Προς το περιεχόμενο

Ο σκληρός φαίνεται μόνο με επανεκκίνηση....

tasossl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..το πρόβλημα μου έχει ως εξής.

Αγόρασα τον εξής σκληρό (Seagate 1.5 TB HDD (32MB Cache, 7200.11 rpm, Sata 2, ST31500341AS)) και τον εγκατέστησα σε μία μητρική ASUS A8N-E( εχει καμμία τετραετία που την αγόρασα) .Μαζί έχω αλλους 2 σκληρούς Maxtor 160GB Sata 1 ο καθένας..Με το που έβαλα τον Seagate την μία έβλεπε μονο αυτόν,μετά ποτε αυτόν και πότε τον έναν Μaxtor..έκανα επανεκκίνηση και δεν έβλεπε κανεναν....ότι να ναι!!

Τελικά μετά από ώρα...αλλαγες καλωδίων κλπ..κατάλαβα ότι για να δει τον Seagate πρέπει να κανω επανεκκίνηση..πχ να μπω στο bios και να κανω restart...

Ξέρει κανένας τι μπορεί να φταίει;Ο σκληρός...η μητρική...το bios...η κανένα τροφοδοτικό;

Έχω windows 7....στην αρχή ενώ τον έβλεπε στην διαχειριση συσκευών δεν τον εμφανιζε στο "υπολογιστής μου"...και αναγκάστικα να παω στη διαχειριση σκληρων δίσκων.Τώρα φαινεται κανονικά.....

Όποιος μπορει ας βοηθήσει.....

Δημοσ.

AMD ATHLON X2 3800,mitriki ASUS A8N-E, 4x512 MB DDR RAM, ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ HEC-420W , karta grafikon Gigabyte x800xl, kai 2 dvd-rw, ena NEC kai ena LG..skeftika mipos then einai arketa ta watt..alla to provlima to evgale kai otan evaza mono ton Seagate pano..

Δημοσ.

Λοιπον...τα βηματα που ακολουθησα..

1) κλέινω τον υπολογιστή..κανω εκκινηση..το bios δεν βλεπει τον seagate (τους άλλους τους βλέπει κανονικα)...boot-αρο με το Ubuntu 9.04 και φαινονται κανονικα όλοι οι δίσκοι..και ο seagate

2) κλείνω τον υπολογιστή..κάνω εκκίνηση..το bios δεν βλεπει τον seagate (τους άλλους τους βλέπει κανονικα)...μπαίνω στα windows 7 ....o seagate δεν φαίνεται..

3) κλείνω τον υπολογιστή..κάνω εκκίνηση και μπάινω κατευθείαν στο bios...δεν αλλάζω τίποτα και κάνω αμέσως επανεκκίνηση..το bios τους βλέπει όλους και τον seagate...το ίδιο και τα windows...

Αν κάνω επανεκκίνηση από τα windows o seagate φαινεται κανονικά...αν κλέισω τελείως τον υπολογιστή και ξανανοίξω εμφανίζεται το πρόβλημα...

Καμμία ιδέα τι τρέχει???

Δημοσ.

Καλώδιο sata δοκίμασες να αλλάξεις να υποθέσω και σε άλλο βίσμα στην μητρική και τροφοδοσίας. Μετά είδες αμα έχει βγεί τπτ στο site της Seagate? Κανένα νέο firmware πχ ή καμια αναφορά σε δεισλειτουργία...

Σε άλλο pc τον δοκίμασες;

Άσχετο: 7200.11 δεν ήταν αυτοί που καιγόντουσαν;;; May the admin be with you in that case....:shock:

Δημοσ.

Και καλώδιο αλλαξα....και σε άλλο βισμα το έβαλα...και αλλω καλώδιο τροφοδοσιας δοκιμασα...τιποτα! Τώρα θελω να βρω ενα pc να το δοκιμασω..να δουμε

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:55 ----------

Οσο για firmware εψαξα αλλα λέει στο site ότι όσοι σκληροι έχουν firmware που αρχιζει απο CC δεν χρειαζονται αναβάθμιση..οπότε ούτε αυτο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...