Προς το περιεχόμενο

Sherlock Holmes

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι γιατί είμαστε όλοι πολύ δεμένοι με τον Sherlock. Δεν πιστεύω πως ξεφτιλίζει κάτι ΄, η προσπάθεια είναι πολύ καλή.

Κάποιοι είναι δεμένοι, άλλοι όχι. Η βασική μου ένσταση όμως είναι ότι πολλά παιδιά θα γνωρίσουν τον Sherlock Holmes μέσα απ την ταινία. Όταν μας τον παρουσιάζει σαν ήρωα δράσης που επιδεικνείει μπράτσα και πολεμικές ικανότητες τότε δε τον ξεφτιλίζει; Ο Σέρλοκ αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες αρετές. Δεν υποβαθμίζεται η ψύχραιμη και ιδιοφυής του σκέψη, η μεθοδικότητα, η ικανότητα να λύνει γρίφους; Δεν είναι ασέβεια προς τον Ντόυλ;

Δεν θα ειχαν της ιδιες εισπραξεις...:-(

αυτό ακριβώς...

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα το δω την παρασκευή πιθανότατα, αλλά είδα το τρέϊλερ και από περιέργεια θα παω να το δω μόνο κ μόνο, όποιος είδε James Brett (κάπως έτσι) και Μάϊκλ Κέϊν στο ρόλο του Σέρλοκ Χολμς (ειδικά τον Μπρέττ) θα τον ξενίσει σίγουρα!

---------- Προσθήκη στις 08:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:11 ----------

Κ μιας κ μιλάμε για τον δαιμόνιο ντετέκτιβ κ παράλληλα σύμπαντα σας προτείνω να δείτετ το "Without a clue" να γουστάρετε κωμωδία.!

(Μπεν Κίκνσλι, Μάϊκλ Κέϊν!)

Δημοσ.
Κάποιοι είναι δεμένοι, άλλοι όχι. Η βασική μου ένσταση όμως είναι ότι πολλά παιδιά θα γνωρίσουν τον Sherlock Holmes μέσα απ την ταινία. Όταν μας τον παρουσιάζει σαν ήρωα δράσης που επιδεικνείει μπράτσα και πολεμικές ικανότητες τότε δε τον ξεφτιλίζει; Ο Σέρλοκ αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες αρετές. Δεν υποβαθμίζεται η ψύχραιμη και ιδιοφυής του σκέψη, η μεθοδικότητα, η ικανότητα να λύνει γρίφους; Δεν είναι ασέβεια προς τον Ντόυλ;

Συμφωνω απολυτα.

Εν τω μεταξυ στις κριτικες διαβαζω οτι ειναι πιο κοντα στο χαρακτηρα του Ντουλ απο τις αλλες ταινιες επειδη ειναι πιο ιδιορρυθμος.Ωστοσο,αυτος ΔΕΝ ειναι ο Χολμς με τιποτα.

Δημοσ.
Ο Σέρλοκ αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες αρετές. Δεν υποβαθμίζεται η ψύχραιμη και ιδιοφυής του σκέψη, η μεθοδικότητα, η ικανότητα να λύνει γρίφους;

Αυτα δεν υποβαθμιζονται αλλα τονιζονται ιδιαιτερως στην ταινια. Επειδη ημουν πιο πολυ φαν της Κριστυ δεν εχω διαβασει Σερλοκ Χολμς παρολο που εχω καποιες ιστοριες του. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι μενει πιστος στο χαρακτηρα αλλα του εχει δωσει μια πιο μοντερνα εκδοχη λογω των σημερινων δεδομενων. Καποιους φανατικους φιλους του λογικα ισως τους ξινισει.

Η ταινια παντως ειναι αξιοπρεπεστατη

• Super Moderators
Δημοσ.

Για κάποιο λόγο, η όλη ιστορία μου θυμίζει αυτό (από το εξαιρετικό Penny Arcade):

Moby_Dick.jpg

Επιφυλάσσομαι έως ότου δω την ταινία, βέβαια, αλλά μάλλον για Βικτωριανό υπέρ-ήρωα τον πλασσάρει ο Ρίτσι και επειδή, ω τρισμέγιστη βλασφημία, βρήκα το Iron Man βαρετό και γλυκερό, θα πάω να δω το Sherlock Holmes με μικρές προσδοκίες, ώστε αν μεν με περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη έχει καλώς, αν πρόκειται περί γεώμηλου να περιοριστεί η όποια απογοήτευση.

Δημοσ.
Αυτα δεν υποβαθμιζονται αλλα τονιζονται ιδιαιτερως στην ταινια. Επειδη ημουν πιο πολυ φαν της Κριστυ δεν εχω διαβασει Σερλοκ Χολμς παρολο που εχω καποιες ιστοριες του. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι μενει πιστος στο χαρακτηρα αλλα του εχει δωσει μια πιο μοντερνα εκδοχη λογω των σημερινων δεδομενων. Καποιους φανατικους φιλους του λογικα ισως τους ξινισει.

