα μπαζολειτουργικά της M$ από εποχής winMe και θα περάσω στο μέλλον σε win7 όταν περάσουν κάποια service packs. Aν κάτσει να σας ρωτήσει στο τέλος γιατί το Χ λειτουργικό υποτίθεται ότι είναι καλύτερο αμφιβάλλω αν θα πάρω μια εμπεριστατωμένη απάντηση. Στην στείρα κριτική είμαστε όμως πρώτοι. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:19 ---------- Το ανέκδοτο της ημέρας. "Πέρυσι, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας Intel-Dreamworks, όταν η Dreamworks ορκίσθηκε στους επεξεργαστές της Intel και δήλωσε ανυπόμονη για να βάλει την Larrabee στην "δουλειά", ρωτήσαμε έναν Senior Intel Executive σχετικά με το ρίσκο να χάσουνε ένα μερίδιο των 100 χιλιάδων δολαρίων στην αγορά Server από μερικά chips της Larrabee των 500 δολαρίων. Μας απάντησε, σε χαμηλή φωνή, με το κεφάλι σκυμμένο και καθαρίζοντας τον λαιμό του, "Ναι....προσπαθούμε, εμμμ, να το κουμαντάρουμε..." ΄Οτι και να κάνουν δεν μπορεί η Intel να αποφύγει για πολύ ακόμα τις GPU. Οι GPU κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα πρέπει να κοιτάζει πάνω από τους ώμους της αν υπολογίσω το roadmap της AMD. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:26 ---------- γιατι τοσο δυσκολο ειναι να εχει μια gtx 380 10πλασιες επιδοσεις απο μια gt 210 και τωρα μην σου πω μια gtx 295 τις εχει GT200@65nm = GTX260, GTX280 GT200b@55nm = GTX275, GTX285, GTX260/216, GTX295 GT21x@40nm = GT21x GF380 μέχρι και 2.2 * GTX285 Το δεκαπλάσιο το φτάνει άνετα με double precision αλλά εμάς τι μας αφορά σαν απλούς χρήστες;
DrFreeman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Το πρόβλημά σου που είναι ακριβώς; Τα Vista τα προσπέρασα γιατί ήταν απ'τα χειρότερα μπαζολειτουργικά της M$ από εποχής winMe και θα περάσω στο μέλλον σε win7 όταν περάσουν κάποια service packs. Δεν περίμενα τέτοιου είδους κολλήματα από σένα Ξέρουμε πολύ καλά πλέον πόσο μύθος είναι αυτά περί "μπαζο-OS" για τα Vista - ειδικά δε μετά το SP2. Τα 7 φυσικά είναι πιο καλορυθμισμένα out-of-the-box και πιο αποκρίσιμα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Σε new built δεν βαζεις XP....Ειναι dead OS
Ailuros Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δεν περίμενα τέτοιου είδους κολλήματα από σένα Kάθε υπολογιστής που χειρίζομαι όπως και κάθε λογισμικό που τρέχει σε αυτό είναι παράλληλα εργαλείο δουλειάς. Από την στιγμή που δεν ανεβάζει ένα άλλο είδους λογισμικό την παραγωγικότητά μου, αλλά τουναντίον θα χρειαστεί να χάσω χρόνο με ασυμβατότητες διαλέγω την ασφαλέστερη οδό και χάνω ένα πιο fancy GUI που το μόνο που κάνει είναι να τρώει πολλαπλάσια μνήμης για να έχω να λέω ότι έχω the latest & the lamest. Ξέρουμε πολύ καλά πλέον πόσο μύθος είναι αυτά περί "μπαζο-OS" για τα Vista - ειδικά δε μετά το SP2. Τα 7 φυσικά είναι πιο καλορυθμισμένα out-of-the-box και πιο αποκρίσιμα. Aν πω δηλαδή ότι τα win7 είναι Vista done right θα είμαι υπερβολικός; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:15 ---------- Σε new built δεν βαζεις XP....