NKod Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα σε όλους, Έχω μια ερώτηση... Πρίν από 1 χρόνο, αγόρασα ένα macbook unibody από τα multirama. Επειδή τότε το Multirama έδινε επέκταση εγγύησης 3 ετών με 250 ευρώ, και τα apple καλύπτονται μόνο από 1 είπα να την πληρώσω και αυτήν για καλό και για κακό. Μου σταμάτησε να δουλεύει ο φορτιστής λοιπόν και είπα να χρησιμοποιήσω την εγγύηση αυτήν μιας και για λίγες μόλις μέρες δεν με καλύπτει η εγγύηση της Apple. Πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα Ζωγράφου και κάποιος υπεύθυνος εκεί μου είπε ότι ο φορτιστής και η μπαταρία όλων των laptop θεωρείται αναλώσιμο και γιαυτό δεν καλύπτεται από την εγγύηση αυτήν. Του εξήγησα ότι όταν αγόραζα το laptop δεν μου είπε κανεις κάτι τέτοιο, του έδωσα να αταλάβει ότι αναλώσιμα θεωρούνται τα cd και τα μελάνια ενός εκτυπωτή και όχι ο φορτιστής laptop και ( ότι η εγγύηση αυτή δεν αναγράφει κάτι τέτοιο απόσο θυμάμαι)... Θεωρείτε εσείς ότι ο φορτιστής ενός laptop είναι αναλώσιμο; Μας κοροϊδεύουν για τα καλα; Με αυτό το σκεπτικό και οποιοδήποτε hardware του υπολογιστή (σκληρός δίσκος, ram κλπ) θεωρείται αναλώσιμο....Ωστόσο ο "κύριος" αυτός με παρέπεμψε να μιλήσω με το κατάστημα που το αγόρασα (το οποίο βρίσκεται στην Κρήτη, ενώ εγώ μένω στην Αθήνα τώρα) και μου είπε ότι εκεί οτι σας πούνε. Γιατι ρε παιδιά; Τα multirama δεν είναι ενα ενιαίο κατάστημα; όταν αγόραζα το laptop μου είχανε πεί ότι αν πάθει το laptop θα έρθουν σε οποιαδήποτε περιοχή της ελλάδος είμαι και υπάρχει κατάστημα Multirama, θα έρθουν από το σπίτι θα πάρουν το χαλασμένο είδος με αντικατάσταση του με κάποιο άλλο μέχρι να μου φτιάξουν, και αν δεν φτιάχνει θα μου δώσουν καινούργιο... Με δουλέψανε; Δεν πρόκειται να το αφήσω να περασει έτσι όμως....
pcos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 ο φορτιστής και η μπαταρία όντως θεωρούνται αναλώσιμα και δεν καλύπτονται. απλά ο πωλητής "ξέχασε" να στο αναφέρει όταν το αγόραζες. θυμάμαι ότι στο δικό μου η μπαταρία τα έφτυσε ακριβώς όταν έληγε η εγγύηση της που είναι μόλις 6 μήνες! φορτιστή μπορείς να βρείς οπουδήποτε και οποιονδήποτε αρκεί να έχει τη σωστή τάση (volts) και να δίνει το απαιτούμενο ρεύμα (Amperes)
NKod Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 ο φορτιστής και η μπαταρία όντως θεωρούνται αναλώσιμα και δεν καλύπτονται. απλά ο πωλητής "ξέχασε" να στο αναφέρει όταν το αγόραζες. θυμάμαι ότι στο δικό μου η μπαταρία τα έφτυσε ακριβώς όταν έληγε η εγγύηση της που είναι μόλις 6 μήνες!φορτιστή μπορείς να βρείς οπουδήποτε και οποιονδήποτε αρκεί να έχει τη σωστή τάση (volts) και να δίνει το απαιτούμενο ρεύμα (Amperes) Συγνώμη αλλα θα διαφωνίσω μαζί σου.. Αναλώσιμο θεωρείται οτιδήποτε αναλώνεται από μια συσκευή ανα τακτά χρονικά διαστήματα.. Είναι δηλαδή σαν να λέμε ότι ο φακός από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θεωρείται αναλώσιμο. Μου λές ότι θεωρείται αναλώσιμο η μπαταρία και μετά ότι έχει εγγύηση 6 μήνες... ότι έχει εγγύηση ΔΕΝ είναι αναλώσιμο. Μη λέμε αηδίες. Ο τύπος που μίλησα ήταν άσχετος και θα έπρεπε να ντρέπεται η Multirama για υπαλλήλους σαν αυτόν. Με τεχνικό που μίλησα από άλλο κατάστημα με ενημέρωσε ότι ισχύει η εγγύηση και ότι πρέπει να καλέσω την υπηρεσία Fix It που έχω πληρώσει για να περάσουν από το χώρο μου να το αντικαταστήσουν. Τώρα αν η ιστορία συνεχιστεί μετά από αυτό, θα δούμε. Πάντως, αν συνεχιστεί θα διαβάσω ΑΚΡΙΒΩΣ τι λέει το χαρτί που μου έδωσαν και αν δεν αναφέρουν τον φορτιστή πουθενά, τότε θα κάνω καταγγελία στην υπηρεσία προστασίας καταναλωτή και θα το τραβήξω όσο πάει. Γιατι το θεωρώ κοροϊδία. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να πούν ότι ο σκληρός δίσκος, εφόσον είναι αποσπώμενο κομμάτι, θεωρείται αναλώσιμο... Ζωώδης και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Η μπαταρία μου φαίνεται λογικό να θεωρείται αναλώσιμο - όχι όμως και ο φορτιστής! (υποθέτω ότι όταν γράφεις φορτιστή εννοείς το τροφοδοτικό του MacBook) Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να απαιτήσεις αντικατάσταση του τροφοδοτικού/φορτιστή.
