Προς το περιεχόμενο

Asrock m/b και ταχύτητα Cpu cooler

gsar10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα μια ASROCK P45XE και δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή σε σχέση με την θερμοκρασία και το quiet fan του bios.

Έχω μανίσιο Intel PWM cooler .

Δεν μπορώ να καταλάβω την σημασία του target fan speed και target cpu temp.

Λίγο που έψαξα στο δίκτυο κατάλαβα οτι αν βάλεις π.χ 50 θερμοκρασία και level 1 speed (η Asrock έχει level 1-9), όταν η θερμοκρασια ειναι κατω από 50 ο ανεμιστήρας τρέχει με τις λιγότερες στροφές και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία αυτόματα ανεβαίνουν και οι στροφές για να πέσει στο 50.

Ελα όμως που σε μένα η cpu έχει φτάσει 75 και ο ανεμιστήρας ακόμη σtο level 1 , σύμφωνα με το Asrock OC tuner, μέσα από τον οποίο μπορείς να αλλάξεις αυτά τα settings και μεσα απο τα windows.

Τώρα το εντελώς περίεργο είναι οτι οταν η cpu είναι κρύα (35-40) και ανεβάσω πειραματιζόμενος τό target cpu fan speed από 1 σε 3, έχοντας target cpu temp 45 , η ταχύτητα αυξάνεται σχεδόν αμέσως. Οταν όμως η θερμοκρασία ανεβαίνει και γίνεται μεγαλύτερη από 45 , οτι και να κάνω με το target fan speed δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα, οι στροφές παραμένουν ίδιες σε level 1.

Οποτε συμπερένω οτι δεν καταλαβαίνω καλά αυτές τις δύο παραμέτρους.

Παρακαλώ αν μπορείτε βοηθήστε.

Δημοσ.
Για ποιον επεξεργαστή μιλάμε και με ποιο πρόγραμμα τσεκάρεις τα temps;

Intel Q8400

Την θερμοκρασία την βλέπω με το Asrock OCtuner αλλά και με τα Cpucool , Hwmonitor.

Βασικά κατρχήν με ενδιαφερει να μάθω πως δουλεύουν οι ρυθμίσεις στο bios στις οποιες αναφερομαι

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ξέρω ότι είναι παλιό ποστ...αλλά θέλω να καταλάβω και εγω πως δουλευει ακριβως αυτο που ρωτάει ο OP , για ενα φίλο που μένει σε άλλη πόλη και το cpu fan speed του μάλλον ειναι στα 100% και τουχει σπασει τα νευρα

από όσο έψαξα ισχύει ότι λέει ο OP

δηλ.

You can specify a temperature threshold within 45°—65° and the target fan speed. As far as the temperature remains below the threshold, the cooler runs at a constant speed (high, average, or minimal, depending on the target frequency). When the temperature grows above the threshold — fan speed gradually grows to maximum or until the temperature stops growing.

Γενικά γνωρίζει κάποιος τι παίζει γιατί πρέπει να του το "ρυθμίσω" εξ αποστάσεως;

Τι τιμές να βάλω πάνω κάτω; Αν πχ βάλω 45 και Medium...περίπου στο πόσο % θα πάει το fan speed από το 100%;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...