Προς το περιεχόμενο

Αγορά κινητού εν όψη Χριστουγέννων

Arxidamos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

Λοιπόν όπως αναφέρω και στον τίτλο του θέματος, ψάχνομαι να αγοράσω ένα κινητό εν όψη γιορτών (13ου μισθού δηλαδή :-D). Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι γύρω στα 500-550ε. Έχω δει τα HTC Diamond 2 και HD, καθώς και τα Samsung Omnia2 και Iphone 3GS (16GB). Επειδή ξέρω πως διακινδυνεύω να ανοίξω ένα ακόμα flame :-D ανάμεσα στο iphone και στις λοιπές συσκευές, θα παραθέσω τις ανάγκες μου:

Καταρχάς, θέλω να το χρησιμοποιώ για την δουλειά μου, δηλαδή emails, ατζέντα, σημειωματάριο, γενικότερα δουλειές γραφείου. Να έχει καλή κάμερα για φωτογραφία (μην μου πείτε να πάρω ψηφιακή έχω. Ούτε επαγγελματικές photos θέλω να βγάζω ούτε 100% ρεαλιστικές, απλές φωτογραφιούλες :-D). Επίσης θα ήθελα να το χρησιμοποιώ σαν GPS.

Περισσότερο κλείνω προς το HD, αλλά διστάζω διότι δεν βλέπω να βγάζει η HTC update για τα Winmo 6.5, όπως έκανε για τα περισσότερα μοντέλα της, και το θεωρώ κοροϊδία ένα εργαλείο 500+ε και να μην το υποστηρίζουν.

Έχετε καμια πρόταση; Ή αν κάποιος έχει κάποιο από τα παραπάνω, θα με βοηθούσε, εάν έλεγε την εμπειρία του.

Ευχαριστώ προκαταβολικά, sorry για το μεγάλο post. :o

• Moderators
Δημοσ.

+1 για το HD. Βεβαια αν θελεις να στελνεις πολλα μεηλ ισως σε δυσκολεψει το virtual keyboard, αν και αυτο ειναι υποκειμενικο και εξαρταται απο το τι εχεις συνηθισει ως τωρα καθως και απο τα δαχτυλα σου :-)

Οπως και να εχει μην σε απασχολουν τα 6.5 για δυο λογους.

1) και να μην τα βαλεις δεν χανεις κατι αφου και με τα 6.1 κανεις την δουλεια σου, δεν μιλαμε για το υπερτατο update.

2) αν παρα το 1 θελεις να τα βαλεις μπορεις να το κανεις ανετα βαζοντας μια rom που να τα εχει (ευκολοτερο απ'οσο ακουγεται).

Δημοσ.

Άσε από το τι έχω συνηθίσει, μόνο στο laptop της δουλειάς τα mail και στο pc του σπιτιού. Τώρα έχω ένα κακόμοιρο Κ810i(ξέρω ελεεινός :-D) που έχει τραβήξει τα πάνδεινα, αλλά στέκεται ακόμα, οπότε δεν τίθεται θέμα εδώ. Ε τώρα τα δάχτυλα δεν τα λες και λουκάνικα που λέει ο λόγος :lol:....Στα sms παίζει κάποιο θέμα;

Όσον αφορά τα 6.5,τα ανέφερα επειδή είχα διαβάσει ότι είναι πιο "ελαφριά" και "γρήγορα", αλλά απότι διαβάζω και εδώ δεν ισχυεί και πολύ κάτι τέτοιο..

Η διαδικάσια με την rom είναι εύκολη;

• Moderators
Δημοσ.
Άσε από το τι έχω συνηθίσει, μόνο στο laptop της δουλειάς τα mail και στο pc του σπιτιού. Τώρα έχω ένα κακόμοιρο Κ810i(ξέρω ελεεινός :-D) που έχει τραβήξει τα πάνδεινα, αλλά στέκεται ακόμα, οπότε δεν τίθεται θέμα εδώ. Ε τώρα τα δάχτυλα δεν τα λες και λουκάνικα που λέει ο λόγος :lol:....Στα sms παίζει κάποιο θέμα;

Όσον αφορά τα 6.5,τα ανέφερα επειδή είχα διαβάσει ότι είναι πιο "ελαφριά" και "γρήγορα", αλλά απότι διαβάζω και εδώ δεν ισχυεί και πολύ κάτι τέτοιο..

