Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση επεξεργαστή και μνήμης - μία απορία.

Höfdingadrapa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξέρω ότι έχω ρωτήσει 28.000 φορές αλλά...

Έχω socket 775 με core2duo στα 2ghz και μνήμη στα 2gb.

Στη παρούσα φάση σκέφτομαι να αναβαθμίσω με την υπάρχουσα μητρική σε έναν core2duo στα 3ghz και σε 4gb μνήμης στα 667mhz.

Αξίζει; Απλώς προσπαθώ να αποφύγω την ολική αναβάθμιση...τι λέτε;

Δημοσ.

Όχι.Βάλε άλλα 2gb ram και ψάξε για έναν μεταχειρισμένο c2Q.Αυτό που θέλεις να κάνεις το καταφέρνεις και πολύ φθηνότερα με 1 2 μέρες διάβασμα για να κλοκάρεις τον επεξεργαστή που ήδη έχεις.

Δημοσ.

Τον Ε4400 έχεις; Ή κάποιον Ε6400 στα 2.13GHz;

Αυτό που ρωτάς δεν έχει standard απάντηση καθώς εξαρτάται καθαρά απ' τις απαιτήσεις σου.

Αν μιλάμε για καινούρια και όχι μεταχειρισμένα βέβαια, με μια λέξη: όχι.

Δημοσ.

Μάλιστα.

Στην ίδια τιμή των 3 (core2duo) παίρνω τον quad core στα 2,5.

Μπορείς χοντρικά να μου εξηγήσεις τις διαφορές;

Phanis τον 6400 έχω, ναι για καινούργια.

Δημοσ.

Παόκι ποστάρω στο ινσόμνια.

Λοιπόν τρέχω κάποιες εφαρμογές όπως photoshop,quarkxpress, illustrator και γενικά θέλω να έχω ένα μηχανηματάκι σχετικά καλό για gaming. Α και μιας και λέω για gaming έχω την 8800gt, αλλά λίγο αργότερα αναβάθμιση σε κάρτα γραφικών για οικονομικούς λόγους.

Δημοσ.

Μερικά παιχνίδια χρησιμοποιούν και επεξεργαστική ισχύ και όσο παιρνάν τα χρόνια θα γίνονται περισσότερα τα Games που θα κάνουν χρήση μιας quad cpu που όσο και να κλοκάρεις τον c2D τρίτο και τέταρτο πυρήνα δεν θα μπορείς να του φυτρώσεις.Το ίδιο ισχύει και για άλλες εφαρμογές.Οπότε από το να δώσεις λεφτά ξανά για c2D καλύτερα να πας σε c2Q και εννοείται για μεταχειρισμένο.Ο επεξεργαστής δεν παθαίνει τίποτα μην φοβάσαι.

Δημοσ.

Ωραία..κρίνοντας από το gta4 που είχα παίξει το καλοκαίρι, πιστεύω ότι με αναβάθμιση σε τέτραπύρηνο θα έχω αρκετή διαφορούλα σχετικά με την επεξεργαστική ισχύ που χρησιμοποιούν τα παιχνίδια όπως λες. Το λέω αυτό γιατί ''νομίζω'' ότι η 8800gt είναι σχετικά καλή καρτούλα και μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτητικά παιχνίδια. Προσπαθώ να figure it out τι φταίει.

Να δοκιμάσω λοιπόν μια αναβάθμιση σε cpu και μνήμης στα 4 και μετά να προχωρήσω και σε μία κάρτα γραφικών; και ποιά κάρτα γραφικών; Τι προτείνεις; Τα φώτα σου!

Δημοσ.
Ωραία..κρίνοντας από το gta4 που είχα παίξει το καλοκαίρι, πιστεύω ότι με αναβάθμιση σε τέτραπύρηνο θα έχω αρκετή διαφορούλα σχετικά με την επεξεργαστική ισχύ που χρησιμοποιούν τα παιχνίδια όπως λες. Το λέω αυτό γιατί ''νομίζω'' ότι η 8800gt είναι σχετικά καλή καρτούλα και μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτητικά παιχνίδια. Προσπαθώ να figure it out τι φταίει.

Να δοκιμάσω λοιπόν μια αναβάθμιση σε cpu και μνήμης στα 4 και μετά να προχωρήσω και σε μία κάρτα γραφικών; και ποιά κάρτα γραφικών; Τι προτείνεις; Τα φώτα σου!

ε τοτε βρες εναν used quad στο socket που εισαι.

Κοιτα αν η μητρικη δεχεται τον επεξεργαστη που προκειται να αγορασεις.

Και μετα προχωρα σε 4gb μνημης.

Η 8800 ειναι πολυ καλη ακομα.Ενταξει μπορει να μην τα παιζει ολα full (δεν ξερω και σε τι αναλυση παιζεις) αλλα σιγουρα παιζεις τα περισσοτερα παιχνιδια αξιοπρεπως.

Δημοσ.

κι εγω θα συμφωνησω με τα παιδια. βρες εναν μεταχειρισμενο quad. θα δεις μεγαλη διαφορα στο πισι. κι αν βαλεις και 2 μνημες, ακομα καλυτερα. θα δεις και την 8800 να παιζει πιο ανετα τα παιχνιδια!! αλλα προσεξε αυτο που σου λεει ο παοκτζης. αν η μητρικη σου υποστηριζει quad...!

Δημοσ.

Οπότε φίλε βάζεις άλλα 2gb ram(από αυτό και μόνο θα δεις τρελή διαφορά στα παιχνίδια),κλοκάρεις και όσο πάει τον επεξεργαστή σου μέχρι να παραδώσει πνεύμα όλο το pc και να πας για ολοκληρωτική αναβάθμιση το 2011.Να έχουν βγεί όλα τα καλούδια που αναμένονται,και να επωφεληθείς από μειώσεις σε τιμές στα υπάρχοντα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...