Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote crAss:</font><hr> Narayan και εγώ παλιότερα τα ίδια έλεγα. Ότι η διαφορά είναι στο μυαλό τους. Και όμως. Ακόμα και με τα καταστραμένα αυτιά μου από τις πολλές συναυλίες διαφορές ακόμα και από ένα καλώδιο έχω ακούσει. Βέβαια και αυτό μετά από εκπαίδευση, δηλαδή μου έλεγαν τι να προσέξω περισσότερο (μην αρχίσετε να λέτε για ανθυποβολή γιατί δεν ήταν αυτή η περίπτωση). Πάντως για τη μουσική που ακούω εγώ διαφορά μεγάλη δεν θα υπήρχε γιατί η πηγή δεν προσφέρει πολλά. Πάντως είναι λογικό αυτό που λένε για τα καλώδια γιατί αν έχεις ξοδέψει γύρω στα 30.000 ευρώ για ένα ηχοσύστημα δεν θα σε χαλάσουν λίγα παραπάνω ευρώ για καλώδια που θα σου δώσουν κάτι έστα και 5% καλύτερο. Βέβαια είναι για γέλια άτομα τα οποία με συστήματα 1000-2000 ευρώ πάνε και ξοδεύουν τα λεφτά τους σε καλώδια τα οποία δεν θα μπορέσουν να αποδόσουν τίποτε καλύτερο (όπως θα λέγαμε και προγραμματιστικά, το bottleneck είναι αλλού) crAss <hr /></blockquote> Συμφωνώ απόλυτα.
Narayan Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote crAss:</font><hr> Narayan και εγώ παλιότερα τα ίδια έλεγα. Ότι η διαφορά είναι στο μυαλό τους. Και όμως. Ακόμα και με τα καταστραμένα αυτιά μου από τις πολλές συναυλίες διαφορές ακόμα και από ένα καλώδιο έχω ακούσει. Βέβαια και αυτό μετά από εκπαίδευση, δηλαδή μου έλεγαν τι να προσέξω περισσότερο (μην αρχίσετε να λέτε για ανθυποβολή γιατί δεν ήταν αυτή η περίπτωση). Πάντως για τη μουσική που ακούω εγώ διαφορά μεγάλη δεν θα υπήρχε γιατί η πηγή δεν προσφέρει πολλά. Πάντως είναι λογικό αυτό που λένε για τα καλώδια γιατί αν έχεις ξοδέψει γύρω στα 30.000 ευρώ για ένα ηχοσύστημα δεν θα σε χαλάσουν λίγα παραπάνω ευρώ για καλώδια που θα σου δώσουν κάτι έστα και 5% καλύτερο. Βέβαια είναι για γέλια άτομα τα οποία με συστήματα 1000-2000 ευρώ πάνε και ξοδεύουν τα λεφτά τους σε καλώδια τα οποία δεν θα μπορέσουν να αποδόσουν τίποτε καλύτερο (όπως θα λέγαμε και προγραμματιστικά, το bottleneck είναι αλλού) crAss <hr /></blockquote> Συμφωνώ κι εγώ, μπορεί απλά (ευτυχώς) να μην είμαι στο 5% των Audiophile που γεννήθηκαν με χρυσά αυτιά. Το ερώτημα αν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται από την χρήση καλύτερων καλωδίων μπορεί να βελτιώσει εκτός από την μουσική εικόνα, και την μουσική εμπειρία
crAss Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote Narayan:</font><hr> Το ερώτημα αν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται από την χρήση καλύτερων καλωδίων μπορεί να βελτιώσει εκτός από την μουσική εικόνα, και την μουσική εμπειρία <hr /></blockquote> Όσο καλά και αν έχει ηχογραφηθεί ένας δίσκος, όσο να πλησιάζει το τέλειο το ηχοσύστημα που το αναπαράγει το συναίσθημα που μου δίνει μια συναυλία όταν γυρίζω και γίνομαι ένα με τους υπόλοιπους και το συγκρότημα που παίζει δεν θα μπορέσει ούτε καν να το πλησιάσει... Βέβαια όταν θέλω να ακούσω κάποιο έργο του Ξενάκη ή του Ligetti ή του Berio κτλ πράγματι πάντα εύχομαι να μπορούσα να έχω καλύτερα ενισχυτικά, καλύτερα ηχεία και αν τα είχα όλα αυτά φυσικά και καλύτερα καλώδια... Όλα είναι στο μυαλό μας και κυρίως το τι περιμένουμε από κάθε ερέθισμα που δεχόμαστε crAss
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.