papadakn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μετά απο εξαντλητικό διάβασμα σε forums, reviews κτλ, θέλω να διατυπώσω εδώ τον προβληματισμό μου ελπίζοντας να πάρω μια πιο ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με μια ενδεχόμενη αναβάθμιση του υλικού του υπολογιστή μου. Απαιτήσεις Όντας ο βασικός υπολογιστής του σπιτιού, χρησιμοποιείται για: gaming σε ανάλυση 1920χ1200 surfing office use ελαφρύ video editing (dual boot mac osx και imovie). Τωρινό Hardware C2D e7400 οποίος τρέχει σε default τάση στα 3.6ghz για 24/7 χρήση 3χ1gb ddr2 800 (το 1 radeon 4870 ενω πρόσφατα αγόρασα και μια 2η για να προχωρήσω σε crossfire υλοποίηση. Όλα αυτά σε μια Asus P5Q pro motherboard. Απορία Δεδομένης της χρήσης του υπολογιστή, τι διαφορές να περιμένω πηγαίνοντας σε ένα σύστημα i5 750/4gb ddr3? Σίγουρα θα είναι πιο γρήγορα αλλά έχω την αίσθηση πως λόγω του σχετικά υψηλά χρονισμένου c2d και της μεγάλης ανάλυσης της οθόνης, το bottleneck στα παιχνίδια το βάζει η vga. Ακόμη και με CF, δεν έχω πειστεί κατά πόσο ο ι5 θα μπορεί να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Μιλάω πάντα για frames/sec σε παιχνίδια. Αν η διαφορά είναι της τάξης του 10-20% δεν νομίζω ότι αξίζει να μπώ στη διαδικασία αναβάθμισης. Δυστυχώς benchmarks μεταξύ c2d και i5 δεν έχω βρεί οπότε ζητώ τη βοήθεια σας. Μήπως κάποιος το έχει ήδη κάνει?? Φιλικά
grimpr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δεδομένου ότι όλο και περισοτερα games αξιοποιούν τους Quads, η CPU σου όσο και να την κλοκαρεις θα τρώει σκόνη από φθηνά Quads, για παράδειγμα ένας AMD Athlon II X4 620 σε στοκ συχνότητες, δεν μιλάμε τι γίνεται εάν τον ανεβάσεις στα 3.2ghz, είναι ποιο γρήγορος και με ομαλότερο gameplay στο Dragon Age Origins από πολύ ακριβότερους Dualcores της Intel. Στην θέση σου, θα κυνηγούσα μεταχειρο Q9550 και θα αγόραζα έναν SSD δίσκο. Καλό βόλι.
--Shady-- Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ξεχνα το crossfire με τους ι5....Λογο p55? 10chars
papadakn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ξεχνα το crossfire με τους ι5.... Σε όσα benchmarks εχω διαβάσει, δεν βλέπουν διαφορά που να αξίζει τον κόπο για έναν mainstream gamer. Προφανώς i7 με το αντίστοιχο chipset θα βγάζει περισσότερα fps το CF αλλά δεν είμαι διατεθιμένος να ξοδέψω τόσα χρήματα για να πάω σε αυτή τη πλατφόρμα.
NT1G Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Λογο p55? 10chars Λόγω P55 γιατί σε crossfire δίνει 2x8lanes pci express.
BaNcU Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 για το X8 οι διαφορές είναι ΠΟΛΥ μικρές στις επιδόσεις, μην φοβάστε να πάτε προς CF/SLI.
papadakn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Λόγω P55 γιατί σε crossfire δίνει 2x8lanes pci express. Αν δεν κάνω λάθος, ο περιορισμός οφείλεται στον i5 ο οποίος έχει ενσωματώμενο pci-x controller.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 για το X8 οι διαφορές είναι ΠΟΛΥ μικρές στις επιδόσεις, μην φοβάστε να πάτε προς CF/SLI. ακριβώς...
papadakn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 ακριβώς... σχετικά με τη βελτίωση σε σχέση με τον c2d? Όσο αναφορά το CF, ούτως ή άλλως και τώρα το CF θα υλοποιηθεί σε p45 το οποίο επίσης δεν δίνει 2x16 lanes. Οπότε οι όποιες διαφορές θα έρχονται απο i5/ddr3.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 σε σχέση με τα default clocks του Ε7400 θα υπάρχει σίγουρα διαφορά και ο IMC θα βελτιώσει την αποκρισιμότητα του συστήματος...
papadakn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 σε σχέση με τα default clocks του Ε7400 θα υπάρχει σίγουρα διαφορά και ο IMC θα βελτιώσει την αποκρισιμότητα του συστήματος... Σε σχέση με τα 3.6-3.8 που δουλεύει συνήθως??? Θα πιάσουν τόπο τα 250 (περίπου) ευρώ που θα μοι στοιχίσει η αλλαγή? Υπολογίζω να πουλήσω τα παλιά parts.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, άσε που είναι άδικη σύγκριση να συγκρίνεις stock με o/ced overclockαρε τον i5 750 @ 3.6ghz στην τελική
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ενώ να συγκρίνεις διαφορετικές αρχιτεκτονικές είναι δίκαιο εν μέρει.. :Ρ
papadakn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι θέμα δικαιοσύνης αλλά θέμα απόδοσης κάποιων χρημάτων που απαιτούνται για την αναβάθμιση. Τέλος πάντων, σήμερα περίμενα αντικατάσταση της p5q pro απο το eshop αλλά το service τους με ενημέρωσε πως δεν διαπίστωσαν βλάβη. Την παρέλαβα με απορία, ξανα έστησα το pc και φυσικά το pc δεν ανοίγει. Μνήμες cpu τις έχω δοκιμάσει σε άλλο pc και παίζουν μια χαρά, τροφοδοτικό είναι brand new ενώ δοκίμασα να 4 vga που είχα στη ντουλάπα. Υπάρχει περίπτωση ο τεχνικός να μην τη δοκίμασε ή κάνω κάτι τοοοοοσο λάθος? Τα νεύρα μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.