Προς το περιεχόμενο

Απο c2d σε i5: Διαφορές στην απόδοση

papadakn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι "τσακάλια" στο e-shop αλλά να μην μπορούν να "διαγνώσουν ακρωτηριασμό" δεν νομίζω... Για ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Ενώ να συγκρίνεις διαφορετικές αρχιτεκτονικές είναι δίκαιο εν μέρει.. :Ρ

καλά δεν είναι και τόοοοσο διαφορετικές...

Δημοσ.
καμιά ιδέα? Υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνει κάπου/κάπως η μητρική στο κουτί μου??

Τι κουτι εχεις ??

Βασικα αυτο που πρεπει να κοιτας ειναι η βαση οπου βιδωνεται η μητρικη να εχει καποια στηριγματα που να σηκωνει τη μητρικη λιγο ψηλα ωστε να μη ακουμπαει κατω και βραχυκυκλωνει..

Αν τα εχεις αυτα νομιζω δε χρειαζεται να φοβασαι τπτ...

Εκτος κι αν εχεις κανα παμπαλαιο κουτι ...:P

Δημοσ.
Μετά απο εξαντλητικό διάβασμα σε forums, reviews κτλ, θέλω να διατυπώσω εδώ τον προβληματισμό μου ελπίζοντας να πάρω μια πιο ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με μια ενδεχόμενη αναβάθμιση του υλικού του υπολογιστή μου.

Απαιτήσεις

Όντας ο βασικός υπολογιστής του σπιτιού, χρησιμοποιείται για:

gaming σε ανάλυση 1920χ1200

surfing

office use

ελαφρύ video editing (dual boot mac osx και imovie).

Τωρινό Hardware

C2D e7400 οποίος τρέχει σε default τάση στα 3.6ghz για 24/7 χρήση

3χ1gb ddr2 800 (το

1 radeon 4870 ενω πρόσφατα αγόρασα και μια 2η για να προχωρήσω σε crossfire υλοποίηση.

Όλα αυτά σε μια Asus P5Q pro motherboard.

Απορία

Δεδομένης της χρήσης του υπολογιστή, τι διαφορές να περιμένω πηγαίνοντας σε ένα σύστημα i5 750/4gb ddr3? Σίγουρα θα είναι πιο γρήγορα αλλά έχω την αίσθηση πως λόγω του σχετικά υψηλά χρονισμένου c2d και της μεγάλης ανάλυσης της οθόνης, το bottleneck στα παιχνίδια το βάζει η vga.

Ακόμη και με CF, δεν έχω πειστεί κατά πόσο ο ι5 θα μπορεί να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Μιλάω πάντα για frames/sec σε παιχνίδια. Αν η διαφορά είναι της τάξης του 10-20% δεν νομίζω ότι αξίζει να μπώ στη διαδικασία αναβάθμισης. Δυστυχώς benchmarks μεταξύ c2d και i5 δεν έχω βρεί οπότε ζητώ τη βοήθεια σας.

Μήπως κάποιος το έχει ήδη κάνει??

Φιλικά

Ουσιαστικά σε απασχολεί μόνο το gaming 1920 x 1200, εφόσον όλα τα άλλα δεν έχουν κανένα πρόβλημα (εκτός αν κάνεις τακτικό και βαρύ video editing)

Επειδή και εγώ βρίσκομαι σε ανάλογη κατάσταση (μόνο που σκέφτομαι αναβάθμιση σε i7 / 1156) κατέληξα στα εξής :

1) Καλή η αναβάθμιση και σε κάνει να νιώθεις όμορφα

2) Αχρείαστη εφόσον με μια φτωχή 8800GT παίζω όλα full χωρίς AA 1920x1200 MW2

3) Κρατάω τα χρήματα μου και θα κάνω αναβάθμιση όταν πραγματικά τη χρειάζομαι.

Βάσει των αναγκών σου δε θα έκανα καθόλου την αναβάθμιση. Αν χρειάζεσαι CF δεν πιστεύω ότι αξίζει να πας σε πλατφόρμα 1156, αλλά καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας σε 1366.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:41 ----------

Εδώ κάποια charts i5 vs C2D 8600 @ 3.33 που είναι αρκετά κοντά σε αυτό που έχεις

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634&p=16

Γύρνα τις σελίδες του συγκριτικού και για άλλες κατηγορίες εκτός gaming

Δημοσ.
Τι κουτι εχεις ??

Βασικα αυτο που πρεπει να κοιτας ειναι η βαση οπου βιδωνεται η μητρικη να εχει καποια στηριγματα που να σηκωνει τη μητρικη λιγο ψηλα ωστε να μη ακουμπαει κατω και βραχυκυκλωνει..

Αν τα εχεις αυτα νομιζω δε χρειαζεται να φοβασαι τπτ...

Εκτος κι αν εχεις κανα παμπαλαιο κουτι ...:P

Οχι, το κουτί είναι μια χαρά καινούργιο, Antec P182...τι να πώ, έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς μνήμης και vga και δεν postαρει με τίποτα. Και το ρημάδι το κουτί δεν έχει pc speaker μπας και ακούσω τι ήχο κάνει η μητρική...

Δημοσ.

-> Δοκιμασε να τα συνδεσεις, εξω απο το κουτι/tower

-> Δοκιμασε με μια απλη pci vga, οχι pcix

-> Υπαρχουν και pc speakerακια που συνδεονται μονο επανω στη μητρικη

:P

Σκεψου και την επιλογη να δωσεις τη μια 4870 και να πας για 5850

(για πολλους λογους παιζει να ειναι η καλυτερη περιπτωση αυτη :-))

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...