DDoS Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Στην δομημενη καλωδιωση δηλαδη οταν περνας τα 92 μετρα βαζεις ενισχυτη? Μην τρελαθω τελειως εχω απλωσει κουλουρες και κουλουρες 305 μ η καθεμία χωρις κανενα προβλημα. Επισης αλλο πραγμα ο ελεγχος για colition detection και αλλο κανει colition απο τα πολλα μετρα...... Πως ειπατε?
poulinos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 οταν ειναι πανω απο 100 μετρα οπτικη ινα και μετατροπη σε χαλκο.εγω δεν εχω δει ποτε να παιζει.και για του λογου του αληθες http://www.homenethelp.com/web/explain/maximum-cable-length.asp εκτος αν εσυ περνας δικτυου για τηλεφωνο οποτε ναι θα παιξει και στα 10 km.kai den βαζεις ενισχυτη σηματος απλα ενα switch οσο ξερω επισης.
lakis_insomnia Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 εκτος αν εσυ περνας δικτυου για τηλεφωνο οποτε ναι θα παιξει και στα 10 km.kai den βαζεις ενισχυτη σηματος απλα ενα switch οσο ξερω επισης. Ναι, ναι έτσι είναι και μέσω τηλεφώνου τους δικτυωνω και αμα δεν παιζει παιρνουν το μηδεν…
poulinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 http://www.dslreports.com/faq/7800 use category 3, 4, or 5 cable, but perform best with category 5 cable. Category 3 is the minimum. Require only 2 pairs of wire. Cables in ceilings and walls must be plenum rated. Maximum segment length is 100 meters. Minimum length between nodes is 2.5 meters. http://www.duxcw.com/faq/network/cablng.htm http://forums.speedguide.net/showthread.php?t=203074 αυτα τα λιγα για να πειστεις εκτος αν θεωρεις οτι λενε ολοι ψεμματα
frieck Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Παίδες ήσασταν κατατοπιστικότατοι και με βοηθήσατε αρκετά. Μέσα στην βδομάδα μάλλον θα προβώ στο σχετικό εγχείρημα. Όμως θα ήθελα μια συμβουλή ακόμα διότι είμαι άσχετος σε πολλά σχετικά θέματα. Λοιπόν...επειδή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μετακομίσω πρόσφατα (βέβαια η πιθανότητα αυτή είναι αρκετά μικρή αλλά υφίσταται) σκέφτηκα το εξής: Όταν έχω το laptop στο δώμα της ταράτσας, πιάνω δυο τρια δύκτια τα οποία με καλύπτουν. Υπάρχει περίπτωση μέσω κάποιας ενσύρματης σύνδεσης που δεν γνωρίζω, να εργάζομαι ιντερνετικώς στο desktop μου στο ισόγειο ενώ το laptop να είναι ανοιχτό στο δώμα της ταράτσας? Να σημειωθεί πως η ταράτσα είναι στην ουσία ο τρίτος όροφος. Αν το συγκεκριμένο ερώτημα υπόκειται σε άλλη κατηγορία, ας υπάρξει υπόδειξη. Ελπίζω να μην ήταν χαζή η ερώτηση μου...
