Προς το περιεχόμενο

μολις φορεσα την καινουρια μου 5770 αλλα...

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξερω κατα ποσο εχετε διαβασει απο την αρχη το ποστ που εκανα.

εχω ενα θεμα με την καρτα γραφικων η οποια το fan της ειναι σχεδον κολυμενο με μια αλλη PCI καρτα απο κατω και κρυβει το μισο περιπου fan. αυτο με κανει να την ψαχνω παραπανω, για το θα ξεπερασω ενα ενδεχομενο προβλημα ψυξης της.

αλλα απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει προβλημα

adi32 ποιο προγραμμα χρησιμοποιεις ?

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το ετρεξα και ειναι καλο μιας και δειχνει και τη θερμοκρασια του επεξεργαστη.

να ρωτησω 2 πραγματακια,

στη κατηγορια value τι εννοει ?

επισης στον επεξεργαστη (οπου ειναι δυπηρινος) μου βγαζει τον ανα core 0 στους 23 βαθμους και τον 2 core 1 στους 20 βαθμους.

ειναι δυνατον ?

Δημοσ.
ε οχι και φυσιολογικες 65 βαθμοι σε idle

απορω πως μπορεις και βγαζεις furmark και δεν παγωνει το pc :P

Αστειεύεστε ε;

Δημοσ.
στη κατηγορια value τι εννοει ?

Αναφέρει τις τιμές σε πραγματικό χρόνο.

επισης στον επεξεργαστη (οπου ειναι δυπηρινος) μου βγαζει τον ανα core 0 στους 23 βαθμους και τον 2 core 1 στους 20 βαθμους.

ειναι δυνατον ?

Δυνατότατον και διόλου παράλογο θα έλεγα (αναφέρομαι στην απόκλιση).

Τώρα για τις τιμές, δεν ξέρω, αλλά δε μου φαίνονται παράλογες αν έχεις 36°C στην 5770.

Δημοσ.

Δυνατότατον και διόλου παράλογο θα έλεγα (αναφέρομαι στην απόκλιση).

το λεω αυτο μιας και στα 4Χ4 cm που ειναι ο επεξεργαστης πως ειναι δυνατον εκει να γινετε να κρατιετε με διαφορετικη θερμοκρασια το καθε core. εκτος εαν οι τιμες ειναι εικονικες.

-για να κανω αλλη μια παρατηρηση μια και ειμαι καιουριο με ολα αυτα,

εχω αλλο ενα fan το οποιο προσπαθω να το χωρεσω καπoυ μεσα στο κουτι για να βελτιωσω την C°.

αυτο που διαπυστωσα ειναι οτι οταν βγαζω το πλαινο καπακι η θερμοκρασιες (χωρις το extra fan) πανε σε ικανοποιητικα επιπεδα.

εαν εξαιρεσει κανεις την σκονη και το θορυβο τοτε νομιζω οτι η καλητερη ψυξη ειναι να ειναι κουτι γυμνο.

(ξερω, μπορει να ακουγετε πρωτογονο αλλα αυτη η εντυπωση μου δωθηκε)

Δημοσ.

Αυτό που λες παραπέμπει σε κακό ή ανύπαρκτο airflow.

Ανέβασε ένα ss του HWMonitor αν θες να δούμε τι παίζει γιατί μου φαίνεται ότι ψειρίζεις τη μαϊμού εδώ και πολλή ώρα.

Δημοσ.

δεν ψειριζω την μαιμου, απλα ειπα οτι παρατηρησα οτι καθε φορα που ανοιγω το καπακι απο το κουτι η θερμοκρασια πεφτει 2-3 βαθμους.

στη παρακατω εικονα το 39°C στη καρτα γραφικων γινετε 36° C

τωρα εαν αυτο δεν γινοταν με ενα καλο airflow αναρωτιεμαι εαν τα fan που πρεπει να μπουν ειναι σαν αυτα που μπαινουν σε οροφες δωματιων

(ας μου επιτραπει η υπαρβολη)

35087916.jpg

εαν θες ανεβαζω και το αναλογο image...

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες σου γενικά είναι πολύ καλές. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να θες να τις ρίξεις κι άλλο.

Αν το κουτί σου έχει ιδανική ροή αέρα, όταν αφαιρέσεις το πλαϊνό παράθυρο καταστρέφεται με αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που έχεις εσύ (συνήθως).

Ποιο κουτί έχεις και με τι ανεμιστήρες και πού;

Δημοσ.
Αστειεύεστε ε;

χαχαχα πληθυντικος πηγαινε για εμενα :lol: μπορει και να με περνας πανω απο 10 χρονια :mad:

οχι σοβαρα το λεω εγω με μια gtx 260 σε idle ειμαι στους 45 και οταν εβαζα furmark και πηγαινε πανω απο τους 85(καπου εκειπαγωνε η οθονη)

μεχρι που ανακαλυψα το MSI Afterburner και στους 72 βαθμους χτυπαει 100% και ειμαι στους 72 καρφωμενος

Δημοσ.

δεν εχω ασχολειθει στο περελθον με airflow με το συγκεκριμενο κουτι.

εχει ενα fan στο πισω επανω μερος (κατω απο το τροφοδοτικο) και αλλο ενα fan επανω στη ψυκτρα του επεξεργαστη που υποδεχετε τον αερα που μπαινει απο το αλλο fan και τιποτε αλλο.

προφανος λοιπον και το κουτι μου δεν εχει καλο (η ανύπαρκτο οπως ειπες ) airflow.

η ερωτηση που θα μπορουσα να κανω για αποφειγουμε ολα αυτα θα ηταν,

ενα καλο και σωστο airflow εχει καλυτερα αποτελεσματα ψυξης απο ενα γυμνο κουτι ?

και σε σχεση με τις θερμοκρασιες που εχω, αφου εχουν συμφωνησει πολυ οτι ειναι καλες εχει παψει πια να με απασχολει αυτο.

απλος μιλαμε λογο του οτι απο αυτη την κουβεντα εχω να μαθω πολλα μιας και οπως εχω προαναφερει δεν εχω μεγαλη εμπειρια στα θεματα ψυξης

Δημοσ.

οχι μπρωστα δεν εχω, τωρα παλευω να βαλω ενα αλλα

α) αυτο που εχω δεν ειναι το μεγαλο (που μπαινει εκει και

β) δεν εχω εκεινα τα λαστιχακια που μπαινουν για την αποφυγη θορυβο

(θα βαλω σιλικονη μαλλον)

Δημοσ.

phanispal ειχες δικιο.

με το 8αρι και η θερμοκρασια επεσε 2-3 βαθμους οσο και χωρις το πλαινο καπακι (και χωρις ιδιαιτερη μελετη για airflow.

ειμαι οκ με το παραπανω νομιζω τωρα :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...