Προς το περιεχόμενο

εξωτερική κεραία για free internet

frieck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικά με εγκατάσταση εξωτερικής κεραίας wi-fi στην ταράτσα του τριόροφου όπου μένω ώστε να υπάρχουν: κεραία+καλώδιο (κλπ) για να πιάνω free internet στο ισόγειο όπου κατοικώ, θα ήθελα να μου προτείνετε μια αξιόπιστη λύση και πόσο περίπου μπορεί να κοστίσει στο περίπου.

Αν είναι δυνατόν, ας υπάρξει κάποια αναφορά σε σχετικά παρελκόμενα ενός τέτοιου "πακέτου" με τα χαρακτηριστικά τους.

υγ: υπάρχει δυνατότητα εσωτερικής κεραίας αντί για εξωτερική? και αν ναι, τι εμβέλεια έχει? καμιά σχετική πρόταση?

thanx guys

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί το λες αυτό? Καταρχάς υπάρχουν πολλά ελεύθερα δύκτια. Δεν φαντάζομαι να με μυνήσει κανείς! Κάνα δυο δύκτια μάλιστα, είναι ελεύθερης πρόσβασης (όπως το ευρυζωνικό του δήμου που βρίσκομαι).

Κατά δεύτερο λόγο μένω σε παλαιά οικία και δεν υπάρχει καθόλου τηλεφωνική σύνδεση. Ούτε καν ένα απλό καλώδιο κάποιας έστω παλιάς τηλεφωνικής εγκατάστασης.

Αυτό ξέρεις τι προυποθέτει...(ρώτα στον ΟΤΕ ή σε άλλη εταιρία και θα καταλάβεις...)

Κατά τρίτον, όταν πηγαίνω στο δωματιάκι της ταράτσας (που είναι ο τρίτος όροφος κατουσίαν) πιάνω σήμα αλλά θέλω να βρίσκομαι στο σπίτι μου στο ισόγειο.

Κάποιος φίλος (να'ναι καλά το ινσόμνια) μου σύστησε να πάρω κατευθυντική κεραία 2.4 GHZ και ΑP που θα συνδέεται απευθείας πάνω στη κεραία στα 2.4 GHZ, με καλώδια RF και συνηθισμένα ΑΡ εσωτερικού τύπου, και από κει με καλώδιο δικτύου Ethernet στον υπολογιστή.

Έτσι όπως το κόβω, θα κοστίζει γύρω στα 100 και κάτι ευρώπουλα.

Βοηθείστε παίδες. Πως βλέπετε την λύση αυτή? Προτείνετε κάτι πιο εφικτό (αν υπάρχει).

Μήπως με την βοήθεια εσωτερικής κεραίας βοηθηθώ? Διότι με το ρουτερ του λαπτοπ πιάνω κάνα δυο δύκτια το πολύ (στο ισόγειο εννοείται) αλλά με πάρα πολύ αδύναμο σήμα.

Ευχαριστώ για τις όποιες προτροπές, συμβουλές κλπ!

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο στην ταράτσα σου http://e-wifi.gr/WirelessAPOut24GHz/NanoStation-Loco2-CPE-2GHz-radio-networks και θα κατεβάζεις ένα utp καλώδιο.

Με αυτό θα πρέπει να στοχεύεις προς το δίκτυο. Αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο http://e-wifi.gr/WirelessAPOut24GHz/Ubiquiti-PicoStation2-24GHz πάλι στην ταράτσα

Δημοσ.

Thank you Aris! Θα δοκιμάσω αυτά που προτείνεις. Προς το παρόν δοκίμασα ένα σχετικά καλό usb lan της linksys αλλά τζίφος η υπόθεση εσωτερική κεραία. Πρέπει να εγκαταστήσω κάτι στην ταράτσα. Στο ισόγειο δεν γίνεται τίποτα.

Δημοσ.
Γιατί το λες αυτό?

...