Ειναι dead OS ΄Οτι θέλω βάζω αρκεί να μου κάνει την δουλειά μου όπως ΕΓΩ απαιτώ. Τα ΧΡ εξακολουθούν να υποστηρίζονται και λυπάμαι που δεν ακολουθώ τις επιταγές της "μόδας" μιας και ο κάθε υπολογιστής μου δεν θα πρέπει να ταιριάζει σε χρώμα με την τσάντα και τα παππούτσια μου LOL ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:17 ---------- Κάτι μου θυμίζει αυτό.Καρά fake μόνο και μόνο γιατί λέει 28 το Q1 2010…. Να έλεγαν Q4 άντε να λέγαμε ότι θα υπίρχε κάποιος (μικρός κ δοκιμαστικός) πυρήνας. Εντωμεταξύ Hugo εσύ το έγραψες το παραπάνω? Γιατί μου κάνει για copy paste? (no offence) Τι έγινε ξεκίνησε ο διαγωνισμός fake of the year 2009 ? 2011 και βάλε για Globalfoundries 28nm, όπου πρώτα θα προηγηθεί αρχές του 11' 32nm@GF. Θα υπάρξει 58x0 με μεγαλύτερο χρονισμό μέσα στο H1 2010 ΙΜΗΟ αλλά μην εκπλαγείς αν είναι στα 40nm@TSMC. Για του λόγου το αληθές: http://www.brightsideofnews.com/news/2009/12/14/amd-to-launch-globalfoundries-gpu-production-in-2011.aspx
DrFreeman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Kάθε υπολογιστής που χειρίζομαι όπως και κάθε λογισμικό που τρέχει σε αυτό είναι παράλληλα εργαλείο δουλειάς. Από την στιγμή που δεν ανεβάζει ένα άλλο είδους λογισμικό την παραγωγικότητά μου, αλλά τουναντίον θα χρειαστεί να χάσω χρόνο με ασυμβατότητες διαλέγω την ασφαλέστερη οδό και χάνω ένα πιο fancy GUI που το μόνο που κάνει είναι να τρώει πολλαπλάσια μνήμης για να έχω να λέω ότι έχω the latest & the lamest. Aν πω δηλαδή ότι τα win7 είναι Vista done right θα είμαι υπερβολικός; Το γεγονός ότι τα 7 είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα Vista (ιδιαίτερα στα θέματα των default ρυθμίσεων - indexing, UAC, κλπ) είναι δεδομένο κι αναμενόμενο. Παραμένουν όμως αμφότερα σαφώς ανώτερα ενός πεπαλαιωμένου λειτουργικού όπως τα XP - σε θέματα ασφαλείας, ευκολιών (κλάσεις ανώτερο update feature), οπτικά, κ.α. Η όλη ιστορία της άρνησης στην εξέλιξη και της απαξίωσης του νέου σε σχέση με το παλιό και δοκιμασμένο μου θυμίζει την άρνηση στην αναβάθμιση σε XP από φανατικούς 98SEάδες και ακόμη παλιότερα την εξύμνηση του DOS έναντι των Windows από τους "κομπιουτεράδες-κουλτουριάρηδες". Εν πάση περιπτώσει, αν δε θέλετε δεν αναβαθμίζετε OS, αλλά μια απάντηση σε ανακρίβειες και απόλυτες δηλώσεις τύπου: XP > all θα δίνεται που και που - κι αυτό είναι καλό κατ' εμέ.
yiannis_1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Το γεγονός ότι τα 7 είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα Vista (ιδιαίτερα στα θέματα των default ρυθμίσεων - indexing, UAC, κλπ) είναι δεδομένο κι αναμενόμενο. ... ... εξύμνηση του DOS έναντι των Windows από τους "κομπιουτεράδες-κουλτουριάρηδες". Μαν ωραίος που σου αρέσουν τα 7 αλλά γράφεις σε άσχετο νήμα με το θέμα.
