phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Καλά, μόνο λίγους δεν τους λες τους 4°C..
caution Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Αν έχεις push pull exhaust και τα cfm πηγαίνουν αυξητικά με την προηγούμενη σειρά, τότε έχεις ΜΟΝΟ θετικά αποτελέσματα, αφού πουθενά δεν bufferιάζει ζεστός αέρας. Το έχω δει και σε DHT (που "αντιδρούν" γρηγορότερα) και σε απλές. Τώρα αν οι 4-5 βαθμοί δικαιολογούν τον 2ο fan είναι σχετικό - αλλά συχνά οι 4-5 αυτοί βαθμοί είναι αρκετά κρίσιμοι - άλλο 72 άλλο 77... Είναι το push pull για όλους; Όχι - neither οι γομαροψύκτρες που το υλοποιούν πετυχημένα... Και το προσωπικό συμπέρασμα - για ένα περίεργο λόγω αν στήσεις πολύ δυνατό push pull ( 150cmf και πάνω ) πρέπει να έχεις στο κουτί σου περίσσεια "θετικής πίεσης" - δηλαδή πολλά fans να μπάζουν αέρα και λίγα να βγάζουν αλλιώς το τούμπανο push pull χαντακώνεται... αντίθετα με τα πιο μετριοπαθή μεγέθη cmf δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη. Επίσης το push pull είναι πιο αναίσθητο στις αλλαγές του roomtemp (a.k.a καλοκαίρι) - Γιατί; Δεν ξέρω... Εγώ έχω μια προτίμηση στο μικρό intake / μεγαλύτερο exhaust (βολεύει με τις σκόνες) και επί του παρόντος δεν έχω στημένο push pull, πάντως έχω συμπεράνει ότι μια καλή ψύκτρα (aka true/prolim/hammer) με ένα 100cmf (smartfan για ήσυχο idle) και lapped επιφάνειες is as good as it gets για ένα μεγάλο ποσοστό των advanced χρηστών
oneofthem Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 ...αν και δεν ξέρω γιατί το αναλύουμε τόσο ένα θέμα για 2 ανεμιστηράκια anywayαυτό που σκέφτομαι είναι πως στην πράξη υπάρχουν πολλοί παράγοντες και δεν ξέρουμε την σημαντικότητα του καθενός μέχρι να έρθει το σύστημα σε ισορροπία απλό παράδειγμα τα κουτιά που είχαν ροή προς τα πάνω ακολουθώντας τη ροή του θερμού αέρα δεν είναι ότι δεν ισχύει κάποιος νόμος ή θεωρία αλλά τώρα ξέρουμε ότι αυτός ο παράγοντας παίζει μικρό ρόλο σε σχέση με άλλους, είναι πιο σημαντικό να έχει το κουτί γενικότερα σωστή ροή και ψύκτρες και ας ρίχνει και οριζόντια γενικά σε θέματα αεροδυναμικής ακόμη και καθηγητές να ρωτήσεις θα σου πουν ότι αν δεν το δουν να γίνεται δεν μπορούν να πουν σίγουρα αν σου έλεγα πχ ότι με ένα καλύτερο ανεμιστηράκι θα έβλεπες καλύτερα αποτελέσματα από τα δύο δεν θα ίσχυαν οι νόμοι? (τυχαίο παράδειγμα λέω), αλοίμονο απλά είναι θέμα σημαντικότητας αν είδε κάποιος 4 βαθμούς διαφορά σαφώς είναι μεγάλη διαφορά δεν χρειάζεται να με πείσετε για αυτό, με 2 ίδιους ανεμιστήρες έγινε αυτό για να ξέρω? 4 βαθμούς? αν είναι έτσι αξίζει να πάρεις ένα ανεμιστήρα και να βάλεις, καμία διαφωνία αλλά είναι μεγάλη διαφορά, εγώ για να ρίξω το nb 4 βαθμούς πουλάω και την ψυχή μου όχι ανεμιστήρα θα πάρω.. για 4 βαθμούς τι να πω αλλά αν κάποιος είδε 1-2 βαθμούς όμως όπως έχω δει κι εγώ (ίδιοι ανεμιστήρες) δεν σημαίνει πολλά παίζει πάρα πολύ να δεις τέτοια διαφορά χωρίς να αλλάξεις και τπτ αν δεν κάνεις μεθοδικά τη μέτρηση που αυτό είναι λίγο χλωμό τώρα βέβαια σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι μικρή διαφορά σε μένα, γιατί διαφέρει λίγο το σύστημα και επίσης ρίχνουν προς τα πάνω τα φουρφούρια, μπορεί σε οριζόντια θέση να έχει μεγαλύτερη απόδοση αυτό, δεν ξέρω
