Προς το περιεχόμενο

Αγγελιες - προιόντα Stock

papadakn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να καταθέσω τον προβληματισμό μου σχετικά με ορισμένες αγγελίες που βλέπω τον τελευταίο καιρό στο site. Εμφανίζονται λοιπόν αγγελίες στις οποίες μέλη του forum πωλούν σε τιμές πολλαπλάσιες των τιμών αγοράς προιόντα που προφανώς έχουν αγοραστεί απο στοκ υποκαστήματα γνωστών αλυσίδων ειδών πληροφορικής.

Για παράδειγμα, πριν λίγο καιρό το πλαίσιο είχε προσφορά Silent nvidia 8600gt με 9.99ευρώ το κομμάτι. Είχα πάρει 2, τις χάρισα σε φίλους. Απο τότε έχω δεί τουλάχιστον 5 αγγελίες που πουλάνε αυτές τις κάρτες 30-40 ευρώ.

Σήμερα πάλι αγοράσα μητρική Asus p5q-deluxe στα 39 ευρώ απο το Πλαίσιο και όλως τυχαιώς βλέπω αγγελία την ίδια μητρική, χωρίς παρελκόμενα στα 65 ευρώ.

Αντιλαμβάνομαι πως το forum δεν έχει καμία ευθύνη, απο την άλλη και ο απλός ο χρήστης δεν είναι σε θέση να ξέρει την προέλευση ενός προιόντος που αγοράζει μέσω αγγελίας απο το forum. Η κουτοπονηριά του Έλληνα για να βγάλει 30 ευρώ με εξοργίζει. Και το forum δεν δίνει (ίσως δικαιολογημένα) τη δυνατότητα να προστεθούν σχόλια κάτω απο μια αγγελία.

Τέλος πάντων, το post αυτό δεν έχει και πολύ νόημα, ας αποτελεσει τουλάχιστον μια πηγή πληροφόρησης που ενδεχομένως να "ψυλιάσει" ορισμένους αγοραστές. Ώς γενική συμβουλή, μακριά απο προιόντα που δεν έχουν απόδειξη, ή δίνονται χωρίς κανένα παρελκόμενο, εκτός και αν βέβαια ο πωλητής εξηγήσει την προέλευση τους.

Δημοσ.
θέλω να καταθέσω τον προβληματισμό μου σχετικά με ορισμένες αγγελίες που βλέπω τον τελευταίο καιρό στο site. Εμφανίζονται λοιπόν αγγελίες στις οποίες μέλη του forum πωλούν σε τιμές πολλαπλάσιες των τιμών αγοράς προιόντα που προφανώς έχουν αγοραστεί απο στοκ υποκαστήματα γνωστών αλυσίδων ειδών πληροφορικής.

Για παράδειγμα, πριν λίγο καιρό το πλαίσιο είχε προσφορά Silent nvidia 8600gt με 9.99ευρώ το κομμάτι. Είχα πάρει 2, τις χάρισα σε φίλους. Απο τότε έχω δεί τουλάχιστον 5 αγγελίες που πουλάνε αυτές τις κάρτες 30-40 ευρώ.

Σήμερα πάλι αγοράσα μητρική Asus p5q-deluxe στα 39 ευρώ απο το Πλαίσιο και όλως τυχαιώς βλέπω αγγελία την ίδια μητρική, χωρίς παρελκόμενα στα 65 ευρώ.

Αντιλαμβάνομαι πως το forum δεν έχει καμία ευθύνη, απο την άλλη και ο απλός ο χρήστης δεν είναι σε θέση να ξέρει την προέλευση ενός προιόντος που αγοράζει μέσω αγγελίας απο το forum. Η κουτοπονηριά του Έλληνα για να βγάλει 30 ευρώ με εξοργίζει. Και το forum δεν δίνει (ίσως δικαιολογημένα) τη δυνατότητα να προστεθούν σχόλια κάτω απο μια αγγελία.

Τέλος πάντων, το post αυτό δεν έχει και πολύ νόημα, ας αποτελεσει τουλάχιστον μια πηγή πληροφόρησης που ενδεχομένως να "ψυλιάσει" ορισμένους αγοραστές. Ώς γενική συμβουλή, μακριά απο προιόντα που δεν έχουν απόδειξη, ή δίνονται χωρίς κανένα παρελκόμενο, εκτός και αν βέβαια ο πωλητής εξηγήσει την προέλευση τους.

