pabou13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 1ον. Κανείς δεν απάντησε στο κυρίως ερώτημά μου, στο αν υπάρχει κάτι που δενείναι συμβατό... 2ον. Όλοι αναρωτιέστε... μα γιατί 3GB και γιατί 32 bit κτλπ... Το ανέφερα, δουλεύω "αυστηρά" σε 32 bit OS γιατί δεν υπάρχει συμβατότητα με τα προγράμματα και τα plug-ins που δουλεύω στη μουσική παραγωγή. Εξάλλου θα έχω την δυνατότητα να αναβαθμίσω σε 64 Bit και παραπάνω GB στη RAM αργότερα όταν επιτέλους θα υποστηρίζονται τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Εγώ αναρωτιέμαι ΑΝ έχει καταναλώσει ποτέ κανένας έστω και 3GB RAM από τα περίφημα 6 GB που όλοι μου προτείνετε εκτός από το να φορτώσεις βιβλιοθήκες ήχων διαφόρων plug-ins. Πραγματικά θα ήθελα να μου πείτε εφαρμογές ή Games τα οποία τρώνε πάνω από 3 GB RAM. Κι οι μουσικοί που πραγματικά τα χρειάζονται τα GBs στη RAM, δεν μπορούν να τα έχουν γιατί δεν υποστηρίζονται από 64 bit τα προγράμματα με τα οποία κάνουν την παραγωγή. 3ον. Με ρωτήσατε για το budget ενώ την απάντηση την είχα δώσει ήδη με τα links τα οποία έχουν τιμές. "Νομίζω ότι, η ανάγνωση με την κατανόηση ενός κειμένου απέχει αρκετά". Το budget βγαίνει γύρω στα 1300 € με την οθόνη. 4ον. Η κάρτα γραφικών... Επέλεξα την 4890 για την απόδοση/τιμή και γιατί είναι το κορυφαίο μοντέλο μιας σειράς. (Συγκεκριμένα της 4χχχ) Συμβουλεύτηκα τα TESTS της σελίδας http://www.anandtech.com'>http://www.anandtech.com Στην αρχή σκεφτόμουν την 5770 στα 150 € αλλά είδα στα Forums της AMD ότι έχει προβλήματα με τους Drivers ακόμα... Δε συμβαίνει με όλους τους χρήστες αλλά δεν έχω όρεξη για αναμονή των σωστών Drivers. Κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος εδώ να μου πει την εμπειρία του με μια 5770... Αν υπάρχει. 5ον. Μπορεί τα 200+ € να τα κρίνω κι εγώ υπερβολικά για τη διαφορά 0,4 Ghz παραπάνω ισχύς που έχει ο 950 από τον 920 αλλά στην μουσική παραγωγή για το performance που θα δώσεις σε μια Library παίζει ρόλο και το 0,1 Ghz. Όσο για το Overclocking o 950 στα 4.0 Ghz με τον 920, έχει άλλες θερμοκρασίες κι άλλο stability. Όπως υπάρχουν διαφορές -μικρές μεν- στην κωδικοποίηση Βίντεο αλλά και στον ήχο. Προσωπικά δεν πρόκειται να προχωρήσω σε κάποιο OC. Όλα αυτά μπορείτε να τα εξακριβώσετε στην http://www.anandtech.com που υπάρχουν τα ανάλογα TESTS. Θα μπορούσα κι εγώ να απαντήσω εύκολα με ένα "έχεις πολλά λάθη φίλε"... Αλλά δεν μου λέει τίποτα... Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και ειδικά αυτούς που πρότειναν κάτι διαφορετικό. 6ον. Η οθόνη είπα ότι είναι LED κι όχι OLED. H LED οθόνη είναι μια LCD με Backlight LED. Συγκεκριμένα δεν αγοράζω οθόνη αν δεν την δω από κοντά. 7ον. Τον δίσκο SCSI 10,000 τον έχω ήδη, εδώ και 2 χρόνια και δε πρόκειται να πάρω άλλον... Τουλάχιστον μέσα σε 12 μήνες. Σας παρακαλώ απαντήστε επί της ουσίας... Υποθέτω ότι δεν είμαστε στο youtube που ο καθένας αφήνει απλά κι ένα σχόλιο. Σαφώς και μπορεί να κάνω κάπου λάθος η να διαφωνεί κάποιος και αυτό πραγματικά θέλω, αλλά να υπάρχει και η τεκμηρίωση. Με εκτίμηση προς όλους, καλές γιορτές. Μάνος 1) Oλα ειναι μια χαρα συμβατα. 