p4rasite Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Σκέφτομαι να αγοράσω αυτή την ψύκτρα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806731 για τον i5 μου και να βάλω κι ένα δεύτερο ανεμιστήρι αφού είναι εύκολο με τη συγκεκριμένη (δεν ειναι πολυ φαρδια και περιέχει **όπως διάβασα** 2 σετ από συρματάκια). 1) Για να τα βάλω σε push pull τι ακριβώς κάνω γιατί δεν έχω ιδέα?? Παίρνω 2 ίδια fans και βάζω το ένα ανάποδα ή ειναι διαφορετικά τα push και τα pull fans?? 2) Επίσης αξίζει μια τέτοια διάταξη ή μονο θόρυβο θα βγάζει και ελάχιστη διαφορά στην ψύξη?? 3) Για τί διαφορές στις θερμοκρασίες μιλάμε όταν θα πάω απο το 1 στα 2 ανεμιστήρια? 4) Θα χρησιμοποιήσω αυτό που έχει κι άλλο ένα ίδιο (βασικά πρέπει να είναι ίδια??) ή πρεπει να πάρω 2 καινούρια? Το κουτί μου είναι το http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-PC-P50R-AMD-Edition-Aluminum-Black-Red-Case-PC-P50R.htm αν παίζει κανένα ρόλο. Τέλος αν και κάποιος άλλος την έχει αγοράσει απο eshop μπορεί να μου πει τι περιείχε το κουτί?
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 1. Ό,τι λέει η ονομασία της διάταξης. Ο ένας (push) θα φυσάει προς την ψύκτρα (που έτσι κι αλλιώς θα τον έβαζες) κι ο άλλος (pull) θα φυσάει προς το πίσω ανεμιστήρι του κουτιού. Στην ουσία και οι 2 θα έχουν την ίδια φορά. Απλά κοίτα ο pull να είναι τουλάχιστον το ίδιο δυνατός όσο ο push, αν όχι δυνατότερος. 2. Εξαρτάται απ' τα ανεμιστήρια που θα χρησιμοποιήσεις, και αν σε απασχολεί περισσότερο η απόδοση από την υσηχία. 3. 2-3°C φαντάζομαι. 4. Απλά κοίτα αυτό που ανέφερα στο (1.).
caution Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 +1@phanispal Η συγκεκριμένη είναι DΗT και επωφελείται αρκετά από push-pull αλλά αν θέλεις hardcore ψύξη - μήπως να έβλεπες κάτι πιο hardcore to start with;
oneofthem Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 3) Για τί διαφορές στις θερμοκρασίες μιλάμε όταν θα πάω απο το 1 στα 2 ανεμιστήρια??άμα είναι ίδια περίπου παίζει και να μην δεις διαφορά
oneofthem Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 ^ Πού το στηρίζεις αυτό;στην πράξη φυσικά
nick#18 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 και εγω λεω πως δεν υπαρχει περιπτωση για κατι τετοιο...μηπως το push ηταν παιθαμενο και δεν εβγαζε τιποτα απο αερα προς τα πισω ή γενικοτερα να ηταν με πιο χαμηλες στροφες?
p4rasite Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Οπως προανέφερα έχω το κουτί της Lian Li που έχει 2χ140mm επάνω και fan 1x120fan πίσω κι επάνω. Προς τα που να φυσάει η ψύκτρα πίσω ή πάνω?? Γιατί μάλλον για μία ψύκτρα με κόβω τελικά...
nick#18 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 προς τα πισω....προς τον πισω 12ρη του κουτιου...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Αν υπαρχει ανεμιστηρας και πανω και το τροφοδοτικο ειναι κατω, τοτε ειναι ακομα καλυτερα να φυσαει προς τα πανω ετσι ωστε να φευγει κατευθειαν ο ζεστος αερας (ο οποιος ως γνωστον "παει" προς τα πανω).
