kostas-elena Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα θελω να αλλαξω τα υπαρχοντα με P55 chipset EVGA P55 FTW και core i7 860 αλλα επειδη θελω να κανω και Overclocking θελω εναν καλο επεξεργαστη. Στο παρελθον ψαχνοντας για καλα κομματια μπορει να αγοραζα 2 η 3 επεξεργαστες κρατωντας στο τελος τον καλητερο...τωρα λεω να παω εκ του ασφαλους αγοραζοντας pretested. Ψαχνοντας στο web βρηκα τον παρακατω http://www.pctweaker.de/product_info.php?info=p9293_Intel-Core-i7-860-4x-2-80GHz-4-0Ghz-Boxed.html εχει κανεις εμπειρια απο ομοια αγορα? Υπαρχει καποιος που να δουλεψε τον παραπανω συνδυασμο μητρικης επεξεργαστη? Το καλο ειναι οτι το πραπανω μαγαζι εχει και την μητρικη που με ενδιαφερει http://www.pctweaker.de/product_info.php?info=p9426_EVGA-P55-FTW.html με διαφορα σχεδον 50 ευρω απο την ελληνικη αγορα και με εξοδα αποστολης 17 ευρω για Ελλαδα. Τι λετε αξιζει να πληρωσω για pretested θα πανε ολα καλα στην συναλλαγη η θα φαμε καμια πατατα,οταν το αποφασησω, θα ενημερωσω και τους insomniacs για τις επιδοσεις του σηστηματος
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Αν δεν απατώμαι, πρέπει να είσαι με s775 και Ε8*00. Για ποιο λόγο θες ν' αναβαθμίσεις;
caution Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 ( δεν έχω ψωνίσει και δεν έχω άποψη - απλά τσέκαρε τι παίζει με τις εγγυήσεις (κυρίως για τον intel - γιατί η evga έχει worldwide lifetime νομίζω... ) )
N.I.C Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Καλύτερα να πας στα μαγαζιά και να βλέπεις το batch που έχει ο επεξεργαστής, διαλέγοντας το καλύτερο (ψάξε σε forums να δεις ποιό είναι το καλύτερο batch για τον 860 που σε ενδιαφέρει). Τα pretested πολλές φορές καταλήγουν degraded .
kostas-elena Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 N.I.C η στιχομυθεια μου αρεσε αλλα ξερεται τι παρατηρω....οτι ο i7 860 δυσκολα παει 4 γιγα(με αερα prolomatech) λογο θερμοκρασιων μαλλον παω για ι5 750. phanispal εχεις δικιο οΕ8500 που εχω τρεχει 4,3@1,26Vcore 24/7 απλα εμπλεξα με dfi ut p45t3rs και λογο κακης συμβατοτητας μνημων εχω κακες επιδοσεις στις μνημες να μην σου πω χειροτερα απο ddr3..... και επειδη μου εμεινε κουσουρι να δω στο everest memory benchmark πανω απο 10200 mhz που ειμαι τωρα και προκειμενου να σκαω αλλα 100-150 για μνημες θα τα κανω μια σκουπα ολα (ετοιμαστειτε για καλλο E8500 E0 που θα το πουλησω μαζι με ολα τα υπολοιπα ddr2,dd3,μητρικες) και παω για P55 τελικα P45 και ddr3 δυσκολα κανουν παρεα
N.I.C Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Αχα δηλαδή όντως έχεις Ε8500 ε; 4,[email protected] και θες να τον δώσεις;; Φάνηηη τι κάνεις ρε που είσαι να υπερασπιστείς τα διαμάντια; Πέρα από την πλάκα τώρα, επειδή βλέπω και DFI, για πες μας πως έχεις τις μνήμες και για ποιες πρόκειται, γιατί κάτι μου λέει ότι θα δεις καλύτερα από DDR3 .
kostas-elena Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Ασε το εψαξα δεν γινεται τιποτα εχε υποψην οτi εχω diablo 2x2 giga GTR Chips
N.I.C Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Man are u sure; Οι δικές μου Diablos παίξανε σε μια Evo που έχει τραβήξει τα πάνδεινα(έφαγε degrade στο ΝΒ, παρόλαυτά οι diablo έπαιξαν 1900 8-8-7-20 και 1570 6-6-6-18 με PL7 ), και δεν θα παίζουν σε DFI; πες μας κανά setting να σε βοηθήσουμε, και αν δεν τότε go for it..Εκτός κιαν έχεις ψηθεί ήδη..