Η διαδικάσια με την rom είναι εύκολη;

Κανενα προβλημα με τα sms. Τα 6.5 δεν τα λες και πιο ελαφρια, τουλαχιστον εγω με επισημες ρομ δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο. Η διαδικασια αλλαγης παιρνει γυρω στα 20 λεπτα συνολικα. Στην ουσια τρεχεις 2 ΕΧΕ με την συσκευη σου συνδεδεμενη, το ενα την ξεκλειδωνει (μια φορα χρειαζεται αυτο) και το αλλο σου περναει την ρομ. Η αληθεια βεβαια ειναι πως θελει λιγο διαβασμα για να καταλαβεις τι ακριβως γινεται στην συσκευη σου, και γιατι γινεται το καθετι. Το drawback ειναι πως οσο την εχεις ξεκλειδωτη εισαι εκτος εγγυησης. Το θετικο ειναι πως αφενος η διαδικασια ειναι πληρως αναστρεψιμη (στην ατυχη αναγκη του να στειλεις την επισκευη για οποιοδηποτε σερβις), αφετερου οι πιθανοτητες να συμβει κατι πραγματικα ασχημο στην συσκευη κατα την διαρκεια αλλαγης ρομ ειναι μηδαμινες αν ακολουθησεις πιστα καποιες οδηγιες.

Γνωμη μου ειναι αν καταλληξεις στο HD να το δουλεψεις λιγο με επισημη ρομ 6.1 και επειτα αν διαπιστωσεις πως χρειαζεσαι κατι παραπανω που μπορουν να σου προσφερουν τα 6.5 (δεν μου ερχεται τι μπορει να ειναι αυτο παντως), να προβεις σε αλλαγη. :-)

Δημοσ.

Καλά αν είναι να περάσω τα 6.5(ελληνικά κυκλοφόρισαν; ) μόνος θα το ψάξω παραπάνω, εννοείται αυτό. Το hd το είχα τσεκάρει εδώ και αρκετό καιρό(και μάλλον σε αυτό θα καταλήξω), το diamond2 προστέθηκε στην λίστα λόγω των 6.5, που απότι φαίνεται τελικά δεν προσφέρουν τίποτα το ιδιαίτερο στην απόδοση έναντι των 6.1. Από κει και έπειτα είναι ίδια απότι βλέπω σε διάφορα reviews, με μόνη αξιόλογη διαφορά την οθόνη. Για το omnia2 καμμιά γνώμη;

@gilardino: Μπα δεν το έχω δει καθόλου το συγκεκριμένο. Το full QWERTY πληκτρολόγιο που έχει, δεν θα αυξάνει σημαντικά τον όγκο/έκταση του σε σχέση με τα άλλα;

• Moderators
Δημοσ.
Καλά αν είναι να περάσω τα 6.5(ελληνικά κυκλοφόρισαν; ) μόνος θα το ψάξω παραπάνω, εννοείται αυτό. Το hd το είχα τσεκάρει εδώ και αρκετό καιρό(και μάλλον σε αυτό θα καταλήξω), το diamond2 προστέθηκε στην λίστα λόγω των 6.5, που απότι φαίνεται τελικά δεν προσφέρουν τίποτα το ιδιαίτερο στην απόδοση έναντι των 6.1. Από κει και έπειτα είναι ίδια απότι βλέπω σε διάφορα reviews, με μόνη αξιόλογη διαφορά την οθόνη. Για το omnia2 καμμιά γνώμη;

@gilardino: Μπα δεν το έχω δει καθόλου το συγκεκριμένο. Το full QWERTY πληκτρολόγιο που έχει, δεν θα αυξάνει σημαντικά τον όγκο/έκταση του σε σχέση με τα άλλα;

Εχουν κυκλοφορησει στα Ελληνικα ναι. Που βεβαια δεν εισαι καν αναγκασμενος να τα βαλεις στα Ελληνικα απο την στιγμη που μπορεις καλλιστα να τα βαλεις στα αγγλικα και να κατεβασεις ενα ελληνικο πληκτρολογιο για να γραφεις ελληνικα. Τελος παντων δεν σε μπλεκω αλλο, αγορασε το και εδω ειμαστε :-)

Εννοειται HD και οχι Diamond καθαρα και μονο λογω οθονης (οκ αυξανεται φυσικα ολο το σωμα της συσκευης...).