tespa_2002 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Συμφωνώ με τον paredwse. Η μπαταρία είναι όντως αναλώσιμο, αφού λόγω της τεχνολογίας που είναι διαθέσιμη σήμερα αντέχει ένα συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων - εκφορτίσεων και μάλιστα όσο περνάει ο καιρός η χωρητικότητά της φθίνει. Το γεγονός ότι και η μπαταρία έχει εγγύηση, δε σημαίνει ότι δεν είναι αναλώσιμο. Η εγγύηση σε καλύπτει για την περίπτωση που η μπαταρία είναι εξ' αρχής κατεστραμμένη, δεν είναι ικανή εξ' αρχής να κρατήσει το προβλεπόμενο φορτίο, ή η χωρητικότητά της φθίνει με ρυθμό πολύ μεγαλύτερο από τον φυσιολογικό. Για το φορτιστή όμως δεν ισχύει το ίδιο. Σε εμένα έχει αντικατασταθεί κανονικότατα προβληματικός φορτιστής σε notebook άλλης εταιρείας.
isay Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Γιατί ασχολείσαι ακόμα με το multirama; Απλοί μεταπωλητές είναι. Η εγγύηση που έχεις παρέχεται από την apple και στη χειρότερη από τον αντιπρόσωπο. Μάθε από που ψωνίζει η multirama και επικοινώνησε μαζί τους. Ακόμα κι αν δε βγάζεις άκρη, επικοινωνείς με την apple απευθείας (με email ή από το site) και αυτοί θα σου απαντήσουν. Το έχω δηλώσει εδώ και καιρό. Ο επόμενος φορητός μου θα είναι mac και θα τον αγοράσω από amazon.co.uk. Απλά πράγματα.
basilis5 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Συγνώμη αλλα θα διαφωνίσω μαζί σου.. Αναλώσιμο θεωρείται οτιδήποτε αναλώνεται από μια συσκευή ανα τακτά χρονικά διαστήματα.. Είναι δηλαδή σαν να λέμε ότι ο φακός από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θεωρείται αναλώσιμο. Μου λές ότι θεωρείται αναλώσιμο η μπαταρία και μετά ότι έχει εγγύηση 6 μήνες... ότι έχει εγγύηση ΔΕΝ είναι αναλώσιμο. Μη λέμε αηδίες. Ο τύπος που μίλησα ήταν άσχετος και θα έπρεπε να ντρέπεται η Multirama για υπαλλήλους σαν αυτόν. Με τεχνικό που μίλησα από άλλο κατάστημα με ενημέρωσε ότι ισχύει η εγγύηση και ότι πρέπει να καλέσω την υπηρεσία Fix It που έχω πληρώσει για να περάσουν από το χώρο μου να το αντικαταστήσουν. Τώρα αν η ιστορία συνεχιστεί μετά από αυτό, θα δούμε. Πάντως, αν συνεχιστεί θα διαβάσω ΑΚΡΙΒΩΣ τι λέει το χαρτί που μου έδωσαν και αν δεν αναφέρουν τον φορτιστή πουθενά, τότε θα κάνω καταγγελία στην υπηρεσία προστασίας καταναλωτή και θα το τραβήξω όσο πάει. Γιατι το θεωρώ κοροϊδία. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να πούν ότι ο σκληρός δίσκος, εφόσον είναι αποσπώμενο κομμάτι, θεωρείται αναλώσιμο...Ζωώδης και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά... φιλε μου εισαι φαουλ σε 2 σημεια 1.ζητας την γνωμη μας,σου την λεει καποιος και επειδη δεν την δεχεσαι την χαρακτηριζεις αηδιες... 2.επρεπε ηδη να εχεις διαβασει τους ορους του μουλτιραμα