liopyr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Καταλαβαίνω την αρρώστια, αλλά ρε μαν, τόσος κόπος και χρήμα για να δεις ένα νουμεράκι στο bench του everest;
kostas-elena Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 N.I.C οσο για το batch ολοι οσοι υπερχρονιζουν γνωριζουν οτι το batch που αναγραφετε επανω στην συσκευασια του επεξεργαστη αλλα και στο καπακι κατα 95% δεν ειναι το πραγματικο. Η πραγματικη εβδομαδα παραγωγης αναγραφετε στο pcb του επεξεργαστη, ποτε δεν μου εχει τυχει αυτα τα δυο να συμφωνουν.Με λιγα λογια οταν τελιωνουν τα καπακια των επεξεργαστων μιας συγκεκρημενης εβδομαδας παραγωγης ΔΕΝ "τυπωνουν" καπακια με την εβδομαδα αυτη αλλα προτιμουν να βαζουν τα ετοιμα καπακια που αναγραφουν την προηγουμενη εβδομαδα και περισεψαν η καπακια απο την επομενη εβδομαδα....αυτα νομιζω οτι ειναι γνωστα.
N.I.C Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 N.I.C οσο για το batch ολοι οσοι υπερχρονιζουν γνωριζουν οτι το batch που αναγραφετε επανω στην συσκευασια του επεξεργαστη αλλα και στο καπακι κατα 95% δεν ειναι το πραγματικο.Η πραγματικη εβδομαδα παραγωγης αναγραφετε στο pcb του επεξεργαστη, ποτε δεν μου εχει τυχει αυτα τα δυο να συμφωνουν.Με λιγα λογια οταν τελιωνουν τα καπακια των επεξεργαστων μιας συγκεκρημενης εβδομαδας παραγωγης ΔΕΝ "τυπωνουν" καπακια με την εβδομαδα αυτη αλλα προτιμουν να βαζουν τα ετοιμα καπακια που αναγραφουν την προηγουμενη εβδομαδα και περισεψαν η καπακια απο την επομενη εβδομαδα....αυτα νομιζω οτι ειναι γνωστα. Σωστός για C2D/C2Q/Ex...Στους i7/i5 δεν ισχυεί ακόμα απότι διαβάζω, δηλαδή το batch ταυτίζεται.. Για παράδειγμα, οι D0 i7 920 που είχαν μέσα στο Batch τους Β, ή αυτοί που τελείωναν σε 7645 αν δεν κανω λάθος, ανέβαιναν ακόμα ψηλότερα. Anyway δεν είναι αυτό το θέμα μας, αν θέλεις πες μας που έχεις το πρόβλημα με τις μνήμες μπας και μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα . (και νομίζω το thread θα πρέπει να μεταφερθεί στο section του overclocking )
kostas-elena Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Σ ευχαρηστω για την καλη διαθεση σχετικα με τις μνημες αλλα αφησετο εχω φαει απειρες ωρες, πολλες φορες 8ωρα ολοκληρα εχω δοκιμασει τα παντα
N.I.C Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Ok then it's up to you... Για τις m/bs P55 το έχουμε πει αρκετές φορές προσοχή στο socket να μην είναι της Foxconn, γιατί μπουμ. Gigabyte, EVGA, DFI είναι ότι πρέπει για o/c . Για τους 860 που λες δεν έχω ακούσει κάτι ιδιαίτερο, μια χαρά ανεβαίνουν και αυτοί. Με αέρα θα είσαι;
kostas-elena Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Ναι με αερα αλλα αμφιβαλω αν μπορεσω να τον παω 4γιγα για χρηση 24/7 λογο θερμοκρασιων.....τελικα δεν αντεξα τα εχω παραγγειλει για να δουμε
N.I.C Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δεν νομίζω να'χεις πρόβλημα (κάνε ένα push&pull στην Prolima και είσαι οκ), παρόλαυτα καλορίζικα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.