andreas_360 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα, Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ διάφορα προβλήματα προσπέλασης σε έναν από τους 2 σκληρούς δίσκους του PC (volume G), και συγκεκριμένα σε αυτόν που χρησιμοποιώ για back up(1Terra). Καποιες φορες δεν εμφανιζονταν το εικονίδιο και δεν μπορουσα να έχω πρόσβαση αλλά το προβλημα λυνοταν πάντα απο μόνο του και ως διαμαγείας με ενα reboot. Σήμερα όμως... Στο ξεκίνημά βγάζει μπλε οθόνη και κάνει file check στον σκληρό. Μετα από κανα 5-λεπτο ξεκινάμε και βλέπω τον σκληρό όμως βγαίνει συνεχώς και επιμονα το πιο κάτω μυνημα (βλέπε συνημμένο). Στην προσπάθεια μου να κάνω Error Cheking και Defragmantation δεν βρήκα καμία ανταπόκριση. Ξέρει κανείς τι παίζει; Πάω για νέο δίσκο.
linuxovios Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δοκίμασε να τον προσπελάσεις από ένα ubuntu live cd, αλλά το πιθανότερο είναι ότι τα έπαιξε ο controller του δίσκου - ίσως και ο ίδιος ο δίσκος.
grimpr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 πρώτα ξεκίνα το Backup του Backup και μετά ελέγχεις καλώδια sata και τροφοδοσίες πριν καταλήξουμε κάπου αλλού...
andreas_360 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Ο δισκος αυτη τη στιγμή λειτουργεί κανονικά (αν εξερεσεις οτι ακόμη δεν μπορώ να κάνω Error Cheking και Defragmantation). Το σίγουρο είναι ότι κάτι τρέχει και μάλλον πάω για αλλαγή. ΤΟ καλό είναι ότι είναι στην εγγύηση ακόμη (αγορασμένο από e-shop). Ελπίζω να μπορέσω να τον αλλάξω.
andreas_360 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Νεότερα από το μέτωπο. Παω να ξεκινήσω τον υπολογιστή σήμερα και μου βγάζει μπλε οθόνη με τα εξής. Checking file system on G: The type of the file system is NTFS. Volume label is …….(ακαταλαβίστικα) One of your disks needs to be checked for consistency. You may cancel the disk check, but is strongly recommended that you continue. Windows will now check the disk. CHKDSK is verifying files (stage 1 of 3)… File verification completed. CHKDSK is verifying indexes (stage 2 of 3)… Indexes verification completed. CHKDSK is verifying security descriptors (stage 3 of 3)… Security descriptor verification completed. Security description verification completed. Correcting errors in the master file table’s (MFT) BITMAP attribute. και μετά από όλα αυτά εκκινούν τα widows. όμως... Διπλό κλικ στο My Computer… αναμονή 60 δευτερολέπτων...εμφάνιση περιεχομένων . Ο δίσκος G: εμφανίζεται κανονικά χωρίς όμως να εμφανίζονται οι λεπτομέρειες του (total size, free space κλπ). Διπλό κλικ στο G: ... και εμφανίζεται το εξής μήνυμα... “G: is not accessible. The process cannot access the file because another process has locked a portion of the file.” Μπαίνω στο Disk Manager. Ο δίσκος εμφανίζεται κανονικά (πράγμα που άλλες φορές δεν συμβαίνει) με τα εξής όμως παράξενα. • Ως file system δεν αναφέρει τίποτε (ενώ για τους άλλους δυο σκληρούς αναφέρει NTFS). • Αναγράφει ως Capacity: 931GB …free space: 931GB …Free space 100% την στιγμή που ο συγκεκριμένος δίσκος είναι γεμάτος κατά 80% περίπου. Και κάπου εδώ τελειώνει η ιστορία. Μπορώ να κάνω κάτι;
StavrosD Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Ο δίσκος είναι εξωτερικός ή εσωτερικός; Είναι USB, Sata ή IDE; Συνήθως συμβαίνει λόγω προβληματικού καλωδίου ή controller.
lordeco Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Είχα και γω πολύ πρόσφατα το ίδιο πρόβλημα με έναν Seagate 1Tb, αγορασμένο τον Απρίλιο απ το ΠΛΑΙΣΙΟ. Μετά από λίγες μέρες, ο σκληρός τάπαιξε. Δυστυχώς δεν είχα πάρει backup. Τον πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και το απόγευμα της ίδιας μέρας μου έδωσαν καινούργιο 1.5 Tb. Χάρηκα για το επιπλέον μισό Tera που πήρα, στεναχωρέθηκα όμως για τη μ@λ@... μου, να μήν κρατήσω backup σε κάποια data που ήθελα. Συμπέρασμα: Κάνε άμεσα backup, όσο ακόμα μπορείς.
washcloud Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μπαίνω στο Disk Manager. Ο δίσκος εμφανίζεται κανονικά (πράγμα που άλλες φορές δεν συμβαίνει) με τα εξής όμως παράξενα. • Ως file system δεν αναφέρει τίποτε (ενώ για τους άλλους δυο σκληρούς αναφέρει NTFS). • Αναγράφει ως Capacity: 931GB …free space: 931GB …Free space 100% την στιγμή που ο συγκεκριμένος δίσκος είναι γεμάτος κατά 80% περίπου. Και κάπου εδώ τελειώνει η ιστορία. Μπορώ να κάνω κάτι; Το file system του δίσκου έχει γίνει ανάκατα-μάκατα-φτούκουτου-μπε. Αυτό ίσως σημαίνει πως και ο ίδιος ο δίσκος τραβάει ζόρι. Αν δεν έχεις αρχεία μοναδικά μέσα, δωσ' τον κατευθείαν γι' αλλαγή. Αν όμως έχεις, άλλαξε βύσμα τροφοδοσίας, κι αν έχεις ένα περίσσιο καλώδιο σήματος, άλλαξ' το κι αυτό, όπως ήδη σου έχουν πει. Μετά δοκίμασε να πάρεις αρχεία, με κάποιο file recovery πρόγραμμα (πχ Active File Recovery).
Sadako Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Την πάτησα κι εγώ έτσι με 500άρη sata σκληρό, που ήταν συνδεδεμένος με PCI controller. Νόμιζα πως τα είχε κακαρώσει ο δίσκος, που ήταν κάτι τρομερό μιας και έκει είχα ΟΛΑ μου τα mp3.. Δοκίμασα όμως τον σκληρό σε PC φίλου και τον είδε κανονικά.. Τώρα τον δουλεύω σαν εξωτερικό μέσα σε IcyBox και δεν μου έχει παρουσιάσει τπτ.. Οπότε το πρώτο που θα έπρεπε ίσως να κάνεις, είναι να τον ελέγξεις σε άλλο PC..
andreas_360 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δοκίμασα την σκληρό σε άλλον υπολογιστή και δουλεύει σφαίρα. Το καλώδιο σήματος το τσέκαρα και δεν έχει πρόβλημα. Οπότε έχουμε τα εξής: Α) ή ο σκληρός δεν τροφοδοτούνταν καλά (όμως τότε πως τον έβλεπα έστω και με προβλήματα στο my computer) ή η μητρική (και συγκεκριμένα οι συνδέσεις των HDD) έχει παλαβώσει.
andreas_360 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μάγκες είχατε δίκιο. Άλλαξα το καλώδιο τροφοδοσίας και ο δίσκος φυσάει. Τζάμπα η στεναχώρια. Καλή χρονιά σε όλους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.