2) Εαν προυποθετει η δουλεια σου την χρηση προγραμματων που παιζουν μονο σε 32bit τοτε δικαιολογειται η αγορα των 3GB μνημης... (αλλα και τα 64bit κανουν μια χαρα emulation στα 32bit). Εδω κανεις λαθος, υπαρχουν αρκετα προγραμματα που χρησιμοποιουν μπολικη ραμ (πχ. Ενα βαρυ project στο photoshop). 3) Εμεις που να το γνωριζουμε, μπορει να εδινες και παραπανω απο τα χρημματα της αρχικης σου συνθεσης. 4) Η 4890 ειναι καρτα παλαιας γενιας, καλυτερα την 5770 για λογους καταναλωσης, DirectX 11 κλπ. Προβλημα με drivers δεν εχω ακουσει να υπαρχει αλλα για να το λες κατι μπορει να ξερεις. Υπαρχουν αρκετα παιδια εδω στο forum που την εχουν οποτε μπορουν να μας λυσουν την απορια. 5) Θα συμφωνησω με το post του caution οτι ο i7 950 χωρις ln2 δεν αξιζει (ειναι πεταμα χρημματων). Oι i7 ειναι γενικως πολυ δυνατοι επεξεργαστες, imho δεν θα αντιμετωπισεις κανενα απολυτως προβλημα με τον 920. 6) +1 στον Τhresh παραπανω 7) Μεινε μ'αυτον αφου σε ικανοποιει Αυτα απο 'μενα
phanispal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Θα συμφωνησω με το post του caution οτι ο i7 950 χωρις l2 δεν αξιζει (ειναι πεταμα χρημματων). Χωρίς LN2 εννοείς;
atropa Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 1ον. Κανείς δεν απάντησε στο κυρίως ερώτημά μου, στο αν υπάρχει κάτι που δενείναι συμβατό... 2ον. Όλοι αναρωτιέστε... μα γιατί 3GB και γιατί 32 bit κτλπ... Το ανέφερα, δουλεύω "αυστηρά" σε 32 bit OS γιατί δεν υπάρχει συμβατότητα με τα προγράμματα και τα plug-ins που δουλεύω στη μουσική παραγωγή. Εξάλλου θα έχω την δυνατότητα να αναβαθμίσω σε 64 Bit και παραπάνω GB στη RAM αργότερα όταν επιτέλους θα υποστηρίζονται τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Εγώ αναρωτιέμαι ΑΝ έχει καταναλώσει ποτέ κανένας έστω και 3GB RAM από τα περίφημα 6 GB που όλοι μου προτείνετε εκτός από το να φορτώσεις βιβλιοθήκες ήχων διαφόρων plug-ins. Πραγματικά θα ήθελα να μου πείτε εφαρμογές ή Games τα οποία τρώνε πάνω από 3 GB RAM. Κι οι μουσικοί που πραγματικά τα χρειάζονται τα GBs στη RAM, δεν μπορούν να τα έχουν γιατί δεν υποστηρίζονται από 64 bit τα προγράμματα με τα οποία κάνουν την παραγωγή. φίλε μου γεια σου! η δουλειά μου είναι να στήνω pc για audio/studio δουλειά. η άποψη σου για τη ram είναι πολύ λανθασμένη. έχω στο δικό μου στούντιο win 7 64bit 6g ram core i7 920. ο 950 είναι ενα άσκοπο overkill. όλα τα προγράμματα δουλεύουν άψογα στα 64βιτ και το λέω γιατί τα δουλεύω ( cubase, flstudio, ableton live etc/ ) το θέμα ειναι οτι με ενα 64β os αμα πχ. το cubase 32βιτ βλέπει μονο 3.25g ram και εσύ έχεις 6γ τότε και τα 3.25γ θα ειναι καθαρά για το cubase τα υπόλοιπα θα τα αξιοποιήσει το σύστημα σου όπου χρειαζετε με συνέπεια να έχεις ενα πολυ χαλαρό cubase με όλοι του τη μνήμη και τα windows να έχουν αρκετή μνήμη για οτι αλλο χρειαστεί! με 3γ ραμ το cubase θα μοιράζετε αυτη τη ραμ με το σύστημα με οτι συνεπάγεται αυτο. όσο αφορά τη χρήση της μνήμης και αν αξιοποιείται απο τα audio apps φόρτωσε κανα 2-3 omnisphere patches κανα 2-3 βαρια όργανα απο κανα πολυ αδηφάγο sample player και ελα πες μου που πηγαν τα 3γ ραμ σου!
