Greekchaosman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Για σας παιδιά θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με αυτό το .... router,ap,repeater? (δεν ξέρω πως ακριβώς χαρακτηρίζεται) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615045. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: 1) Πως ακριβώς λειτουργεί? Γίνεται να το βγάλω στο μπαλκόνι ανάμεσα στα ελεύθερα ασύρματα δίκτυα και στο laptop μου για να καταφέρω να πιάσω internet μέσα στο σπίτι (αν γίνεται,τότε στα πόσα μέτρα πρέπει να απέχει απο το laptop στο max?) 2) Πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην μπρίζα? Ή στο laptop με καλώδιο ethernet? ή και wireless? 3) Χρείαζονται ρυθμίσεις? 192.168.1.1 και τέτοια? 4) Γίνεται να του αλλάξω κεραία? 5) Αξίζει η αγορά του? Ευχαριστώ
Greekchaosman Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Ότι ξέρετε καλό είναι, μην ντρέπεστε.
isay Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Και εσύ μπορείς να ψάξεις στο γούγλη και να διαβάσεις για αυτό. Επίσης μπορείς να βρεις και το manual του και να του ρίξεις μια ματιά. Μην ντρέπεσαι, μπορείς να το κάνεις.
Tenshi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Για σας παιδιά θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με αυτό το .... router,ap,repeater? (δεν ξέρω πως ακριβώς χαρακτηρίζεται) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615045. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: 1) Πως ακριβώς λειτουργεί? Γίνεται να το βγάλω στο μπαλκόνι ανάμεσα στα ελεύθερα ασύρματα δίκτυα και στο laptop μου για να καταφέρω να πιάσω internet μέσα στο σπίτι (αν γίνεται,τότε στα πόσα μέτρα πρέπει να απέχει απο το laptop στο max?) 2) Πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην μπρίζα? Ή στο laptop με καλώδιο ethernet? ή και wireless? 3) Χρείαζονται ρυθμίσεις? 192.168.1.1 και τέτοια? 4) Γίνεται να του αλλάξω κεραία? 5) Αξίζει η αγορά του? Ευχαριστώ 1)AP με δυνατότητες repeater.Ναί γίνεται,ρυθμίζοντάς το σάν client ή repeater.Η απόσταση απο το laptop εξαρτάται απο τα φυσικά εμπόδια που παρεμβάλλονται (ακα τοίχοι),άλλα νομίζω οτι θα σε καλύψει σε όλο το σπίτι,εκτός αν μένεις σε μεζονέτα (ή πυρηνικό καταφύγιο) 2)Αν εννοείς στην πρίζα του ρεύματος...προφανώς και ναί.Με rj45/ethernet θα το συνδέσεις αν θέλεις να δουλέψει σαν Ap ή client mode. 3)Έχει ένα κουμπάκι που πατώντας το,αναλαμβάνει αυτόματα να βρεί τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα και τα αναμεταδίδει.Φυσικά θα προτιμούσα χειροκίνητη ρύθμιση γιατι μερικές φορές... δέν. 4)Οχι.Είναι fixed 5)Εξαρτάται πώς το βλέπεις.Το Tp-link για παράδειγμα κάνει τα μισά χρήματα,έχει τις ίδιες δυνατότητες (πέραν του auto configure),έχει αποσπώμενη κεραία,άλλα όπως και να το κάνεις... δέν είναι Linksys.