Το QWERTY ειναι ασυγκριτο κατα την γνωμη μου ειδικα αν απαιτειται να γραφεις πολυ στο κινητο σου. Εγω ημουν αναμεσα στο HD και το Τouch Pro2 και κατεληξα στο δευτερο για αυτον ακριβως το λογο. Και παλι εννοειται πως αυξανεται ο ογκος..

Δημοσ.

Εφόσον θέλεις καλή κάμερα , Htc HD. Είναι πολύ καλό σαν κατασκευή , λίγο μεγάλο όμως. Εάν θέλεις ευκολία χρήσης , πάρε iPhone. Εδώ που τα λέμε , τα Touch είναι λίγο δυσχρηστα. Φαντασου το iPhone σαν τα παλιά καλά Nokia , που πληκτρολογουσες με κλειστά ματιά και τα υπόλοιπα σαν τα παλιά Motorola.

Επίσης έχε υπ´οψην σου την ευκολία εγκατάστασης σπασμενων και μή εφαρμογών στο iPhone καθώς και την τεράστια βάση εφαρμογών του.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, sorry για την καθυστέρηση απάντησης, δουλειά γαρ :-).

Την ώρα που είπα, ωραία θα πάρω το HD, είδα στον skroutz και το HD2, από το συγκεκριμένο μαγαζί. Η διαφορά είναι 114ε (σε σχέση με άλλα μαγαζιά που η διαφορά είναι 200ε). Αξίζει; γνωρίζετε το συγκεκριμένο μαγαζί; Είναι αξιόπιστο;

Vasilisxd: Η καμέρα θα μετρήσει αρκετά για μένα. Τώρα στην μπαχατέλα που έχω :-D, 3.2 είναι η κάμερα, να δώσω 500+ε για να έχω πάλι την ίδια ανάλυση; Δεν μου φαίνεται ορθόν. Πέραν αυτού, συμφωνώ για την μεγάλη γκάμα των εφαρμογών του iPhone(τα περισσότερα apps που έχω δει είναι παιχνιδάκια, γενικότερα eye candy stuff), δεν ξέρω όμως αν θα μπορώ να κάνω αυτά που ζητάω στο πρώτo post, γιατί θέλω να το χρησιμοποιώ αρχικά για την δουλειά μου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έκλεισα σήμερα το HD τελικά, αύριο μάλλον θα το έχω. Το μόνο που με χαλάει κάπως είναι πως δεν έχει flash, αλλά μπόρω να ζήσω και χωρίς αυτό :-D. Γνωρίζετε εάν έχει κάποια ρύθμιση για νυχτερινή λήψη (που είχαν κάποια κινητά τα οποία δεν είχαν flash);

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά.

Δημοσ.

Πήρα τελικά το κινητό και έχω να πω πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τις 2-3 πρώτες μέρες χρήσης του. Θέλει βέβαια εξοικείωση καθώς ήμουν σε απλό κινητό πριν και είχα δουλέψει πάρα πολύ λίγο σε WM, αλλά μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα.

Θέλω να ρωτήσω 2-3 πραγματάκια:

Καταρχάς, όταν πάω να κάνω Update μέσω του Windows Update μου λέει συνεχώς πως "δεν είναι διαθέσιμη η σύνδεση με διακομιστή ενημέρωσης. ελέγξτε τις ρυθμίσεις σύνδεσης δεδομένων και βεβαιωθείτε ότι η ημερομήνια και ώρα συσκευής είναι σωστές.". Πρέπει να κάνω και κάποια άλλη ρύθμιση εκτός από το να συνδέσω το HD στο wifi; Δέυτερον, έχω εγκαταστήσει 2-3 εφαρμογές που κατέβασα αλλά δεν ανοίγει καμία γιατί λέει πως "απαιτείται η νεότερη έκδοση του microsoft .NET compact framework". από που μπορώ να το κατεβάσω αυτό;

