Προς το περιεχόμενο

Στρωσιμο Ηχειων

Odious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

wraio post daimona...pisteyw kai to lastixo twn hxeiwn paizei rolo sto strwsimo...mexri na arxisei na pairnei swsto sxhma(formarisma) siga siga ka8ws pallontai...

Den akouw anti8etes gnwmes omws pleon kai den mou aresei :P...

Giati ksafnika xa8hkan merikoi?

Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να πω ότι τα ηχεία δεν θέλουν στρώσιμο γιατί είμαι ξερόλας και έτσι γουστάρω. Για να μη λέτε ότι δεν έχω και επιχειρήματα...

Δημοσ.

Όπως ακριβώς τα είπε ο daimonas και ο BrwmogazoS

για την κάθε κατηγορία ηχείων.

Ιδίως τα ηχεία που έχουν μεγάλη διαδρομή στο woofer μπορούν να σκίσουν το λάστιχο για πλάκα.

sc

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως κάθε μηχανικό εξάρτημα θέλει μια φάση (στρώσιμο) μέχρι να απόδωσει στο μέγιστο. Είτε είναι αυτοκίνητο είτε είναι ηχείο.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> Εγώ θα ήθελα να πω ότι τα ηχεία δεν θέλουν στρώσιμο γιατί είμαι ξερόλας και έτσι γουστάρω. Για να μη λέτε ότι δεν έχω και επιχειρήματα... <hr /></blockquote>

heh...nice sig KWSN :D

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote LL_NEO:</font><hr> Εμένα ο KWSN-Men με κάλυψε απόλυτα. Τους τάπωσες όλους! <hr /></blockquote>

Όχι παίζουμε ;)

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote @_zerocool:</font><hr> Έχω την εντύπωση πως κάθε μηχανικό εξάρτημα θέλει μια φάση (στρώσιμο) μέχρι να απόδωσει στο μέγιστο. Είτε είναι αυτοκίνητο είτε είναι ηχείο. <hr /></blockquote>

Για την ακρίβεια ό,τιδήποτε κινείται χρειάζεται στρώσιμο. είτε είναι ηχείο, είτε αμορτισερ, είτε κινητήρας. Και αυτό για να "φαγωθούν" σιγά-σιγά οι κατασκευαστικές ανοχές που πάντα υπάρχουν και για να αποκτήσουν τα εύκαμπτα μέρη τη σωστή ελαστικότητα.

Προσωπικά, βλέπω λίγο υπερβολικό το πολύ προσεκτικό στρώσιμο των φτηνών ηχείων... Αλλά σίγουρα είναι κάτι που δεν βλάπτει.

Και μην πολυακούτε τι λένε αυτοί με τα high-end... Εδώ υποστηρίζουν ότι χρειάζονται στρώσιμο τα... καλώδια! ΔΕΝ κάνω πλάκα!

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote unforgiven:</font><hr>Για την ακρίβεια ό,τιδήποτε κινείται χρειάζεται στρώσιμο.<hr /></blockquote>

Εμ τι!

Και τα ηλεκτρόνια κινούνται!!

Αντίσταση καλωδίου κτλ μεταβλητή ως προς τη θερμοκρασία, αλλά αυτοί είναι πολύ ψυχάκηδες και στα αυτία τους έχουν decibelόμετρα και συχνόμετρα οπότε τα λαμβάνουν κι αυτά υπ'όψιν :grin:

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote NeTeD:</font><hr>Εμ τι!

Και τα ηλεκτρόνια κινούνται!!

Αντίσταση καλωδίου κτλ μεταβλητή ως προς τη θερμοκρασία, αλλά αυτοί είναι πολύ ψυχάκηδες και στα αυτία τους έχουν decibelόμετρα και συχνόμετρα οπότε τα λαμβάνουν κι αυτά υπ'όψιν :grin: <hr /></blockquote>

Ή τουλάχιστον νομίζουν ότι ακούν διαφορά. Κουραφέξαλα πιστεύω ακούν, προσωπικά θεωρώ αδύνατο το ανθρώπινο αυτί να καταλάβει διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό μονωμένο καλώδιο των 15 και ένα π.χ. Monster Cable εκατοντάδων Ευρώ. Αν υπάρχει μια αναιπαίσθητη διαφορά τότε αυτή θα είναι διακριτή σε ηχοσυστήματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που έχουν οι κοινοί θνητοί, οπώτε δεν τίθεται και θέμα κόστους.

Προσωπικά έχω παραστεί σε μια τέτοια παρουσίαση hi-end καλωδίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου σε αντιπαραβολή Α-Β κοινού μονωμένου καλωδίου με Monster οι μισοί στην αίθουσα άκουγαν εκστασιασμένοι την "σαφως διακριτή διαφορα" και οι άλλοι μισοί -μεταξύ αυτών και εγώ- αναρωτιόντουσαν αν θα ΄πρεπε να πάνε σε Ω-ΡΥ-ΛΑ, καθώς ουσιαστικά δεν υπήρχε διαφορά. Φυσικά το σύστημα δοκιμής ήταν κορυφαίο, με ηχεία Magnepan και τελικό Mark Levinson αλλά τίποτα :mad:

Τέλος πάντων μιλούσαμε για μηχανικές ανοχές και όχι ηλεκτρικές.

Δημοσ.

Narayan και εγώ παλιότερα τα ίδια έλεγα. Ότι η διαφορά είναι στο μυαλό τους. Και όμως. Ακόμα και με τα καταστραμένα αυτιά μου από τις πολλές συναυλίες διαφορές ακόμα και από ένα καλώδιο έχω ακούσει. Βέβαια και αυτό μετά από εκπαίδευση, δηλαδή μου έλεγαν τι να προσέξω περισσότερο (μην αρχίσετε να λέτε για ανθυποβολή γιατί δεν ήταν αυτή η περίπτωση). Πάντως για τη μουσική που ακούω εγώ διαφορά μεγάλη δεν θα υπήρχε γιατί η πηγή δεν προσφέρει πολλά. Πάντως είναι λογικό αυτό που λένε για τα καλώδια γιατί αν έχεις ξοδέψει γύρω στα 30.000 ευρώ για ένα ηχοσύστημα δεν θα σε χαλάσουν λίγα παραπάνω ευρώ για καλώδια που θα σου δώσουν κάτι έστα και 5% καλύτερο.

Βέβαια είναι για γέλια άτομα τα οποία με συστήματα 1000-2000 ευρώ πάνε και ξοδεύουν τα λεφτά τους σε καλώδια τα οποία δεν θα μπορέσουν να αποδόσουν τίποτε καλύτερο (όπως θα λέγαμε και προγραμματιστικά, το bottleneck είναι αλλού)

crAss

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...