kostg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Στην δομημενη καλωδιωση δηλαδη οταν περνας τα 92 μετρα βαζεις ενισχυτη? Μην τρελαθω τελειως εχω απλωσει κουλουρες και κουλουρες 305 μ η καθεμία χωρις κανενα προβλημα. Επισης αλλο πραγμα ο ελεγχος για colition detection και αλλο κανει colition απο τα πολλα μετρα...... Εσύ είσαι από αυτούς τους πονηρούς ηλεκτρολόγους που κάνουν εγκαταστάσεις καλωδίων δικτύων και μετά πάμε εμείς να συνδέσουμε το δίκτυο και δεν παίζει τίποτα; Εύγε φίλε μου
mpentenis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 να σου πω και εγω την πρότασή μου? αν πηγαινεις στο δωματιάκι τις ταράτσας και έχεις σήμα με το φορητό, δηλαδή βλέπεις ιντερνετ, τότε βάλε ενα απλό access point χωρις ενσωματωμένη κεραία (αν ειναι δυνατόν να είναι οχι μονο εξωτερική αλλά να βγαίνει κιόλας ) στην ταράτσα, ρίξε ενα καλώδιο UTP προς το χώρο που θές και είσαι κύριος.Αν δεν μπορείς να δώσεις ρεύμα στο ap τότε βάλε του και ενα Power Over Etherner και ολα καλα. Απο εκει και πέρα, αν δεις οτι το σήμα παίζει μπορείς να του βάλεις μια καλύτερη κεραιούλα και εισαι αρχοντας. Πρότασή μου, ενα d-link DWL-2100AP (το εχω 3 χρόνια και παίζει μια χαρα). αν δεν παίζει μέσα στο δωμάτιο, βάζεις εξωτερικα ενα στεγανό κουτί και το βάζεις έξω. έτσι θα στείλεις ιντερνετ κάτω και αν θες μπορεις να το μοιράσεις και εκεί σε περισσότερους Η/Υ, ειτε με καλώδιο είτε ασύρματα
frieck Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Σε ευχαριστώ φίλε mpenteni. Έχω σκεφτεί αυτό που μου λες με το access point. Πάντως θα προτιμούσα μια grind κατευθυντική κεραία κλπ κλπ γιατί θα δεις πως οικονομικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Απλά με την κεραία και τα παρελκόμενα της θα πληρώσω γύρω στα 25 με 30 ευρώ παραπάνω αλλά θα πιάνω άνετα το ευρυζωνικό του δήμου μα και περισσότερα δύκτια. Ωστόσο η απορία μου παραμένει. Και ο λόγος είναι πως έστω και για αυτή την μικρή πιθανότητα μετακόμισης, αν μπορώ στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιώ τον laptop έχοντας τον στο δώμα της ταράτσας όπου πιάνει δύκτιο, και με κάποια ενσύρματη σύνδεση αλλά και τις κατάλληλες εντολές, να εργάζομαι ιντερνετικώς στο desktop μου στο ισόγειο. Είναι δυνατον να γίνει κάτι τέτοιο?
mpentenis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 μισο για να καταλαβω... θες να εχεις το φορητο πανω, να το ενωσεις με καλώδιο με ενα pc που θα ειναι κάτω και ετσι να κάνεις δουλεια?εαν ναι τότε: 1) μπορείς να βάλεις ενα VNC η ακομα και με remote desktop connection και να δουλεψεις απομακρυσμενα το φορητό. 2) Βάζεις ενα πρόγραμμα proxy και μοιράζεις την σύνδεση του φορητού στον κανονικό (εννοείται οτι θα είναι πάντα ανοικτο το φορητό). αυτο δεν το εχω δοκιμάσει με ασύρματο, με κανονική συνδεση ομως παίζει μια χαρά... 3) ισως αν γινεται bridge των 2 καρτών του φορητού να μπορείς να κάνεις δουλειά κάτω. Σε κάθε περιπτωση το να βάλεις ενα Access point και ενα switch ειναι η καλύτερη λύση αφου μπορείς να δουλεύεις ανεξάρτητα τους υπολογιστές ενώ μπορείς να μοιραστείς το κόστος με οποιονδήποτε θα παίρνει απο το Access Point (μπαίνετε 2 ατομα και τα πληρώνετε μισα-μισα)