Κατά δεύτερο λόγο μένω σε παλαιά οικία και δεν υπάρχει καθόλου τηλεφωνική σύνδεση. Ούτε καν ένα απλό καλώδιο κάποιας έστω παλιάς τηλεφωνικής εγκατάστασης.

...

Αυτό με έπεισε.

Λόγω της απόστασης, το καλώδιο utp είναι μονόδρομος.

Δημοσ.

Φιλε η λυση ειναι αυτο που σου προτεινε ο ArisG88 ++++ απλα θα δυσκολευτεις να βρεις τα εργαλεια αυτα διοτι ειναι δυσευρετα.Με το utp πας ανετα οσα μετρα θες (120 Δοκιμασμενο)

Δημοσ.

Θα κάνω μια δοκιμή και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Αλλιώς θα δοκιμάσω αυτό που μου πρότειναν εξαρχής.

Δημοσ.

Αυτό ξέρεις τι προυποθέτει...(ρώτα στον ΟΤΕ ή σε άλλη εταιρία και θα καταλάβεις...)

Κατά τρίτον, όταν πηγαίνω στο δωματιάκι της ταράτσας (που είναι ο τρίτος όροφος κατουσίαν) πιάνω σήμα αλλά θέλω να βρίσκομαι στο σπίτι μου στο ισόγειο.

Κάποιος φίλος (να'ναι καλά το ινσόμνια) μου σύστησε να πάρω κατευθυντική κεραία 2.4 GHZ και ΑP που θα συνδέεται απευθείας πάνω στη κεραία στα 2.4 GHZ, με καλώδια RF και συνηθισμένα ΑΡ εσωτερικού τύπου, και από κει με καλώδιο δικτύου Ethernet στον υπολογιστή.

Έτσι όπως το κόβω, θα κοστίζει γύρω στα 100 και κάτι ευρώπουλα.

Βοηθείστε παίδες. Πως βλέπετε την λύση αυτή? Προτείνετε κάτι πιο εφικτό (αν υπάρχει).

Μήπως με την βοήθεια εσωτερικής κεραίας βοηθηθώ? Διότι με το ρουτερ του λαπτοπ πιάνω κάνα δυο δύκτια το πολύ (στο ισόγειο εννοείται) αλλά με πάρα πολύ αδύναμο σήμα.

Ευχαριστώ για τις όποιες προτροπές, συμβουλές κλπ!

α.ο οτε θα εχει κοντα box και θα φτανει καλωδιο μεχρι την χωνευτη.απλα αν βαλεις δικια σου adsl πρεπει να φερεις καλωδιο μεσα στο σπιτι απεξω πραγμα ευκολο.δεν μπλεκει ο οτε με αυτο.

β.θα μπορουσες ενα repater στην ταρατσα και απο εκει με ethernet μεχρι το ισογειο που θες.αν οχι στην ταρατσα για να μην μπλεξεις με στεγανα κουτια καπου μεσα στο σπιτι αλλα να πιανεις το αλλο δικτυο.

Δημοσ.

Για τον φίλο που είπε οτι μπορείς να βάλεις ενα καλώδιο μέχρι 120 μέτρα δεν συμφωνώ.Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ενα utp καλώδιο 4" έως 90 μέτρα και έαν αναγκαστείς να τα ξεπεράσεις καλο θα ήταν να βάλεις εναν ενισχυτή σήματος.

Φιλικά

Δημοσ.

οσο θυμαμε το καλωδιο παιζει μεχρι 92 μετρα.μετα τα 92 μετρα ναι μεν παιζει αλλα μπορει να κανει collision διοτι αυτο που τσεκαρει για το colission δεν μπορει να παιξει μετα τα 92 μετρα περιπου.

Δημοσ.

Στην δομημενη καλωδιωση δηλαδη οταν περνας τα 92 μετρα βαζεις ενισχυτη? Μην τρελαθω τελειως εχω απλωσει κουλουρες και κουλουρες 305 μ η καθεμία χωρις κανενα προβλημα. Επισης αλλο πραγμα ο ελεγχος για colition detection και αλλο κανει colition απο τα πολλα μετρα......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...