Προς το περιεχόμενο

Έλεχγος θέρμανσης μέσω τηλεφώνου

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω έναν τρόπο για να ανοιγοκλείνω τη θέρμανση (καλοριφέρ) σε εξοχικό σπίτι μέσω τηλεφωνικής κλήσης.

Ξέρει κανείς κάτι δοκιμασμένο;

Έχω βρει αυτό το οποίο όμως στέλνει σήμα μέσω υπερύθρων (τηλεκοντρόλ δηλαδή)

Ψάχνω κάτι παρόμοιο για έλεγχο καυστήρα.

Δημοσ.

Παίζει να έχει και στο κατάστημα που βρήκα παραπάνω, αλλά δεν ξέρω κάν τι είναι οι X-10 εντολές και τα RS-485 interface :P Μάλλον το site απευθύνεται σε pros

Δημοσ.

Οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απόσταση μέσω κινητού με κλήση ή sms.

Να ανοίγει ο θερμοσίφωνας 30 λεπτά πριν φτάσεις σπίτι ή να ανάβει η θέρμανση είναι λίγα από αυτά. Τώρα το πως το φτιάχνεις... ή καλύτερα ποιος τα πουλάει και πόσο κάνει ένα τέτοιο σύστημα... Νομίζω δόθηκε φέτος σαν πτυχιακή στο ΤΕΙ μου. Σε λίγα χρόνια θα είναι και αυτό στην καθημερινότητά μας!

Δημοσ.

Μα δεν πρόκειται για κάτι φετινό... έχω ακούσει ότι γίνεται γι' αυτό το ρωτάω :)

Μάλλον δεν το χρησιμοποιεί πολύς κόσμος though

Δημοσ.
Παίζει να έχει και στο κατάστημα που βρήκα παραπάνω, αλλά δεν ξέρω κάν τι είναι οι X-10 εντολές και τα RS-485 interface :P Μάλλον το site απευθύνεται σε pros

Το X-10 είναι ένα "πρωτόκολλο επικοινωνίας" το οποίο επιτρέπει σε συμβατές συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσα από την ηλεκτρική εγκατάσταση του χώρου (μέσα από τα καλώδια του ρεύματος). Φανταστείτε λοιπόν ότι αυτή η επικοινωνία γίνεται μέσα από τα καλώδια του ρεύματος μεταξύ ενός πομπού που στέλνει δεδομένα και ενός δέκτη ο οποίος τα δέχεται.

Το RS-485 είναι πομποδέκτης.

BTW τα ποστ μου έχουν κολλήσει στα 47 εδώ και πολύ καιρό.... :cry::cry:

Δημοσ.

έχει ξαναπαιχτεί αυτό το ερώτημα στο forum, πριν απο κανα 2 χρόνια βέβαια αν θυμάμαι καλά, και ήταν ο κυρ-Γιάννης ΑΝ θυμάμαι καλά πάλι. Θα προσπαθήσω να το βρώ...

Δημοσ.

δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά γίνεται με θερμοστάτες της siemens. Θα χρειαστείς αυτό το μόντεμ, και κάποιον από τους συμβατούς θερμοστάτες rev16, rev 100 κλπ. Οι οποίοι μάλιστα είναι και πάρα πολύ καλοί θερμοστάτες.

Δημοσ.
Ευχαριστώ leftermann,

ήθελα να δουλεύει με gsm όμως γιατί το σπίτι δεν έχει σταθερό! Sorry που δεν το είπα από την αρχή...

Υπάρχουν κάτι συστήματα σαν αυτό που θέλεις , τα έχω δει φευγαλέα σε μαγαζί με βιομηχανικά ηλεκτρολογικά υλικά.

Είναι με κάρτα σαν κινητό τηλέφωνο και βγάζουν εξόδους για να ελέγχεις ηλεκτρικές συσκευές ( βέβαια θες και τροποποιήσεις στο ηλεκτρικό κύκλωμα , κάποιο ρελε κλπ…)

Έχω δει τέτοια σε κατάστημα στον Πειραιά….

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...