Προς το περιεχόμενο

HD video σε netbook

Xristaras12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω!

Μια ερωτηση θελω να κανω..

ποιος ειναι ο καλυτερος player για HD video;το VLC μπορει να ανοιξει στο netbook μου μεχρι 720i με το ζορι γιατι εχω 100% χρηση cpu και κολλαει

χαρακτηριστικα netbook:

intel atom N280(1,66GHZ)

GMA 945(maximum 224MB)

2 GB ram(667 MHZ)

• Moderators
Δημοσ.

Ν280 ε?

Αρα και GMA950 vga ε?

Βαλε το Media Player Classic - Homecinema (ή το τελευταιο Klite codec pack) και δοκιμασε.

Αν και παλι κολλαει, απλα μολις εμαθες γιατι δεν βλεπουμε HD σε Atom... :P

Δημοσ.

Αν δεν βρείς λύση με το mpc - homecinema βάλε windows 7. Με τον asus 1000ΗΕ βλέπω ανετώτατα 720p με 60% cpu usage! ... με τον mpc - homecinema εννοείται και και χωρίς πρόσθετους codecs.

...βέβαια φρόντισε να μην είναι "πίττα" το netbook, δηλ. εάν στο ξεκίνημα φορτώνονται ένα σωρό εφαρμογες μην περιμένεις να έχεις αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια θα το δοκιμασω.

Διαβαζα σε γνωστο περιοδικο(δεν θελω να κανω διαφημιση)οτι επειδη τα netbook ακομη δεν εχουν(ακομη) καρτες γραφικων 3D με H.264 decoder ειναι αδυνατον να παιξουν πανω απο 720p...

Κριμα ρε γμτ...

Δημοσ.

Ασε τι γραφουν κατα μερος: μπορουν αρκετα

- Tα 1πυρηνα Atom, με Nvidia 9400m

- Tα 1πυρηνα Atom, με την Intel 500

- Τα 2πυρηνα Atom, ακομη και με 950

Με το δικο σου 1080p = παρα πολυ ζορικα :-[

Δημοσ.

Υπαρχουν αναφορες οτι με Atom overclocked > 2Gz κατι γινεται εκει :P

Αν πηγαινε πχ @ 3Gz θα 'ταν σιγουρο, αρα ειναι πρωτιστως θεμα cpu :shifty:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:30 ----------

Διαβαζα σε γνωστο περιοδικο(δεν θελω να κανω διαφημιση)οτι επειδη τα netbook ακομη δεν εχουν(ακομη) καρτες γραφικων 3D με H.264 decoder ειναι αδυνατον να παιξουν πανω απο 720p...

Μπαγλαμαδες τους αφησα και, προφανως, μπαγλαμαδες παραμενουν :mad:

Δημοσ.

Το πιο ελαφρύ codec που υπαρχει είναι το CoreAVC.

Αν δεν παίζει ούτε με αυτό, τότε ξέχνα τα καλύτερα. Δοκίμασε πάντως να απενεργοποιήσεις το deblocking και το deinterlacing στο codec μήπως βελτιωθεί η κατάσταση.

Να σου πω την γνώμη μου δεν σου χρειάζεται το HD σε τόσο μικρή οθόνη; Το HD χρειάζεται σε μεγάλες τηλεοράσεις και σε βιντεοπροβολείς. Σε οθόνη netbook η διαφορά στην εικόνα είναι αμελητέα.

Δημοσ.
Το πιο ελαφρύ codec που υπαρχει είναι το CoreAVC.

Αν δεν παίζει ούτε με αυτό, τότε ξέχνα τα καλύτερα. Δοκίμασε πάντως να απενεργοποιήσεις το deblocking και το deinterlacing στο codec μήπως βελτιωθεί η κατάσταση.

Να σου πω την γνώμη μου δεν σου χρειάζεται το HD σε τόσο μικρή οθόνη; Το HD χρειάζεται σε μεγάλες τηλεοράσεις και σε βιντεοπροβολείς. Σε οθόνη netbook η διαφορά στην εικόνα είναι αμελητέα.