DrFreeman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μαν ωραίος που σου αρέσουν τα 7 αλλά γράφεις σε άσχετο νήμα με το θέμα. Δεν γράφω για τα 7 στο νήμα αυτό σκοπίμως off-topic αλλά σε απάντηση άποψης που εκφράστηκε πριν παρέμβω. Aσυμβατότητες drivers πάντως στα 7 δεν έχω παρατηρήσει να παρουσιάζονται παρά τον νεαρόν της ηλικίας του λειτουργικού.
Ailuros Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μαζί σου Αν και ακόμα περιμένω και τον thresh να μας απαντήσει εκεί που δεν απάντησες εσύ… Fake of the year 2009? (δηλώσεις συμμετοχής εντός παρακαλώ) Και πως ονομάζουμε ένα fake που κάνει αναφορά (και build up) σε άλλο fake? Tι πράγμα αν είναι fake τα αποτελέσματα για τις GF100; Είναι 100%. ΄Οπως προείπα χωρίς να επιστρέψει το Α3 respin απ'το fab δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να ξέρουν yields-->συχνότητες--> επιδόσεις. Στο CES ίσως να έχουμε πρώτα δείγματα επιδόσεων και κυκλοφορία μάλλον τέλη Γενάρη με αρχές Φεβρουαρίου. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:27 ---------- Το γεγονός ότι τα 7 είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα Vista (ιδιαίτερα στα θέματα των default ρυθμίσεων - indexing, UAC, κλπ) είναι δεδομένο κι αναμενόμενο. Παραμένουν όμως αμφότερα σαφώς ανώτερα ενός πεπαλαιωμένου λειτουργικού όπως τα XP - σε θέματα ασφαλείας, ευκολιών (κλάσεις ανώτερο update feature), οπτικά, κ.α. Kαλή όρεξη να προσπεράσεις τα Cisco routers όσων αφορά την ασφάλεια. Για τα υπόλοιπα όταν αρχίσει η αφαιρετική λογική το μόνο που θα απομείνει είναι το fancy GUI. Το προανέφερα δεν μου ανεβάζει την παραγωγικότητα αλλά κάτα ένα αρκετά μεγάλο ποσό το κόστος. Πριν λοιπόν μπω στα αίματα για κάτι που το ακολουθεί άμεσα ένα σαφώς σταθερότερο λειτουργικό (win7) είναι λογικότερο να κάνω την κίνηση για αυτό στο προβλεπόμενο μέλλον. Η όλη ιστορία της άρνησης στην εξέλιξη και της απαξίωσης του νέου σε σχέση με το παλιό και δοκιμασμένο μου θυμίζει την άρνηση στην αναβάθμιση σε XP από φανατικούς 98SEάδες και ακόμη παλιότερα την εξύμνηση του DOS έναντι των Windows από τους "κομπιουτεράδες-κουλτουριάρηδες".Δεν πρόκειται περί άρνησης αλλά απλής αναβολής αναβάθμισης. Πέρα από αυτό επειδή δεν ξέρεις με τι ακριβώς δουλεύω και πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι η όλη ιστορία το να φτιάχνεις διάφορα σενάρια είναι μεν μια λύση αλλά δεν σημαίνει ότι αντικατοπτρίζει και την πραγματικότητα. Το αν σε γενικές γραμμές είμαι κάτα οποιοδήποτε τρόπο οπισθοδρομικός ή συντηρητικός όσων αφορά κάθε μορφής τεχνολογικής εξέλιξης σε κάθε επίπεδο δεν χρειάζεται να το αποδείξω. Εν πάση περιπτώσει, αν δε θέλετε δεν αναβαθμίζετε OS, αλλά μια απάντηση σε ανακρίβειες και απόλυτες δηλώσεις τύπου: XP > all θα δίνεται που και που - κι αυτό είναι καλό κατ' εμέ.