Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με εκκίνηση των vista σε laptop

jimsakpt3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο εκεί επιλέγεις το recovery και κάνει το format αλλά γιατί κολλάει; Τρέξε διαγνωστικά σε δίσκους(που μπορεί να τα έφτησε...)-μνήμες(δεν νομίζω να έχουν τίποτα αυτές αλλά δεν χάνεις και τίποτα να τις τεστάρεις).

Αυτά που μπορείς να κάνεις είναι:

α) Έλεγχος μνήμης απο το recovery των windows (windows memory diagnostyc tools, αν και το να κατεβάζεις το memtest θα ήταν καλύτερο αλλά θέλει να bootάρεις απο το cd που θα φτιάξεις μετά......)

β)Μπαίνεις σε command prompt και τρέχεις chkdsk /r και μας λες τι έβγαλε.

Ή βλέπεις το μοντέλο του δίσκου απο το bios (del ή F2 στην εκκίνηση) και κατεβάσεις το διαγνωστικό της εταιρίας σε bootable, το καίς σε άλλο pc και το βάζεις σε αυτό να τρέξει.

γ)Βάζεις Live cd (πχ Ubuntu 9.10) και μας λες αμα ξεκινήσει.

Δημοσ.

κάνω έλεγχο μνήμης τώρα...

και μετά θα δοκιμάσω και τα υπολοιπα... και τα λέμε πάλι :-)

edit...

το α) μου βγάζει ότι δεν βρίσκει κανένα πρόβλημα

το β) σε command prompt μου βγάζει "the type of the file system is NFTS.

Cannot lock current drive.

Windows cannot run disk checking on this volume because it is write protected.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:59 ----------

έβαλα και τα ubuntu... στην δοκιμαστική εκτέλεση ( ή κάπως έτσι ) δούλεψε μια χαρά... όταν πήγα να τα εγκαταστήσω όμως κολλούσαν στο 3ο βήμα ( γλώσσα πληκτρολογίου )...

αυριο θα δοκιμάσω να περάσω τα xp να δούμε αν θα τα φορτώσει...

Δημοσ.
.......... σε command prompt μου βγάζει "the type of the file system is NFTS.

Cannot lock current drive.

Windows cannot run disk checking on this volume because it is write protected.......

Σου ζήτησε κωδικό administrator, έβαλες τον σωστό;

Αλλιώς πρέπει να δοκιμάσεις με το cd του κατασκευαστή του δίσκου.

....Έβαλα και τα ubuntu... Στην δοκιμαστική εκτέλεση ( ή κάπως έτσι ) δούλεψε μια χαρά... Όταν πήγα να τα εγκαταστήσω όμως κολλούσαν στο 3ο βήμα ( γλώσσα πληκτρολογίου )...

Άυριο θα δοκιμάσω να περάσω τα xp να δούμε αν θα τα φορτώσει...

Τα xp τα είδες; Αλλά αμα είναι πραγματικά κλειδωμένος ο δίσκος δεν βλέπω να γίνεται κάτι... Bitlocker χρησιμοποιούσε; Δεν ξέρω κατα πόσο θα εμπόδιζε το format αλλά ψάξε το καλύτερα...

Δημοσ.

Άσε έχω φρικάρει τελείως!!!

Προσπαθώ να περάσω τα xp και με βγάζει σε μπλε οθόνη...

θυμάμαι μια άλλη φορά που είχα βάλει xp σε vista έπρεπε να μπω στο bios και να αλλάξω το hard disc mode... αλλά τώρα δεν μπορώ να το βρω.... ξέρεις τι παίζει?

Δημοσ.

Βράσε ρύζι δηλαδή.....

Πάντως δεν πρέπει να πειράξεις και τίποτα για να βάλεις τα xp, μόνο οταν δεν αναγνωρίζει τους δίσκους αλλάζεις το mode...

Για πες ποιό μοντέλο δίσκου έχεις να σου βρω διαγνωστικό (στο bios γράφει)...

Πάντως έχεις πολλές BSOD, μήπως κάηκε κάτι; Εγγύηση έχει; Απο τι το έπαθε αυτό;

Δημοσ.
Βράσε ρύζι δηλαδή.....

Πάντως δεν πρέπει να πειράξεις και τίποτα για να βάλεις τα xp, μόνο οταν δεν αναγνωρίζει τους δίσκους αλλάζεις το mode...

Για πες ποιό μοντέλο δίσκου έχεις να σου βρω διαγνωστικό (στο bios γράφει)...

Πάντως έχεις πολλές BSOD, μήπως κάηκε κάτι; Εγγύηση έχει; Απο τι το έπαθε αυτό;

Το έβγαλε από την πρίζα καταλάθος λέει και μετά ΄΄οταν πήγε να το ξανανοιξει είχε αυτό το πρόβλημα...

θυμάμαι ότι σε ένα dell που το είχα βάλει τα xp έκανε ακριβός ο ίδιο και όταν άλλαξα το Mode του δίσκου τα εγκατέστησε κανονικά...

Δεν μπορώ να βρω το μοντέλο του δίσκου... που ακριβώς το λέει? ( στο bios δεν μπορώ να βρω πως μπαίνει, με F2 μου βγάζει 4 επιλογές MAIN, SECURITY, BOOT και ΕΧΙΤ ) :mad::mad::mad:

Δημοσ.

Κατέβασε το ultimate boot cd και κάνε διαγνωστικά στον δίσκο. Το κατεβάζει απο εδώ: http://pharry.org/data/redir_ubcd411.iso.php

Για τον δίσκο κάπου θα σου έχει να τον βάλεις σε native αλλά έπρεπε να έχει και μια καρτέλα advanced κάπου εκεί...

Δημοσ.

δεν κατάφερα τίποτα τελικά... θα το δώσουμε σε τεχνικό...

φίλε gk13 σε ευχαριστώ για την προσπάθεια και το ενδιαφέρον :-)

Δημοσ.

Ελπίζω να είναι τίποτα που δεν είδαμε :-( γιατί αλλιώς... Φόλα...

Όταν μάθεις τι είχε βάρα ενα πόστ να μας φύγει και εμάς η περιέργεια (και αναλόγως να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο :Ρ).

Good luck!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...