jim_p Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Σημερα η αγορα των καρτων γραφικων αναπτυσεται γυρω απο τα παιχνιδια και μονο, γιαυτο εχουν μεινει μονο 2 εταιριες να συναγωνιζονται η μια την αλλη. Ποιος θα μεινει σημερα με μια G45 (το καλυτερο onboard τσιπακι της intel) οταν θα εχει στα παιχνιδια του επιδοσεις εφαμιλλες μιας gforce 3? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Χμμμ γιά μισό λεπτό. 1ον, αν θέλεις να παίζεις παιχνίδια δεν θα βάλεις Linux. Οι τίτλοι που βγαίνουν είναι ελάχιστοι, σχεδόν κανένας από τα "πρώτης γραμμής" παχνίδια και όλα σχεδόν βασίζονται στο quake engine άρα είναι επαναλλαμβανόμενα. Άν λοιπόν θές απαιτητικά games θα βάλεις Windows. 2ον, άν βάλεις Windows έχεις αποδεχθεί το closed source/proprietary μοντέλο άρα δέν έχεις πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις τους drivers της κάθε εταιρείας ώστε να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του hardware σου. 3ον, ακόμα και αν χρησιμοποιείς wine για να παίζεις παιχνίδια και πάλι δεν έχεις ενστερνιστεί το open source μοντέλο καθώς βασίζεσαι σε closed source και μάλιστα strictly licensed binaries. Καλύτερα να κάνεις μιά κανονική εγκατάσταση Windows να γλυτώσεις και τον κόπο. 4ον, το PC gaming έχει πεθάνει προ πολλού, απλώς δυσκολευόμαστε να του γράψουμε τον επικήδειο. Οι κονσόλες παίρνουν πλέον ακόμα και αποκλειστικούς τίτλους και μάλιστα σε πολύ καλά παιχνίδια (gran turismo, uncharted, forza motorsport κλπ κλπ) και έχουν και το τρομερό προσόν να μήν χρειάζονται hardware upgrades κάθε 3 μήνες ώστε να μπορείς να παίζεις τους καινούργιους τίτλους. Τελικά, εγώ μπορώ άνετα να ζήσω με ένα GPU 945GME της Intel αρκεί να μου βγάζει 2 outputs για τις οθόνες μου, δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmichal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα με τον NullScan... Τα πράγματα έτσι είναι. Απλά οι παραδοσιακοί pcάκιδες, αρνούμαστε καταβάθος να πιστέψουμε ότι το pc gaming πέθανε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Αλήθεια έχει βρει κανείς μητρική με Intel gpu και dual DVI; Η καλύτερη που έχω βρει είναι με 1xVGA, 1xDVI και 1xHDMI. Επίσης δεν βρήκα με on board για i5, i7. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Οταν μιλαμε για pc gaming δεν εννοουμε μονο ραλλακια ή ποδοσφαιρακια. Σε τετοιες κατηγοριες υπερεχει σαφως μια κονσολα. Τι γινεται ομως σε fps ή mmorpg? Για παιξε fps με το joypad ή mmporg χωρις πληκτρολογιο και θα δεις. Μετα, το αν η καθε εταιρια αποφασισει να ΜΗΝ βγαλει ενα τιτλο για pc, οπως η ΕΑ δεν εβγαλε περυσι το nba live, ειναι δικο της προβλημα και δικη της χασουρα, γιατι ολοι θα πανε και θα παρουν το αντιστοιχο της MS και ας ειναι χειροτερο. Το αν καποια εταιρια βγαζει το παιχνιδι της για linux δειχνει ποσο υπολογιζει τα κερδη που θα εχει απο τους "απεναντι gamers".Η id πχ, που βγαζει ολους τους τιτλους της και για linux, βγαζει πιο πολλα πουλοντας τον εκαστοτε quake engine σε τριτους για να στησουν πανω του τα παιχνιδια τους, πχ (απο εποχης quake 3) American McGee's Alice, Heavy Metal FAKK, Call of duty (ολα), Medal of Honor (ολα), Return to castle Wolfenstein, Soldier of Fortune (ολα) κλπ. Και αν δεν υπηρχαν τα παιχνιδια, σημερα δεν θα ειχαμε compiz και τα λοιπα ψιψιψινια. --- Επισης, της intel δεν ειναι μια gpu που υπαρχει στα περισσοτερα νεα netbooks και δεν παιζει καν με τον ανοιχτο driver? Υπαρχει σχετικο θεμα νομιζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Η GMA500 είναι αυτή που λες jim_p. Απλά η intel αγόρασε το τσιπάκι από μικρότερη εταιρία και τώρα δεν έχει τα δικαιώματα να ανοίξει τους drivers. ΟΛΕΣ οι άλλες intel παίζουν με τον ενσωματωμένο στον kernel driver. Εγώ μιας που δεν παίζω παιχνίδια, άφησα την intel και στο desktop και έχω βρει την υγειά μου. Εφέ, 3d και τα πάντα όλα, χωρίς να κάνω τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Επισης, της intel δεν ειναι μια gpu που υπαρχει στα περισσοτερα νεα netbooks και δεν παιζει καν με τον ανοιχτο driver? Υπαρχει σχετικο θεμα νομιζω. Μιλας για ολοκληρωμένο Intel Poulsbo US15W στο οποιο συμπεριλαμβανεται η καρτουλα GMA500. Αυτο εχει προβλημα καθως ουσιαστικα η μοναδα γραφικων του δεν ειναι της Intel και δεν υπαρχουν σωστοι drivers. Παντως στο netbook της αδερφης μου που ειχε και ubuntu, σε 2d παιζει καλα και χωρις crashes. 3d δεν μπορει να βγαλει με τιποτα ομως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.