Greekchaosman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 1)AP με δυνατότητες repeater.Ναί γίνεται,ρυθμίζοντάς το σάν client ή repeater.Η απόσταση απο το laptop εξαρτάται απο τα φυσικά εμπόδια που παρεμβάλλονται (ακα τοίχοι),άλλα νομίζω οτι θα σε καλύψει σε όλο το σπίτι,εκτός αν μένεις σε μεζονέτα (ή πυρηνικό καταφύγιο)2)Αν εννοείς στην πρίζα του ρεύματος...προφανώς και ναί.Με rj45/ethernet θα το συνδέσεις αν θέλεις να δουλέψει σαν Ap ή client mode. 3)Έχει ένα κουμπάκι που πατώντας το,αναλαμβάνει αυτόματα να βρεί τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα και τα αναμεταδίδει.Φυσικά θα προτιμούσα χειροκίνητη ρύθμιση γιατι μερικές φορές... δέν. 4)Οχι.Είναι fixed 5)Εξαρτάται πώς το βλέπεις.Το Tp-link για παράδειγμα κάνει τα μισά χρήματα,έχει τις ίδιες δυνατότητες (πέραν του auto configure),έχει αποσπώμενη κεραία,άλλα όπως και να το κάνεις... δέν είναι Linksys. Καταρχάς thanx για την ανταπόκριση. Αν και με κάλυψες στο μεγαλύτερο τμήμα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ακόμα πιο πολύ τα πράγματα (50+ευρώ είναι αυτά). Βασικά εγώ θέλω να πιάνει ένα δίκτυο απέξω και να το αναμεταδίδει (στο max, αν γίνεται κάτι τέτοιο) για να το πιάνω καλυτερα γιατί μέσα στο σπίτι είναι λιγάκι ψόφιο.Πώς θα πρέπει να το ρυθμίσω (client ή repeater?)Αυτό για την μεζονέτα το εννοούσες? Όχι ότι μένω σε μεζονέτα αλλά πίστευα ότι θα έχει κάπως μεγαλύτερη ισχύ. Για να είναι λειτουργεί σαν repeater δηλαδή θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος και με το laptop? Τότε τι να την κάνω την αναμετάδοση σήματος, το βάζω σαν client και παίρνω έτσι το internet σωστά? Θα αναμεταδίδει όλα τα δίκτυα αναγκαστικά ή μπορείς να το κάνεις και μόνο για ένα δίκτυο? Είναι fixed ε? τεσπα. Μπα ρε φίλε tp link router εγώ δεν ξαναγοράζω είχα πετάξει πέρυσι 30 ευρώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612320 για Client, τα δίκτυα τα έβρισκα δεν μπορούσα να συνδεθώ όμως LOL.
Tenshi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά ώς client θα το ρυθμίσεις σε περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις έναν σταθερό υπολογιστή σε κάποιο δίκτυο (somebody stop me αν λέω μπαρούφες). Απο την στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις laptop,φαντάζομαι οτι θέλεις να έχεις ελευθερία κινήσεων μέσα στο σπίτι.Αν ναί,τότε μιλάμε για repeater mode. Το σήμα είναι ένα άτιμο πράγμα (το μπετό μάλλον είναι άτιμο πράγμα),αφού δέν μπορείς να προσδιορίσεις πώς θα επηρεαστεί απο το πάχος των τοίχων ή του πατώματος-πλάκας.Έχει τύχει να πιάνω σήμα 4/5 δύο ορόφους κάτω,έχει τύχει και να μήν μπορώ καν να δώ το router έναν όροφο πάνω.μιλάμε για πολλά κιλά τσιμέντο στο κλιμακοστάσιο.Την τέλεια λήψη πάντως μήν την ψάχνεις. btw,οι καλοί Χριστιανοί δέν κλέβουν bandwidth απο τους γείτονες...
Greekchaosman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά ώς client θα το ρυθμίσεις σε περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις έναν σταθερό υπολογιστή σε κάποιο δίκτυο (somebody stop me αν λέω μπαρούφες).Απο την στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις laptop,φαντάζομαι οτι θέλεις να έχεις ελευθερία κινήσεων μέσα στο σπίτι.Αν ναί,τότε μιλάμε για repeater mode. Το σήμα είναι ένα άτιμο πράγμα (το μπετό μάλλον είναι άτιμο πράγμα),αφού δέν μπορείς να προσδιορίσεις πώς θα επηρεαστεί απο το πάχος των τοίχων ή του πατώματος-πλάκας.Έχει τύχει να πιάνω σήμα 4/5 δύο ορόφους κάτω,έχει τύχει και να μήν μπορώ καν να δώ το router έναν όροφο πάνω.μιλάμε για πολλά κιλά τσιμέντο στο κλιμακοστάσιο.