Η ταινια παντως ειναι αξιοπρεπεστατη

Όχι. Αξιοπρεπέστατη ταινία αλλά το μόνο κοινό με τον Σέρλοκ Χολμς είναι ο τίτλος (υποθέτω για καθαρά εμπορικούς λόγους).

Δημοσ.
Όχι. Αξιοπρεπέστατη ταινία αλλά το μόνο κοινό με τον Σέρλοκ Χολμς είναι ο τίτλος (υποθέτω για καθαρά εμπορικούς λόγους).

Ok δεν μπορω να επιμεινω γιατι δεν εχω διαβασει ιστοριες του. Μπορεις να μου πεις καποια χαρακτηριστικα του πραγματικου ηρωα τα οποια δεν υπαρχουν στον χαρακτηρα της ταινιας και το αντιστροφο για να καταλαβω;

Υ.Γ. οταν αναφερθηκα στον χαρακτηρα, μιλαγα οχι για τον χαρακτηρα ως προσωπο αλλα για την ψυχολογια και καποια χαρακτηριστικα της προσωπικοτητας του ηρωα. Σαφως και δεν υπονοησα οτι ειναι κατα γραμμα πιστος ο ιδιος χαρακτηρας στα βιβλια

Δημοσ.

Πάντως, αν και δεν την είδα -ακόμη, βλέποντας μερικούς να σχολιάζουν τις πολεμικές τέχνες αλα ράμπο που δείχνει να ξέρει ο Σέρλοκ Χόλμς στην ταινία, το έψαξα και όντως στα δυο πρώτα βιβλία του αναφέρεται πως γνωρίζει κάποια μυστική πολεμική τέχνη. Αυτό.

Θα τη δω και θα κρίνω, με αυτά που ακούω μάλλον στο VLC. =ρ

Δημοσ.

lol Οντως , τώρα το κοίταξα και εγώ , μάλλον ο Ηolmes του Doyle ήταν ο James Bond νταμπλ όου σέβεν ( :P ) του 1880τόσο. :-D

Ασχετο Σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνό οτι ο Albert Camus ήταν και γαμώ τους τερματοφύλακες !!! Με πολλές προοπτικές. Δεν κάνω πλάκα. Not bad for φιλόσοφος ! ε;

• Members
Δημοσ.
lol Οντως , τώρα το κοίταξα και εγώ , μάλλον ο Ηolmes του Doyle ήταν ο James Bond νταμπλ όου σέβεν ( :P ) του 1880τόσο. :-D

Ασχετο Σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνό οτι ο Albert Camus ήταν και γαμώ τους τερματοφύλακες !!! Με πολλές προοπτικές. Δεν κάνω πλάκα. Not bad for φιλόσοφος ! ε;

Ναι, ο Καμύ έπαιζε μπάλα... νομίζω κι ο Ντεριντά είχε ασχοληθεί επίσης με το άθλημα, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος γι' αυτόν

Όσο για το Holmes, βλέποντας το τρέιλερ το φαντάστηκα κάτι σαν Ιντιάνα Τζόουνς στο Λονδίνο του προπερασμένου αιώνα. Πλάκα φαίνεται να έχει... θα το δω σίγουρα κάποια στιγμή, απλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα είναι στο σινεμά ή σε DVD-rip

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι η ταινια. Η ωρα περναει πολυ ευχαριστα και δε βαριεσαι καθολου. Η φωτογραφια ειναι πολυ καλη και σε βαζει σε αλλη εποχη. Ειναι αστυνομικη περιπετεια με αρκετο ξυλικι αλλα και χιουμορ. Δε αφηνει κανενα κενο στο θεατη και εκει που νομιζεις οτι παει προς το μεταφυσικο στο τελος ολα αποκαλυπτονται...

Δημοσ.
Ok δεν μπορω να επιμεινω γιατι δεν εχω διαβασει ιστοριες του. Μπορεις να μου πεις καποια χαρακτηριστικα του πραγματικου ηρωα τα οποια δεν υπαρχουν στον χαρακτηρα της ταινιας και το αντιστροφο για να καταλαβω;

Υ.Γ. οταν αναφερθηκα στον χαρακτηρα, μιλαγα οχι για τον χαρακτηρα ως προσωπο αλλα για την ψυχολογια και καποια χαρακτηριστικα της προσωπικοτητας του ηρωα. Σαφως και δεν υπονοησα οτι ειναι κατα γραμμα πιστος ο ιδιος χαρακτηρας στα βιβλια

Βάζω τα περισσότερα σε spoiler για να'μαστε σίγουροι.