Επιτρέπεται τουλάχιστον να έχουμε άποψη; Αν όχι να μας δώσετε μια λίστα με οδηγίες τι θα πρέπει να πιστεύουμε και τι όχι. Αρνούμαι να δεχτώ από τον οποιοδήποτε να μου βάζει λόγια στο στόμα ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Πουθενά δεν είπα ότι τα ΧΡ υπερτερούν των άλλων λειτουργικών αλλά ότι για την ώρα αποτελεί για τις χρήσεις που θέλω εγώ και το λογισμικό που χρησιμοποιώ την καλύτερη λύση. Δεν μπήκες καν στον κόπο να ρωτήσεις περί τίνους πρόκειται και όχι δεν θα κάτσω να το αναλύσω και περαιτέρω γιατί αρκετά με το off topic. Το πρόβλημά σας δεν καταλαβαίνω πιο είναι στο κάτω κάτω. Τι στον κόρακα ποσοστά σας δίνει η Microsoft και μου διέφυγε; Σαφώς και όχι. Εδώ λοιπόν όταν σας λέει ένας άνθρωπος ότι Χ του κάνει καλύτερα για τις ανάγκες του δεν τίθεται θέμα συζήτησης καν. Και για χάρη της άσχετης φλυαρίας γύρνα πίσω και δες πως ακούγεται το πρωταρχικό μήνυμα στο οποίο αντέδρασα. Ούτε χολέρα να είχε ο Χριστιανός. ΄Ενα λειτουργικό έχει το οποίο ακόμα υποστηρίζεται. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:30 ---------- Δεν γράφω για τα 7 στο νήμα αυτό σκοπίμως off-topic αλλά σε απάντηση άποψης που εκφράστηκε πριν παρέμβω. Aσυμβατότητες drivers πάντως στα 7 δεν έχω παρατηρήσει να παρουσιάζονται παρά τον νεαρόν της ηλικίας του λειτουργικού. Δουλεύω με επαγγελματικό λογισμικό το οποίο δεν είναι ακόμα συμβατό με οτιδήποτε πάνω από ΧΡ.
theo58 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Εγω εχω τα win7 prof stand by απο msdnaa και οταν βαρεθω ή δεν μου κανουν τα xp στο pentium 4 που εχω θα πεταξω πανω τα 7.... Δεν καταλαβαινω γιατι φαινεται παραξενο σε μερικους εδω μεσα.... Συμφωνω οτι τα win 7 ειναι πολυ καλα, αλλωστε τεσταρα 4 εκδοσεις beta και την RC αλλα τα xp με καλυπτουν πληρως... Δηλαδη για να σας δωσω να καταλαβαιτε τι εννοω, εγω δεν εχω πληρωσει για τα win 7 που εχω και δεν τα χω βαλει.... τι να πει δηλαδη ο ailuros που πρεπει να παρει για καθε μηχανημα που εχει 280 ευρω λειτουργικο each....γιατι δεν νομιζω να παρει τα home prenium για την δουλεια του....
Lomar Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 μπαίνω και εγώ να διαβάσω κανα νέο για την 300 και βλέπω win7... απλά απίστευτο. συγνώμη που δεν πρόσθεσα κάτι στο thread, όπως και οι απο πάνω, αλλά όταν σας λένε και άλλα μέλη να το κόψετε και επιμένετε εκεί να απαντήσετε, δεν δικαιολογείτε τη θέση σας, απλά κάνετε τη κατάσταση χειρότερη.
DrFreeman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Το πρόβλημά σας δεν καταλαβαίνω πιο είναι στο κάτω κάτω. Τι στον κόρακα ποσοστά σας δίνει η Microsoft και μου διέφυγε; Και μόνο για το άθλιο υπονοούμενο που αφήνεις εδώ, δεν αξίζει να σου απαντήσω. Απλώς κατέθεσα την άποψη μου για όλη αυτή τη στάση ενάντια στην αναβάθμιση OS και την εμμονή με τα XP. Aν δε σου αρέσει μην την διαβάζεις ή απάντα επ' αυτής και μην χρησιμοποιείς ad hominem τεχνικές για να μειώσεις την αξία των όσων ανέφερα - επειδή δεν σου άρεσαν. Προφανώς εσύ είσαι αυτός που δε θέλεις να ακούσεις την άλλη άποψη γι'αυτό και αντιδράς έτσι. Τα υπόλοιπα περι σταθερότητας και συμβατότητας των XP έναντι Vista και 7 πλέον, ελέγχονται για την ακρίβεια τους.
