Προς το περιεχόμενο

HD3200 (AMD 780G) και έκδοση UVD.

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα στο φορουμ!

Με το νεο Flash Player 10.1, η Adobe θα προσφερει επιταχυνση vga στα flash videos.

Για να γινει αυτο, χρειαζομαστε μια καρτα γραφικων που θα προσφερει DXVA2 επιταχυνση, δηλαδη απο πλευρας Ati μια καρτα με το UVD2.

Ως γνωστον, οι καρτες της σειρας 3xxx της Ati, προσφερουν ειτε UVD1, ειτε UVD+, οχι ομως την εκδοση 2.

Τι γινεται ομως με τις onboard gpus?

Στο wiki λεει οτι η HD3200 δεν εχει UVD2. Μετα απο ψαξιμο ομως (σε ενα linux development thread σε ενα ξενο φορουμ), παιδια ανεφεραν οτι εχει UVD2 και οτι προσπαθησαν να αλλαξουν πληροφοριες στο wiki, χωρις να τους γινουν ομως αποδεκτες.

Στο changelog των τελευταιων drivers της Ati, γινεται λογος για υποστηριξη gpu decoding στις καρτες απο σειρα 4xxx και πανω, ομως αλλού γινεται λογος για υποστηριξη και στις 3000series IGP.

Επιπροσθετως, στο Anandtech αναφερει οτι η HD3200 εχει UVD2, σε αντιθεση με την HD3100 που εχει την εκδοση 1.

Τελικα τι ισχυει? Θα μπορει η καημενη η HD3200 να κανει επιταχυνση στα HD flash videos ετσι ωστε να μην κολλανε?

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

να πω κ εγώ μία από τα ίδια με τον georgeman...είχα βάλει στο μάτι την HD3450 agp κ όταν το έψαχνα,στο wiki έλεγε ή + ή 2 δεν θυμάμαι ενώ η asus στην σελίδα της 2.2 κ η ATI 2 νομίζω (πάλι)...ομιχλώδες το τοπίο,αλλά την πήρα!

στην πράξη τώρα...έβαλα χθές το 10.1 κ η gpu όντως δουλεύει παραπάνω στο youtube αλλά έχει κολλήματα που πρέπει να οφείλονται στον firefox(opera δουλεύει καλύτερα μάλλον, έχει αναφερθεί στο thread για τους 9.11 το κόλλημα στον firefox)...με cpu usage 40%(εννοώ το process του firefox) με ένα κοινό βιντεο...όταν ήταν περίπου στο 70 με 80 (2.4 single core...είναι κ αυτό ένα θέμα)!θα κάνω κ μία δοκιμή με opera αύριο κ αν ενδιαφέρει κανέναν θα πώ εντυπώσεις!ή ό,τι άλλη δοκιμή θες georgeman!

caution απο περιέργια,εσένα με ποιά κάρτα σε έπεισε?

Δημοσ.

Είμαι με 4870 και [email protected] και με την 10.1 βλέπω ένα ~4% load στη gpu και τον cpu αραχτό, πριν έπαιζε λίγο το cpu και η κάρτα ήταν στο 0%... άρα δουλεύει :-)

( σε youtube 720p τουλάχιστο )

• Moderators
Δημοσ.

Το 785 ειναι πανω στα 4xxx. Το 780 ειναι μεν πιο προσφατο απο τις 3450 κτλ, αλλα η onboard vga του ονομαζεται HD3200.

Το ξερω οτι ειναι available το 10.1 beta, αλλα εχω λινουξ πανω και δε θα ηθελα να το βγαλω μονο και μονο για δοκιμη με κατι beta που τελικα μπορει να μην αντικατοπτριζει την τελικη εκδοση.

Caution, δε μου λεει κατι για την 4870 σου, εγω ρωταω για την HD3200. Ολες της σειρας 4xxx ειναι βεβαιο οτι υποστηριζονται.

Profi, η 3450 δεν εχει UVD2, αυτο ειναι ξεκαθαρο.

Δεν ειναι ξεκαθαρο ομως για το onboard κυκλωμα γραφικων του 780G, δυστυχως :-(

Καμια αλλη αποψη/λινκ πανω στο θεμα βρε παιδια??

Εν τω μεταξυ ψιλο-ελεηνο που ενας διπυρηνος AMD (Athlon X2 5050e 2,6Ghz) δεν μπορει να παιξει 720p flash videos χωρις κολληματα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:13 ----------

Μολις βρηκα αυτο:

http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/releasenotes.pdf

Αναφερει ξεκαθαρα οτι χρειαζεται Radeon HD4xxx vga OR Radeon 3xxx onboard vga and above. Οποτε μαλλον θα κανει, ε?

Δημοσ.

