guido Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Το ρούτερ μου είναι το zyxel P-660H-D1 Το είχα αρκετά χρόνια χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα . Τελευταίο καιρό μου εμφάνισε κάποια προβλήματα με την σύνδεση του λαπτοπ που είχα επίσης πάνω του αλλά δεν βρήκα άκρη και πλέον δουλεύω μόνο με το PC πάνω στο ρουτερ . Όμως το πρόβλημα που εμφανίστηκε μετά από κανα μήνα που έχω μόνο το PC στο ρουτερ είναι το εξής. Ενώ λειτουργεί κανονικά , μετά από κανά 30λεπτο μπλοκάρει και δεν έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο και επίσης δεν μπορώ να δω το ρούτερ καθόλου. Ούτε με ping ούτε με web interface. Αν βγάλω το utp καλώδιο από το pc για ένα sec και το ξαναβάλω λειτουργεί και πάλι κανονικά. Την στιγμή που δεν λειτουργεί , το λαμπάκι του ethernet στο ρουτερ αναβοσβήνει γρήγορα ενώ στο εικονίδιο του LAN στα windows μένουν αναμμένες οι 2 οθονίτσες χωρίς να αναβοσβήνουν. (στα λαμπάκια του ρουτερ για ιντερνετ δεν φαίνεται να υπάρχει μεταφορά δεδομένων) Δοκίμασα upgrade kai downgrade στο firmware και δεν άλλαξε τπτ. Έχω δοκιμάσει και άλλο καλώδιο , άλλες ethernet θύρες στο ρουτερ και άλλη κάρτα δικτύου στο PC .
million_voices Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 rollback τον driver του ethernet? η νεο driver edit δοκιμασε με ενα linux live cd αν παιζει κανονικα,αν δεν, ειναι θεμα hardware (μητρικης η ρουτερ) (δεν μπορω να σκεφτω κατι που να μην εχεις κανει)
guido Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 έβαλα και 2ρη κάρτα δικτύου να δοκιμάσω και κάνει τα ίδια. την πρώτη που είχα και είναι οnboard κατέβασα νέους drivers αλλά τα ίδια. α ναι δοκίμασα και άλλο σκληρό με φρέσκια εγκατάσταση windows και κάνει τα ίδια οπότε υποθέτω και με Live cd δεν θα δω κάτι διαφορετικό να αναφέρω επίσης πως με το καινούργιο firmware το πρόβλημα εμφανιζόταν ανά 5λεπτο σχεδόν. Όταν ξανά έβαλα το παλιό πού είχα χρόνια πάλι στο μισάωρο το περίεργο είναι πως πριν που το έκανε πάλι στο msn μιλούσα κανονικά....
million_voices Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 μηπως ειναι θεμα ρυθμισεων του ρουτερ?
guido Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 έχω δοκιμάσει reset.έχω φορτώσει παλιά backup των ρυθμίσεων που δούλευαν οκ . φόρτωσα και τα defaults που βγαίνουν μαζί με τα firmware . δεν είδα φως όμως. θα ψάξω να δοκιμάσω κάποιο άλλο ρουτερ αλλά λίγο δύσκολο να βρω...οπότε μάλλον για αγορά νέου το κόβω αλλά προς το παρόν δεν με παίρνει οικονομικά thx
kwstas_pap Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 μήπως υπερθερμαίνεται; Κάπου είχα διαβάσει ότι απο υπερθέρμανση μπορεί να κολλήσει ή να κάνει reboot για αυτό (στο ίδιο περιοδικό) προτείνανε λύσεις με κατασκευές που έκαναν πρσθήκες ανεμιστηράκια (πάνω στο router)
guido Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 το έχω σκεφτεί και αυτό. απλά επειδή αν βγάλω στιγμιαία και ξαναβάλω στο πισι το utp όλα λειτουργούν οκ , σκέφτομαι πως δεν παίζει κάτι τέτοιο λογικά καθώς δεν κολλάει κάτι στο ρούτερ .(dsl , internet λειτουργούν δηλ απλά το πισι δεν έχει πρόσβαση) γενικά είναι σαν να μπουκώνει η σύνδεση μεταξύ πισι και ρούτερ , και μόνο. ( βλέποντας και μονίμως αναμμένα τα λαμπάκια στο ΛΑΝ εικονίδιο στα windows όταν το κάνει ).