Την τέλεια λήψη πάντως μήν την ψάχνεις. btw,οι καλοί Χριστιανοί δέν κλέβουν bandwidth απο τους γείτονες... Και κάτι τελευταίο, ας υποθέσουμε (ότι είσαι καλός στα μαθηματικά) ότι υπάρχουν 5 πολυκατοικίες στη σειρά με απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους. Και στις δύο ακριανές είμαι εγώ στη πρώτη πολυκατοικία και ένας φίλος μου στην πέμπτη πολυκατοικία. Αν ανεβούμε στην ταράτσα (ή τραβήξουμε καλώδια ethernet και ανεβάσουμε τις συσκευές router,expander) και το δικτύο/internet το εκπέμπει ο πέμπτος μέσω του router του, τότε το ερώτημα είναι: Θα μπορέσω να πιάσω το δίκτυο του ΑΝ (μην βιάζεσαι να απάντησεις) στις υπόλοιπες τρεις πολυκατοικίες (που είναι στη μέση) είναι τοποθετημένα άλλα τρία τέτοια AP expander. Δήλαδη να αναμεταδίδουν το σήμα, τρεις ή και παραπάνω συνεχόμενες φορές με την συγκεκριμένη συσκευή. Sorry για το πρόβλημα μαθηματικών αλλά είναι το last question. Και δεν κλέβω κανενός το internet. Απλά δανείζομαι
Tenshi Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Στην περίπτωση που αναφέρεις,όντως,η μόνη βιώσιμη λύση είναι αυτή της μετάδοσης σήματος "εναέρια" χρησιμοποιώντας τις ταράτσες,δέν θα έλεγα όμως οτι η χρήση πολλαπλών συσκευών αναμετάδοσης είναι σοφή επιλογή γιατί το bandwidth θα μειώνεται στο μισό απο repeater σε repeater. Για αρχή, θα έλεγα να δοκιμάσετε να ανεβάσετε στην ταράτσα με καλώδιο ethernet τα router σας.Αν δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί η σύνδεση.Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε directional κεραίες για να "στοχεύετε" καλύτερα τις συσκευές. Στην χειρότερη περίπτωση,χρησιμοποιήστε μόνο ένα repeater στην ταράτσα της 3ης πολυκατοικίας για να μετριάσετε τις αποστάσεις.Κάτι παραπάνω θα έλεγα οτι είναι οικονομικά ασύμφορο αναλογιζόμενος της απόδοση που θα έχει το δίκτυο.
Greekchaosman Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Επειδή τώρα ο γείτονάς μου έβαλε internet και μου είπε ότι μπορώ να πάρω, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχει προκύψει ένα μικρό πρόβλημα. Δεν φτάνει το σήμα στο σπίτι μου. Αυτός είναι στην παραδιπλανή πολυκατοικία και το Router είναι στο μακρινό δωμάτιο και αν δεν κάνω λάθος οι τύχοι που μπάινουν ανάμεσα στο router και στην κεραία που έχω στο http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WN422G είναι 5. Έχω βρει το δίκτυο μερικές φορές αλλά δεν μπορώ να μπω. Αυτό που θέλω είναι να μου πείτε είναι ποιά η καλύτερη λύση για να μπορέσω να συνδεθώ στο δίκτυο του χωρίς καλώδιο και γενικά χωρίς να πειράξω τίποτα δικό του (να μην τον φέρω και σε δύσκολη θέση). Και κάτι τελευταίο για να κάνω το linksys να δουλέψει σαν repeater με το ασύρματο δίκτυο του γείτονα μου τότε θα πρέπει να γνωρίζω και το username και password του router του? Και πιστεύω ότι το linksys (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615045) θα μπορέσει να κάνει repeat οποιοδήποτε μάρκα router,access point έτσι δεν είναι?
takos Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει αν ναι αυτό με μια δοκιμή θα σε πισει, πρέπει να βαλθεί ανάμεσα στα 2 άκρα(σε σένα και το router). Εγώ το καλύτερο που έχω δοκιμάσει που έχει πολύ ενισχυμένο σήμα είναι, σε δίκτυα που βρίσκονται και 1-2 τετράγωνα απόσταση. Αυτό Είναι λίγο ακριβό αλλά καμία σχέση με όλα τα υπολειπα.
_Anonymous_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Πρεπει να ξερεις οτι αν βαλεις repeater 54g, η ταχυτητα του ασυρματου πεφτει στη μεση διοτι το repeater θα χρησιμοποιει τα 22 για transmit και τα αλλα μισα για receive. Το καλυτερο ειναι οι μεγαλες κεραιες με πολλα DB και μετα οι λυσεις των repeaters
Greekchaosman Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Πρεπει να ξερεις οτι αν βαλεις repeater 54g, η ταχυτητα του ασυρματου πεφτει στη μεση διοτι το repeater θα χρησιμοποιει τα 22 για transmit και τα αλλα μισα για receive. Το καλυτερο ειναι οι μεγαλες κεραιες με πολλα DB και μετα οι λυσεις των repeaters Λες καλυτερα να πάρω μεγάλη κεραία ε? Πολύ μπετό υπάρχει εδώ όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.