Προς το περιεχόμενο

Αγαπημενες ταινιες

aredhel_vlsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα, θα ηθελα να μου προτεινετε καποιες καλες ταινιες απο τους παρακατω σκηνοθετες !

Woody Alen

Alfred Hitchcock

Aronofsky

Tarantino

Roman Polanski

Martin Scorsese

Οποιαδηποτε αλλη προταση περα απ τους παραπανω δεκτη. Αν προκειται για ευρωπαικο κινηματογραφο, περα απο Αλμοδοβαρ , θα εκτιμηθει ιδιαιτερως, γιατι δεν γνωριζω πολλα!

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Απο Aronofsky το requiem for a dream και το Pi.

Απο Scorsese Raging Bull, Taxi Driver, After Hours, The departed, Goodfellas, αυτα μου έρχονται στο μυαλό. Αν μπορεις δες και το The big shave, ειναι απο τις πρωτες του ταινιες και ειναι μικρου μηκους.

Τελος απο Tarantino θα σου προτεινα τα From Dusk till Dawn, Grindhouse (plante terror & death proof), Reservoir Dogs και Inglourious Basterds.

Δημοσ.

Απο ευρωπαικο Φελινι,νουβελ βαγκ.

Επισης επειδη ολοι οι σκηνοθετες ειναι ιερα τερατα του κινηματογραφου,δεν ξεκινας απο τις πρωτες ταινιες τους για να εχεις μια ολοκληρωμενη αποψη?

Δημοσ.

Ευρώπη--> Γερμανία

Auf der anderen Seite

Gegen die Wand (όπως και η προηγούμενη από τον Fatih Akin, είδα και το τρέηλερ μπαη δε γουέη

(soul kitchen) που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το νου σας)

Das Leben der Anderen

Die Welle

Das Experiment

Das weisse Band

Werner Herzog

Stroszek

La bohème

Και λαστ μπατ νοτ ληστ Wim Wenders

Der Himmel über Berlin

Bis ans Ende der Welt

The End of Violence

Paris, Texas

Im Lauf der Zeit

Δημοσ.
η αγαπημενη μου μαζι με το solaris 2002 αλλα οπου το λεω αποκταω μαναβικο :-D

rly???

:confused:

Νομίζω πως είναι από τις ταινίες καθολικής αποδοχής, δε σηκώνει καν κριτική.

Μακράν ότι καλύτερο και ολοκληρωμένο έχει βγάλει ο Aronofsky, ένα μικρό σκηνοθετικό θαύμα.

Δημοσ.

ναι και εγω οταν την πρωτοειδα επαθα σοκ,μου φανηκε απιστευτα ομορφη σκηνοθετικα

και μου ειπε ευκολα,αβιαστα και κυριως μαγικα αυτο που μου ειπε

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια! χριστουγεννα ερχονται και θελω να κατεβασω για να λιωσω λιγο :P

garnele το das expiriment το χω δει, κι απ οτι τσεκαρα ειναι του Oliver Hirschbiegel, αξιζει καμια αλλη απο αυτες ΄?

# Five Minutes of Heaven (2009)

# The Invasion (2007)

# Ein ganz gewöhnlicher Jude (2005)

# Der Untergang (2004)

Καμια προταση για γαλλικο κινηματογραφο? Εχω δει μονο λιγο Ντε φινε, και το Δειπνο Ηλιθιων.

Απο Triere τιποτα περα απ το Dogville?

thanx again

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από Γαλλικό Patrice Leconte (Les Bronzes, Tango, Le mari de la coiffeuse).Yvan Attal για πιο light αλλά still funny, Jeunet με Ντελικατέσεν που σου είπαν ήδη, La cite des enfants perdu και Αμελί οφ κορς, Κάσοβιτς, La haine.

Από Βρετανικό οπωσδήποτε τον Γυμνό (Naked) με τον Thewlis, Greenaway (Belly of an architect, The cook the thief his wife and her lover, The baby of Macon).

Χίτσκοκ που ρώτησες στην αρχή, οπωσδήποτε τα Rear view, Vertigo και Notorious, προσωπικά μου αρέσει και το North by northwest και το Rebecca. H Θηλειά (The rope), είναι μονοπλάνο (θεωρητικά) οπότε αξίζει να δεις Τζίμυ Στιουαρτ σε συνεχή δράση και μινιμαλ σκηνοθεσία (Ακούς Τρίερ; ακούω να λες).

Δημοσ.
Ευρώπη--> Γερμανία

Auf der anderen Seite

Gegen die Wand (όπως και η προηγούμενη από τον Fatih Akin, είδα και το τρέηλερ μπαη δε γουέη

(soul kitchen) που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το νου σας)

Das Leben der Anderen

Die Welle

Das Experiment

Das weisse Band

Werner Herzog

Stroszek

La bohème

Και λαστ μπατ νοτ ληστ Wim Wenders

Der Himmel über Berlin

Bis ans Ende der Welt

The End of Violence

Paris, Texas

Im Lauf der Zeit

Ξέχασες και το:Die Blechtrommel :X

Αν και προσωπικά θα σου πρότεινα τα:

The Rocky Horror Picture Show (1975)

The Big Lebowski (1998)

The Producers (1968)

The Blob (1958)

Γιατί μετά από τόση κουλτούρα θα το χρειαστείς το γέλιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...