Ακριβώς το θέμα της προσωπικότητας είναι το θέμα. Στα βιβλία έχει αναφερθεί πως κατέχει κάποιου είδους πολεμική τέχνη (αν θυμάμαι καλά έλεγε απλώς μποξ και ξιφομαχία) και πως ήταν πολύ καλός παίκτης βιολιού αλλά όσον αφορά τη συμπεριφορά, τον κάνανε κάτι σε ατακαδόρο wingman του Watson (ο οποίος καταλήγει κάτι σαν τον Robin με Batman τον Jr.). Απ'όσο θυμάμαι, ποτέ δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να εξηγήσει την κάθε συλλογιστική του πορεία αν δεν του το ζητούσαν (και θα ήταν και έκπληκτος πως δεν το αντιλήφθηκαν μόνοι τους) ενώ το Jr. το έκανε με περισσή χαρά. Η κυκλοθυμία του (βασικό χαρακτηριστικό του Χολμς) δεν μεταδόθηκε στην σωστή ένταση όπως δεν μεταδόθηκε σωστά και η συμπεριφορά του προς τις γυναίκες. Η Irene Adler ήταν η μόνη γυναίκα που παραδεχόταν καν την ύπαρξη της αλλά περιοριζόταν στον ειλικρινή σεβασμό και όχι στο κάπως σεξουαλικό όπως στην ταινία. Θυμάμαι να αναφέρεται σε πολλά βιβλία (αν και προσωπικά συμμετείχε μόνο σε ένα) ως "η γυναίκα" καθώς όπως είπα ο Χολμς περιγράφονταν ως asexual στα βιβλία - παγερή αδιαφορία για το όμορφο φύλο. Η σκηνή με την πάλη (με το μαντήλι) ήταν επίσης off (η ιδέα να έκανε κάτι τέτοιο για λεφτά). Γενικότερα η ταινία είχε πολύ περισσότερη δράση και πίου πίου από ότι θα άρμοζε σε μια πιστή μεταφορά των διηγημάτων στον κινηματογράφο. Τα παραπάνω μπορεί να σου φαίνονται μικρά ως και ασήμαντα αλλά αυτό το snob, ακοινώνητο, κυκλοθυμικό παιδί είχα μάθει σαν Σέρλοκ Χολμς.

Επίσης δεν έδειξαν τα αλητόπαιδα της Baker Street :-( και μπλέξανε τον Μοριάρτυ λίγο παράδοξα ίσα ίσα για να μας προετοιμάσει για sequel (?). Επίσης περίμενα να δείξουν και λίγο την σκοτεινή πλευρά του (κοκαΐνη) αλλά καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνανε αφού ακολούθησαν μια πολύ light εκδοχή. Εν ολίγοις είναι πολύ αμερικάνος παρά ψυχρός άγγλος. Ιδού μια πιο κοντινή εκδοχή στο βιβλίο από την ιστορία με την Adler

Σαν ταινία ωστόσο (γιατί μπορεί να φάνηκα κάπως αρνητικός) είναι πολύ καλή και σίγουρα αξίζει κανείς να την δει. Ακόμα και εναλλακτικός Χολμς ήταν καλή καθώς ήταν αρκετά τίμιοι ώστε να μας προειδοποιήσουν από το trailer. Απλώς ίσως να ταίριαζε πιο πολύ το Shelling Ford παρά το Sherlock Holmes (kudos σε όποιον κατάλαβε)

Υ.Γ Να προσθέσω ότι είμαι Αγκαθοκριστικός

Δημοσ.

Την είδα την ταινία παίδες σαν περιπέτεια καλή ήταν αλλά αν πάτε να δείτε Σερλοκ Χολμς θα ακούσετε πολλά κόκαλα να τρίζουν, πτώματα να στριφογυρνάνε στης κάσες και τα σχετικά.

Δημοσ.

Πολύ καλή η σκεπτικιστική πλευρά της ταινίας, πολύ γαμάτη χημεία ντάουνη και λω (αν και το να ακούς τον τελευταίο να μιλάει με τη προφορά της μαμάς του είναι ξεβράκωμα για τους άλλους), φίνο γκομενέτο, ωραίο ξυλίκι, ωραία φωτό, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ (ειδικά η ιρλανδίλα στην ΓΑΜΑΤΗ ξυλοσκηνή με το ντερέκι την πρώτη φορά) και γενικά, if_Holmes_was_an_OCD_macho_psycho_biatch.

Επίσης, τόνοι ρησπέκ σε όποιον έκλασε το dvd screener στα ίντερνετς.

Δημοσ.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Εμ, Hans zimmer είναι αυτός. Ότι και να πιάσει στα χέρια του θα βγάλει και ένα χιτάκι δεν υπάρχει περίπτωση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...