poulinos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 εκανες απο καθαρη εγκατασταση χωρις τιποτα μα τιποτα πανω?ουτε antivirus ουτε κατι αλλο?λεω μηπως το πειραζει συγκεκριμενο προγραμμα?επισης μηπως λεω εγω το κανει οταν κατεβαζεις και απ οτο αλλο το pc η δεν παιζει ρολο?επισης μηπως αν δεν εχεις το αλλο Pc καν πανω(οχι να ειναι κλειστο αλλα να ειναι αποσυνδεδεμενο μηπως δεν το κανει?)
guido Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 εκανες απο καθαρη εγκατασταση χωρις τιποτα μα τιποτα πανω?ουτε antivirus ουτε κατι αλλο?λεω μηπως το πειραζει συγκεκριμενο προγραμμα? στο νέο σκληρό που δοκίμασα πέρασα μετά από φορμάτ winxp sp3 , ένα avast και τον opera. Τπτ άλλο απο software. Στον παλιό είχα τα πάντα πάνω αλλά από antivirus NOD32 με τα ίδια συμπτώματα. Θα δοκιμάσω όμως και χωρίς antivirus επισης μηπως λεω εγω το κανει οταν κατεβαζεις και απ οτο αλλο το pc η δεν παιζει ρολο?επισης μηπως αν δεν εχεις το αλλο Pc καν πανω(οχι να ειναι κλειστο αλλα να ειναι αποσυνδεδεμενο μηπως δεν το κανει?) το άλλο pc (laptop για την ακρίβεια) δεν το έχω συνδέσει για κανα μήνα+ στο ρούτερ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:24 ---------- οκ μόλις σκέφτηκα(δεν μου πέρασε καν από το μυαλό :/ ) οτι είχα και έχω και zonealarm εγκατεστημενο. και ίδια έκδοση και στους δύο σκληρούς θα το βγάλω για να δω... (τώρα γιατί έχω zonealarm ενώ έχω router firewall...η δύναμη της συνήθειας υποθέτω) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:17 ---------- μπα τα ίδια κάνει και χωρίς ΖΑ
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 το zone alarm μπορει να κοψει και ανα application ενω το firewall toy router απλα ειναι για καποια common attacks.
guido Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 ναι σωστά. btw λύση δεν έχω βρει ακόμα. τουλάχιστον το "τρικ" με το βγάλε βάλε το utp...το έχω αντικαταστήσει με disable-enable lan.... οκ σπαστικό είναι ακόμα και προσωρινό μέχρι να δοκιμάσω κάποιο άλλο ρούτερ ,αλλά τουλάχιστον δεν σηκώνομαι από την καρέκλα...
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 κατι αλλο δεν εχω να προτεινω.σαν ασυμβατοτητα το pc αυτο με το ρουτερ.
DDoS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 1) Για ξετσεκαρε απο τις ιδιοτητες της καρτας δικτυου (στο tab>power man/net), "allow this computer to turn off....... " 2) Στο μοντεμ μεσα δες αν εχει ρυθμιση για idle (κοβει το internet) ή ειναι σε " always"
guido Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 1) Για ξετσεκαρε απο τις ιδιοτητες της καρτας δικτυου (στο tab>power man/net), "allow this computer to turn off....... "2) Στο μοντεμ μεσα δες αν εχει ρυθμιση για idle (κοβει το internet) ή ειναι σε " always" 1)το έχω ξετσεκάρει αλλα τπτ 2)nailed up το έχω (always on δηλ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.