Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με εκκίνηση των vista σε laptop

jimsakpt3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω πρόβλημα με το laptop μου ( ένα vaio )... το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτο που γράφει κάποιος φίλος κάπου αλλού ( χωρίς να έχει πάρει απάντηση ) οπότε βάζω το κείμενο όπως είναι...

"Γεια σας παιδιά έχω ένα VAIO με VISTA HOME PERMIUM. Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Ανοίγω τον υπολογιστή και με βγάζει σε μια οθόνη όπου λέει για επιδιόρθωση εκκίνησης η κανονική εκκίνηση επαιδή τα vista έχουν πρόβλημα. Ότι και να επιλέξω ο υπολογιστής δεν φορτώνει τα vista αλλά με πάει σε μια μαύρη οθόνη όπου μετά από 2-3 λεπτά εμφανίζεται ο δείκτης του ποντικιού και δεν γίνεται τίποτε άλλο (το δείκτη του ποντικιού πάντως μπορώ και τον μετακινώ κανονικά από το touch pad). Προσπάθησα να φορτώσω τα vista από το DVD τους για να κάνω repair. Αφού βάλω το DVD μου ζητάει κάποια στιγμή να πατήσω οποιοδήποτε κουμπί για να μπουτάρει από αυτό. Στην αρχή δείχνει να φορτώνει αρχεία, μετά πάει στην μπάρα προόδου με το microsoft corporation από κάτω και εδώ σταματάει και τελικά καταλήγει και πάλι στο δείκτη του ποντικιού. Με λίγα λόγια δεν φορτώνει τα vista ούτε από το DVD όπότε δεν μπορώ να μπω στις επιλογές για καθαρή εγκατάσταση ή repair ή οτιδήποτε άλλο. Καμμιά ιδέα;"

Εγώ δοκίμασα να περάσω και τα 7 αλλά γίνεται ακριβώς το ίδιο....

Καμιά ιδέα λοιπόν???

Δημοσ.

Έχεις δρόμο μπροστά...

Πρόβλημα hardware δεν ξέρω κατά πόσο παίζει να είναι, δοκίμασε να τρέξεις κανένα memtest και κάνε και ένα fixboot μπας και στρώσει, μετά δες για σφάλματα στον δίσκο (υπάρχει διαγνωστικό απο την εταιρία ή με chkdsk)

Xp μετά ή τίποτα ubuntu δοκίμασες.

Δημοσ.
Έχεις δρόμο μπροστά...

Πρόβλημα hardware δεν ξέρω κατά πόσο παίζει να είναι, δοκίμασε να τρέξεις κανένα memtest και κάνε και ένα fixboot μπας και στρώσει, μετά δες για σφάλματα στον δίσκο (υπάρχει διαγνωστικό απο την εταιρία ή με chkdsk)

Xp μετά ή τίποτα ubuntu δοκίμασες.

thanks για το ενδιαφέρον!!!

βασικά αργεί πάρα πολύ να φπρτώσει και το recovery...

κάνω τα πρώτα που είπες και θα ξαναστείλω...

το ubuntu τι είναι?

Δημοσ.

Οκ, όταν έχεις νέα χτύπα...

Το ubuntu είναι Unix λειτουργικό (σαν τα win ένα πράγμα αλλά είναι free, κατέβασε αμα είναι τα ubuntu 9.10 και κάψε τα σε ενα cd να δοκιμάσεις μπας και παίζουν).

Δημοσ.

όταν μπαίνω στην επιδιόρθωση μετά από πολύ ώρα μου βγάζει να επιλέξω γλώσσα και πατάω αγγλική και μετά μου βγάζει ένα παράθυρο system recovery options με δυο κουμπιά load drivers ( με βγάζει στα αρχεία του σκληρού αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να πατήσω) και next που με βγάζει σε κάποιες επιλογές διόρθωσης αλλά δεν έχει ούτε memtest ούτε fixboot!

τα xp λες να πιάσουν? μηπώς θυμάσαι τι ρύθμιση πρέπει να κάνεις στο σκληρό για να βάλεις xp?

Δημοσ.

Το memtest είναι bootable cd και το κατεβάζεις-καις σε cd και μετά τεστάρει τις μνήμες αλλά αφου φτάνει στο μενού του cd των ($)vista δοκίμασε να κάνεις το φορμάτ (σίγουρα έχει cd για να του κάνεις φορμάτ και όχι κρυφό partition?)

Μπορείς να ανεβάσεις την εικόνα που βλέπεις εκεί μήπως πατάς κάτι λάθος; (ή και να πεις τι γράφει πιστεύω θα βγεί άκρη :ρ)

Edit: Αυτό βλέπεις; 2cniomv.jpg

Edit2++: Δοκίμασες όταν ξεκινάει ο υπολογιστής(μετά την 1η οθόνη λογικά) να πατήσεις alt+F10 για να μπει σε τυχών κρυφό partition που υπάρχει για το format?

Δημοσ.

ακριβώς αυτό...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:21 ----------

Edit2++: Δοκίμασες όταν ξεκινάει ο υπολογιστής(μετά την 1η οθόνη λογικά) να πατήσεις alt+F10 για να μπει σε τυχών κρυφό partition που υπάρχει για το format?

