Προς το περιεχόμενο

μου μπερδευει τους σκληρους στο startup...

lkastritis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδες... πολλες φορες οταν παω να ανοιξω το pc την ωρα που παει να φωρτωσει τα windows μου λεει '' bootmgr is missing press ctr + alt + delete to restart" στην αρχη δεν ηξερα τι να κανω και πηγα να κανω repair ta wndows αλλα οταν το εψαξα λιγο στο bios ειδα οτι μου ειχε μπερδεψει τους δισκους ... ΔΗΛΑΔΗ... (εχω εναν εξωτερικο και 2 εσωτερικους.. εναν 500 καινουριο στον οποιο ειναι περασμενα τα 7 που χρησιμοποιω και εναν 250 5 χρωνων στον οποιο ειχα περασει καααααποτε τα vista (τα οποια ειναι κατεστραμενα.. λειπουν .dll και τετοια... ) ) στην ενοτητα που λεει hard disc drives στην επιλογη boot του bios μου εχει βαλει πρωτο τον 250 ( ενω πριν κλεισει το pc πρωτος ηταν ο 500 ) και μου βαζει δευτερο και τριτο τον 500αρη και τον εξωτερικο αντιστοιχα .. Μετα.. εκει που λεει boot device priority μου βαζει τον εξωτερικο πρωτο και δευτερο τον 500αρη.. Τες πα.. τα διορθωνω ολα... βαζω παντου ως primary τον 500αρη και κανω save.. ΑΛΛΑ!(:mad:) οταν του κανω την επανακινηση για να αποθηκευσει τις ρυθμισεις, ανοιγει και παλι οταν παει να φωρτωσει τα windows λεει ''Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected... press any key'' τοτε ανοιγω το pc και αλλαζω τα καλωδια sata (του 500αρη στου 250αρη και αντιστροφα..)

αυτο επαναλαμβανεται καθε φορα που ανοιγω το pc και δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ενοχλιτικο ειναι... οποτε παρακαλω αν και εφ΄ οσων θελετε βοηθήστε :-)

Δημοσ.

Έχεις την τελευταία διαθέσιμη έκδοση BIOS στη μητρική σου; Αν όχι, για δοκίμασε ένα update, ίσως να είναι γνωστό issue και κάποιο από τα επόμενα από αυτό που έχεις BIOS releases να έχουν διορθώσει το ασυνεπές enumeration των δίσκων.

Δημοσ.
Έχεις την τελευταία διαθέσιμη έκδοση BIOS στη μητρική σου; Αν όχι, για δοκίμασε ένα update, ίσως να είναι γνωστό issue και κάποιο από τα επόμενα από αυτό που έχεις BIOS releases να έχουν διορθώσει το ασυνεπές enumeration των δίσκων.

μα το θεμα ειναι οτι μου το εκανε ξαφνικα... η μητρικη ειναι η asus m3a 78-t

Δημοσ.

Καλησπέρα. Διάβασα πιο προσεκτικά το αρχικό σου post και τελικά κακώς έκανα λόγο για «ασυνεπές enumeration». Το πρόβλημα φαίνεται να είναι τελικά ότι οι αλλαγές στο Boot Order που κάνεις στις ρυθμίσεις του BIOS δεν αποθηκεύονται. Σωστά; Αν ναι, αυτό συμβαίνει μόνο με τη συγκεκριμένη ρύθμιση του Boot Order ή γενικά και με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που υπάρχουν στο BIOS; Έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο; Δηλαδή να αλλάξεις κάποια άσχετη με το πρόβλημα (αλλά κατά το δυνατόν «άκακη») ρύθμιση και να δεις αν μετά το restart έχει γίνει σωστό save;

Δημοσ.

ενα παραξενο πραμα.... με το που εγραψα το προβλημα εδω δεν το ξαναπαρουσιασε... λετε να φοβηθηκε? χαχαχα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:22 ----------

Καλησπέρα. Διάβασα πιο προσεκτικά το αρχικό σου post και τελικά κακώς έκανα λόγο για «ασυνεπές enumeration». Το πρόβλημα φαίνεται να είναι τελικά ότι οι αλλαγές στο Boot Order που κάνεις στις ρυθμίσεις του BIOS δεν αποθηκεύονται. Σωστά; Αν ναι, αυτό συμβαίνει μόνο με τη συγκεκριμένη ρύθμιση του Boot Order ή γενικά και με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που υπάρχουν στο BIOS; Έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο; Δηλαδή να αλλάξεις κάποια άσχετη με το πρόβλημα (αλλά κατά το δυνατόν «άκακη») ρύθμιση και να δεις αν μετά το restart έχει γίνει σωστό save;

τα κανει save κανονικα αλλα ειναι σαν να τα πειραζει καπιος...

