Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με copy files σε OS X 10.6.2

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Ειμαι νεος χρηστης mac και αντιμετωπιζω ενα προβλημα.

Προσπαθω να κανω copy paste αρχεια (μουσικης,ταινιων,φωτο κλπ) απο εναν external hdd στο mac. Ενω ξεκιναει η αντιγραφη σε καποιο τυχαιο φαινομενικα σημειο μου πεταει error και μου λεει οτι η αντιγραφη απετυχε γιατι το "ταδε" αρχειο υπαρχει ηδη, και σταματαει η διαδικασια (φυσικα και δεν υπαρχει κανενα ιδιο αρχειο ηδη, σε empty folder παω να κανω paste). Καθε φορα σταματαει σε διαφορετικο αρχειο οποτε δεν ειναι προβλημα αρχειου.

Αν δοκιμασω να κανω copy ολα τα αρχεια που υπαρχουν μεσα σε ΕΝΑ φακελο, το προβλημα εξαφανιζεται. Αν ομως προσπαθησω να αντιγραψω πολλους φακελους τοτε κατα 99% εχω αποτυχια και error. Ακομα και 2 φακελοι να ειναι αυτοι.

Εχετε ιδεα για το τι παιζει? Κανω κατι λαθος?

PS: Ο external hdd ειναι φορμαρισμενος σε NTFS και εχω περασει ενα προγραμματακι στο Mac που μου επιτρεπει να τον κανω edit παρολο το NTFS, οποτε δεν υπαρχει εκει καποιο θεμα...

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα. Ειμαι νεος χρηστης mac και αντιμετωπιζω ενα προβλημα.

Προσπαθω να κανω copy paste αρχεια (μουσικης,ταινιων,φωτο κλπ) απο εναν external hdd στο mac. Ενω ξεκιναει η αντιγραφη σε καποιο τυχαιο φαινομενικα σημειο μου πεταει error και μου λεει οτι η αντιγραφη απετυχε γιατι το "ταδε" αρχειο υπαρχει ηδη, και σταματαει η διαδικασια (φυσικα και δεν υπαρχει κανενα ιδιο αρχειο ηδη, σε empty folder παω να κανω paste). Καθε φορα σταματαει σε διαφορετικο αρχειο οποτε δεν ειναι προβλημα αρχειου.

Αν δοκιμασω να κανω copy ολα τα αρχεια που υπαρχουν μεσα σε ΕΝΑ φακελο, το προβλημα εξαφανιζεται. Αν ομως προσπαθησω να αντιγραψω πολλους φακελους τοτε κατα 99% εχω αποτυχια και error. Ακομα και 2 φακελοι να ειναι αυτοι.

Εχετε ιδεα για το τι παιζει? Κανω κατι λαθος?

PS: Ο external hdd ειναι φορμαρισμενος σε NTFS και εχω περασει ενα προγραμματακι στο Mac που μου επιτρεπει να τον κανω edit παρολο το NTFS, οποτε δεν υπαρχει εκει καποιο θεμα...

ευχαριστω

Δοκιμασε να κάνεις permission repair με το disk utility(για το Macintosh HD)

Θα το δοκιμασω και αυτο....

Αλλα οπως βλεπω εδω http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=10711698

μαλλον το προβλημα ειναι γενικοτερο στο 10.6.2 και αλυτο προς το παρον.....

αχχ και γω πηγα στην apple για να γλιτωσω τα προβληματα και αυτα με ακολουθουν!! :P

Θα το δοκιμασω και αυτο....

Αλλα οπως βλεπω εδω http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=10711698

μαλλον το προβλημα ειναι γενικοτερο στο 10.6.2 και αλυτο προς το παρον.....

αχχ και γω πηγα στην apple για να γλιτωσω τα προβληματα και αυτα με ακολουθουν!! :P

Στο macosx δεν μπορείς να αντιγράψεις από δίσκο ntfs, μόνο από fat32. Προφανώς λοιπόν δεν λειτουργεί καλά το πρόγραμμα οπότε υπάρχει θέμα με το πρόγραμμα όχι το macosx.

Στο macosx δεν μπορείς να αντιγράψεις από δίσκο ntfs, μόνο από fat32. Προφανώς λοιπόν δεν λειτουργεί καλά το πρόγραμμα οπότε υπάρχει θέμα με το πρόγραμμα όχι το macosx.

Μπορει να είναι οντως bug του 10.6.2 αλλα ακοθσα συντομα θα έρθει το 10.6.3 και ίσως κάνει κατι για αυτό.

Δε μπορείς να γράψεις ΣΕ δίσκο NTFS. Μπορείς να διαβάσεις και να αντιγράψεις ΑΠΟ NTFS. Σε FAT 32 γράφεις και διαβάζεις...:-)

Θα σου πρότεινα να ΒΓΑΛΕΙΣ το πρόγραμμα που έβαλες για τα NTFS και να δοκιμάσεις ξανά. Το OSX διαβάζει κανονικά NTFS, οπότε για ποιο λόγο έβαλες κάτι extra;

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Από ότι βλέπω το πρόβλημά σου σχετίζεται με το δικό μου

( http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=349215 )

Μετά από μια μικρή έρευνα τόσο για τη δικιά σου περίπτωση, όσο και για τη δικιά μου, πρέπει να περιμένουμε κάτι από την apple γιατί το πρόβλημα είναι γνωστό, μεγάλο και άλυτο.