αυτο το φαινομενο σιγουρα δεν αρεσει σε κανεναν...

Αλλα οπως εχει αναφερ8ει και σε αλλα παρομοια 8εματα...Το insomnia δεν εχει καμια σχεση με αυτα,για αυτο πλεον δεν μπορεις να postareis και στις αγγελιες,οπως αναφερεις και συ.

Ε και ο κα8ενας εχει το δικαιωμα να αγορασει ενα στικακι 2 ευρω και να το πουλησει 100.Αν βρεθει να το παρει καποιος εχει καλως.Οποιος θελει να αγορασει κατι,ειτε απο αγγελιες ειτε γενικα,καλο ειναι να κανει ερευνα αγορας.

Δημοσ.

Έιτε 5€ αγοράστηκε είτε 100€ όταν πρόκειται για το ίδιο προϊόν δε βλέπω το λόγο να μην πουληθεί στην ίδια τιμή. Ίσως αυτός ο έλεγχος θα έπρεπε να γίνεται από τα μαγαζιά που βγάζουν την προσφορές ώστε να μην πλουτίζουν κάποιοι έξυπνοι που παν και τα αγοράζουν με το κιλό εις βάρος όλων

Άσε που που αυτοί οι έξυπνοι είναι συνήθως οι υπάλληλοί τους...

Δημοσ.

Τέλος πάντων, το post αυτό δεν έχει και πολύ νόημα, ας αποτελέσει τουλάχιστον μια πηγή πληροφόρησης που ενδεχομένως να "ψυλιάσει" ορισμένους αγοραστές. Ώς γενική συμβουλή, μακριά απο προιόντα που δεν έχουν απόδειξη, ή δίνονται χωρίς κανένα παρελκόμενο, εκτός και αν βέβαια ο πωλητής εξηγήσει την προέλευση τους.

Το ελεύθερο εμπόριο δεν επιβάλει περιορισμένο ποσοστό κέρδους. Θα σου δώσω μια άλλη διάσταση. Έστω ότι μένω στην Τρίπολη, οπότε δεν έχω πρόσβαση στα stock sales και τα τοπικά μαγαζιά πουλάνε x5. Μια τιμή χ2 είναι για μένα κέρδος, ακόμα και αν ο πωλητής τα αγόρασε x0,5

Εμένα με ενοχλούν άλλοι κουτοπόνηροι που διατηρούν "e-shops" με gadgets τα οποία είναι από γνωστό κινέζικο site και οι "ντόπιοι" τα πουλάνε x8-10 (και σου χρεώνουν extra και μεταφορικά). Αφού λοιπόν τα αγοράσεις, τότε γίνεται η παραγγελία στην Κίνα, δηλαδή το κέρδος είναι στην τσέπη τους πριν ακόμα παραγγείλουν. Ξέχασα και τις Online δημοπρασίες. Εκεί να δεις γέλιο.

Από εκεί και πέρα. Ως καταναλωτές πρέπει πάντα να είμαστε επιφυλακτικοί και να ψαχνόμαστε. Η πληροφορία είναι δύναμη. Παλιότερα κάποιος πουλούσε κλεμμένους κωδικούς rapidshare. Οι ψαγμένοι ούτε που ασχολήθηκαν. Αυτοί που δεν το έψαξαν το είδαν σαν ευκαιρία ... μέχρι που χάσανε τα λεφτά τους.

Δημοσ.
Έιτε 5€ αγοράστηκε είτε 100€ όταν πρόκειται για το ίδιο προϊόν δε βλέπω το λόγο να μην πουληθεί στην ίδια τιμή. Ίσως αυτός ο έλεγχος θα έπρεπε να γίνεται από τα μαγαζιά που βγάζουν την προσφορές ώστε να μην πλουτίζουν κάποιοι έξυπνοι που παν και τα αγοράζουν με το κιλό εις βάρος όλων

Άσε που που αυτοί οι έξυπνοι είναι συνήθως οι υπάλληλοί τους...