Δημοσ.

Φοβού τους insomniac :P

Πάντως αν χάνεις γενικά bios ρυθμίσεις ή και την ώρα μπορεί απλά να θέλεις μια μπαταρία ή να έχεις αφήσει κάποιο clear cmos jumper σε λάθος ζευγάρι ( εκεί το πήγαινες parsi ; )

Δημοσ.
Φοβού τους insomniac :P

Πάντως αν χάνεις γενικά bios ρυθμίσεις ή και την ώρα μπορεί απλά να θέλεις μια μπαταρία ή να έχεις αφήσει κάποιο clear cmos jumper σε λάθος ζευγάρι ( εκεί το πήγαινες parsi ; )

η μητρικη δεν ειναι ουτε ενως χρονων....

Δημοσ.

...δεν αποκλείει απαραίτητα ούτε το ένα ούτε το άλλο αυτό όμως (αν και μειώνει την πιθανότητα να είναι ψόφια η μπαταρία ).

Δημοσ.

Και χωρίς μπαταρία να είναι, τις ρυθμίσεις τις αποθηκεύει.

Μόνο σε περίπτωση που βγει τελείως από το ρεύμα θα τις χάσει.

Δημοσ.
τα κανει save κανονικα αλλα ειναι σαν να τα πειραζει καπιος...

Πώς ελέγχεις ότι τα κάνει save κανονικά; Αφού στο αμέσως επόμενο restart και μπαίνοντας ξανά στο BIOS, λες ότι η ρύθμιση τελικά δεν έχει αλλάξει σε αυτήν που επέλεξες την προηγούμενη φορά που ήσουν στο BIOS. Και σε όσα BIOS έχω δει τουλάχιστον, επιλέγοντας "Save & Exit" γίνεται άμεσα restart, χωρίς να εμφανίζεται κάποιο μήνυμα επιτυχούς (ή μη) αποθήκευσης των νέων ρυθμίσεων.

Σου είπα: Δοκίμασε να αλλάξεις κάποια άλλη, άσχετη με το πρόβλημα και trivial ρύθμιση και δες αν την κρατάει μεταξύ restarts, για να αποκλείσεις την περίπτωση γενικότερου προβλήματος αποθήκευσης των ρυθμίσεων (που θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορες αιτίες, όπως π.χ. κάποιο corruption της NVRAM που κρατάει τις ρυθμίσεις).

Δημοσ.
Πώς ελέγχεις ότι τα κάνει save κανονικά; Αφού στο αμέσως επόμενο restart και μπαίνοντας ξανά στο BIOS, λες ότι η ρύθμιση τελικά δεν έχει αλλάξει σε αυτήν που επέλεξες την προηγούμενη φορά που ήσουν στο BIOS. Και σε όσα BIOS έχω δει τουλάχιστον, επιλέγοντας "Save & Exit" γίνεται άμεσα restart, χωρίς να εμφανίζεται κάποιο μήνυμα επιτυχούς (ή μη) αποθήκευσης των νέων ρυθμίσεων.

Σου είπα: Δοκίμασε να αλλάξεις κάποια άλλη, άσχετη με το πρόβλημα και trivial ρύθμιση και δες αν την κρατάει μεταξύ restarts, για να αποκλείσεις την περίπτωση γενικότερου προβλήματος αποθήκευσης των ρυθμίσεων (που θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορες αιτίες, όπως π.χ. κάποιο corruption της NVRAM που κρατάει τις ρυθμίσεις).

φιλε το εκανα το τεστακι με τις ασχετες ρυθμισεις... τα κραταει ολα... και οπως ειπα και πιο πριν δεν μου το ειχε ξανακανει για 2 μερες μετα το ξαναεκανε και απο τοτε δεν ξαναεγινε ποτε.... δηλαδη το κανει οποτε του καπνισει ας πουμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...