Σωστό, εκτός το αμελητέα. Θα έλεγα η διαφορά είναι "καμία". Εφόσον δεν υποστηρίζεται directX accelaration απο τον mpc-hc, ο ελαφρύτερος codec είναι ο coreavc.

Δημοσ.

Ναι εχω παρατηρησει οτι δεν υπαρχει καμια διαφορα ειτε 640χ480 βιντεο βλεπω ειτε 720p το ιδιο ειναι...

Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ :-)

Εμενα αυτο που με ενδιεφερε ειναι να μην τρελαινω την cpu!

4 μηνες το εχω και πηγε σερβις για ανεμιστηρακι...

Δημοσ.

παίζει καθόλου ρόλο το μέγεθος του αρχείου;

δλδ μικρα βιντεο τραβηγμένα απο ψηφιακη σε HD (έτσι λέει για την IXUS 100, 1280x720 @ 30 fps) διάρκειας 5-10 λεπτών δεν παίζουν σε netbook; Εγώ έχω το acer D150X

ΤΥ!!

Δημοσ.

Το συνολικό μέγεθος από μόνο του, όχι. Όμως ο λόγος (συνολικό μέγεθος / διάρκεια video) ή αλλιώς bitrate παίζει ρόλο. Το video stream μίας 1080p ταινίας σε δισκάκι Blu-ray που έχει π.χ. 35Mbps μέσο bitrate θα είναι πιο CPU-hungry κατά την αποκωδικοποίησή του από ένα 1080p video του YouTube που έχει π.χ. 3.5Mbps μέσο bitrate.

• Super Moderators
Δημοσ.
Να σου πω την γνώμη μου δεν σου χρειάζεται το HD σε τόσο μικρή οθόνη;

δεν χρειάζεται, αλλά δεν λέει να κατεβάζεις το episode 2 φορές...

πχ πλέον κατεβάζω τα episodes σε 720p για τη συλλογή στο desktop αλλά υπάρχουν στιγμές που θέλω να τα δω στο υπνοδωμάτιο ξαπλωμένος όπου έχω το netbook, εκεί δυστυχώς με πηδάει...

Ναι εχω παρατηρησει οτι δεν υπαρχει καμια διαφορα ειτε 640χ480 βιντεο βλεπω ειτε 720p το ιδιο ειναι...

το SD είναι ακόμα μικρότερο από 640χ480...

Δημοσ.

Εγώ έχω το acer D150X

κ εγω το ιδιο εχω φιλε μου...τα δοκιμασα και δουλεια δεν εγινε τελικα

δοκιμασα το mpc-hc η διαφορα ηταν λιγο μεγαλυτερη(15%περιπου λιγοτερη cpu)

Το coreAVC ειναι μονο επι πληρωμη και δεν ξερω τι γινεται με αυτο...

Τελος παντων,καμια απογοητευση αυτο ελειπε εξαλλου αυτα τα διαολακια να κανουν τα παντα:lol:

Δημοσ.
δεν χρειάζεται, αλλά δεν λέει να κατεβάζεις το episode 2 φορές...

πχ πλέον κατεβάζω τα episodes σε 720p για τη συλλογή στο desktop αλλά υπάρχουν στιγμές που θέλω να τα δω στο υπνοδωμάτιο ξαπλωμένος όπου έχω το netbook, εκεί δυστυχώς με πηδάει...

Αν έχεις πρόσβαση μέσω δικτύου (ενσύρματου ή ασύρματου) από το netbook στο σταθερό PC, υπάρχουν προγράμματα που κάνουν transcoding on the fly, οπότε βλέπεις στο netbook όποια ταινία θες από τον δίσκο του PC.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ενσωματωμένες δυνατότητες των windows 7, το VideoLan, το PS3mediaplayer, ή όποιο άλλο προτιμάς.

Στις ρυθμίσεις για το transcoding επέλεξε κάποιο codec και bitrate που να το αντέχει το netbook, π.χ. mpeg2.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...