Tenshi Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά δέν είδα κανέναν να αναφέρει εκείνα τα μηχανήματα του σατανά, που δεσπόζουν στις γωνίες αρκετών τραπεζών.Σκανάρεις το barcode,βάζεις τα χρήματα,τέλος.Δέν ξέρω βέβαια αν και αυτό υπάγεται στο web-banking
antonl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά δέν είδα κανέναν να αναφέρει εκείνα τα μηχανήματα του σατανά, που δεσπόζουν στις γωνίες αρκετών τραπεζών.Σκανάρεις το barcode,βάζεις τα χρήματα,τέλος.Δέν ξέρω βέβαια αν και αυτό υπάγεται στο web-banking Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει θέμα με το ακριβές ποσό όμως, πχ κέρματα;
Tenshi Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέχρι 10 ευρώ μπορεί να δώσει ρέστα,αν αναφέρεσαι σε αυτό.Αν μιλάμε για μεγαλύτερα ποσά (ρέστα),πιστώνεται το υπόλοιπο και αφαιρείται απο τον επόμενο λογαριασμό.
mistral Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Οπότε δεν τις γλυτώνω τις ουρές. Δηλαδή οι δωρεάν πληρωμές χωρίς κόστος ισχύουν μέσω web banking. Μέσω web banking είναι δωρεάν. Τα ΑΤΜ 's έχουν κάποια χρέωση μικρή σε σχέση με το web banking στην πληρωμή λίγων - στους άλλους είναι επίσης δωρεάν - λογαριασμών π.χ. ΔΕΗ 0,50 €.
black_widow Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Eίναι σίγουρο αυτό που λες;Το χρησιμοποιείς εσύ ή άκουσες να το λένε;Το μόνο που ξέρω απ' τις διατραπεζικές εργασίες είναι ότι σου χρεώνουν και την ανάσα πάνω απ' το πλκτρολόγιο. Πολύ με κόβουν οι ουρές απ' τα παντοειδή ταμεία που στήνομαι κάθε τόσο,αλλά και με πονάει πολύ να πληρώνω νταβατζηλίκια τύπου 0.5€ ταχυδρομείο. http://www.nbg.gr/wps/PA_1_ICSJJI420OUQC02D5GQ8PG2000/PDFReader?name=el_transaction_terms Σου παραθέτω παραπάνω link για να δεις τις χρεώσεις ( στα περισσότερες συναλλαγές είναι όντως δωρεάν). Νομίζω όμως ότι πρέπει να πληρώσεις αρχικά για να πάρεις τη συσκευή κλειδαρίθμου για το internet banking , την είχα πάρει δωρεάν λόγω του ότι έχω το λογαριασμό " Σπουδάζω", 7 ευρώ για φυσικό πρόσωπο και 17 ευρώ για νομικό πρόσωπο. Για τις άλλες τράπεζες κοίτα αν αναγράφουν κάπου στα site τους τις χρεώσεις.
random Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 χρησιμοποιώ Alpha bank, web banking, πληρώνω ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Forthnet, χωρις καμιά επιβάρυνση. Οχι πάγιες εντολές. Μεμονωμένες, καθε φορά μπαινω και τις προγραμματίζω όποτε θέλω. επισης με όποιες ασφαλιστικές (πχ generali life) έχουν και λογαριασμό στην Αλφα, τους πληρωνω απο νετ χωρις προμηθεια. Το μονο "κερατιάτικο" που εχω πληρώσει για την υπηρεσία, ηταν 7 ευρώ, για το μηχανάκι που δημιουργεί τους κωδικούς ασφαλείας. νταξ, οταν μου επιβάλανε με το στανιό τα είχα πάρει, αλλα τελικά, νιώθεις πιο ασφαλής με αυτο. Δηλαδή, ουτε με firewall, ουτε με antivirus ασχολούμε για να προστατέψω τις συγκεκριμένες συναλλαγες (με Alpha). Ολα τα χρόνια που χρησιμοποιώ το σύστημα εχω κρατήσει ευλαβικά μια συνήθεια. Οτι πληρώνω ηλεκτρονικά, αμέσως το κάνω print σε pdf (εικονικος εκτυπωτής), και έχω απόδειξη για όλα. ακόμα και εκτός σπιτιού να είμαι (εργασία, διακοπές), φτιαχνω μια κόπια, και τη στέλνω στον εαυτό μου απο webmail. και αν δεν υπάρχει pdf printer, μια εικόνα - screenshot ειναι οκ. Αμα σου τύχει η περίπτωση λογιστήριο-ότι-νά'ναι, ώρα καλή η φόρθνετ, που ενώ πληρώνεις κανονικά καθε δίμηνο, ξαφνικά σου στέλνει μια επιστολή οτι χρωστάς 4-5 δίμηνα.... τους στέλνεις ενα mail με attachment τις αποδείξεις pdf, και τελειώνει το θέμα ησυχα, ωραία και χωρις νεύρα. στη Αλφα, έχουν και άλλες επιλογές για πληρωμές, αλλα τα παρακάτω δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα: φορος εισοδηματος, φπα, ικα, τεβε, τσαΥ, κτηματολογιο, ετακ, οτενετ, κοσμοτε, βονταφον, γουιντ, τελλας, Χολ, βιβοντι, νετ ουαν, ον τελεκομς, καμια 15αρια ασφαλειες, κι αλλες 20 διάφορες (μεχρι ελαστικα μισελεν βλέπω ).