Manospetrucci Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας... Χαίρομαι γιατί τώρα μπαίνουμε στο ψητό. -Θέμα RAM και 64 bit: Windows 7... Αν αυτό που σκέφτομαι είναι υπερβολή τότε το 1,5 GB που χρειάζονται τα Win 7 με το που μπαίνεις στο PC... Γιατί τα Win XP τρώνε μόλις 270 ΜΒ κι αν πάμε στα Tiny XP τότε μιλάμε για 170 ΜΒ. Νομίζω εκεί υπάρχει υπερβολή.... Με έναν explorer κι ένα msger να είσαι στα 2 GB χρήση.? Ενιγουέι... Αν είναι και θέμα εμφάνισης ρε παιδιά, υπάρχει το 7 Transformation Pack το οποίο είναι αξιόλογο! "Έχει και το Win Flip, 3D απεικόνιση του Alt+Tab". atropa: Δεν διαφωνώ καθόλου για το ότι 2-3 loads από Omni και 3-4 από EWQL Symphonic Orchestra θα μου φάνε τα 3 GB για τα καλά. Αλλά με όσους έχω συζητήσει που προσπάθησαν να πάνε στα 64 bit OS για το θέμα της RAM πάντα, μου είπαν ότι δεν δούλευαν όλα καλά. Όπως Waves, Sonalksis, μερικά της Steinberg... Αλλά ας πούμε ότι δέχομαι την πρόταση να πάω σε 64 bit OS και βάζω 6GB RAM 2GBx3 δηλαδή... Και κάνω την εγκατάστασή μου σε 64 και κάποια πράγματα δεν πάνε καλά... Και γυρνάω σε 32 bit OS, τα 6 GB θα τα βλέπω 3,25... Θα τα βλέπει και θα δουλεύουν ως Triple Channel, η τσάμπα το 1366 socket? Θέμα Κάρτας Γραφικών: Εδώ, ναι υπάρχει θέμα και απορία για το DX11. Η 4890 υποστηρίζει model shader 4.1 ενώ η σειρά 5χχχ υποστηρίζει το τελευταίο 5.0 Το ερώτημά μου είναι αν το DX11 σημαίνει για ένα Game και απαίτηση model shader 5.0. Πάνω από 180 ευρώ δε θέλω να δώσω σε κάρτα γραφικών και για να έχω την απόδοση και άνω από την 4890 σε σειρά 5χχχ πρέπει να πάω σε 5850 ή 5870 (230€) και άνω. Τώρα σκέφτομαι το άλλο... Να πάρω τον 920 και την διαφορά των 230 ευρώ να τα δώσω για μια πολύ καλή ψύξη και να την ψάξω για OC στα 3.33 και να πάρω 2 5770 σε CF. Ευχαριστώ και πάλι παιδιά...
JimxxZe Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Παιδια μια απορια ψιλοασχετη με το θεμα...υπαρχει περιπτωση να πεσουν οι τιμες στους ssd συντομα??Ενας ssd 80Gb intel ποση χωρητικοτητα εχει σαν τους σκληρους δισκους??για να καταλαβω δηλαδη το μεγεθος τους....επισης μπορω να εχω ενα συστημα μονο με αυτον τον ssd χωρις σκληρο δισκο,στεκει?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 όχι δεν πρόκειται να πέσει η τιμή, η χωρητικότητα είναι ίδια με έναν αντίστοιχο HDD και ναι μπορείς να τον έχεις μόνο του... μήπως όμως είναι λίγο topic hijacking αυτό που κάνεις?
