Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Σκληρού Δίσκου για τον λειτουργικό μου

StylaZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα έχει ως εξής:

Έχω την υποψία ότι ο σκληρός μου δίσκος δεν κάνει. Το πρώτο hint ήταν ένα 4.5 στη βαθμολογία των Windows 7 για το σκληρό δίσκο. Μετά από λίγο ψάξιμο, αντιλήφθηκα πως ο σκληρός μου είναι ψιλο-γουτουπου.

Έψαξα λίγο το πράγμα και αν κατάλαβα καλά, για υψηλές επιδόσεις παίζουν SAS στις 15κ στροφές και SATA στις 10κ στροφές. Επειδή όσες φορές έχω ρωτήσει σ' αυτό το φόρουμ, μόνο σωστές συμβουλές έχω πάρει, μπορείτε να μου πείτε σε γενικές γραμμές τί αξίζει, τί να προσέξω και αν γενικά θα παρατηρήσω διαφορά με ένα σκληρό που φέρνει παραπάνω γύρες; :lol:

Δημοσ.

Samsung F3 1tb αν θες μηχανικό σκληρό δίσκο.

αυτό με πρότειναν τα παιδιά,αυτόν πήρα και τους ευχαριστώ!

δεν ξέρω ποιον σκληρό δίσκο έχεις,αλλά δεν θα δεις καμία τρελή διαφορά,πέρα απο boot time και τίποτα στο decompressing απο winrar κλπ.

στο λέω εγώ που απο ide πήγα σε έναν απτους γρηγορότερους μηχανικούς sata 2(5 φορές πιο γρήγορο).

όσο για ssd περίμενε κάποιον που να χει ψαχτεί στον τομέα αυτό.εγώ πάντως αν έπαιρνα ssd αυτην την εποχή θα πήγαινα καρφωτός για intel και ας είναι ακριβοί.

Δημοσ.

Οι 15k cheetah κτλ δεν είναι home-oriented... καλύτερα να κάνει ότι είπε το #2 μιας και ο δίσκος είναι κορυφή, αλλιώς πας για κάποιον ssd αφού μας πεις το budget και μας επιβεβαιώσεις ότι δεν έχεις storage απαιτήσεις ;)

Δημοσ.
Λιγοτερα platters=καλυτερα?

Ίδια χωρητικότητα σε λιγότερα platters = πιο πυκνά δεδομένα which is good δεδομένων rpm ;)

Παιζει ρολο στην ταχυτητα αν π.χ χωρισω τον samsung F3 σε 2 η παραπανω partitions?

Χμμμ... εδώ να σου απαντήσουν αυτοί που στήνουν "σπαστά" raid :-D Χώρισε τον όπως σε βολεύει - δεν παίζει πρόβλημα ;)

Δημοσ.

αυτός ειναι ο Samsung Spinpoint F3 1TB που λετε?

Ειναι πιο γρηγορους απο τους ομοιους του? Δεν φαινεται κατι ιδιαίτερο.. και δεν τον βρισκεις και ευκολα απ'οτι βλέπω...

Όσον αφορα την ταχυτητα των partition, αυτο ππου ξερω, ειναι οτι το πρωτο partition ειναι το πιο γρηγορο, καθως οι σκληροι ειναι πιο γρηγοροι στην αρχη τους. Γι αυτο και βαζουμε το λειτουργικο στο πρωτο partition..

Αν θυμαμαι καλα, οι σκληροι γραφουν απο εξω προς τα μεσα (αναποδα απο τα CD, οπως οι δισκοι βινυλίου) ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...