pcos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 ελπίζω να βγάλεις άκρη και να μην σταθούμε πολύ στις λέξεις τι σημαίνει αναλώσιμο και τι όχι. απλά θυμάμαι ότι αυτά τα 2 κομμάτια τα δίνουν με διαφορετική εγγύηση από ότι το laptop. τώρα να έχει αλλάξει κάτι δεν γνωρίζω και ποσο ενημερωμένοι είναι οι πωλητές. πάντως ο θυμος και η οργή σίγουρα δεν θα σε βοηθήσουν
nick#18 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Η μπαταρια σιγουρα ειναι...αλλα ισως σαν apple να θεωρει και το τροφοδοτικο αναλοσιμο γιατι με τον καιρο επιδη ζεστενεται κλπ φουσκωνουν οι ηλεκτρολυτικοι κλπ και τα παιζει μετα. Αλλα για να γινει αυτο το mac θα πρεπει να νε για πεταμα σαν τα σημερινα p1 laptops που υπαρχουν ακομα...και δηλαδη τα τροφοδοτικα τους ακομα δουλεβουν...
pcos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 φιλε μου ρώτησα, πάρε τηλέφωνο εδώ 2119991940 Apple service στην Infoquest) δώσε το serial number του φορτιστή νομίζω και θα σου πουν τι να κανεις. η εγγύηση ισχύει!
NKod Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 φιλε μου ρώτησα, πάρε τηλέφωνο εδώ 2119991940 Apple service στην Infoquest) δώσε το serial number του φορτιστή νομίζω και θα σου πουν τι να κανεις. η εγγύηση ισχύει! Δυστυχώς η εγγύηση της apple έληξε πρίν 1 εβδομάδα... Η εγγύηση που έχω είναι του Multirama (το πακέτο FixIT). Το έδινε για 250 ευρώ για 3 χρόνια. Δεν αναφέρω ότι μου την φέρανε. Δεν υπάρχει περίπτωση να την βγάλουν έτσι απλά γιατι είμαι άνθρωπος ξεροκέφαλος. Άν θέλω φορτιστή βρίσκω και με 10 ευρώ απο ebay.. δεν είναι δύσκολο.. Αλλά πρώτα θα τους βγάλω το λάδι, και αν δεν μου δώσουν καινούργιο ή μου φτιάξουν τον παλιό, τότε θα τους αναγκάσω να μου επιστρέψουν τα χρήματα της επιπρόσθετης εγγύησης που πλήρωσα. Δεν κατάλαβα δλδ.. Στηρίζονται στο ότι θα πέσουν σε μαλάκες και τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη; "φιλε μου εισαι φαουλ σε 2 σημεια 1.ζητας την γνωμη μας,σου την λεει καποιος και επειδη δεν την δεχεσαι την χαρακτηριζεις αηδιες... 2.επρεπε ηδη να εχεις διαβασει τους ορους του μουλτιραμα " Basilis5 -> Τους όρους του Multirama τους έχω διαβάσει, τους είχα ρωτήσει ΠΡΙν κανω την αγορά και είπα ΑΝ θυμάμαι καλα, γιατι δεν έχω τα χρατιά μαζί μου τώρα. Επίσης δεν είπα τη γνώμη του pcos αηδία αλλά αυτά που μου είπε ο "υπεύθυνος" του Multirama στο τηλέφωνο. Δεν νομίζω ότι στα Multirama ανακατεύονται με την apple... προσπαθούν να τα φτιάξουν όμως και αν δεν τα καταφέρουν σου δίνουν καινούργιο.. Αυτό είναι το πακέτο του FIXIT. Αν δηλαδή για λόγους αστοχίας υλικού καεί η οθόνη τι θα μου πούνε; Ήταν αναλώσιμο; Ξαναλέω ότι εγώ δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Αν ήμουν κανεις άσχετος, με αυτά που μου είπε ο 1ος "υπεύθυνος" θα με ανάγκαζε να τρέχω σε κατάστημα και να δίνω 100 ευρω για νέο φορτιστή. Αναφέρω ότι ειναι Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο-Σ.