ε τα μαγαζια δεν εχουν κανενα δικαιωμα να κανουν κατι...(νομιζω,δεν ειμαι γνωστης καποιας νομο8εσιας που να λεει το αντι8ετο)

Και δεν τους νοιαζει κιολας,αυτα οτι 8ελαν να κερδισουν απο την προσφορα το καναν...

Τωρα αν ειναι υπαλληλοι τους και τα λοιπα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...

Παλι δν το βλεπω λα8ος βεβαια.Αν εγω χρειαζομαι κατι,8α πληρωσω για να το παρω.Δεν με νοιαζει αν ο αλλος το βρηκε στο δρομο ,ποσο το πηρε...Αλλα αν μου κανει(εγγυηση,κατασταση προοιοντος)

Γιατι τα μαγαζια σε τι τιμες νομιζεις περνουν το εμπορευμα?και σε τι το πουλανε?

αλλα δεν ειναι καλη παρομοιωση αυτο...

Δημοσ.

Σύμφωνοι ρε παιδιά αλλά το Insomnia δεν είναι μαγαζί ώστε να μιλάμε για κανόνες ελέυθερης αγοράς. Μια μεγάλη παρέα ανθρώπων είναι που προσφέρουν τεχνογνωσία και ενίοτε διευκολύνονται μεταξύ τους στο να πουλήσουν/αγοράσουν hardware ώστε όλοι (αγοραστές και πωλητές) να μπορούν να εξασκούν το hobby τους όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Απο εκεί και πέρα εγώ μίλησα πρωτίστως για το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Βέβαια το να πουλάει κάποιος ένα προϊόν stock που έχει περιορισμένη εγγύηση και αμφίβολη λειτουργικότητα ( ο υπάλληλος στο πλαίσιο σήμερα ήταν ειλικρινής και μου εξήγησε πως αρκετές μητρικές ενδέχεται να μην είναι λειτουργικές) εκτός απο ανήθικο, ίσως να είναι και παράνομο.

Τέλος πάντων, βραδινοί προβληματισμοί...

Δημοσ.
Σύμφωνοι ρε παιδιά αλλά το Insomnia δεν είναι μαγαζί ώστε να μιλάμε για κανόνες ελέυθερης αγοράς. Μια μεγάλη παρέα ανθρώπων είναι που προσφέρουν τεχνογνωσία και ενίοτε διευκολύνονται μεταξύ τους στο να πουλήσουν/αγοράσουν hardware ώστε όλοι (αγοραστές και πωλητές) να μπορούν να εξασκούν το hobby τους όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Απο εκεί και πέρα εγώ μίλησα πρωτίστως για το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Βέβαια το να πουλάει κάποιος ένα προϊόν stock που έχει περιορισμένη εγγύηση και αμφίβολη λειτουργικότητα ( ο υπάλληλος στο πλαίσιο σήμερα ήταν ειλικρινής και μου εξήγησε πως αρκετές μητρικές ενδέχεται να μην είναι λειτουργικές) εκτός απο ανήθικο, ίσως να είναι και παράνομο.

Τέλος πάντων, βραδινοί προβληματισμοί...

μια χαρα τα προβληματισμοι ειναι, καλα τα λες...

Η ελευθερη αγορα θα επρεπε να ειναι εξω...οχι μεσα στα φορουμ. υποθετω πως στα φορουμ συζητουμε μεταξυ αλλων και συμφερουσες αγορες/ανταλλαγες χωρις το κριτηριο του προσωπικου ωφελους...

Δημοσ.

Εμένα με ενοχλούν άλλοι κουτοπόνηροι που διατηρούν "e-shops" με gadgets τα οποία είναι από γνωστό κινέζικο site και οι "ντόπιοι" τα πουλάνε x8-10 (και σου χρεώνουν extra και μεταφορικά).

μιλας για to chinavision?

απλα οι αγορες εκτος ε.ε. ειναι λιγο risky οσον αφορα τον εκτελωνισμο και αν θα ρθουν σπιτι σου...+ενας αρχαριος χρηστης δεν εχει καν χρεωστικη και δεν ξερει τι ειναι το paypal.

οι τυποι που αναφερεις λογικα σκεφτονται οτι αρκετες φορες δεν θα περασουν καν απο εκτελωνισμο οποτε θα ναι καθαρο κερδος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...