Προς το περιεχόμενο

εξωτερική κεραία για free internet

frieck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

της planet δεν ξερω να πω κατι.repeater εχω χρησιμοποιησει ενα της belkin αλλα ελα που δεν μπορω να θυμηθω αν αλλαζει η κεραια.απο εκαι και περα για το ερωτημα β.αναλογως σε τι βυσμα τελειωνει η grid κεραια.αν τελειωνει σε n type και το ρουτερ ειναι sma θα χρειαστεις ενα pigtail που απο την μια να ειναι sma και απο την αλλη n male.

http://media.digikey.com/photos/Emerson%20Network%20Photos/415-0061%20SERIES.jpg

http://pigtail.net/wifi/N-male-RP-SMA.jpg

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πέρασε ένας χρόνος και τελικά μετακόμισα σε άλλη περιοχή!

Άρα η ερώτηση ισχύει αλλά με διαφορετική χροιά αυτή την φορά διότι τα δεδομένα άλλαξαν:

Μένω σε μια ισόγεια παλιά μονοκατοικία και χρησιμοποιώ το TP-LINK TL-WN722NC στο γραφείο μου. Εκτός απροόπτου, βολεύομαι μια χαρά. Το στικάκι αυτό με το κεραιάκι του πιάνουν καμιά δεκαριά δύκτια και το ευρυζωνικό wifi κάπως πιο χαμηλά σε σχέση με τα άλλα. Χρησιμοποιώ συνήθως δυο από αυτά.

Η μονοκατοικία έχει αυλή με κήπο και έναν στύλο γύρω στα πέντε μέτρα ύψος τον οποίο χρησιμοποιούσαν για την παλιά παροχή ρεύματος.

Έτσι λοιπόν..μου μπήκαν ιδέες! Στην αποθήκη υπάρχει ένα UTP 20 μέτρων σε καλή κατάσταση.

Αν πάρω ένα από τα τρια αυτά πανομοιότυπα (ή κάποιο άλλο αντίστοιχο):

New-USB-CAT5-6-CAT5E-CAT6E-RJ45-LAN-EXTENSION-ADAPTER-CABLE-usb-Rj45-LAN-Extension-Adapter.jpg

usb08.jpg

USB_rj45_hub_extender.jpg

και βάλω το στικ στην κορυφή του στύλου που βρίσκεται στην αυλή, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει διαφορά στην απόδοση?

Ή μήπως θα πιάνω πάνω κάτω τα ίδια? Υπάρχει απώλεια σε αυτή την περίπτωση?

Δημοσ.

ayto Που εχεις στην εικονα τι κανει.βαζεις στην μια πλευρα το stickaki σου και απο την αλλη πλευρα του βαζεις ενα καλωδιο δικτυου.εκει που τελειωνει το καλωδιο δικτυου βαζεις το αλλο ανταπτορακι και το συνδεεις στο pc σου.στην ουσια απλα επειδη το Usb δεν παειπανω απο 5 μετρα αυτη ειναι σαν να κοβουν το Usb και να βαζουν ethernet αναμεσα.για αυτο και πανε πακετο αυτα τα 2 που βλεπεις πανω και το ενα εχει usb θυλυκο για το stick και το αλλο αρσενικο να το πω ετσι.δηλαδη εσυ πανω στην κολωνα θα βαλεις αυτο με το θυληκο και το stick σου και μετα με καλωδιο δικτυου θα φτασεις κοντα στο pc οπου θα βαλεις το αλλο εξαρτημα.αν παιζεις μια χαρα γιατι να βγαλεις το stick εξω στην κολωνα με καλωδιο να κρεμεται και να πρεπει να το στεγανοποιησεις μεσα σε κανα κουτι για να μην παρει νερα.

Δημοσ.

Το tplink stick ομως παιρνει ρευμα απο τη usb του υπολογιστη. Δεν ξερω κατα ποσο θα τροφοδοτειται αρκετα αμα του παρεμβαλεις και το ethernet με τους ανταπτορες και ειναι και μεγαλη η αποσταση.

Αν το stick επαιρνε ρευμα αλλιως μαλλον θα ησουν ΟΚ

Ισως δυναμωσεις λιγο το σημα αντικαθιστωντας την κεραια του stick με καποια μεγαλυτερη, σαν αυτη

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Antennas-Cables/TP-LINK-TL-ANT2408C-INDOR-OMNI-DIRECTIONAL-ANTENNA-8DBI-TL-ANT2408C.htm

Η οποια μπορει και να βιδωσει πανω στο stick αντικαθιστωντας την παλια σου

Μπορεις επισης να βαλεις και καλωδιο σαν αυτο

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Antennas-Cables/TP-LINK-TL-ANT24EC12N-Low-Loss-Antenna-Cable-N-M-F-12M-TL-ANT24EC12N.htm

Αν θες να την τοποθετησεις καπου εξω

Δημοσ.