basilis5 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Basilis5 -> Τους όρους του Multirama τους έχω διαβάσει, τους είχα ρωτήσει ΠΡΙν κανω την αγορά και είπα ΑΝ θυμάμαι καλα, γιατι δεν έχω τα χρατιά μαζί μου τώρα. Επίσης δεν είπα τη γνώμη του pcos αηδία αλλά αυτά που μου είπε ο "υπεύθυνος" του Multirama στο τηλέφωνο. συγνωμη τοτε, εκανα λαθος αναγνωση του κειμενου σου. μπορεις βεβαια παντα να περασεις απο ενα μουλτιραμα και να ζητησεις να δεις τους ορους επι τοπου.
NKod Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 συγνωμη τοτε, εκανα λαθος αναγνωση του κειμενου σου.μπορεις βεβαια παντα να περασεις απο ενα μουλτιραμα και να ζητησεις να δεις τους ορους επι τοπου. Απ'οτι θυμάμαι έχουν σταματήσει να προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία. Παρόλαυτά όμως η υπηρεσία για μένα και εφόσον την πλήρωσα, θα συνεχίζεται επί 3 χρόνια.. και αν τολμήσει κανείς από αυτους να μου πεί το απόγευμα που θα πάω το αντίθετο θα του κόψω τα @@...
kingofgreece Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Χωρίς να θέλω να σε τσαντίσω παραπάνω φίλε, νομίζω ότι το αναφέρει καθαρά στουσ όρουσ του Fixme οτι δεν καλύπτει τροφοδοτικό. Δες: 5. Δεν καλύπτονται α) τα περιφερειακά μέρη του υπολογιστή, δηλαδή τμήμα του εξοπλισμού που δεν συνιστά κεντρικό εξάρτημα της βασικής μονάδας του συστήματος (π.χ. εκτυπωτής, scanner, κλπ) που αγοράσθηκε μαζί με τον υπολογιστή, β) τα αναλώσιμα τύπου μελανιού, χαρτιών ή μέσων αναπαραγωγής όπως CD, DVD κλπ. και γ) εξαρτήματα όπως μπαταρίες και τροφοδοτικά (adaptors) για τα οποία ισχύει η εγγύηση του Κατασκευαστή. http://www.multirama.gr/support/supportcontracts/fixmeterms ΆΡΑ πιστέυω πως δικαιούσαι να πάρεις τροφοδοτικό απο την Apple αν είναι στην εγγύηση το προιόν. Καλή τύχη
neox Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 "φιλε μου εισαι φαουλ σε 2 σημεια 1.ζητας την γνωμη μας,σου την λεει καποιος και επειδη δεν την δεχεσαι την χαρακτηριζεις αηδιες... 2.επρεπε ηδη να εχεις διαβασει τους ορους του μουλτιραμα " Basilis5 -> Τους όρους του Multirama τους έχω διαβάσει, τους είχα ρωτήσει ΠΡΙν κανω την αγορά και είπα ΑΝ θυμάμαι καλα, γιατι δεν έχω τα χρατιά μαζί μου τώρα. Επίσης δεν είπα τη γνώμη του pcos αηδία αλλά αυτά που μου είπε ο "υπεύθυνος" του Multirama στο τηλέφωνο. Δεν νομίζω ότι στα Multirama ανακατεύονται με την apple... προσπαθούν να τα φτιάξουν όμως και αν δεν τα καταφέρουν σου δίνουν καινούργιο.. Αυτό είναι το πακέτο του FIXIT. Αν δηλαδή για λόγους αστοχίας υλικού καεί η οθόνη τι θα μου πούνε; Ήταν αναλώσιμο; Ξαναλέω ότι εγώ δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Αν ήμουν κανεις άσχετος, με αυτά που μου είπε ο 1ος "υπεύθυνος" θα με ανάγκαζε να τρέχω σε κατάστημα και να δίνω 100 ευρω για νέο φορτιστή. Αναφέρω ότι ειναι Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο-Σ. Φιλε NKod, από ότι φαίνετε , και αν κρίνω από το παραπάνω Post , όλη την φασαρία την κάνεις για το τίποτα. Είμαι ο πρώτος που θα πάω να κάνω φασαρία στα μαγαζιά αν κάτι δεν πάει καλά, στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που δεν πήγε καλά ήταν το ότι πρώτα βγήκες εκτός εαυτού και μετά έκανες των κόπο να διαβάσεις τους όρους εγγύησης......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.