pc_admin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Πηρα την ψυκτρα αυτη για ενα φιλο . Ειναι πολυ φτηνη στα 25 ευρω + οτι υποστηριζει ολες τις cpu . Στην εγκατασταση ειναι λιγο μπελας ,ειναι πολυ πιο ευκολα τα push clips. Απο θερμοκρασιες δεν εντυπωσιαστηκα , την εβαλα ομως σε παλιο pc ,socket 775 cpu ,αλλα οχι dual core,τις πρωτες με 775 που βγηκαν και ειδα θερμοκρασια idle 45o C . Η asus triton 75 που εχω νομιζω ειναι καλυτερη ,αν και λιγο γομαρι και υπαρχει μια μικρη δυσκολια στην εγκατασταση της ,ειδικα σε μικρο κουτι ειναι βασανο.Αλλα ειναι πολυ ελαφρια 420gr και απο θερμοκρασιες ειναι στους 25 βαθμους idle σε μηδεν στροφες ! To fan γυριζει σε αραια διαστηματα ,συνηθως μονο οταν παιζω ganes και παει max 600rpm. Και εχει μονο 21 ευρω.
p4rasite Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας καταρχήν. Δε με διαφωτίσατε σε ένα πράγμα όμως. Προς ποια κατεύθυνση να φυσάει το fan?? Πάνω ή πίσω. Το κουτί μου έχει 2 χ 140 fan πάνω και 1 χ 120 fan πίσω-επάνω. Το link είναι http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-PC-P50R-AMD-Edition-Aluminum-Black-Red-Case-PC-P50R.htm
phanispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Νομίζω τα είπαμε όλα.. Τι εννοείς πάνω ή πίσω; Σε ποιο ανεμιστήρι αναφέρεσαι;
Alexisssss Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Λογικα στης ψυχτρας αναφερεται... Θεωρητικα ειναι καλυτερο απο αποψη επιδοσεων να φυσαει προς τα πανω καθως ο θερμος αερας(ως γνωστων ελαφρυτερος) θα φευγει με μεγαλυτερη ευκολια...
phanispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Τοποθετείται και όπως στους AMD η ψύκτρα;
Alexisssss Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Ναι. Μπορεις να την βαλεις να "κοιταει" προς οποια κατευθυνση θελεις....
pc_admin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 οπως ειπε κ ο alexis καλυτερα να φυσαει επανω (οχι οτι ειναι και λαθος προς τα πισω) αλλα γιατι ο ζεστος αερας παντα παει προς τα επανω.Το κουτι σου ειναι ιδανικο να φυσαει προς τα επανω γιατι το τροφοδοτικο ειναι κατω
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Πρέπει να φυσάει προς τα πίσω, έτσι το έχω και εγώ, το κουτί πάιρνει αέρα από μπροστά και στέλνει μέσα και πίσω έξωδος ,λογική ροή αέρα εισοδος-εξοδος, και ότι ζεστός αέρας (περισσεύει) η δουλειά γίνεται με τους επάνω fans. Πολύ ωραίο κουτί είναι.
nick#18 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Πρέπει να φυσάει προς τα πίσω, έτσι το έχω και εγώ, το κουτί πάιρνει αέρα από μπροστά και στέλνει μέσα και πίσω έξωδος ,λογική ροή αέρα εισοδος-εξοδος, και ότι ζεστός αέρας (περισσεύει) η δουλειά γίνεται με τους επάνω fans. Πολύ ωραίο κουτί είναι. μονο που αν προσεξες ειπαμε πως ειναι καλητερο προς τα πανω μιας και εχει 2 14ρια fan στην οροφη του κουτιου που βγαζουν το ζεστο αερα εξω που ως γνωστων παει πανω...
oneofthem Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 πάνω πάνω, εφόσον το κουτί έχει ανεμιστηράκια πάνω τότε και η ψύκτρα έτσι αρκεί να μην παρεμβάλεται κάτι ενδιάμεσο, στην τελευταία περίπτωση προς τα πίσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.