Προς το περιεχόμενο

Kernel Panic σε 10.6

darklordvader77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδες..

Εδω και μερικες ωρες εχω ενα μεγαλο προβλημα.. 4 Kernel Panic (GSOD ή αλλιως Γκρι οθονη του θανατου) σε 10.6 Snow Leopard σε εναν iMac Late 2006.

Ποτε μου δεν ειχα τοσα πολλα (μόνο 2 στο Tiger και αυτα επειδη ειχα αλλαξει permissions και μερικα Kext για να παιξει το Frontrow πιο πολλους τυπους αρχειων+υποτιτλους)

Ξεκινησε να συμβαινει μολις εγκατεστησα τον Google Chrome (κ μετα φυσικα διαγραφηκε καλου κακου)

Παρατηρησα πως συμβαινει οταν αδειαζω το Trash Bin, ειτε εχει αρχεια μεσα απ τον εσωτερικο σκληρο, ειτε απο εξωτερικο/ή και Flash drive

Sυμπτώματα μετά το Kernel Panic:

-Ξανακάνει Indexing το Spotlight στον πρωτεύων δίσκο

-οι συντομευσεις (alias) που χω στην επιφανεια εργασιας των φακελων Applications,Utilities,κ Downloads όταν τα ανοιγω για πρωτη φορα (στο 1ο boot δλδ) εμφανιζουν στιγμιαια ενα παραθυρο του τυπου "Resolving Alias As π.χ. Downloads"

Το λειτουργικο του μηχανηματος ειναι προσφατα καθαρισμενο με το OnyX (ειχα καιρο να του κανω η αληθεια ειναι) κ εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης Verify+Repair Disk Permissions. Επομενο βήμα Verify Disk απ το DVD του Snow Leopard κ ο θεός βοηθός!!

Τι αλλο θα μπορουσατε να μου προτεινετε να του κανω??

Ευχαριστω προκαταβολικα.. B)

Δημοσ.

Κάνε verbose boot (δώσε όρισμα το "-v" - χωρίς τα εισαγωγικά - στο boot) και πες μας τι σου εκτυπώνει (θα σου γράψει τι ακριβώς χτυπάει και σου κάνει kp).

Δημοσ.

Τελικά έφταιγε το Paragon NTFS... το απενεργοποιησα κ δεν ξαναπαρουσιαστηκε προβλημα. Παρατηρησα δηλαδη οτι οποτε αδειαζα το trash απο εναν NTFS σκληρό/flashάκι γίνονταν αυτο.

Εκανα κ σε Verbose Mode, και οντως αυτό χτυπαγε.

Ευχαριστω πολύ Mercyful_Fate :-)

Δημοσ.

Εγω σχεδον 2 είχα (με τρως :P)

Ενταξει ασυμβατοτητα εξωτερικου Driver ειναι, αν ειχα Leopard (που δε γυρνω πισω) δε θα γινοταν, αρα περιμενω Update της Paragon. Με 3ΤΒ σε εξωτερικους σκληρους,ολους NTFS εξ αρχής, δε παιζεις με τα File Systems!

Δημοσ.

ειστε γενικα ευχαριστημενοι με το 10.6??????

εγω μετα την αναβαθμιση ολο και περισσοτερο βλεπω τη "μπαλα του θανατου" και αρκετα παραπανω κρασαρισματα εφαρμογων.....

κανω κατι λαθος.

ντισκ περμισιονς εκανα διορθωση?

καμια ιδεα?

Δημοσ.

Πραγματι λεγεται οτι την "μπαλα του θανατου" την βλεπουν περισσοτεροι στο 10.6 .. Μερικοι λενε οτι με καθαρη εγκατασταση του SL, μειωθηκε το προβλημα.

Εδω το family guy(σειρα κινουμενων σχεδιων για ενηλικες) σε προσφατο επεισοδιο σατίρισε το spinning ball:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=JeMqiRAqqvA[/ame]

Δημοσ.

Όχι,δε μπορω να επιβεβαιωσω οτι βλεπω την γνωστη πολυχρωμη μπαλα.. ισα ισα! :-)

απλα ειχα αυτο το προβληματακι (οπως αυτο στο παρων θεμα που "λυθηκε" προσωρινα) κ ενα αλλο σπαστικο: (για να μην ανοιγω καινουργιο Thread)

οποτε ανοιξει ο iMac, κ μπω σε μια συντομευση που χω στο Desktop π.χ. Applications,Documents κτλ μου βγαζει για κλασματα του δευτερολεπτου ενα διαλογο που λεει: "Resolving Alias as Applications π.χ."

Αυτο συνεβαινε απ την πρωτη μερα οταν εκανα την μεταβαση στο 10.6 (χωρις Clean install). Μετα απο λιγο καιρο εκανα κ Clean Install (δε περασα μαλιστα τπτ απο Time Machine) κ ξεκινησε παλι πριν λιγς μερες..

Άμα διαγραψω τις συντομευσεις (τα Alias που μου λεει δλδ) κ ξαναβαλω καινουργιες,δεν ξαναυφισταται το "προβλημα" για 2-3 μερες.. μετα απ αυτες παλι τα ιδια :mad:

Καμια χρησιμη εντολη στο Terminal κανεις?? :P (κατι μου λεει οτι με κατι τετοιο θα λυθει)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...