Προς το περιεχόμενο

restore απο system image backup σε windows 7

bananan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα.

εγκατέστησα πριν κανένα μήνα τα winndows 7 για να τα δοκιμάσω και τα έβαλα σε ένα παρτίσιον του δίσκου μου μεγέθους 30 γιγα. κατάλαβα όμως ότι τελικά ήταν μικρός και ήθελα να τα περάσω σε ένα μεγαλύτερο παρτισιον του ιδιου δίσκου που είναι 80 γίγα.

για να μη ξαναπερνάω όλα τα προγράματα σκέφτηκα να κάνω ένα system image backup με τη λειτουργιά που έχουν τα win 7 το οποίο ήταν 29 γιγα (είχε γεμίσει ο δισκος που τα εγκατέστησα αρχικά και γι' αυτό ήθελα και να τα αλλάξω παρτισιον) και το αποθήκευσα σε ένα τρίτο σκληρό.

το πρόβλημα τώρα είναι ότι όταν πάω να κάνω system restore απο image δε κάνει και μου λέει ότι:

"The system image is on a hard disk, but windows needs to format that disk to restore your computer. Choose a different image to restore.''

και δε μου δίνει αλλες επιλογες.

κάνω κάτι λάθος?

κάθε βοηθεια δεκτή μπας και γλυτώσω τη διαδικασιά να περνάω πάλι όλα τα προγράμματα.

Δημοσ.

Πήγαινε στη διαχείρηση δίσκων και δες αν το partition στο οποίο έβαλες το image το μετέτρεψαν τα win σε RAW. Εχτές την πάτησα έτσι και αναγκάστηκα να διαγράψω το partition γιατί μου ήταν ευκολότερο να ξαναπεράσω τα προγράμματα από το να βρω λύση......

Δημοσ.

πήγα στη διαχείρηση δίσκων αλλά δε λέει κάτι για Raw (πως το βλέπω?)

ο δίσκος που έχω βάλει το image λέει οτι είναι ntfs healty logical drive.

Να σημειώσω πως έκανα φορμάτ και εγκατέστησα τα windows στον 80αρι και μετά προσπάθησα να κάνω το restore απο το image (νόμιζα ότι έτσι γίνεται κανονικά). το θέμα τώρα είναι, να φωρτώσω με κάποιο τρόπο τα παλιά προγράμματα για να μη τα ξαναπερνάω.

κανένας άλλος που να ξέρει ή να είχε το ίδιο πρόβλημα?

Δημοσ.

κατ' αρχην, μια που ηδη εκανες κανονινκη εγκατασταση τα 7 στον 80αρι, .. τη μιση δουλεια την εκανες ηδη.

εγώ δεν θα καθομουν να το ψαξω άλλο το restore. εγκατεστησε παλι τα προγραμματακια σου, και συνεχισε με ενα φρεσκο συστημα, πιστευω πιο γρηγορα και πιο απλά θα το κανεις.

αυτα που λες στην αρχή, οτι ηθελες να αλλαξεις τα win partition , μεσα στον ιδιο δισκο, υποψιαζομαι οτι θα μπλεξεις αν πας σε restore.

δηλ, λες οτι ειχες πχ. εναν 80αρι, χωρισμενο σε 2 μερη : 30 + 50, και ηθελες να μετακινησεις το ΛΣ απο το 30αρι στο 50αρι.

ε, πες οτι στο κάνω...

πρεπει να σεταρεις και το boot loader να φορτωσει ΛΣ απο το 2ο αντι απο το 1ο παρτισιον. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα το καταφέρεις, και μπορει να εχει παρενεργειες.

===================

αυτο που ηθελες δεν γινεται έτσι.

το πιο σωστο θα ηταν να:

1. μην ασχοληθεις με μπακαπ το 30αρι με τα win.

2. να αδειασεις οτι εχει το 2ο μερος, το 50αρι (δηλ. μεταφορά οτι εχει εκει, σε αλλο δισκο)

3. σβηνεις το 50αρι partition, και

4. μεγαλωνεις (extend) το 30αρι σε 80αρι να πιασει ολο το δίσκο (διαδικασια που κρατάει 5-10 seconds)

--------------------

εγκυκλοπαιδικά..

το Acronis True Image Home 2010, εχει ενα utility που μετατρεπει windows backup file, σε acronis backup file.

το αναφερω, μπας και το acronis ειναι πιο ευελικτο στο restore, και ισως δεν σε σταματαει με αυτο το μηνυμα που εγραψες ("The system image is.........')

Δημοσ.

βασικαμου φαινεται οτι στο εβγαλε επειδή εγκετέστησες τα windpws 7 χωρις να το χρειαζετε

(με το image περιεχεται και το λειτουργικό)

συμφωνω απόλυτα με τον random

μολις βαλεις ξανα τα βασικα προγράμματα και dirvers πάρε ενα image με το acronis 2010 που ειναι αρκέτά ποιο βολικό

εδω δυνοντε οδηγιες για το 2009 αλλα δεν αλλαζει η βασική διαδικασία

(http://www.kastel.gr/mediaGallery/mediaGallery.html)

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. τελικά ξαναέστησα το σύστημα απο την αρχή αφού δεν έβγαζα άκρη. Αλλά διάβασα κάπου σε ένα ξένο σαητ, ότι παιζει τα windows να μη σε αφήνουν να εγκαταστήσεις το image σε partition διαφορετικού μεγέθους απο αυτό που το έβγαλες. οπότε μπορεί τελικά να φταίει και αυτό.

Δημοσ.
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. τελικά ξαναέστησα το σύστημα απο την αρχή αφού δεν έβγαζα άκρη. Αλλά διάβασα κάπου σε ένα ξένο σαητ, ότι παιζει τα windows να μη σε αφήνουν να εγκαταστήσεις το image σε partition διαφορετικού μεγέθους απο αυτό που το έβγαλες. οπότε μπορεί τελικά να φταίει και αυτό.

ΑΝ θυμαμαι καλα διαβασα και εδω καπου οτι στην επαναφορα κανουν format σε ολο το δισκο και οχι μονο το partition που τα ειχαμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...