focus Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Έχω βάλει Wamp με φορτωμένη php version 5.2.9 . Φτιάχνω μια βάση στη phpMyAdmin καταχωρώ στο πεδίο σχόλια ελληνικό κείμενο. Όταν τρέχω τον πίνακα μέσα από phpMyAdmin φαίνεται κανονικά το κείμενο. Όταν φτιάχνω μια σελίδα μέσα από το Dreamweaver και τρέχω ένα dynamic table όλο το ελληνικό κείμενο της βάσης βγαίνει έτσι ????????????
Uberalles_gr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Φτιάξε την κωδικοποίηση στην σελίδα σου αλλά και στο αρχειάκι που κάνεις στην σύνδεση με την βάση σου από την php
elis88 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Όταν κάνεις την σύνδεση πάτα αυτην την εντοιλή php: mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mgiota Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Όταν δημιουργείς τη βάση σου στην phpmyadmin επέλεξε Collation utf8_general_ci. Στο header στις σελίδες σου θα πρέπει να έχεις το εξής:<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> Επίσης, όπως αναφέρθηκε, στη σελίδα που κάνεις τη σύνδεση με τη βάση δεδομένων χρησιμοποίησε την εντολή:mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); Εγώ αυτά κάνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
focus Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 elis88 Τα σπάς δούλεψε ! Ευχαριστω όλους.
Uberalles_gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά το σωστό το είπε ο mgiota. Δεν γίνεται να έχεις άλλο collation στην βάση , με άλλο να κάνεις σύνδεση και με άλλο να δείχνεις τα δεδομένα στην σελίδα σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.