Δυστυχώς...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:55 ----------

Θα σου πρότεινα να ΒΓΑΛΕΙΣ το πρόγραμμα που έβαλες για τα NTFS και να δοκιμάσεις ξανά. Το OSX διαβάζει κανονικά NTFS, οπότε για ποιο λόγο έβαλες κάτι extra;

Το OSX διαβάζει NTFS, δε γράφει* σε NTFS.

* copy/paste, edit αρχείων κ.λπ.

Οπότε αν βγάλει το extra...πρόγραμμα, απλά θα κοιτάει τον ntfs δίσκο του.:-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:04 ----------

Μόλις πέτυχα ακριβώς και το δικό σου πρόβλημα :P

Το δικό σου πρόβλημα (απευθύνομαι στον topic starter) το "τσάκωσα" σε αντιγραφή από εξωτερικό fat 32 σε εξωτερικό σε ntfs (χρησιμοποιώ το NTFS 3G).

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Waves,

Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο φίλος μας είναι copy ΑΠΟ τον ntfs δίσκο και paste ΣΤΟΝ mac. Δεν θέλει να γράψει αρχεία στον ntfs. Εγώ τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Ναι παιδια ετσι ακριβως. Copy απο τον εξωτερικο NTFS και paste στον mac.

Το εχω ψαξει αρκετα και πιστεψτε με λυση προς το παρον δεν υπαρχει. Το προβλημα παραμενει και γι αυτο ευθυνεται καποιο bug στον finder του 10.6.2. Με ενα απλο search στο google φαινεται οτι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζουν χιλιαδες χρηστες....

Αναμενουμε το 10.6.3 μπας και διορθωθει...

Snow leopard (10.6.2) έχω και εγώ με όλα τα updates περασμένα μέσα.

Είμαι νέος στους Mac (πριν καμιά βδομάδα, επιτέλους έκανα Switch από PC σε mac)

Μέσα έχω έναν HDD φορμαρισμένο σε HFS (για το λειτουργικό) και κότσαρα και άλλους 3 internal +1 external HDD's απο το PC μου.

Οι internal (απο το PC) είναι σε NTFS και ο External είχε 2 x Partitions (Fat32 και NTFS).

Κανένα πρόβλημα με αυτά που αναφέρει το παιδί (μέχρι στιγμής)..!!! Λόγω του Switch συνεχώς μεταφέρω δεδομένα απο τους δίσκους NTFS στον HFS HDD και δεν μου έκανε κανένα πρόβλημα σχετικό με το θέμα.

Επίσης έχω βάλει χθες το Trial Tuxera (για δυνατότητα NTFS Write - για να δοκιμάσω). Και πάλι κανένα πρόβλημα (αν και δεν το τέσταρα διεξοδικά).

Τι να πω....10.6.2 εχεις με ολα τα updates? ποιο mac εχεις? (οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια αλλα ξερεις...κουβεντα να γινεται εφοσον δεν μπορω να βγαλω ακρη...) :P

Τι να πω....10.6.2 εχεις με ολα τα updates? ποιο mac εχεις? (οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια αλλα ξερεις...κουβεντα να γινεται εφοσον δεν μπορω να βγαλω ακρη...) :P

Mac Pro 2009 (i7 Nehalem).

Μία εβδομάδα έχω που τον χειρίζομαι.

Χμμ...!!! Ρε συ, για μπες στον δίσκο NTFS από κανένα PC/ Windows να δοκιμάσεις να τον τσεκάρεις.

Μήπως είχες πολύ μεγάλο βάθος δέντρου στον NTFS HDD σου? (Path που υπερβαίνει τα 256 characters).

Ενώ το NTFS, δεν μπορεί να έχει βάθος δέντρου μεγαλύτερο απο αυτό των 256 char, έχω βιώσει προσωπικά στην δουλειά (μάλλον υπερβάσεις του δέντρου για κάποιον άγνωστο λόγο) και η συνέποια ήταν οτι όταν προσπαθούσα να αντιγράψω (backup) όλο τον Source HDD στον New and Healthy target HDD, δεν το έκανε...!!!

Ίσως με ένα Checkdisk κάτω απο Windows στον NTFS/HDD σου, να διαπιστώσεις τέτοια θέματα.

Στο κάνει αυτό σε ΟΛΑ τα αρχεία η μόνο σε μερικά? Μήπως τα αρχεία αυτά είναι όντως σε πολύ μεγάλο βάθος δέντρου? Παρατήρησες κάτι τέτοιο?

Και δοκίμασε να αφαιρέσεις το πρόγραμμα που βοηθάει τον Mac να γράφει σε NTFS. Ίσως αυτό να σου κάνει τίποτα Conflict)

Κατέβασε και το AppCleaner για να το απεγκαταστήσεις σωστά...!!!

Οχι οχι ο δισκος ειναι μια χαρα και δεν εχει καθολου μεγαλο tree depth. τακτοποιημενη μουσικη και φωτογραφιες εχει. Ειναι και προσφατα φορμαρισμενος και σχετικα καινουργιος. Τον εχω δοκιμασει σε αρκετα pc με τα ιδια ακριβως αρχεια μεσα και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα απολυτως προβλημα. Επιμενω οτι το προβλημα βρισκεται στον finder του 10.6.2. αποκλειστικα καθως στο 10.6.0. δεν το εχει αντιμετωπισει κανεις...

Σε μια δημοσιευση μου σε αυτο το thread πιο πανω εχω και το link με το επισημο thread συζητησης του προβληματος στο φορουμ της Apple...και ακομα μενει αλυτο το θεμα φυσικα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...