victoras Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2002 ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ Β-FRAMES ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤA;ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ.
Astakos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2002 Το θέμα ποιότητας και b-frames είναι κάπως σφαιρικό. Εξαρτάται βέβαια και από την ταινία. Αυτό που εννοώ είναι ότι τα b-frames δεν είναι τα κατά κόρον υπεύθυνα για την ποιότητα μιας ταινίας αλλά για το compressibility της. Έτσι αυξάνοντας το compressibility μιας ταινίας επιτυχάνουμε την βέλτιστη χρησιμοποίηση του codec και των quantizer του για κάθε pixel του κάθε frame της. Βέβαια σε αργές και σκοτεινές ταινίες δεν πρόκειται να δεις ιδιαίτερες διαφορές λόγω του ότι τα b-frames αυξάνουν πολύ το compressibility μίας ήδη highly compressible ταινίας με αποτέλεσμα ο codec να γίνεται maxed out. Εκεί που θα σε βοηθήσουν είναι σε γρήγορες ταινίες με έντονες και αρκετά φωτεινές σκηνές. Επίσης θα σε βοηθήσουν περισσότερο σε 4:3 ταινίες, λιγότερο σε 1.85:1 και ακόμα λιγότερο σε 2.35:1. Βέβαια σε απόλυτη συνάρτηση με το είδος της ταινίας, encoding resolution, bitrate, quantizers settings κλπ κλπ... Όπως βλέπεις όλα έχουν σχέση μεταξύ τους για το τελικό αποτέλεσμα και κανένα χαρακτηριστικό δεν είναι αυτόνομο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.