christian-ago Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα. Το προβλημα μου ειναι το εξης. Πηρα μια καινουρια καρτα γραφικων, την hd5770 της xfx και την κουμπωσα πανω σε καινουριο pcακι. Ενω ολα δουλευουν ρολοι (tα ανεμιστηρακια ολα γυριζουν συν της gpu) αλλα η οθονη απλα δεν εχει σημα. Βγαζει το κλασικο, no signal και μετα γινεται μαυρη. Συνεδεσα αλλες 2 οθονες που ειχα και το προβλημα παρεμεινε. Δοκιμασα να αλλαξω gpu (την 8800 gts) και αυτο δεν το ελυσε. Δοκιμασα να βγαλω τις μνημουλες και να αφησω μια, εκανα και ενα clear cmos, αλλα τζιφος. Χρησιμοποιω ενα psu 600watt coolermaster. Το αναφερω αν και δε νομιζω να ειναι προβλημα της τροφοδοσιας. Η mobo ολοκαινουρια οπως και το κουτι και το psu. Μονο η cpu, ο hdd και οι ram ειναι σχετικα παλιες (1-2 χρονια). Καποια ιδεα παιδια; Τι φταιει; Η συνδεσμολογια μηπως; Δενω καιρο pc, και ξερω οτι αυτο ειναι γνωστο προβλημα αλλα σε μενα δε μου εχει ξανατυχει.
liopyr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μήπως ξέχασες κάποια extra τροφοδοσία κάρτας ή το 4/8πινο της cpu;
christian-ago Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Το 4pin της cpu το εβαλα οπως και το 6pin της gpu.
SilverCloak Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Αφού είσαι σίγουρος ότι έχεις συνδέσει όλες τις τροφοδοσίες σωστά, (πχ, η δικιά μου 4870 θέλει 2 καλώδια τροφοδοσίας), δες μήπως μπορείς να βγάλεις κάποια άκρη από τα diagnostics του board, είτε είναι κάποιος κωδικός από 7-segment displays είτε τα κλασικά σου μπιπ. Κάνει κανένα μπιπ?
liopyr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Χμ, κάποια ασυμβατότητα μητρικής και παλαιότερου επεξεργαστή λόγω έκδοσης bios; (τα δοκίμασες και σχεδόν όλα, δε μου πάει κάπου αλλού το μυαλό). Δοκίμασε να ξυλώσεις και όλα τα περιφερειακά (μέχρι και keyboard-mouse ) + εσωτερικές pci κάρτες (δικτύου-Tv-whatever) + hdd's και ξαναδοκίμασε με μία ram.
christian-ago Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Να τη βαλω σε pci κανονικη; Ναι αυτο που λες liopyr το σκεφτηκα κι εγω αλλα πως να κανω αναβαθμιση το bios σε ενα τετοιο συστημα που δε βλεπω στην οθονη;
Hirundo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Όχι,απλά έλεγα να άλλαζες pci-x για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο προβληματικού slot (σε περίπτωση που έχεις δύο pci-x η μητρική σου)
liopyr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Ναι αυτο που λες liopyr το σκεφτηκα κι εγω αλλα πως να κανω αναβαθμιση το bios σε ενα τετοιο συστημα που δε βλεπω στην οθονη; Δεν υπάρχει τρόπος, αναγκαστικά δανείζεσαι άλλη cpu. Δοκίμασε για αρχή να ξυλώσεις το σύμπαν και να δοκιμάσεις να boot-άρεις αυστηρά μόνο με cpu - gpu - μία ram.
christian-ago Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Αφού είσαι σίγουρος ότι έχεις συνδέσει όλες τις τροφοδοσίες σωστά, (πχ, η δικιά μου 4870 θέλει 2 καλώδια τροφοδοσίας), δες μήπως μπορείς να βγάλεις κάποια άκρη από τα diagnostics του board, είτε είναι κάποιος κωδικός από 8-segment displays είτε τα κλασικά σου μπιπ. Κάνει κανένα μπιπ? Οχι μπιπ δεν κανει κανενα; Αυτο σημαινει κατι;
Tenshi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά,στα πλαίσια που κινήθηκε και ο liopyr,θα πρότεινα δοκιμή χωρίς κάποιο σημαντικό κομμάτι,πχ ram ή την ίδια την vga.Αν όντως η μητρική ζεί,θα τρελαθεί στα warning beeps...αν όχι μάλλον εξέπνευσε.
SilverCloak Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Οχι μπιπ δεν κανει κανενα; Αυτο σημαινει κατι; Με την προϋπόθεση ότι έχεις συνδέσει speaker, μπορεί να σημαίνει από τίποτα, μέχρι καμένη μητρική, αναλόγως του board. Πρέπει να δεις το manual, για τα error codes ("μπιπ"), χωρίς να είναι σίγουρο ότι το υποστηρίζει το board σου και ότι υπάρχει στο manual σου, ακόμα και αν το υποστηρίζει. Δεν έχει άλλα diagnostics το board, ε?
christian-ago Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Οχι δε σε βοηθαει καθολου, δεν αναβουν τα led ουτε εχει beep codes. Θα το παω για service, μαλλον θα ειναι θεμα μητρικης, μπορει να βραχυκυκλωθηκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.