Εδώ κ 20 λεπτά προσπαθούσα να μπω στο ςςς.ασθσ.ψομ,αντί του http://www.asus.com μάλλον δεν έχω ξυπνήσει ακόμα!Georgeman δες εκεί UVD2 λέει(έλεγε 2.2 είμαι σχεδόν σίγουρος)....δες κ αυτό

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2923048&postcount=59

τα λεγόμενά μου είναι βέβαια,όχι κάποιο fact,απλά το λέω για να φανεί ότι δεν έιχα βγάλει άκρη :) !

Για όποια δοκιμή θες...πες,εγκατεστημένα τα έχω,δεν κάνει κόπο!

Δημοσ.
Μολις βρηκα αυτο:

http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/releasenotes.pdf

Αναφερει ξεκαθαρα οτι χρειαζεται Radeon HD4xxx vga OR Radeon 3xxx onboard vga and above. Οποτε μαλλον θα κανει, ε?

Και στο σχετικό δελτίο τύπου της AMD αναφέρονται τα ίδια:

Abode Flash 10.1 will be accelerated on notebook and desktop platforms that featuring AMD graphics, including:

* ATI Radeon™ HD 4000, HD 5700 and HD 5800 series graphics

* ATI Mobility Radeon™ HD 4000 series graphics (and higher)

*
ATI Radeon™ HD 3000 integrated graphics (and higher)

* ATI FirePro™ V3750, V5700, V7750, V8700 and V8750 graphics accelerators (and later)

Πιο επίσημα έγγραφα επάνω στο θέμα από το PDF που ανέφερες και από το παραπάνω Δ.Τ. δε νομίζω πως μπορείς να βρεις. Το debate "UVD vs UVD+ vs UVD2" φαίνεται να είναι διαφορετική ιστορία. Ίσως εφαρμόζεται μέσω των Catalyst drivers τεχνηέντως κάποιο segmentation: «το μεν hardware πρόθυμο, η δε υποστήριξη από drivers ασθενής» sort of thing. Ίσως σε επόμενες εκδόσεις Catalyst και/ή Flash να υποστηρίζονται και οι discrete κάρτες της σειράς HD3xxx. Ποιος ξέρει... ;

• Moderators
Δημοσ.

Parsi γιατι δεν αναφερεται ομως τιποτα στα release notes των νεοτερων drivers? Κι επισης πώς υποστηριζεται το HD3100 εφοσον δεν εχει UVD2?

Anyway, πιστευω οτι τελικα θα υποστηριχθει το HD3200. Πολυ σκληρο για να πεθανει already! :-)

Οσο για τα άλλα discrete 3xxx, νομιζω απ οσο εψαξα οτι μπορουν να αποκωδικοποιησουν μονο 1 stream τη φορα, γιαυτο και δεν υποστηριζονται απο το DXVA2 και αρα οχι και απο το Flash 10.1.

Επισης πολυ κριμα που δεν προσφερεται τετοια υποστηριξη στο λινουξ σε ουδεμια καρτα, ουτε καν της nvidia.

@profi: Googlάροντας HD3450 uvd και HD3450 uvd2 μου εβγαλε στη πρωτη σελιδα των αποτελεσματων αυτο το thread!!:shock: Αλλου αναφερουν 2 αλλου UVD ή UVD+. Τι να πω... μηπως τελικα το UVD+ ειναι το ιδιο με το 2? Αυτο δεν το εχω ψαξει (ακομα).

PS: .ψομ :lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.
Parsi γιατι δεν αναφερεται ομως τιποτα στα release notes των νεοτερων drivers? Κι επισης πώς υποστηριζεται το HD3100 εφοσον δεν εχει UVD2?

Anyway, πιστευω οτι τελικα θα υποστηριχθει το HD3200. Πολυ σκληρο για να πεθανει already! :-)

Ειλικρινά, δεν έχω εξήγηση γι' αυτό. Είτε αυτό που γράφει στα Release Notes της η Adobe (ότι απαιτείται UVD2 για το offloading) δεν αληθεύει είτε τα onboard HD3xxx τελικά έχουν UVD2 decoder. Δε μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Το θέμα είναι το HD3200 κάνει δουλειά με Flash 10.1, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο καθώς υπάρχουν σχετικές μετρήσεις CPU usage.

• Moderators
Δημοσ.

Εστω οτι εχουν UVD2 decoder, τοτε για ποιον ακριβως λογο βγαλαν το 785G μετα απο καιρο? Αφου ουτε αυτο εχει λυσει το "θεμα" των προηγουμενων με τον 7.1 ηχο...

Οσο για τη σελιδα αυτη, δεν ετυχε να πεσω πανω της στην αναζητηση μου :X Thanks anyway :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...