pigos23 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Γεια σας παιδια Πηρα κ εγω με την σειρα μου εξωτερικο δισκο με 1ΤΒ χωρητικοτητα http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10024201 Καλη επιλογη ειναι ??Στα mediamarkt που πηγα αυτον κ εναν seagate ειχε στην χαμηλη κατηγορια τιμης κ επελεξα τον samsung καθαρα επειδη ειχε εναν περισσοτερο χρονο εγγυησης. Επειδη ειμαι λιγο αρχαριος πρεπει να του κανω format ή αρχιζω με την μια να αποθηκευω??Τον εχω παρει καθαρα για να βαζω ταινιες Mp3 κ Data γενικως.Ειναι σε fat 32 default.Μηπως πρεπει να τον γυρισω σε ΝΤFS??Ποιο ειναι το καλυτερο software για να βλεπει την κατασταση του σκληρου,για errors,defrag,format κτλ Το βραδι θα τον κλεινω κανονικα.Χρειαζετε να τον βγαζω κ απο την πριζα?? Οτι αλλη συμβουλη εχετε πειτε την Ευχαριστω Πανος
liopyr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Format σε ntfs για να μην έχεις περιορισμό μεταφοράς αρχείων >4Gb. Δες στο site της seagate κάποιο tool αν θες να τρέξεις διαγνωστικά. Δεν είναι απαραίτητο να τον κλείνεις ή να τον βγάζεις από το ρεύμα.
antonl Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Ο αντίστοιχος 1.5TB έρχεται σε FAT32 και έχει κάποιο συνοδευτικό software (που δεν είδα/χρησιμοποίησα). Συνεπώς format δε χρειάζεται να κάνεις. Αν ενδιαφέρεσαι να αποθηκεύσεις αρχεία >4GB θα πρέπει να τον κάνεις NTFS. Δεν απαιτείται format γι αυτό. Για σφάλματα τον έλεγξα την πρώτη φορά με τον scandisk των windows. Τον έχω μονίμως συνδεδεμένο στο ρεύμα και τον ανοιγοκλείνω απ το διακοπτάκι.
pigos23 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις Συνεπως επειδη θα κανω ξεκαθαρισμα κ θα μεταφερω απο τον εσωτερικο στο εξωτερικο δισκο κατι folders με μεγεθος π.χ 50gb τοτε επιβαλετε να τον κανω ntfs ε?? Καμια εφαρμογη ξερετε μηπως οπως ρωταω πιο πανω??
antonl Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δεν παίζει ρόλο πόσο θα είναι το συνολικό μέγεθος των δεδομένων που θα αποθηκεύεις. Αν ήταν έτσι δεν έχει νόημα να ήταν εξαρχής FAT32 . Απλά δε θα πρέπει κάποιο μεμονωμένο αρχείο να είναι >=4GB. Για τη μετατροπή είτε format (σβήνεται ότι υπάρχει μέσα) είτε με την εντολή: CONVERT X: /FS:NTFS (όπου X το drive letter του δίσκου). Προσωπικά δε χρησιμοποιώ κάποιο ιδιαίτερο tool για τις δουλειές π αναφέρεις. Για έλεγχο, defrag (που δε νομίζω να του κάνω και ποτέ) και format με βολεύουν κι αυτά που προσφέρουν τα windows.
pigos23 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Α μαλιστα...Δλδ δεν παιζει ρολο το μεγεθος του folder που εχω ολες τις ταινιες αλλα αν καποια απο τις ταινιες ειναι >=4Gb οκ Thanks το αφηνω ως εχει fat32
liopyr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα περισσότερο το fat32 πέραν της συμβατότητας με κάποια λειτουργικά ή άλλες συσκευές. Εκτός από ταινίες, μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρεις ένα iso π.χ, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα αρχεία ξεπερνούν τον περιορισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.