o_magazatoras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 χρησιμοποιώ Alpha bank, web banking, πληρώνω ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Forthnet, χωρις καμιά επιβάρυνση. Οχι πάγιες εντολές. Μεμονωμένες, καθε φορά μπαινω και τις προγραμματίζω όποτε θέλω. επισης με όποιες ασφαλιστικές (πχ generali life) έχουν και λογαριασμό στην Αλφα, τους πληρωνω απο νετ χωρις προμηθεια. Το μονο "κερατιάτικο" που εχω πληρώσει για την υπηρεσία, ηταν 7 ευρώ, για το μηχανάκι που δημιουργεί τους κωδικούς ασφαλείας. νταξ, οταν μου επιβάλανε με το στανιό τα είχα πάρει, αλλα τελικά, νιώθεις πιο ασφαλής με αυτο. Δηλαδή, ουτε με firewall, ουτε με antivirus ασχολούμε για να προστατέψω τις συγκεκριμένες συναλλαγες (με Alpha). Ολα τα χρόνια που χρησιμοποιώ το σύστημα εχω κρατήσει ευλαβικά μια συνήθεια. Οτι πληρώνω ηλεκτρονικά, αμέσως το κάνω print σε pdf (εικονικος εκτυπωτής), και έχω απόδειξη για όλα. ακόμα και εκτός σπιτιού να είμαι (εργασία, διακοπές), φτιαχνω μια κόπια, και τη στέλνω στον εαυτό μου απο webmail. και αν δεν υπάρχει pdf printer, μια εικόνα - screenshot ειναι οκ. Αμα σου τύχει η περίπτωση λογιστήριο-ότι-νά'ναι, ώρα καλή η φόρθνετ, που ενώ πληρώνεις κανονικά καθε δίμηνο, ξαφνικά σου στέλνει μια επιστολή οτι χρωστάς 4-5 δίμηνα.... τους στέλνεις ενα mail με attachment τις αποδείξεις pdf, και τελειώνει το θέμα ησυχα, ωραία και χωρις νεύρα. στη Αλφα, έχουν και άλλες επιλογές για πληρωμές, αλλα τα παρακάτω δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα: φορος εισοδηματος, φπα, ικα, τεβε, τσαΥ, κτηματολογιο, ετακ, οτενετ, κοσμοτε, βονταφον, γουιντ, τελλας, Χολ, βιβοντι, νετ ουαν, ον τελεκομς, καμια 15αρια ασφαλειες, κι αλλες 20 διάφορες (μεχρι ελαστικα μισελεν βλέπω ). ΣωραίοΣ. Μπορώ να πληρώνω και ξένους λογαριασμούς;Π.χ. της πεθεράς μου (γρηούλα,δυσχερής μετακίνηση...),του κουνιαδάκου μου (σμπτσ'τ) κλπ;
mistral Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Ολα τα χρόνια που χρησιμοποιώ το σύστημα εχω κρατήσει ευλαβικά μια συνήθεια. Οτι πληρώνω ηλεκτρονικά, αμέσως το κάνω print σε pdf (εικονικος εκτυπωτής), και έχω απόδειξη για όλα. Εννοείται! πώς πάντα εκτυπώνεις ή αποθηκεύεις το αντίγραφο της απόδειξης της κάθε είδους συναλλαγής. Μπορείς επίσης αντί αυτού να σημειώνεις κάπου χειρόγραφα την ημερομηνία την ώρα και τον τετραψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης της συναλλαγής (e-code). στη Αλφα, έχουν και άλλες επιλογές για πληρωμές, αλλα τα παρακάτω δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα: φορος εισοδηματος, φπα, ικα, τεβε, τσαΥ, κτηματολογιο, ετακ, οτενετ, κοσμοτε, βονταφον, γουιντ, τελλας, Χολ, βιβοντι, νετ ουαν, ον τελεκομς, καμια 15αρια ασφαλειες, κι αλλες 20 διάφορες (μεχρι ελαστικα μισελεν βλέπω ). Και η ΕΤΕ έχει όπως και οι περισσότερες άλλες τράπεζες. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:45 ---------- ΣωραίοΣ. Μπορώ να πληρώνω και ξένους λογαριασμούς;Π.χ. της πεθεράς μου (γρηούλα,δυσχερής μετακίνηση...),του κουνιαδάκου μου (σμπτσ'τ) κλπ; δεν σε περιορίζουν στο να πληρώνεις αποκλειστικά δικούς σου λογαριασμούς αρκεί να έχεις λεφτά στον λογαριασμό και πλήρωσε ότι θέλεις και όποιου θέλεις άμα δεν έχεις διαθέσιμο υπόλοιπο τότε δεν ξέρω τι γίνεται μάλλον θάναι δύσκολο να πληρώσεις..