όταν πατάω το load drivers βλέπω οτι έχει εκτος από τον c έναν recovery και έναν boot δίσκο... και βλέπω κάτω ότι πρέπει να βρω ένα αρχείο τύπου: setup information...

Δημοσ.

Βασικά αφου έχει τέτοιο partition κάνεις εκκίνηση απο εκεί και μετά σε βγάζει καπάκι για φορμάτ... ALT+F10 κατα την εκκίνηση δοκίμασες;

Άσχετο, απο τι το έπαθε και κόλλησε το pc? Με safe mode δεν μπαίνει; Δεν θες να σώσεις κανένα αρχείο;

Δημοσ.
Βασικά αφου έχει τέτοιο partition κάνεις εκκίνηση απο εκεί και μετά σε βγάζει καπάκι για φορμάτ... ALT+F10 κατα την εκκίνηση δοκίμασες;

Άσχετο, απο τι το έπαθε και κόλλησε το pc? Με safe mode δεν μπαίνει; Δεν θες να σώσεις κανένα αρχείο;

είναι της αδερφής της κοπέλας μου τα laptop και δεν είναι σίγουρη από τι το έπαθε...

αν μπορέσω μου είπε να σώσω κάτι αρχεία αλλά δεν καίγεται κιόλας...

σε safe mode δεν μπαίνει αφού έχει μόνο δύο επιλογές, εκκίνηση επιδιόρθωσης και κανονική εκκίνηση...

θα δοκιμάσω με alt+f10 μήπως τρέξει από εκεί αλλά δεν το βλέπω :mad:

το κάνω και ενημερώνω....

Δημοσ.

Για safe mode πατάς F8 συνέχεια μέχρι να σου εμφανίσει το menu. Μετά επιλέγεις και μπαίνεις, σώνεις σε εξωτερικό-DVD και επιστρέφεις για φορμάτ (ότι θες δηλαδή).

Υ.Γ Άμα θυμάμαι καλά στο system restore εκεί που ήσουνα πριν σου ζητούσε cd ε; Η επιδιόρθωση δεν δούλευε και γενικά δεν γίνεται τπτ απο εκεί σωστά; Ή σου βγάζει κάτι;

Δημοσ.
Για safe mode πατάς F8 συνέχεια μέχρι να σου εμφανίσει το menu. Μετά επιλέγεις και μπαίνεις, σώνεις σε εξωτερικό-DVD και επιστρέφεις για φορμάτ (ότι θες δηλαδή).

Υ.Γ Άμα θυμάμαι καλά στο system restore εκεί που ήσουνα πριν σου ζητούσε cd ε; Η επιδιόρθωση δεν δούλευε και γενικά δεν γίνεται τπτ απο εκεί σωστά; Ή σου βγάζει κάτι;

δοκιμάζω τώρα σε safe mode... μου φορτώνει κάποια αρχεία μετά κολλάει κάπου και μετά κάνει επαννεκίνηση και με βγάζει πάλι στις δύο αρχικές επιλογές....

με το alt+f10 δεν τα κατάφερα :mad:

ναι μου ζητούσε cd και στην επιδιόρθωση δεν μπορούσα να κάνω κατι ....

εν το μεταξύ για να τον κάνω επαννεκίνηση τον βγάζω από την πρίζα :fear:

Δημοσ.

Πες ακριβώς το μοντέλο του λάπτοπ μπας και έχει άλλο τρόπο για να μπει στο partition (στην sony και στα χαρτιά του γράφει).

Αυτό με την πρίζα δεν θα το πρότεινα αλλά αμα δεν υπάρχει άλλος τρόπος....

Στο F8 τι επιλογές σου έβγαζε; Δεν σου είχε τπτ επιλογή λειτουργικού για να μπεις στο recovery?

Δοκίμασε και με σκέτο F10 μέχρι να το εντοπίσω :Ρ (ξεκινάς να το πατάς νωρίς και όχι συνεχόμενα, τπ πατάς- το αφήνεις-το πατάς-το αφήνεις...)

Δημοσ.

είναι ένα sony vaio VGN-NS11M

στο F8 έχει τις 3 επιλογές του safe mode

επιδιόρθωση του υπολογιστή σας

ενεργοποίηση καταγραφής ενεργειών εκκίνησης

ενεργοποίηση βίντεο χαμηλής ανάλυσης

τελευταία γνωστή σωστή ρύθμιση

κατάσταση επαναφοράς υπηρεσιών καταλόγου

κατάσταση εντοπισμού σφαλμάτων

απενεργοποίηση αυτόματης επανεκκίνησης μετά από αποτυχία συστήματος

απενεργοποίσηση επιβολής υπογραφής των προγραμμάτων οδήγησης

και κανονική εκίνηση

Δημοσ.

Όπου και αν δω F10 λέει για να μπεις στο recovery partition... Ξαναδοκίμασε... Κάτι γίνεται λάθος...

Δημοσ.

όντος με σκέτο f10 με βγάζει σε μια σελίδα "edit boot options"

και γράφει...

edit windows boot options for: start vaio recovery center

patch:\windows\system32\boot\winload.exe

και από κάτω γράφει κάτι άλλο που μπορώ να το αλλάξω...

αλλά πάλι όταν πατάω εντερ κολλάει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...