Προς το περιεχόμενο

Acer Aspire ONE 531 & Windows 7

ksp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

μπορεί κάποιος φίλος να μου προτείνει πως θα μπορούσα να πάρω αντίγραφο ασφαλείας από ένα Acer Aspire ONE 531, χωρίς όμως να διαθέτω φορητό DVD recorder;

Δημοσ.

Η απαντηση μου δεν εχει σχέση με το Acer Aspire, αφου το ιδιο θα σου απαντούσα ειτε ειχες desktop, είτε οποιοδήποτε laptop.

λοιπόν... πώς κάνουμε πλήρες backup (system partition imaging) απο pc, χωρις να χρησιμοποιήσουμε cd/dvd rom :

1. θελεις ενα πρόγραμμα που να κάνει clone partition (δημιουργία ακριβούς αντιγράφου).

ενα τέτοιο πχ. ειναι το Acronis True Image Home, αλλα υπαρχουν και άλλα***. Tρέχει μέσα απο τα windows, οποτε δεν χρειαζεται να μπουταρεις απο cd ή usb flash.

2. μετά θελεις ελεύθερο χώρο σε εναν άλλο δίσκο ή partition για να αποθηκεύσεις το αντίγραφο του partition C

2α. το πιο ευκολο ειναι να εχεις χωρίσει το δισκο του λαπτοπ σε 2 μέρη (partitions, C και D), τα windows που θα παρεις backup ειναι στο C, και το αντίγραφο ασφαλείας το βάζεις στο D.

μειονέκτημα: αν χαλασει εντελώς ο σκληρός, χανεις και τα 2 partitions.

πλεονέκτημα: δεν χρειάζεσαι εξωτερικό σκληρό ή άλλο pc.

2β. αν δεν θελεις το 2α, συνδέεις εναν εξωτερικό σκληρό με usb, ή ενα άλλο pc μέσω δικτύου , και επιλέγεις στο Acronis να σου βάλει εκεί το αντίγραφο ασφαλείας.

πλεονέκτημα: αν χαλασει εντελώς ο σκληρός του λαπτοπ, περνάς το αντίγραφο σε ενα νέο σκληρό και έχεις έτοιμα τα windows.

μειονέκτημα: θελει 2ο σκληρό.

*** Υπάρχει και μέσα στα Windows 7 , το προγραμμα Windows Backup που ισως κάνει το ίδιο, για να μην ψάχνεις έξτρα προγραμμα, αλλα δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη

(δηλαδή πώς θα κανεις restore σε περιπτωση που δεν μπαινεις στα windows. πιθανον να γίνεται με το bootable dvd των win7)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...