JimxxZe Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 όχι δεν πρόκειται να πέσει η τιμή, η χωρητικότητα είναι ίδια με έναν αντίστοιχο HDD και ναι μπορείς να τον έχεις μόνο του... μήπως όμως είναι λίγο topic hijacking αυτό που κάνεις? Τhanx ThReSh....τωρα topic hijacking δε ξερω τι ειναι...παντως σορρυ για την offtopic μου απορια
nikos21aek Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Ρε φίλε χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστικός σοβαρά τώρα θέλεις να σπρώξεις 1-1,5κ για pc για να τρέχεις tiny xp; Οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν στα 64bit λειτουργικά αφορούν εφαρμογές 64bit.Τι πρόβλημα θα βρείς σε 32bit εφαρμογές δεν μπορώ να καταλάβω και ποιοί στα λένε αυτά;Βάλε εσύ τα 7άρια τα 64bit και κορόιδευε τους εν χορό μετά που ακόμη ψάχνονται για το πόση ram λιγότερη τρώνε τα micro xp από τα xp.Λες και τα σηκώνουν στην πλάτη τους τα λειτουργικά και τους πέφτουν βαριά..
Manospetrucci Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δε μπορώ να καταλάβω τι κόλλημα έχετε φάει με τα Win 7 και τα 64 bit... Αφού δεν υπάρχει συμβατότητα λέμε... Δηλαδή εσείς κάνετε PC απλά για να βάλετε Win 7?? Κι όχι για να κάνετε τη δουλειά σας? Για να λέτε ότι έχω Windows 7 με 6 και 12 GB Ram? Και? nikos21aek Την αναβάθμιση δεν την κάνω για να βάλω καινούργια Windows, την κάνω για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Κι αν έπρεπε να βάλω 98, Win 98 θα έβαζα για να υπάρχει υποστήριξη... Όταν όλα αυτά που δουλεύω τώρα, δουλέψουν άψογα και κανονικά στα Win 7, τότε ναι... Το θέμα μου δεν είναι τα XP ή τα 7, είναι η RAM! (Από τη στιγμή που είναι η μόνη ουσιαστική διαφορά). Αυτό το μάρκετινγκ της Microsoft σας έχει φάει τα μυαλά...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Αφου και μονος σου το λες οτι ΑΝ μπορουσες να χρησιμοποιησεις περισσοτερα GB θα ηταν καλο γιατι τα χρειαζεσαι. Ποιο προγραμμα εχει αυτο το προβλημα συμβατοτητας, για να το ψαξω, μου λες?
nikos21aek Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχουν και Xp 64βιτ πάντως αν νομίζεις ότι τα 7 είναι θέμα μάρκετινγκ.
FaRMaKhs Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Tη λυση Αpple να υποθεσω δεν τη σκεφτεσαι ετσι?Το λεω γιατι το φιλακαρι μου ειναι ηχολυπτης και δουλευει με imac τα οποια αποσογνωριζω τα προτιμουν για επαγγελματικα θεματα ηχου κ εικονας
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχουν και Xp 64βιτ πάντως αν νομίζεις ότι τα 7 είναι θέμα μάρκετινγκ. Χεχε, κοροϊδεύεις έτσι; :Ρ
Manospetrucci Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Η Apple δεν είναι λύση, νομίζω είναι κάτι παράλληλο το οποίο θα εξερευνήσω στην επόμενη αγορά... Το συζήτησα αρκετά με 2 φίλους προχθές που έχουν και οι 2 mac και έχω πολλά projects "ανοιχτά" και δεν με παίρνει να ξεφύγω τελείως από τα PC. Έτσι κι αλλιώς, η αγορά έγινε... Ευχαριστώ τους πάντες! i7 920 Gigabyte AX58 UD7 2GBx3 Corsair 1600mhz 9-9-9-24 Corsair Hydro Series H50 CPU Cooler Και για VGA σκέφτηκα την ATI 5850. Από κατασκευάστρια τι προτείνετε; ASUS, Sapphire, Gigabyte, MSI, XFX... ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.