sozz Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Και μόνο για το άθλιο υπονοούμενο που αφήνεις εδώ, δεν αξίζει να σου απαντήσω. Απλώς κατέθεσα την άποψη μου για όλη αυτή τη στάση ενάντια στην αναβάθμιση OS και την εμμονή με τα XP. Aν δε σου αρέσει μην την διαβάζεις ή απάντα επ' αυτής και μην χρησιμοποιείς ad hominem τεχνικές για να μειώσεις την αξία των όσων ανέφερα - επειδή δεν σου άρεσαν. Προφανώς εσύ είσαι αυτός που δε θέλεις να ακούσεις την άλλη άποψη γι'αυτό και αντιδράς έτσι. Τα υπόλοιπα περι σταθερότητας και συμβατότητας των XP έναντι Vista και 7 πλέον, ελέγχονται για την ακρίβεια τους. εδω εισαι εσυ λαθος γιατι τα γραφεις σε λαθος θεμα και τα διαβαζουμε ολη που εχουμε καυλα για το ποτε θα βγουνε η gtx 360 (για αυτο κανε αυτο που κανω εγω σιγα σιγα να μην τα δει κανενας mod)βλεπω μεχρι αυριο να γευγουνε καμια 5αρα σελιδες απο εδω περα
DrFreeman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 εδω εισαι εσυ λαθος γιατι τα γραφεις σε λαθος θεμα και τα διαβαζουμε ολη που εχουμε καυλα για το ποτε θα βγουνε η gtx 360 (για αυτο κανε αυτο που κανω εγω σιγα σιγα να μην τα δει κανενας mod)βλεπω μεχρι αυριο να γευγουνε καμια 5αρα σελιδες απο εδω περα Ανέφερα ήδη πως εγώ απλά απάντησα σε ένα θέμα για τα windows που είχε ανοιχθεί πριν παρέμβω. Δεν το άρχισα εγώ το off topic. To συνέχισα ωστόσο γιατί δεν θέλω να αφήνω ζητήματα στον αέρα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:35 ---------- Απολυτα λογικο να εχουν καποιο ειδος απαντησης. Το αν ειναι αληθινα η οχι θα το δουμε. Μου κανει τρομερη εντυπωση η 5860 ομως. Εχει περισσοτερα shaders απο την 5870 ΚΑΙ 384bit διαυλο σε σχεση με αυτην και θα ειναι φυσιολογικα γρηγοροτερη απο την 5850? Αυτά είναι πιθανότατα και σοβαρή ένδειξη για το ότι δεν ισχύουν
Lomar Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 οfftopic @ DrFreeman Ανέφερα ήδη πως εγώ απλά απάντησα σε ένα θέμα για τα windows που είχε ανοιχθεί πριν παρέμβω. Δεν το άρχισα εγώ το off topic. To συνέχισα ωστόσο γιατί δεν θέλω να αφήνω ζητήματα στον αέρα. αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που το συνεχίζεις και εσύ και οι υπόλοιποι και εγώ - που πρέπει να επαναλαμβάνομαι για το πόσο κουραστικό είναι αυτό που κάνετε. το ποστ αυτό δε θα το είχα κάνει καν αν έβρισκα το report, αλλά - δυστυχώς - το αφαίρεσαν. thresh σαν topic starter που ξέρεις τα πολλά και ο νούς σου κατεβάζει και επειδή 4 σελίδες πριν δεν είδα καμιά αναφορά και κανέναν άξιο να απαντήσει (GT300 saga), μήπως υπάρχει κανένα intel για το ποιά GT3XX θα υποστηρίζει το fermi; το λέω αυτό γιατί η gt310, πέρα απο δικαιολογία για κάψιμο της nvidia απο καταναλωτικούς οργανισμούς, ήταν μια branded 210 περίπου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.