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Παίδες ήσασταν κατατοπιστικότατοι και με βοηθήσατε αρκετά.Μέσα στην βδομάδα μάλλον θα προβώ στο σχετικό εγχείρημα. Όμως θα ήθελα μια συμβουλή ακόμα διότι είμαι άσχετος σε πολλά σχετικά θέματα. Λοιπόν...επειδή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μετακομίσω πρόσφατα (βέβαια η πιθανότητα αυτή είναι αρκετά μικρή αλλά υφίσταται) σκέφτηκα το εξής: Όταν έχω το laptop στο δώμα της ταράτσας, πιάνω δυο τρια δύκτια τα οποία με καλύπτουν. Υπάρχει περίπτωση μέσω κάποιας ενσύρματης σύνδεσης που δεν γνωρίζω, να εργάζομαι ιντερνετικώς στο desktop μου στο ισόγειο ενώ το laptop να είναι ανοιχτό στο δώμα της ταράτσας? Να σημειωθεί πως η ταράτσα είναι στην ουσία ο τρίτος όροφος. Αν το συγκεκριμένο ερώτημα υπόκειται σε άλλη κατηγορία, ας υπάρξει υπόδειξη. Ελπίζω να μην ήταν χαζή η ερώτηση μου... Σε ευχαριστώ φίλε mpenteni. Έχω σκεφτεί αυτό που μου λες με το access point. Πάντως θα προτιμούσα μια grind κατευθυντική κεραία κλπ κλπ γιατί θα δεις πως οικονομικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Απλά με την κεραία και τα παρελκόμενα της θα πληρώσω γύρω στα 25 με 30 ευρώ παραπάνω αλλά θα πιάνω άνετα το ευρυζωνικό του δήμου μα και περισσότερα δύκτια. Ωστόσο η απορία μου παραμένει. Και ο λόγος είναι πως έστω και για αυτή την μικρή πιθανότητα μετακόμισης, αν μπορώ στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιώ τον laptop έχοντας τον στο δώμα της ταράτσας όπου πιάνει δύκτιο, και με κάποια ενσύρματη σύνδεση αλλά και τις κατάλληλες εντολές, να εργάζομαι ιντερνετικώς στο desktop μου στο ισόγειο. Είναι δυνατον να γίνει κάτι τέτοιο? το ενα ειναι το λαπτοπ συνδεεται στο ασυρματο δικτυο και δινει με ics (internet connection sharing )με καλωδιο στο κατω pc.αν θες wireless θελει και δευτερη καρτα το λαπτοπ. η αλλη λυση ειναι .repeater το οποιο πιανει το ασυρματο δικτυο και με καλωδιο δινει στο Pc στο ισογειο και ασυρματα στο laptop.
frieck Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Προς το παρόν θα ξεκινήσω με ics (internet connection sharing )με καλωδιο στο κατω pc και αν δεν μείνω ικανοποιημένος θα προχωράω βήμα βήμα. Το τελικό στάδιο θα είναι να βάλω εξωτερική κεραία, αλλά ποιός ξέρει? Μπορεί ενδιάμεσα να βρώ ικανοποιητική λύση χωρίς να φτάσω ως την κεραία. Ίσως με ένα access point. Αλλά ας πάμε στο πρώτο. Ics (internet connection sharing ). Μου είπαν πως θα χρειαστώ μόνο ένα καλώδιο για αρχή και αν αυτό δεν δουλέψει ικανοποιητικά, μετά θα χρησιμοποιήσω router. Τι είδους καλώδιο χρειάζεται? Και ποιά είναι η διαδικασία? Και κάτι άλλο: Το λάπτοπ στο δώμα της ταράτσας του διόρωφου έχει vista ενώ το Desktop στο ισόγειο έχει xp. Παίζει κανένα ρόλο αυτό?