λογικα πρεπει να περνανε και ρευμα μεσα απο το ethernet σαν poe αλλιως δεν εχει και πολυ νοημα.λογικα πρεπει να γραφει στα χαρακτηριστικα της συσκευης που θελει να αγορασει ο φιλος μας.

το καλωδιο προσοχη.ειναι n type οχι sma

Δημοσ.

Ναι, το γράφει. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος για τις απώλειες που μπορεί να υπάρξουν αλλά από όσο γνωρίζω ένα καλώδιο δυκτίου όπως το εικοσάμετρο UTP έχει αμελητέες. Θα το σκεφτώ και θα δω πως θα πράξω.

Ήθελα να ρωτήσω και το εξής:

Το συγκεκριμένο στικάκι θα δουλέψει με μια outdoor antenna? (είτε grid είτε omni κλπ κλπ).

Αρκεί ένα συμβατό καλώδιο? Ή μήπως χρειάζεται και κάτι άλλο?

Δημοσ.

το utp πραγματι εχει αμελητεες απωλειες.β.θα παιξει αλλα χωρις να σημαινει οτι θα κερδισεις τα παντα.πχ ενα στικ alfa Που ειναι 500 Mw αντι για 100 θα παιξει καλυτερα απο οτι η tp link με μια Omni .καλωδιο θες με τον αναλογο ανταπτορα για να κουμπωσει η κεραια η καλωδιο που τα βυσματα να ειναι αναλογα με το stick και την κεραια.

Δημοσ.

Στο παλιό μου σπίτι συνδεόμουν στο ΑWMN, είχα μέσα σε στεγανό κουτί στην ταράτσα το accesspoint συγκεκριμένα αυτό μια grid κεραία συγκεκριμένα αυτή και ένα καλώδιο utp cat5e και συνδεόμουν με τον άλλο κόμβο 2,5+χμ άνετα,με ένα search που είχα κάνει έπιανα 30+ wifi.Αν δεν θές να σου ανέβει το κόστος βάλε πλαστικό ηλεκτρολογικό κουτί αντί για μεταλλικό (το ίδιο είχα κάνει και εγώ)που είναι στεγανό και φθηνό.για accesspoint μπορείς να βάλεις και το dlink 2100AP που πρότεινε και ο mpentenis πάνω ή όποιο άλλο θές.για τροφοδοσία μπορείς να πάρεις ξεχωριστό poe (είναι λίγο τσιμπημένα) ή αν πιάνουν τα χέρια σου να φτιάξεις εσύ ένα και να περναέι απο το καλώδιο δικτύου και ρεύμα, ετσι το είχε φτιάξει ένα γνωστός για μένα και δν είχα κανένα πρόβλημα.Ότι πάρεις να κοιτάξεις να ταιριάζουν τα βύσματα αλλιώς να πάρεις αντάπτορα.

Δημοσ.

ta airlive οσο θυμαμαι εχουν το καλο οτι εχουν ισχυς 300 mw αντι 100 που εχουν τα κανονικα.

τωρα για Poe injector τα φτηνα ειναι κοντα στα 10/15/ ευρω.τωρα ποιοτικα δεν ξερω τι λενε τα φτηνα.τα πιο καλα πανε κοντα στο 40 ευρω .

Δημοσ.

Σε αυτό που είχα εγω μπορούσες να ρυθμίσεις την ένταση εκπομπής και γνκ για accesspoint ήταν καλό και φθηνό,τα poe έχουν 40+ όπως λές.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω το εικοσάμετρο UTP ως επέκταση στο wireless ΤP-LINK USB στικάκι μου όπως προανέφερα, μια διάταξη με το http://digitop.gr/product_info.php?manufacturers_id=5&products_id=287&osCsid=0e8197a80a05873edb6da0b78571f134 εις διπλούν, θα λειτουργήσει? Θα χρειαστεί και ένα female to female USB βέβαια για να δεσει το στικάκι στο UTP μαζί με τον συγκεκριμένο αντάπτορα. Για πείτε μου την αποψη σας.

Δημοσ.

μπερδευτηκα.εχεις καπου τον ρουτερ οκ.με το προηγουμενο που ειχες βαλει στην ουσια το stickaki θα ερχοταν ποιο κοντα στον ρουτερ κατα 20 μετρα απλα επειδη το Usb δεν παιζει 20 μετρα επεκταση θα βαζες αυτο που εβαλες στο Link πιο παλια.αυτο τωρα γιατι το θες?τι θες να κανεις?

Δημοσ.

Απλά ήθελα να μαθω αν αυτη η διαταξη μπορει να λειτουργησει ως extension.

Sorry για το μπέρδεμα!!!

Δημοσ.

αφου με τον προηουμενο τροπο ξεκινας απο Usb απο το Pc σου γινεται ethernet Και μετα το ethernet γινεται θυληκο usb και στο usb Μπαινει το stick.αν βαλεις αυτο που θα το βαλεις και τι θες να πετυχεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...