antonl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Εννοείται! πώς πάντα εκτυπώνεις ή αποθηκεύεις το αντίγραφο της απόδειξης της κάθε είδους συναλλαγής.[...] Απ τη στιγμή που εξοφλώ μέσω του τραπεζικού λογαριασμού (που δε σκοπεύω να κλείσω σε Χ χρόνια), γιατί θα πρέπει να κρατάω και σε pdf τις αποδείξεις πληρωμής; Δεν υποτίθεται πως θα μπορώ ανά πάσα στιγμή να αποδείξω πως τότε έδωσα τόσα χρήματα για την πληρωμή του τάδε λογαριασμού;
mistral Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Απ τη στιγμή που εξοφλώ μέσω του τραπεζικού λογαριασμού (που δε σκοπεύω να κλείσω σε Χ χρόνια), γιατί θα πρέπει να κρατάω και σε pdf τις αποδείξεις πληρωμής; Δεν υποτίθεται πως θα μπορώ ανά πάσα στιγμή να αποδείξω πως τότε έδωσα τόσα χρήματα για την πληρωμή του τάδε λογαριασμού; Βλέπεις άμεσα και την κίνηση του λογαριασμού σου αν το επιθυμείς. Και απ τι στιγμή που η συναλλαγή έχει περαστεί στον λογαριασμό σου λογικά δεν θάχεις πρόβλημα. Αλλά εδώ ισχύει η παροιμία «φύλαγε τα ρούχα σου για νάχεις τα μισά» Προσωπικά ποτέ δεν μούκατσε στραβή και είχα συναλλαγές με ΕΤΕ, Κύπρου, ΑLPHA καί EUROBANK για χρόνια. Αλλά .. Ελλάδα είμαστε.. ποτέ κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει!
fouros Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Απ τη στιγμή που εξοφλώ μέσω του τραπεζικού λογαριασμού (που δε σκοπεύω να κλείσω σε Χ χρόνια), γιατί θα πρέπει να κρατάω και σε pdf τις αποδείξεις πληρωμής; Δεν υποτίθεται πως θα μπορώ ανά πάσα στιγμή να αποδείξω πως τότε έδωσα τόσα χρήματα για την πληρωμή του τάδε λογαριασμού; Μιας και χρησιμοποιώ και γω το web-banking της alpha για όλες μου τις πληρωμές(τεβε, φπα, cosmote, vodafone,vivodi και λοιπές συναλλαγές π.χ μεταφορές χρημάτων σε άλλους λογαριασμούς) 3 χρόνια τώρα χωρίς πρόβλημα, δεν χρειάζεται να τυπώνεις κάθε σου κίνηση. Αν τυχόν παρουσιαστεί πρόβλημα μέσα από το site κάνεις μια αναζήτηση (ερώτηση το ονομάζει) βρίσκεις ποια πληρωμή και πότε θες να ελέγξεις και την τυπώνεις τότε.Υπάρχει αρχείο δηλαδή αρχείο δεν ξέρω βέβαια για πόσα χρόνια το κρατάνε (νομίζω κάπου στα 3 χρόνια) υ.γ Μολις προσφατα η alpha έκανε real time τις μεταφορές χρηματων σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων (πριν έκανες την συναλλαγή και ολοκληρωνόταν κάθε βράδυ στις 22:00)
random Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Το ξερω οτι μπορεις να κανεις ερώτηση και να δει παλιές πληρωμές, αλλα δεν μπορείς να πάς όσο πίσω θέλεις. τώρα μπορεις να πας ως 2 χρόνια, βλεπω μεχρι Οκτωβριο 2007. δεν ξερω πότε η τράπεζα μπορει να αλλάξει αυτο το διαστημα και να το κάνει λιγότερο, και δεν ξέρω πότε θα κάνει ο άλλος το λάθος του να μου ζητάει να ξαναπληρώσω εξοφλημένα. το προβλημα μου δεν ειναι η τράπεζα. Τα λάθη των αποδεκτών των χρημάτων φοβάμαι. αν σου τυχει, και δεν βρίσκεις την απόδειξη στο online συστημα, τρέχα να ξεμπλέξεις στο υποκατάστημα. Μπορώ να πληρώνω και ξένους λογαριασμούς; ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φορθνετ μπορεις να πληρώσεις οποιου θες το λογαριασμό, ακόμα κι ενός άσχετου (κατα λάθος), γιατι ζηταει συμπλήρωση μόνο : ποσού, ημερομηνίας, και ενος κωδικου που γράφει πάνω ο λογαριασμός. μπορει και να πληκτρολογήσεις και λαθος ποσό. Τωρα τελευταία έχει βελτιωθεί λιγάκι, με τη ΔΕΗ, μπορεις να κανεις αποθηκευση του κωδικού σου, αφου ειναι παντα ίδιος, ωστε να μην τον πληκτρολογείς καθε φορά. Με την ΕΥΔΑΠ, διαφέρει λίγο. αρχικά, με το που αποκτήσεις πρόσβαση webbanking δεν μπορεις να πληρώνεις την ευδαπ. πρωτα πρέπει να κάνεις αίτηση (στην τράπεζα. ηλεκτρονικα , δινωντας τον αριθμο μητρώου ευδαπ του/των διαμερισματων σου. πολυ απλη υπόθεση, αλλωστε δεν ζητανε κανενος ειδους απόδειξη οτι εχεις σχέση με το συγκεκριμενο μητρώο). αυτοι ειδοποιουν την ευδαπ, να στέλνει καθε φορά το πληρωτέο του λογαριασμού ,και την ημ/νια λήξης, στην τράπεζα για να το βλέπεις στο online (δεν παυει βεβαια να σου ερχεται και ταχυδρομικά ). Ετσι, οταν μπεις να πληρώσεις το νερό, σου έχει ηδη συμπληρωμένο και κλειδωμένα, το ποσό και την ημερομηνία. Ετσι δεν μπορεις να πληρώσεις -κατα λαθος- ουτε το λογαριασμό άλλου, ουτε να βάλεις λάθος ποσό. απο την άλλη, δεν μπορεις να πληρώσεις ληγμένο λογαριασμό (όπως κανουμε μερικες φορές στα προπο) . Μετά την ημερομηνια λήξης, δεν ειναι διαθέσιμος, πας στην ΕΥΔΑΠ. αυτα. για να πληρωνεις το νερό συγγενών σου, πρεπει να κανεις συνδεση του web account σου, με το ευδαπ μητρώο τους.
therock Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Να ρωτήσω ρε παιδιά το κκειδακι αυτό που λέτε ότι βγαζεται είναι απαραίτητο για συναλλαγές μέσω e-banking? Εγώ παντως το ενεργοποίησα σε eurobank και μου έβγαλε και χρεωστικη, και μολις πάω να μπω με τα στοιχεία που μου έδωσε, η σελίδα βγάζει σφάλμα. Τι παραπάνω βήματα χρειάζονται; Μήπως θέλει πρώτα ενεργοποίηση η χρεωστικη από ΑΤΜ για να λειτουργήσει το e-banking?
random Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 το κλειδάκι; αυτο το μηχανάκι που ανέφερα πάνω οτι χρεώνουν 7 ευρώ; αυτό το έχει η Αλφα (και μερικές άλλες). δε νομιζω οτι το χρησιμοποιεί η eurobank. αυτοι δινουν ενα certificate (ενα κρυπτογραφημένο αρχείο ας πουμε απλά) που το εγκαθιστας στο pc, και αποδυκνείει οτι είσαι αυτος που δηλώνεις. αλλα και χωρίς το certificate, υποτίθεται οτι μπορείς να μπεις στο συστημα και να κάνεις απλά πράγματα που δεν έχουν ιδιαιτερο ρίσκο . αν η σελιδα σου εμφανίζει απλα ενα γενικό error, δοκιμασε να μπεις με διαφορους browsers. με σειρα προτιμησης IE8, ΙΕ7, ΙΕ6, ΙΕοτιβρίσκεται, firefox, chrome, opera. και χωρις μεσολαβηση proxy. αν σου λεει οτι δεν εχεις σωστο user,password, αριθμό κάρτας, σιγουρεψου οτι εχεις κανει οτι λεει εδω http://www.eurobank.gr/online/home/viewServices.aspx?id=65&mid=467&lang=gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.