poulinos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Προς το παρόν θα ξεκινήσω με ics (internet connection sharing )με καλωδιο στο κατω pc και αν δεν μείνω ικανοποιημένος θα προχωράω βήμα βήμα. Το τελικό στάδιο θα είναι να βάλω εξωτερική κεραία, αλλά ποιός ξέρει? Μπορεί ενδιάμεσα να βρώ ικανοποιητική λύση χωρίς να φτάσω ως την κεραία. Ίσως με ένα access point. Αλλά ας πάμε στο πρώτο. Ics (internet connection sharing ). Μου είπαν πως θα χρειαστώ μόνο ένα καλώδιο για αρχή και αν αυτό δεν δουλέψει ικανοποιητικά, μετά θα χρησιμοποιήσω router. Τι είδους καλώδιο χρειάζεται? Και ποιά είναι η διαδικασία? Και κάτι άλλο: Το λάπτοπ στο δώμα της ταράτσας του διόρωφου έχει vista ενώ το Desktop στο ισόγειο έχει xp. Παίζει κανένα ρόλο αυτό? δεν παιζει ρολο αν το ενα εχει vista kai to allo xp.ενα καλωδιο crossed θελει αφου θα ειναι απο pc σε pc αν τωρα ενδιαμεσα υπαρχει switch tote βαζεις οτι καλωδιο να ειναι.ενεργοποιεις το ics και στο αλλο pc βαζεις σαν gateway την ip του πρωτου pc.αν δεν πετυχει ετσι τοτε θακανεις κατι αλλο.την ασυρματη και την ενσυρματη συνδεση θα τις μαρκαρεις και θα τις κανεις bridge .θα γινουν μια συνδεση.και μετα θα πας στο κατω Pc και θα βαλεις σαν gateway οχι το αλλο pc αλλα την Ip του router Που βγαινεις στο ιντερνετ σαν να μην υπηρχε το αλλο pc ενδιαμεσα. ειναι η χειροτερη λυση για μενα.αν το λαπτοπ πιανει σημα εκειπανω τοτε θα εβαζα ενα repeater πανω και ειτε ασυρματα ειτε με καλωδιο θα εδινα μεχρι κατω.να μην χρειαζεται να ειναι δευτερο pc ανοιχτο.
frieck Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 δεν παιζει ρολο αν το ενα εχει vista kai to allo xp.ενα καλωδιο crossed θελει αφου θα ειναι απο pc σε pc αν τωρα ενδιαμεσα υπαρχει switch tote βαζεις οτι καλωδιο να ειναι.ενεργοποιεις το ics και στο αλλο pc βαζεις σαν gateway την ip του πρωτου pc.αν δεν πετυχει ετσι τοτε θακανεις κατι αλλο.την ασυρματη και την ενσυρματη συνδεση θα τις μαρκαρεις και θα τις κανεις bridge .θα γινουν μια συνδεση.και μετα θα πας στο κατω Pc και θα βαλεις σαν gateway οχι το αλλο pc αλλα την Ip του router Που βγαινεις στο ιντερνετ σαν να μην υπηρχε το αλλο pc ενδιαμεσα.ειναι η χειροτερη λυση για μενα.αν το λαπτοπ πιανει σημα εκειπανω τοτε θα εβαζα ενα repeater πανω και ειτε ασυρματα ειτε με καλωδιο θα εδινα μεχρι κατω.να μην χρειαζεται να ειναι δευτερο pc ανοιχτο. Συγνώμη που δηλώνω άσχετος αλλά πως ενεργοποιώ αυτές τις εντολές? Πάω στον πίνακα ελέγχου σε κάποια παράμετρο? Sorry αν γίνομαι spastic!
frieck Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ παίδες για τις πληροφορίες που μειώνουν την ασχετοσύνη μου! Σαν αρχάριος κι εγώ...φιλε poulinos, λογικό είναι να ρωτώ κάποια πράγματα που φαντάζομαι πως φαντάζουν πανεύκολα σε σας. Μάγκες, σκέφτομαι να πάρω το WAP4036 της Planet που λειτουργεί ως access point, repeater κλπ. Η τιμή του είναι πολύ προσιτή σε σχέση με αυτά που προσφέρει αλλά και αυτά που θέλω εγώ. Εξάλλου δεν έχω τρελές απαιτήσεις σε σχέση με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Γύρω στα 33 ευρώ πουλιέται. Η επόμενη ερώτηση μου έχει ως εξής λοιπόν : Άσχετα αν πάρω ή όχι το συγκεκριμένο προιόν (διότι ίσως βρω κάτι άλλο που ήδη μου πρότεινε ένας συμφορουμίτης) θά ήθελα να γνωρίζω τι συνδεσμολογία πρέπει να χρησιμοποιήσω αν έχω και μια Grid κεραία 2.4 Ghz. Δηλαδή ανάμεσα στο access point και την κεραία που θα στερεώσω στην ταράτσα μου, τι καλώδιο πρέπει να χρησιμοποιήσω και πως? Μήπως εκτός από καλώδιο, χρειάζεται και κάτι άλλο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.