Τέλος, βρήκα μια καινούρια ROM στο site της HTC, αλλά τα Ελληνικά δεν τα έχει μέσα στις υποστηριζόμενες γλώσσες. Δεν υποστηρίζονται, ή μπορώ να το βάλω και να έχω ελληνικά σαν γλώσσα;

Ευχαριστώ. :-D

Edit: το 2ο το βρήκα τελικά. Κατέβασα την Εκδοση Compact .NET Framework 3.5. Νομίζω είναι και η πιο πρόσφατη. Ακούω συμβούλες για τα άλλα 2 :-D

• Moderators
Δημοσ.
Πήρα τελικά το κινητό και έχω να πω πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τις 2-3 πρώτες μέρες χρήσης του. Θέλει βέβαια εξοικείωση καθώς ήμουν σε απλό κινητό πριν και είχα δουλέψει πάρα πολύ λίγο σε WM, αλλά μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα.

Θέλω να ρωτήσω 2-3 πραγματάκια:

Καταρχάς, όταν πάω να κάνω Update μέσω του Windows Update μου λέει συνεχώς πως "δεν είναι διαθέσιμη η σύνδεση με διακομιστή ενημέρωσης. ελέγξτε τις ρυθμίσεις σύνδεσης δεδομένων και βεβαιωθείτε ότι η ημερομήνια και ώρα συσκευής είναι σωστές.". Πρέπει να κάνω και κάποια άλλη ρύθμιση εκτός από το να συνδέσω το HD στο wifi; Δέυτερον, έχω εγκαταστήσει 2-3 εφαρμογές που κατέβασα αλλά δεν ανοίγει καμία γιατί λέει πως "απαιτείται η νεότερη έκδοση του microsoft .NET compact framework". από που μπορώ να το κατεβάσω αυτό;

Τέλος, βρήκα μια καινούρια ROM στο site της HTC, αλλά τα Ελληνικά δεν τα έχει μέσα στις υποστηριζόμενες γλώσσες. Δεν υποστηρίζονται, ή μπορώ να το βάλω και να έχω ελληνικά σαν γλώσσα;

Ευχαριστώ. :-D

Edit: το 2ο το βρήκα τελικά. Κατέβασα την Εκδοση Compact .NET Framework 3.5. Νομίζω είναι και η πιο πρόσφατη. Ακούω συμβούλες για τα άλλα 2 :-D

Oσον αφορα τον συγχρονισμο με wifi δεν μπορω να σε βοηθησω καθως δεν τον χρησιμοποιω γενικοτερα.

Τωρα στο θεμα της ΡΟΜ, απο την στιγμη που ειναι ελληνικη η συσκευη (και δεν την εχεις ξεκλειδωσει κλπ), μπορει να δεχθει ΜΟΝΟ ελληνικη ΡΟΜ. Πραγμα που σημαινει πως αν δοκιμασεις στην σελιδα της HTC να κατεβασεις την ΡΟΜ και μπορεσεις, τοτε ναι, εχει και ελληνικα η ΡΟΜ. Αν δεν κατεβαινει βαζοντας το product code τοτε η ΡΟΜ δεν ειναι ελληνικη και ετσι κ αλλιως δεν την δεχεται η συσκευη.:-)

ΕΝΤΙΤ: Μολις διαβασα καλυτερα πως δεν ρωτας για ασυρματο συγχρονισμο αλλα για το windows update. Μην ανησυχεις, νομιζω πως αυτο δεν λειτουργει ετσι κ αλλιως...

Δημοσ.

Αχχ ρε φιλε, γιατι κολλας στα megapixels? Δηλαδη επειδη στο iPhone 3GS ειναι 3 megapixels σημαινει οτι εχει χειροτερη καμερα απο ενα κινητο με 5MP?? Τελοσπαντων.. Καλο το HD, βεβαια ειναι λιγο "παλιο", αφου βγηκε και το HD2 τωρα. Δεν θα εδινα 500+ για ενα κινητο που τωρα βγηκε καινουργιο μοντελο(και τι μοντελο..) αλλα οκ, αν εισαι ευχαριστημενος εσυ, τοτε μια χαρα. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...