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Χθές έβαλα αυτή την ψύχτρα και είδα διαφορά της τάξης 10-13 βαθμούς και ανέβασα από 3,2 σε 3,325 και έπαιξα και το call of duty6 MW2 με διαφορά 10-13 βαθμούς ξανά, για μένα είμαι ικανοποιημένος με την διαφορά αυτή σε i5 750, Ram 1x 2gb 1333 > 1580, bus speed 158.4. Πιστεύω μια χαρά ότι είναι και αξίζει,αλλά πολύ μανούρα για να μπεί θέλει όλη η μητρική έξω στο χέρι για να κουμπώσει η ψήχτρα αφού παίρνει βίδες από κάτω.
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Χθές έβαλα αυτή την ψύχτρα και είδα διαφορά της τάξης 10-13 βαθμούς και ανέβασα από 3,2 σε 3,325 και έπαιξα και το call of duty6 MW2 με διαφορά 10-13 βαθμούς ξανά, για μένα είμαι ικανοποιημένος με την διαφορά αυτή σε i5 750, Ram 1x 2gb 1333 > 1580, bus speed 158.4. Πιστεύω μια χαρά ότι είναι και αξίζει,αλλά πολύ μανούρα για να μπεί θέλει όλη η μητρική έξω στο χέρι για να κουμπώσει η ψήχτρα αφού παίρνει βίδες από κάτω. μιλαμε για αλμα στα GHZ! νταξει ισως τοσο να παει χωρις να πειραξεις ρευμα... Τωρα αν 8α κερδισεις πολλα με το push n pull ειναι κατι που εξαρταται απο πολλους παραγοντες... Ο pull πρεπει να βγαζει τον ζεστο αερα αρα πρεπει να δουλευει με περισσοτερες στροφες απο οτι ο push.
oneofthem Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 και εγω λεω πως δεν υπαρχει περιπτωση για κατι τετοιο...μηπως το push ηταν παιθαμενο και δεν εβγαζε τιποτα απο αερα προς τα πισω ή γενικοτερα να ηταν με πιο χαμηλες στροφες?όχι ούτως ή άλλως οι δύο ανεμιστήρες είναι μόνιμα εκεί, εσύ πόση διαφορά έχεις δει με δύο ίδια ανεμιστηράκια, για να καταλάβω για τι πράγμα μιλάμε, δε μιλάμε θεωρητικά ελπίζω, γιατί οι θεωρίες ισχύουν σε κλειστά συστήματα και δεν μετρούν ως παράγοντες στο airflow στα κουτιά (πχ ροή θερμού αέρα κλπ)
caution Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ σε true έχω δει -4@load με push pull - που λίγο δεν το λες...
nick#18 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 όχι ούτως ή άλλως οι δύο ανεμιστήρες είναι μόνιμα εκεί, εσύ πόση διαφορά έχεις δει με δύο ίδια ανεμιστηράκια, για να καταλάβω για τι πράγμα μιλάμε, δε μιλάμε θεωρητικά ελπίζω, γιατί οι θεωρίες ισχύουν σε κλειστά συστήματα και δεν μετρούν ως παράγοντες στο airflow στα κουτιά (πχ ροή θερμού αέρα κλπ) Δεν ξερω για τι διαφορες, ναι θεωριτικα μιλαμε γιατι και δεν εχω ψυχτρα για να βαλω push and pull διαταξη και γιατι δεν γινεται αυτο που λεμε πως να το πω...αψηφα τους νομους της φυσικης.... δε γινεται να απεγκλοβιζεις τον ζεστο αερα αναμεσα απο τα fins και να μην υπαρχει διαφορα εστω και 1ος-2 βαθμων κατι που παλι ειναι διαφορα. Και αν οι 4 που λεει και ο caution σου φαινονται λιγοι οχι δεν ειναι καθολου....και αν μπορεις αιτιολογισε μου λιγο γιατι οι θεωριες ισχιουν σε κλειστα συστηματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.